Alicias dag

Närmar sig med stormsteg. Vår minsting blir en stor tjej.

Vemodiga jag vill inte. Jag vill ha en liten mammagris som vill vara nära och ja ni vet allt det där. Känner hur hon blir allt mer självständig efter var dag som går. 
Som när jag berättar något för henne och hon svarar: 
-allvarligt? Allvarligt mamma? 
Asså 😂 

Vi har frågat henne vad hon vill göra på sin födelsedag. 
Först ska vi sjunga och så vill hon ha frukost på sängen. Hon fick välja precis vad hon ville. Menyn blev följande: 
Drick-yoghurt 
Toast från toastmaskinen med ost och skinka och liiiiite krydda. 
(Lite skillnad på henens o Junias önskemål) 
Sedan ville hon gå på fsk, ha klänning på sig och bjuda på glass. Mimmiglass. 

Efter fsk vill hon åka och äta carbonara (på samma ställe som vi åt på Junias födelsedag) sen vill hon köpa en brödrost och en väska. Och sen ska vi köpa godis och gå och se den nya Disneyfilmen. 


Så ser födelsedagen ut när fröken Åberg får bestämma. Kan inte bli bättre ❤️


Ingen rast ingen ro

Fasen den här dagen har gått i ett. Det är najs tycker jag. 

Jag jobbade, hämtade barnen från fsk, idag hade de varit på Tom Tits nästan hela dagen. Ungarna älskar ju det! 
När jag kom hem gick jag ut på en PW med Åsa. När jag närmade mig hemmet hade jag gått 9,2 km och kunde ju inte sluta då så jag gick ett varv runt vårt område och fick ihop 1 mil 💪🏼
När jag kom hem var Jonn på besök och sedan åkte Kim å han iväg för att spela badminton med Fredde o Tobbe i 2h. Vi kör hårt de sista 20 dagarna nu! Hejjja heja! 
Jonn och Sandra ska ju också till Thailand, men åker ca 2 veckor innan oss så nu är ju alla lite mer träningssugna inför beachen. 

Aja, när jag kom hem var det liksom fullt ös medvetslös med barnen. Fixa, DISKA (diskmaskinen kommer imorgon!!!) lägga barn, duscha, tvätta. 
Ja ni vet. Livet. 
Nu satt jag mig ner för första gången sen jag kom hem. Det är skönt att känna att man är helt slut.

Ett avsnitt av american horror story ❤️ kanske två 😉







❤️

Så var även denna helg över. Om exakt 3 veckor sitter vi på planet till Thailand. Flyget går 21.30. Så med lite tur kommer barnen (och förhoppningsvis också vi) sova som stockar. Men om jag känner Tobbe och Kim rätt kommer de nog ta några öl och sitta uppe o snacka eftersom vi har fri bar hela flygresan. 


Nåja, helgen har varit bra. Mycket bra. I lördags jobbade jag och vi sålde på bra! Nöjd. 
Kom hem efter kl 16 och slängde mig i duschen. 
Malin och Henke kom över i samma veva och hängde med kidsen. Spelade spel och så. 

Vi åkte ut till Vidbynäs med Lasse och Åsa och mötte upp Hampus och Elin där. Vi började med en flaska bubbel.
Den italienska buffén var super och vi gick och hämtade mat flera gånger. 
Det var jättetrevligt och roligt med något nytt och inte bara ett vanligt restaurangbesök. Träffade på några man kände också. Livebandet spelade mest gyllene tider och det var också kul, vi var kvar och stängde stället😉
Tog taxi hem och när vi kom hem satt vi uppe och snackade lite med Malin o Henke. Nästa vecka flyttar de till Tälje och jag lääääängtar! Ska bli skikul att ha dom nära och vill verkligen passa på och umgås.
 
Men tack så mycket för en fullträff i julklappsväg Lasse o Åsa! (Vet ju att ni läser😉) 
Jag är så glad och tacksam över "alla" mina svärföräldrar, Lasse & Åsa och Carina & Pelle är omtänksamma, roliga och lätta att ha och göra med. Vi är en stor och bra familj allesammans ❤️ 


idag vaknade vi kl10, käkade frukost sen kom Budda och hämtade upp oss och vi åkte tillsammans för att titta på en tomt. 

Sarah o Victor fick stanna hemma för Victor var dålig. 

Sen fick vi skjuts ut till vidbynäs för att hämta bilen. Vi käkade kebabsallad till lunch och sen har vi bara chillat. Barnen har badat, jag fick sova 1 h (hur skönt?) sen på kvällen gick jag ut och gick med Åsa, 6 km. 
När jag kom hem blev det fruktsallad och Kims favorit program -vad blir det för mat? 

