tisdag

som vanligt tog vi en skön sovmorgon.. till 10.30. låg kvar i sängen till halv 12 bara för att det var så härligt.
sen begav vi oss ner till stan med becca. vi gick på dopkorts-jakt. hittade några fina på bokhandeln.
sen handlade vi lite annat smått o gott...och frimärken såklart!

tillbaka på täppis så bjöd becca på en supergo chokladkaka hon hade bakat. fasen asså... jag kommer att klämma i mig hela innan kvällen är slut!
rebecca vad skulle vi ta oss till utan dig?

imorgon ska vi på första bvc besöket... spännande ;)

hej på er!



10 januari...

...dagen efter kom min Junia!





bara några timmar





det känns som vår dotter har varit med oss här ute i stora världen i flera månader... men för mindre än 3 veckor sedan bodde hon i min mage. konstigt...


ny vecka

hejhej!
idag sov vi till halv 12. sköööönt. sen begav vi oss ut i det fina vädret. gick ner till stan och hälsade på ljuspunkten. sen gick vi hem igen. 
rebecca kom förbi, hon hade bakat bullar som vi fick smarra.
vi har bara suttit i soffan och softat, kollat på oc och pratat skit.
försökt hitta adresser till alla som vi ska skicka dopinbjudningar till.

nu kom kim hem från jobbet... MAAAATDAGS!

hej så länge                                                      

hemma igen

så nu är vi hemma på täppis igen. borta bra men hemma bäst.
jag o junia ligger i soffan. hon har precis ätit och ligger så nöjd i famnen och gäspar lite... rapar gör hon också =)
malin var här på kvällskvisten o hälsade på. vi fick en body och ett par byxor som Junia får inviga imorgon. jättegulligt, tack malin!

vi har även varit på kalas idag. firade lucas lindström 13 år =) det blev tårtor, kakor och annat gott. junia stal lite av showen kan man säga...

jag har haft en sån mysig helg med min fina lilla familj. jag älskar er...!!!



28 Januari

hej på er. som ni förstår är allt så nytt fortfarande och bloggen kommer lite i kläm.
vi har hittat på massa skoj i veckan. i måndags hälsade vi på min farmor och farfar i enhörna. farmor satt med lillan i famnen hela tiden. första barnbarnsbarnet för deras del. 17 år sedan hon höll i en bebis sist.

i tisdags var jag på möte, hade årsredovisning om företaget med revisorerna. första gången jag var borta från lillan i 4 timmar. kim fick köra nappflaska med ersättning. det gick bra =)
sen åkte vi till mormor i hägersten och blev bjudna på lunch. mormor hade gjort en jätte go kanelglass med kola sås också. väldigt uppskattat. jag fick en fin gåva också, som nybliven mamma. en av mormors guldringar. den är jättefin och speciell. om jag inte minns helt fel är det gjord av en smed i norrbotten.

onsdagen var min och lillans första dag UTAN pappa! ojoj vaknade 08... kan ju säga att dagen blev rätt annorlunda. min snälla tjej som sovit den mesta tiden var vaken 10 timmar i streck och skrek rakt ut kanske 9 timmar utav de 10. magknip-deluxe kan man ju kalla det. som tur va blev hon lite lugnare när Kim kom hem. jag kunde ÄNTLIGEN få hoppa in i duschen. jag var heeeelt slut i huvudet efter den dagen. farmor Carina och hampus kom förbi nån timma på kvällen. lillan somnade runt 7 tiden sen sov hon resten av natten. helt utmattad lilla gumman.

torsdag! vi tog sovmorgon till kl 11. klädde på oss och begav oss ut på en vagnprommis med wilma. sen kom becca. vi myste i soffan och bara va.
när kim kom hem från jobbet packade vi våra väskor och flyttade ut till enhörna. Carina och Per har åkt till sälen så vi tänkte byta lite miljö. skönt att bara kunna släppa ut wilma och att man lätt kan ta vagnen.