Imorgon börjar en ny vecka, och det kommer bli en jätterolig vecka. Världens bästa Alicia fyller 3 år på fredag! Och vi kommer ha ett stor kalasmiddag på lördagkväll. Familj och vänner har ju inte firat Junia än så jag har slagit ihop allt.

Full fart! 😍🙌🏼

Ikväll tänker jag på Victor ❤️


Äntligen fredag 🍷

Den sitter fint till kvällens middag som blir: 


Hjortfilé med portvinsås och västerbottenost & champinjonrisotto. 

Kim åkte och handlade köttet från De Vilda i Järna efter jobbet. Närproducerat och nyttigt! (Såklart att vinet mindre nyttigt men jag och Åsa hann med en PW efter jobbet och då känns det ok med ett glas eller två😉) 
Älskar mat och älskar min kock. 

Trevlig fredag. 




Hemma

Ååå vad jag har saknat mina små troll. Junia visade stolt att hon har lärt sig hjula! Igår på gympan så fick hon till det, så nu hjular hon fram här hemma. 

När jag kom hem efter 4 h i bilen (körde raka vägen hem, utan lunch, inte ens en kisspause, ville bara hem) doftade det mat i hela huset och det blev lövbiffgryta med sparris och herr couverts. 
Sååå hungrig! Så gott! 

Nu är jag helt slut, en dusch och sen ska jag bara lägga mig i sängen med familjen. 
Jag jobbar fredag och lördag men som vanligt har vi en rolig helg framför oss. 
På lördag är vi bjudna på italiensk buffé på Vidbynäs av Lasse och Åsa. Det ska va live-band o grejer, KUL! 
Barnen ska hänga med faster Malin och Henke och det ser Junia o Alicia verkligen fram emot! 

Ciaooo! 


Yesterday

Gårdagskvällen var bra, åt god mat och snackade både jobb och annat. 

Kom i säng strax efter 01, lagom trött! 


Hellooo

Vaknade helt utvilad 07.30 och magen hade lugnat ner sig efter många timmars sömn. 

Packar upp väskan och ser ett brev, från älskade Junis. Det gjorde min dag! Ringde och FaceTimeade med henne och hon blev ju så glad över att jag hade hittat brevet. 


Åt frukost (ni som känner mig vet att jag har väldigt svårt för frukost och även hotellfrukost, inte alls min grej, men idag efter många dagars uppehåll av fast föda så sprang jag nästan dit, åt fil med nötter, kokos, frön ❤️ blodapelsinjuice och avslutade med vattenmelon och passionsfrukt 😋 sen tog det STOP! 


Mötet drog igång 09.30 och ja, där blev vi indelade i 5 grupper och har arbetat mycket med tankar om våra egna produkter och avtalsleverantörer. 

När vi var klara vid 15.30 tiden gick de flesta och tog kaffe, men eftersom fika inte heller är min starka sida gick jag o Nina ner till gymmet istället. Jag gjorde några enkla övningar. Skönt att röra på sig. Tog en dusch och nu ligger jag och softar inför kvällens middag. 

Usch va tråkig jag känner mig, gillar inte frukost och inte fika. Men sån är jag 😜 kommer ihåg redan när jag var tonåring hur brutalt tråkigt det var när alla skulle åka ner efter skolan eller kvällar och fika på Waynes. VARFÖR? Hahaha. 

Vi hörs! 


Framme

Så var det dags för januari möte med Ljusexperterna. 
Efter många om och men så kom jag till Hindås vid 22-tiden ikväll. 
Egentligen skulle jag ha kommit iväg betydligt tidigare med Nina, men jag mådde inte alls bra och var tvungen att gå till sängs och sova några timmar. Har haft så ont i magen och illamående - vanlig biverkning av det penicillinet jag äter. Jag har ju inte den "vanliga" sorten då jag är allergisk. 
Så köra ensam 4 h med magknip var väl ingen hit, men jag är framme och nu ligger jag i sängen och måste sova.

Håller tummarna att det vänder! 

Natti! 


Oktober - nov- dec- jan

Jag gick tillbaka i bloggen och läste lite om våra sjukdomar. Fy va vi har varit sjuka mycket. Alicia har i princip varit sjuk varannan vecka sen oktober (kan ha att göra med att hon fick RS när hon var en vecka gammal, hon smittas lätt och det bryter ut värre på henne än tex Junia) 


Tycker också att det är konstigt att jag som annars brukar klara mig år efter år, drabbats flera ggr. Jag har varit sjuk varje månad. Och då är det inte en förkylning jag åkt på utan jag har blivit riktigt dålig (tar mig inte upp ur sängen-dålig) med höstblåsor / influensa X2, lite magsjuka över julen, o så drar vi till med tandvärk från helvete och så drar vi ut tanden och så nu halsfluss. Har väl ätit antibiotika för många gånger dessa månader så det inte biter på mig längre. Det kan ju inte vara normalt?! Jag är sjukt trött på att vara sjuk. 
Kommer ifs inte ihåg sist jag hade halsfluss. Det är förj*vligt. Fast nu när jag tänker efter är ju alla sjukdomar det. Mina värsta är öroninflammation och urinvägsinfektion. Tar hellre en halsfluss då. Och magsjuka också för den delen. Fast nä förresten öron och uv infektion smittar inte, men om jag hade levt ensam så är öron det värsta värsta värsta jag vet. Spräckt trumhinna och det rinner ut på kudden. 😱

Aja men okej. Så nu vet ni det. Vi hörs! 


Sjukstuga

Alicia fick en allergisk reaktion av kåvepeninen, Junia vaknade upp med blåsor på läpparna och jag kände hur det värkte i hals & öron. 

Så vi tog en tripp till närakuten igen - den här gången hela familjen. 
Alicia fick ny penicillin och allergimedicin i 7 dagar. Jag fick domen halsfluss och fick penicillin 10 dagar och Junias kunde de inte direkt sätta fingret på men vi fick en salva utskrivet och om det inte blir bättre om 7 dagar ska vi återkomma. 
Så när vi sitter där frågar Kim om han kan visa sitt nyckelben lite snabbt för att han körde in i ett träd med crossen för 1 vecka sedan. 
Ja och det såg ju inte så bra ut, blått och brunt så han fick en tid för röntgen på sjukhuset på direkten. 
Så när det var klart så fick han domen brutet nyckelben. 
Big high five till närakuten - har aldrig varit med om så snabb o bra bemötande i Sverige! 
Så nu sitter vi här - familjen sjuklingar. Men vi klagar inte, kunde ju vara värre 😉 


Turinge ost & vin 😍

Okej lördagen började väl inte jättebra. Alicia hade en jobbig natt och grät att örat gjorde ont så det första vi gjorde var att åka till närakuten. 

Vi fick hjälp direkt och det gick så smidigt. Bästa stället! 
Domen blev halsfluss så det blir penicillin 10 dagar för fröken. 
Under tiden vi var där var Junia hos farfar o Åsa och åt frukost (nutellamacka) haha som hon längtat efter så länge. Kim var ute och körde cross. 

Det blev sedan soffläge. 

Jag hade sedan länge planerat en brunch på turinge ost och vin med Cecilia, Becca o Mary. De fick det i julklapp av mig. 
Så jag blev upphämtad här kl 13 och sedan hade vi en amazing eftermiddag med sååå mycket gott. Soppa, chark, många många olika ostar, ja allt som vi tokälskar! 
Vi satt kvar länge och åt och drack tills vi pallade mer. Sån lyx också med skjuts både dit och hem 🙏🏼



Thai-fredag

Imorse var vi uppe tidigt. Första gången i världshistorien Kim åker tidigare än mig till jobbet så därför var vi uppe tidigt (alltså 07.30) och jag lämnade barnen. 

På jobbet flöt det på, grejade på lagret, betalade fakturor, fixade med årslöneunderlagen, skickade fakturor - ja röjde helt enkelt undan allt för jag är nämligen ledig imorgon! 

När jag kom hem skyndade jag ut och sprang 4 km och jag höll på att dö. Tänk om man kunder få tillbaka samma flås jag hade i somras bara sådär. 
Jag kom hem supersvettig och tog en dusch. När alla i familjen var klara åkte vi till Lasse och Åsa där det vankades thai-träff. 
Sarah, Budda, Victor, Tobbe, Jelena och Kalle kom också. Jag hade tagit med mig många färgade slingor och sånt som vi dekorerade med. Vi började med frozen margaritas och tilltugg. Sedan hämtade Kim en buffé med olika thairätter från Parn thai och det var väldigt gott! 
Åsa hade gjort citroncheesecake till efterrätt. Tänk om 30 dagar drar vi!!! 🇹🇭
Vi spelade plump och bara chillade. 


En ledig torsdag😍

Jag och kidsen åkte till Sarah och Victor. 