i fredags så sov vi till 10.30. låg och myste i sängen. sen kom becca och hämtade oss. vi packade med oss vagn och bilstol i bilen o begav oss till stan. kikade runt lite, men jag har inte fått tillbaka min shoppinglust. det blev 2 st amningsbhar. kul...
sen skjutsade becky hem oss till mamma. vi hann mysa lite, prata om dopet... lite grekland... o sånt. Kim hämtade oss efter jobbet, ut till enhörna där vi förberedde lite middag. jonn, sandra o hampus kom förbi. vi gjorde pizza. sjuuukt gott! jag o sandra drack rödvin. kände redan lite rus efter 1 glas så det blev inte så mycket mer för min del =)
det blev kladdkaka o glass till efterrätt.

LÖRDAG!
sköööönt med helg!! och en ledig pappa-kim. sov till halv 12. lillan o kim kan det här med att sova! sen tog pappa o dotter ett härligt bad i bubbelbadkaret. babyolja och 37 gradigt vatten, precis som det ska va. (tror jag)
sen kom jelena på besök. hon gjorde pannkakor, med glass, banan, sylt och chokladsås. vilken jäkla bra start på dagen. så gott! TACK snälla jelena!
efter ett tag kom Sarah o Daniel på besök. så nu sitter vi alla sex soffan och softar lite.

ang. namn till lillan är inget 100% bestämt. jag har lite dåligt samvete... men jag känner i hela hjärtat att det är en Junia. det gäller bara att övertyga... övertala... Kim. lättare sagt än gjort....TYDLIGEN!

Trevlig Helg!

HELG!

vi har gjort massor den här helgen!

i fredags så åkte vi till eskilstuna och hälsade på på jobbet. det var kul. vi bjöd på tårta. puffen sover som en stock när hon åker bil. på jobbet satt hon mest hos sofi och bara myste, och fick presenter. TACK!
efter det åkte vi och hälsade på malin på hennes jobb. sen avslutade vi med mat och lite shopping på tuna park innan vi begav oss hem.

hemma, utanför dörren väntade en bukett blommor, snälla kusiner hade anlitat ett blombud!
kl 19, blev det taconight med sarah, daniel, gurra o tobbe. fick ett efterlängtat glas rödvin till det =)
lillstumpan fick jättefina presenter...tack tack!
det blev mycket snack, om allt. sarah hade bakat en så jääääkla go aftereightkladdkaka som vi mumsade i oss. den var lika uppskattad som alla fina kläder. OCH för att ej glömma, sarah tog hand om blöjbyten hela kvällen. Kim var överlycklig.

i lördags fick vi besök av andrea - kims kusse. det blev lite fika och ÄNNU mer babysnack (och presenter =))))tack!. bara drygt 3 mån kvar för henne. efter det drog vi vidare hem till mamma och gav henne en stor kram (och 2 prutt i blöjan) innan vi åkte vidare till kims pappa och kramade honom också. (jag o kim kramades inte, det var lillan som var kramsugen) Lasse fick också höra ett par prutts innan vi sa hejdå o tackade för oss. puffen är ganska bra på att lätta upp stämningen ;) 
resten av kvällen var lugn, vi lagade mat och kollade på gladiatorerna. somnade alla 4 i sängen <3

idag blev vi väckta av nina o tilde som kom hit runt 12. de ville gosa o ge present till lillan. vid 15 tiden tog jag med lillan o tilde och åkte till emilia, ali o zakie. de har flyttat in i min systers lägenhet på hammarbyhöjden och har gjort om lite här och var så de ville att vi skulle komma förbi och kolla in den. vi fick paj och cupcakes. zakie och lillan pussades lite, myste o sen var det dags för oss att åka hem igen i snöovädret. 
när vi hade lämnat av tilde i nykvarn åkte vi till brunnsäng och hängde lite. morfar ville mysa lite.
sen kom kim och hämtade mig. 
wallander och mat framför tv:n. maten får jag tacka kims mamma för, och så fick vi en sjysst jeansklänning, spetsbody, strumpbyxor o en rosa bomullsklänning som extra grädde på moset. Tack !!!!

NU ska vi sova här hemma! natti! 