Åt nyttig lunch och pratade om nyttiga saker. Sedan gick vi ut och gick. Vi fixade naglarna och sedan poff var klockan 15.30 och vi begav oss hemåt. Väldigt händelserik dag, förstår verkligen inte hur vi kan vara med om vissa saker, typ alltid på fel plats vid fel tillfälle, men nu kan man ju skratta åt det. 
På väg hem ville Junia leka med Tuva så vi hämtade upp henne på vägen hem. 
När vi kom hem sprang/gick jag ut en runda på 6 km. 
Barnen lekte och åt tacos till middag. 
Jag gjorde mig klar för en dejt på lilla styrbjörn med Mikaela. Nyförlovad är hon och jag ville ju höra ALLT, nu du Kim får du ta tag i detta 😩😜
Vi satt kvar en bra stund och snackade om allt, jag åt för ovanlighetensskull lamm. 👌🏼 
När vi var klara tog jag en promenad hem och så fick jag till 1 mil till dagens Runkeeper 💪🏼 


Tjeeeena!

Nä men hallå, hann inte med nån blogg igår för jag somnade i Alicias säng när jag skulle natta henne. Kim kom och väckte mig lite efter kl 21 men då gick jag o la mig och sussade sött hela natten. 

Igår så gick jag o Åsa 7,5 km 💪🏼 och jag har färgat håret. Vitt. 
Jag har sparat utväxten. Ni ska få en bättre bild sen så ser ni bättre. 

Idag har jag jobbat, hämtade upp barnen från dagis sen direkt hem och få på Junia gympakläder. Idag startar gympan i brunnsängsskolan (som hon fick av farfar och Åsa i julklapp) och både Åsa och Cecilia följer med henne dit 👌🏼❤️


Jag och Alicia bara myser i soffan nu och väntar på att Kim ska komma hem. 

Ikväll blir det maxi-rundan på 8 km med Mary och Cecilia 💪🏼


Måndag

Hej. Nu går det undan tycker jag, har saker inplanerat nästan varje dag tills vi åker till Thailand om 34 dagar. 

Idag så jobbade jag, hämtade barnen, kom hem, bytte om. 
Jelena kom och vi gick tillsammans för att möta upp Åsa och så tog vi en PW på 6 km. Tycker det är skönt att komma ut! 
När jag kom hem hade Kim lagat middag - tacos (fast en smal-variant) 
Nu är Kim och spelar badminton med Tobbe. Vi har fått till våra träningstider bra👍 
Jaha nu har vi tänkt på vad vi stoppat i oss och motionerat i en vecka. 3,8 mil skrapade jag ihop. (Målet för första veckan var 3 mil) 
Allt blir så mycket enklare när man går in för det tillsammans, skulle vara pest och pina om Kim satt med ett glas rött till en festmiddag och avslutade med en ben & jerrys varje kväll. 

Förra måndagen 9/1 var min startvikt på 57,7 kg. 
Idag måndag 16/1 ligger jag på 55,5kg. 

Målet är att komma ner till 53, som är min "vanliga" vikt, och där vill jag försöka stanna ,53-54kg då sitter alla mina kläder bra och jag vet att jag själv mår bra. Vet allt det där med att man inte ska stirra på vågen, men nu kör jag såhär. 
Så nästa måndagsmål är 54,5kg, kan bli svårt för helgen som kommer är fullproppad med roligheter som inkluderar god mat i stora lass! Längtar som bara den! 🍱🍷🍾🇹🇭🍾👯🎉🧀🍷
Så det gäller att hålla igen i veckan och röra på sig så kommer det nog gå vägen! Veckans mål är 4 mil 😜




Söndag

Imorse fick vi ställa klockan, för 9.30 blev barnen hämtade av familjen Wåhlstedt för att åka till Exploria center (de fick det i julklapp) tänk vilka omtänksamma vänner ❤️


Så jag och Kim blev ensamma, kollade på house of Cards, sen åkte Kim och Jonn på en visning på en tomt i Almnäs. 
Jag passade på att kolla ett avsnitt av american horror story. 
När Kim kom hem så gick vi ut på en PW, gick till Dalgatan, solade solarium,var flera år sedan jag solade sist.. (grundar inför thai + att vi se verkligen bleka och trötta ut) gick hem igen och den lilla rundan var på 9 km så det var ju duktigt av Kim att hänga med o hålla humöret uppe trots att han inte är ett stort fan av att gå. 
Barnen kom hem samtidigt som oss, snacka om tajming. 
De har haft en världs-bäst-dag, men lek lek lek, pannkakor till lunch och glass. 
En stor eloge till Mary och Sam som gör sånt här för alla barn, inte många som frivilligt drar iväg på ett lekland med fem kids. Vilken tur att vi har er! ❤️👌🏼

Kvällen blir lugn, alla är trötta och vi laddar upp inför veckan. 

😂👌🏼💪🏼

Junias fest

Ja igår kl17 var det föräldra-fri fest här hemma! Vi började med pizza till middag, följt av paketöppning och så blev det Justin Bieber tårta och fika. 