19 januari

goood morgon! nu ska vi kliva upp ur sängen. lilltjejen har sovit hela natten. hon är så snäll! ammade vid 05.30 & 09. min lilla sömntuta. den stora sömntutan - kim åberg kan också sova. men det visste vi redan. tur att jag har bra hörsel som hör om hunden eller lillan vill något.




nu ska vi göra oss klara och gå ut en sväng. jag har ju några extra kilon som ska bort. men de bara rinner av känns det som, good for me eftersom jag hatar att träna och äta nyttigt. 8 kg försvann på 1 vecka. men något kilo får gärna stanna kvar, har aldrig haft en rumpa i hela mitt liv och jag börjar vänja mig med den här jag har nu ;)



TACK!

vi blir så bortskämda med presenter här hemma, det är väldigt uppskattat ska jag säga! vi har fått så fina blommor, kort, kläder, gosedjur m.m. tack alla snälla!


1 vecka

idag fyllde min lilla tjej en heeeel vecka. det har vi firat med att gå en sväng på stan, köpt en skötväska, lite kläder och semlor som vi smaskade på ikväll med gudfar jonn och sandra.




nu är det kvällsmys i soffan som gäller. vi väntar på pappa som är å spelar bandy.


Den bästa dagen i mitt liv

11/1 2012

09.50 - vaknade, natten hade varit cool-lugn. hade bara gått upp några ggr för att kissa. jag vaknade inte ens när Kim åkte till jobbet vid 07- tiden.
jag gick i alla fall upp för att kissa och kände då att något "släppte" tittade i toan men såg inget. nehe tänkte jag och la mig med wilma i sängen igen. kände efter 10 min att det "högg till" där nere och runt magen som det inte hade gjort förut. jag ringde till Kim och sa att han kunde vara beredd att åka hem under dagen för att det kändes liksom annorlunda i kroppen. jag hällde upp ett bad och tänkte att de här gör nog susen så att det lugnar ner sig.
tji fick jag, efter bara 10 min hade värkarna satt i ordentligt. jag ringde till Kim igen och sa att han nog fick komma hem nu istället. jag försökte lägga mig till ro i badet, men det blev bara värre. ringde till mamma, rebecca och cecilia medan jag väntade på Kim.
jag började fundera på att jag inte alls klarade det här med smärta så bra. för att om det gör såhär ont redan nu så skulle jag ju aldrig kunna föda fram ett barn, helt omöjligt. det gjorde mig nervös.

Kim kom hem 11.20, då låg jag i sängen. försökte andas (som jag hade lärt mig) men det gick inte så värst bra. Kim klockade att jag hade värk var 5:e minut. Han ringde till förlossningen och de sa att vi kunde vänta hemma och att vi kunde höras under dagen.
jag försökte få i mig lite flingor och mjölk medan Kim packade ner de sista i bb-väskan. jag började få ännu ondare och jag kände att jag behövde smärtlindring. jag klarade inte av det. jag kände att jag var tvungen att åka in. Kim åkte till brunnsäng för att lämna av wilma hos mamma o pappa. medans försökte jag få på mig leggins och en tunika. bara det var ett helvete för att det kändes som om värken aldrig släppte. jag fick inget tillfälle att andas ut och samla ny kraft. det var otroligt jobbigt att inte kunna ta nya tag. jag stod i hallen och höll händerna mot varsinn vägg och tryckte så hårt jag kunde med händerna.
klockan var då runt 12.30 och i samma veva känner jag hur det rinner längst benet. vattnet gick.

Kim packade in väskorna, kudden och ALLT annat jag var tvungen att ha med mig in i bilen. jag stod och vaggade i hallen. kunde inte få fram en mening kändes det som. bara stod och pustade, frustade och gnydde.
jag kunde i mitt liv inte förstå hur jag skulle kunna komma till bilen. eller SÄTTA mig ner. vi gick med myrsteg till hissen, stannade upp och andades igenom värkarna som kom hela tiden.

13.20
när vi kom fram på förlossningen var jag helt borta i huvudet av smärta. kände bara hur det fortsatte att rinna längs benen. jag minns en hiss, en sköterska som tog tag i mig och frågade massa frågor. jag svarade inte. de kallade på en barnmorska som skulle undersöka mig. de pekade på ett rum längst bort i korridoren. nej för långt att ta sig dit så det tog in mig i första bästa rummet. ja la mig ner och de tog av mig kläderna. BM var hon Kim hade pratat med i telefonen bara någon timma innan.
så hon sa jahaa..det var ni som ringde, ni kunde inte vara hemma längre? näää sa Kim... emelie har för ont.
okej, nu ska jag kolla här hur mycket hon är öppen. oj, ja... är det ert 4:e barn sa du?
neeeeej, första, svarade Kim.
jaha, ja emelie du är öppen 7 cm. hör du mig? ni har varit jätteduktiga hemma, du ska föda snart!
jag försökte hänga med i snacket, men jag bad bara att få smärtlindring. lustgas. något?

de tog på mig en skjorta, hjälpte mig upp från britsen och satt mig i en rullstol och körde i väg mig till rummet längst bort. där visade de hur lustgasen skulle användas. den hjälpte inte ett skit tyckte jag. jag hade fortfarande lika ont och jag kände att jag behövde en paus för att ta till mig informationen och veta va tusan jag gjorde. jag hade värk på värk hela tiden. just då bytte BM skift så jag fick en ny, Joanna. Världens bästa!
hon tar hål på hinnan som gör att allt fostervatten kommer ut. bebben där inne har bajsat i fostervattnet så det är grönt. de sätter på CTG på bebbens huvud.

13.40
får jag ryggbedövning jag bett om. det börjar kännas bra. värkarna avtar en aning och jag hinner med att prata, skoja och hänga med om vad som pågår. hinner även ringa pappa och säga att nu är det dags mellan 2 värkar. värkarna är fortfarande starka men hanterbara. tack för ryggbedövning säger jag bara!

14.00
är jag öppen 10 cm. ligger i olika ställningar. skönt att stå på knäna över en sackosäck i sängen. lustgasen är med också, det känns tryggt att ha den i handen. Kim hjälper med saft och ord. håller koll på sladdar och maskiner. jag försöker gå och kissa, men ryggbedövningen har gjort så att jag inte känner något så jag tappas på urin. byter ställningar, sitter på pall, knä, står ligger på höger - vänster sida.
dropp kopplas in 16.40 och då går allt ganska fort. 17.00 får jag riktiga krystvärkar. varje gång en värk kom trodde jag att allt skulle explodera och gå sönder. man kan inte föreställa sig känslan. BM "tjatade" att jag kunde krysta 3 ggr/ värk och att jag skulle hålla i mina ben/knän och krysta allt vad jag hade under värken, och inte skrika. (jag skrek heeeeeela tiden) jag kände bara att det var omöjligt för mig att nå mina egna knän. och vadå använda skriket till ett djupt andetag...? du måste bli arg på oss och ta ut all ilska genom värken sa hon. det hjälpte faktiskt. huvudet var framme och hon frågade om jag ville känna. neeeeeej skrek jag...jag vill bara ha en värk som jag kan få slut på det här förjävliga! jag hatade när Kim sa snart... snart... jag kommer ju ingen vart kände jag.
17.33 tog jag i som aldrig förr, jag ville att det skulle vara sista gången jag väntade och kände på en värk och det gjorde så ont! och då ploppade HON ut. jag fick henne upp på bröstet och jag blundade när jag hörde henne skrika. (jag blundade nästan under hela förlossningen...det kändes skönast) när Kim sa att det var en tjej trodde jag inte på honom. jag började gråta. inte för mycket inte för lite... lagom. men jag hade fortfarande väldigt ont. jag började skaka och det sved som eld mellan benen. jag kunde inte koncentrera mig på barnet. så Kim fick ta av sig tröjan och de la henne på hans bröst. när moderkakan var ute fick jag bedövningsspray, isbinda och alvedon o ipren. då kändes allt mycket bättre och hon kunde komma tillbaka till mig och hon började direkt suga på bröstet. när jag kände mig tillräckligt avslappnad kollade BM om hon behövde sy. jag hade som tur var ingen bristning och blödningen var ytterst liten. jag var så himla rädd för att bli "petad" på igen...jag ville bara slå ihop benen och lägga mig tillrätta med min flicka. efter en stund kom den omtalade brickan. jag hade sett fram emot den, men jag kunde inte riktigt njuta av den. jag vet egentligen inte varför. jag var skakis.