Sen var det lite fri lek så vi hann plocka undan. 
Vi lekte sätta hornet på enhörningen (som sätta knorren på grisen) men förbundna ögon. 
Sen hela havet stormar och dansstopp. Alla kids var så duktiga och lekte på som bara den. 
Sista grejen vi körde var fiskedamm och sen var klockan helt plötsligt 19.30 och dags att säga hej då. 
Junia var sååå nöjd! Tack för presenter och för att ni kom alla goa kompisar! 


Ja, våra barn klär om och klär av sig även på fest 😂
Junia var så nöjd med tårtan, som hade chokladfyllning.
Älskade unge!

Älskade unge! 


Vår lediga fredag 👏🏼

Idag var det planeringsdag på fsk så barnen och jag var lediga. 

Som vanligt blev det sovmorgon, låååång tid vid frukostbordet. Bada bubbelbad, smörja kroppen, föna håret och välja kläder. 

Sen blev det lunch och så hann vi inte med så mycket mer förrän Sarah och Budda kom. Jag och Sarah åkte och hämtade Junias tårta på roffes konditori (gör grymma tårtor och till ett mycket vettigt pris!) 

Sen parkerade vi hos Mary och vi tre gick Maxi-rundan på 8 km. 
När vi var klara skjutsade jag ner Kim och Budda till lilla styrbjörn där Jonn, Danne och Tobbe väntade. Grabbkväll tydligen. 

Jag åkte snabbt förbi ljusexperten i Tälje och hämtade en lampa sen vidare hemåt. 

Hemma hos oss blev det också middag, jag, Sarah o Jelena åt en prosciuttosallad med fetaost och oliver. Barnen och bebisarna fick annat 😉

Sedan dukade vi av och gjorde klart allt till Junias fest. Ballonger, dukning, godispåsar mm. 

Sen somnade alla barnen och vi kunde spela ett parti skip-bo i lugn och ro 😍

Nu ska jag slänga mig i sängen, imorn blir det jobb! 



Rolig dag!

Tjejerna blev hämtade tidigt från fsk av Cecilia. De åkte först hem till hennes föräldrar och käkade mellis sen åkte de till månskensrinken och åkte skridskor (de fick ju skridskor av Cecilia i julklapp, så detta var ju perfekt!) 


Jag själv hade jobbdag o när jag kom hem så låg alla 3 utslagna i soffan. Tror det var lite jobbigt att åka skridskor. 


När Kim kommit hem från badmintonträningen med Jonn gick jag och Cecilia ut på en PW på 6 km. Det är fortfarande väldigt tråkigt att gå i detta slask men med en vän blir ju allt mycket roligare. 

När vi kom hem åt vi fisksoppa och spelade skip-bo. (Det var ju för bra att Malin o Henke glömde spelet här 😜)



Just det, vår diskmaskin har pajat och det här med att diska för hand för 4 pers är inte kul. En ny kommer hemkörd nästa vecka. 
Det var ju optimalt att den gick sönder precis innan Junias fest 😩 

Jaaa... annars har det väl inte hänt så mycket. Huset är rent och fräscht och jag är glad att jag inte behöver lägga nån som helst energi på städningen imorgon på vår lediga dag. Vi har inte så mycket inplanerat men det behövs, jag jobbar lördag och sen är det FEST som gäller! 

Jihoo! 


Junia's dag

Natten var hemsk. Jag vet inte vad jag råkade ut för men jag svettades som en gris, mådde dåligt. Kände inte efter så noga utan fokuserade på att sova. 

Vaknade 07 och gick upp för att förbereda frukost till Junia. Men jag mådde verkligen inte bra, började svettas igen. Åt en påse nötter och drack vatten. Kändes en aning bättre. 
Väckte Kim, vi tände 5 ljus och sedan gick vi ner till barnens rum. 
Vi sjöng och Junia vaknade och blev så otroligt glad. Hela hon sken som en sol. 
Hon mumsade i sig sin frukost, öppnade sina paket. Sen fick hon välja kläder. Blev hennes julaftonsklänning. Den är ju så fin. 
Kim skjutsade barnen till dagis och tog med sig glass i stora lass. 
Jag la mig i sängen igen och försökte sova mig bra. 
Vid 15 gick jag upp och kände mig som en ny människa, tack och lov! Vi som lovat Junia att åka till Mall of Scandinavia. 
Duschade, när kim kom hem åkte vi och hämtade barnen sen mot m.o.s. 
Vi började med Disney store där Junia valde en Belle-klänning och Belle-peruk. 
Bra val. 
Sedan ville hon ha pasta carbonara - okej Vapiano. Hon och Alicia delade och den rätten fick MVG av barnen. 
Jag åt parmaskinka,salami, oliver, mozzarella med myyyycket basilika. Åå va gott. 
Efter maten ville fröken ha munkar från dunkin donuts. Ja sagt och gjort. Sen var vi inne på toys r us väldigt länge. 
Då hade timmarna flugit iväg och klockan var redan 19.15. 
Så de sista Junia ville var att äta honey comb så då gjorde vi det med. 
Lycklig tjej, nu ser hon fram emot sitt disco-kalas som är på lördag. 

Och vad hittade jag då? JO en resväska! Har kollat så mycket på en silvrig med läderdetaljer från Samsonite (varför tänker jag bara på dum&dummare när jag säger Samsonite 😂) men den ligger på 4899:- och det kändes inte helt ok, mina väskor går alltid sönder efter 2-3år så jag kände att den inte var värd det. Men nu hittade jag en billigare silvrig modell från samma märke så jag slog till. Thailand here I come! 

Så det var dagen. 
Godnatt. 


Tisdag

Usch ingen bra dag. Jag blir ledsen när andra är ledsna. Såklart man blir påverkad när man vet att någon som är mig nära går igenom svåra saker. 

Men min jobbdag gick iaf undan, hämtade kidsen. 
När vi kom hem packade vi ihop julgranen. Ses igen 23e december. 

När Kim kom hem från jobbet drog jag ut med Mary. 
Nu jäklar 💪🏼
Väl hemma blev det två omeletter med tomat och lök. Inte så roligt kanske men jag orkade inte laga något, Kim o barnen åt pestofylld kyckling och eftersom jag inte äter det så fick det bli så. Det blev ju i alla fall vegetariskt för min del 😉

Nu har vi slagit in födelsedagstjejens paket och jag ska ta en dusch innan sängen. Jag är SÅ trött. 



Samma runda ikväll... 


Sista kvällen som 4åring

Imorgon fyller vår stora dotter 5 år. Jag har ett barn som är 5 år. Kan jag kalla mig rutinerad morsa nu? Nä inte än.. men nästan. 

Det är en förväntansfull tjej som ligger en trappa ner, hon har önskat att vi kommer in hela familjen när hon sover och sjunger "lottas födelsedagssång" och att vi har paket, flagga, ljus och varm oboy och Nutellamacka. Hon ska få äta i sin säng och vi andra runt bordet. Det var det viktigaste av allt. 

Hon har även handlad vaniljglass, våffelstrutar och strössel som hon bjuder på imorgon på fsk. 
Jag slutar tidigt från jobbet och då åker vi hela familjen till MOS för att gå på bio och kanske... kanske får Junia välja vad hon vill på Disney store. 
Tror det kommer bli en 👌🏼dag. 


Junia 5 månader ❤️


Kör vi igen då!

Dags att börja hitta tillbaka till formen. Vi börjar väl med att inte ha grädde i allt vi lagar och så kanske man bara får dricka vin på lördagar eller andra speciella tillfällen. 

Satsar vegetariskt, helst varannan dag, för just nu känner jag att vi har vräkt i oss kött. Är det verkligen så gott? 
Sen kan jag behöva röra mer på mig. 
Nu är det inte lika intensivt på jobbet och då hinner jag med 👇🏼



Fick till en halkig och blöt PW med Mary ikväll 👌🏼


Sådär ja, då har vi i alla fall börjat och det känns helt ok! 


Lördag och söndag

Lördagen var jobbdag för mig.

Vid 17 tiden kom Henke och Malin över på häng, middag - högrevshamburgare med alla dess tillbehör. 
Slapp umgängeskväll skulle jag vilja kalla den. Vi spelade spel (vad gör man annars?!) 
Pratade om livet. Jag har sagt det förr och säger det igen, fatta att jag fick en svägerska som Malin. Vi är nästan exakt lika gamla, heter Persdotter i andranamn och värderar ganska lika här i livet. Vad är oddsen på det?! 😍
Henke din stekare, dig fick jag på köpet. Bra deal. 
För någon vecka sen läste jag dopkortet de gav till Alicia när hon döptes. Malin är ju gudmor men även Henrik hade skrivit några rader (och då var deras förhållande ganska så nytt, iaf för mig) och det han skrev redan då träffade mig rakt i hjärtat. Du är bra Henrik. 
Ibland känner jag att jag är dålig på att berätta för alla hur jag känner och hur mycket jag uppskattar er, ska bli bättre på det! 


Idag hade vi iaf en lååååång sovmorgon. Gjorde oss klara, vid 14 var det kalas hemma hos Tuva och Lovis som fyllt 4 respektive 1år tidigare i veckan. 
Det bjöd på mycket gott och alla tjejer hade klätt sig som Elsa (utom Junia som skulle vara rapunsel) men den klänningen åkte av när Marcus och Martinus spelades på tvn. 
Det blev presentöppning, fiskdamm och dans. 
Tack för idag! ❤️

Nu håller jag på att städa bort julen, längtar efter en händelserik vecka! 




FREDAG

Idag hade vi stängt i butiken och det betyder sovmorgon för oss alla! 🙌🏼

Jag och Alicia vaknade först. 10.15. Inte så dumt. 
Vi hade en lugn förmiddag, sen åkte vi till Heron med Lasse och Åsa och åt på pizza hut. 
Mötte upp familjen Budai, vi skulle nämligen vara barnvakt. 
Så när Victors föräldrar hade barnfritt en kväll bowlade vi (och jag måste även nämna att jag vann...stort. Stackars Kim inte lätt att förlora i frågesport, Chicago och bowling på 24h, nästa gång kanske Lasse och Kim får lägga ihop sina poäng...eller borde jag byta strategi och inte göra mitt bästa?!😜) och sedan packade vi in oss i bilen och åkte hem. 
Victor va go och glad hela kvällen. Satt mest på en filt på golvet och tittade på Junia och Alicia när dem sprang fram och tillbaka. Svepte en barnmat och en klämmis. Bytte blöja, på med pyjamasen och sen fick han sitta med mig i soffan. Försökte få han att somna i min famn men han ville vara vaken. 
Lämnade honom till Kim 5 min då minsann tokdäckade han och sov till att Sarah o Daniel kom efter deras middag. 

Kollade två avsnitt av Skam. Nu sova jobb imorgon! 


Bildbombar 👇🏼


Veckan som gått

Ja min jobbvecka började i tisdags. Kim som fortfarande var sjuk var hemma och barnen hängde hos Lasse och Åsa. 

Bilen gick igenom servicen utan problem och jag begav mig hemåt redan vid kl 16 då  riktigt mycket snö började komma i eskilstuna. 
Såg inte ett jota när jag körde, till Strängnäs gick det i 60km/h. Sen släppte det. 
Kim hade orkat laga middag iaf och det uppskattades! 

När vi vaknade upp på onsdagen var det såå mycket snö ute och jag kände bara att jag inte skulle kunna komma till jobbet i tid, jobba och sen hämta kidsen från fsk kl 16 så vi fick bli hemma.
Ingen idé att jäkta och köra långt när det är snökaos. 
Vi ringde morfar Per och grattade på 63års dagen.
På kvällskvisten kom Lasse och Åsa över och vi spelade Chicago. 

I torsdags jobbade jag, hämtade barnen kl 16 och sen åkte vi hem och bytte om. På kvällen var vi bjudna hemma till Lasse och Åsa för att fira lite "jul"... vi har ju missat varandra under hela julen så nu äntligen fick vi till det. 
Hampus och Elvira var också med. Vi började med att skrapa triss, sedan fick vi en jättegod middag med helstekt oxfilé! Och efterrätter. Vi hade frågesport som Hampus tog hem. Fasen trodde inte han var så vass på sånt. Kim kom iaf SIST! 🤗
Vi bytte julklappar och vi och barnen fick så mycket fint. Bl.a. En middag, I slutet av januari ska vi till vidbynäs och äta italiensk buffé med dem. 
Vi blev kvar till midnatt sedan styrde vi bilen hemåt. 





1/1 - 2/1

Var LUGN, lunkade på. Gurra och Emma kirrade grillad korv med bröd till lunch. 

Spelade spel, bara va. Och det var sååå skönt. Inga måsten. 
Tror vi spelade spel hela dagen och kvällen. Dukade fram alla rester som vi åt till middag. 
Plockade ordning och förberedde inför hemresan. 

På måndagen var det bara att packa och dra, var lite sorgligt att lämna huset. Det var faktiskt väldigt roligt och nytt att vara tillsammans så många och i 4 nätter. 
Jag skulle lätt göra om det. Vet att mina barn hade en oförglömlig helg i alla fall. 
Dock blev Kim sjuk och jag fick packa, ta hand om barnen och köra 5 h hem, packa upp och tvätta när vi kom hem så jag var ganska slutkörd! Skulle upp tidigt på tisdagen för att skjutsa mina föräldrar till Arlanda innan jag skulle lämna in bilen för service i Eskilstuna och jobba, så lite lagom ångest hade jag minsann. 
Bara att bita ihop, men efter en sån rolig helg så kände jag bara skitsamma, ingen idé att känna efter bara att köra på, inga sura miner och att tycka synd om sig själv det vinner ingen på. 




Nyårsafton

Dagen började med amerikanskabananpannkakor med Nutella. Big high five till frukostansvariga. 

Sen lite mys👇🏼 
 


Sen packade vi in oss i bilen och begav oss till Orsa grönklitt där det fanns betydligt mer snö så vi kunde åka pulka ännu bättre. 
Skönt med frisk luft, roligt för barnen att komma ut till en stor backe. 
Vi hade gjort matsäck på morgonen som vi mumsade i oss (läs ännu fler pannkakor)

När vi kom hem tog jag tag i mission - duka nyårsbord. Några bastade, några spelade, Kim Tobbe o Mary stod mestadels i köket för de hade en nyårsmeny att ordna. 


Gjorde oss festfina och minglade innan middagen. 

Sedan gick vi 2016 års tipspromenad som Malin och Jelena anordnat. Jag var i samma lag som Daniel och Olivia 👊🏼 tyvärr vann vi inte - men vi var bästa och roligaste laget iaf 😉 teamspirit

Kvällens middag: 

Mango/avokado/räk-röra på salladsbädd

Tjälknöl på vildsvin med potatisgratäng, viltgräddsås och portvinssås. 

Chokladmousse med färska bär 👌🏼




Vid tolvslaget gick vi ut och skålade i mousserande och Tobbe hade fixat en redig låda med riktigt fina fyrverkerier. 

Jag hade med mig en luckyballon men det var lättare sagt än gjort att få upp den. Så när alla hade önskat sig något gick det åt skogen och den brann upp 😩 typiskt! 🍾


Sen spelade jag, Mary, Sam, Kim, Daniel, Budda och Malin med andra ord och hade såååå kul. Jag och Sam vann 👌🏼 vi avslutade med bastu och musik. Och lite dart-spel. 

Det var en bra nyårsafton :) 


Fredag 30/12

Kim drog iväg redan vid 07 med resten av grabbarna för att köra till Sälen och åka snöskoter. 

Jag och barnen var nog de sista som steg upp den morgonen. Gäsp va vi var trötta. 
Jelena hade kirrad frukost och sedan tog vi på oss ytterkläderna och åkte pulka/snowracer ute på gården. 

Sen gick vi in och gjorde oss klara. När killarna var tillbaka bjöd Malin och Daniel på grillade hamburgare och vi hann med att spela skip-bo innan vi tjejer fick eftermiddagen fri. Vi åkte in till Orsa och hade femkamp! Bowling, dart, bonka bäver 😂, flipper och bilracing. 

Det var jättekul men jag är ju sån dålig förlorare så det var jobbigt att komma på andra plats och se sig besegrad av Malin. 

När vi var klara tog vi varsitt glas och satt oss i restaurangen och snackade av oss. Hade inte sååå bråttom hem 😅


När vi kom hem blev det en supergod middag som Angelica och Fredrik fixat. Grillade Ribs, majs med klyftpotatis och coleslaw. 🙌🏼
Efterrätt, kladdkakor av Sarah o Budda! 
Sån jäkla rolig dag! Kom i säng tidigare och det var ju skönt! 

En grabbild

Torsdag 29/12

Familjen Åberg/Hellman kom iväg vid 12 från huset. Men njaaaaa så enkelt var det inte. Stannade först hos Lasse och Åsa för att lösa en dimmer-installation. 

Sen till polisbacken för att köpa viktigt godis. 
Kom iväg kl13. Okej för att vara oss. 
Resan till Orsa tog drygt 5 h och när vi kom fram till Villa Lowar fick vi ett varmt välkomnande, marschallerna brann, julgranen var klädd och nästan samtliga var på plats. 
Sarah och Budda hade fixat välkomstdrink samt tilltugg. Barnen började direkt springa runt och utforska huset. 
Vi var 14 vuxna, 8 barn mellan 6-2år och 4 bebbar 😅

Sedan började jag och Mary med middagen som blev tacos. 
Kvällen tog slut snabbt, när barn och de flesta lagt sig satt jag, Malin och Mary uppe och snackade skit. Så mysigt. 
När klockan blev alldeles förmycket tackade vi för oss och kröp ner bredvid våra familjer som snarkade. 


Vi höll lite kontakt under bilfärden 😜



Gurra kirrade irish coffee
Här bodde vi 520kvm
Tobbe kirrade våffelshots
Barnen fick äta först ❤️

Friends

Vi kom hem igår, jag lovar att uppdatera om allt. Just nu är jag bara helt slut.

Jag har skrattat, tankat massor av energi från riktiga kickass-vänner. (Kanske inte märks nu det här med energin men den finns där och den plockar jag fram när det behövs) Det är ingen påklistrad och fake fasad.
Jag skulle aldrig klara mig utan allt detta ni ger mig.
Jag kände mig tillfreds när jag gick runt och myste i mitt underställ och såg mina barn springa omkring överallt och ingenstans. Vilka vänner man har 🌟

Hej


RSS 2.0