20.15
får vi lämna förlossningen och gå över till familjerummet på BB. när jag lägger mig i sängen bredvid Kim och vi har vår dotter emellan oss släpper allting och jag känner mig som världens lyckligaste. nu är vi en familj.



3995 g  -  52 cm

2012 01 11

min fina underbara dotter föddes i onsdags. kl 17.33 kom hon ut. helt perfekt.

jag ska uppdatera o berätta om allt när jag har tid över... =)


nej ingen bebis!

internet har slutat fungera i lägenheten. jag skyller allt på kim. igår skulle han koppla in både de ena och de andra och det slutade med noll fungerande nät. nu har vi iaf surround ljud o lite annat som jag egentligen tycker är onödigt. men jag får låtsas så att han tycker att han är duktig.

min natt var cool-lugn. här händer det inte mycket. idag tog jag en promenad till oxbackskliniken för att träffa Lena BM för sista gången. (med en bebis i magen) det var sista gången faktiskt för att nästa koll görs på ultraljudsmottagningen i södertälje. då kollar man vikt och mängden fostervatten... och såklart att allt är OK! sedan efter den kollen bestämmer man igångsättningsdatum som brukar vara v.41 + 5. vilket betyder den 21 januari om det nu skulle hända mig.
jag vill inte till ultraljudsmottagningen och jag vill inte bli igångsatt heller, SÅ KOM UT INNAN MÅNDAG!

hos bm såg allt ut som det skulle. check, check, check. magen var spänd och hård. fattar inte varför den gillar att vara kvar när det är så trångt!
sen promenerade jag hem igen. pappa kom och hämtade mig på täppis för en stund sen, vi åkte till brunnsäng. har lite kvalitetstid såhär med mamma å pappa behövs. så slipper de ringa stup i kvarten och fråga.

när kim slutar jobbet ska vi åka och handla, resten av kvällen tänker jag tillbringa i soffan. sveriges mästerkock började ju igår och det är mitt favvoprogram!

byeee


april 2011

mamma å pappa åkte till grekland. projektet med ett till rum började.



jag och kim flyttade till täppgatan<3

jag fortsatte att gå ut och roa mig eftersom CECILIA kom hem från thailand! förfester på balkongen med resväskan och vapendragaren. (jaaa det var så varmt! stunder från täppisbalkongen är oslagbara!) vårpremiär för rosé vinet!
men vi var även hemma hos martin o linda och jonn och sandra.




bokade resan till Åre tillsammans med cecilia, gurra, kim, jelena o tobbe.

flyttade ut till nykvarn några dagar för att vara hus och katt-vakt. hade med mig cecilia nån kväll och vi hade riktigt mys med vin och gamla minnen.

har ett svagt minne att kim köpte en cross haha

var som vanligt på massage... på bio... på restaurang... bowlade. levde livets glada dagar.

gick på årets sista sskmatch, och de åkte ut!



21 april drog vi iväg till ÅRE!








hade inbrott i butiken under påsken. mindre kul.

lagom till valborg fick vi världens största och BÄSTA nyhet. (fast då var vi mest förvirrade och vilsna)
ett plus.

v.41

BF +1

Nu ligger barnet bara och väntar och gottar sig. Kanske vill det vila lite innan det måste utsätta sig för den stora utmaningen: förlossningen. Kanske har du en så skön mage som den vill stanna lite extra länge i. Hur som helst, oroa dig inte, ut kommer barnet alltid.

Många kvinnor känner att de struntar i förlossningen nu bara barnet kommer ut någon gång. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig. Din kropp blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer. 


att jag skulle gå över tiden... var ju väntat. men jag trodde ALDRIG att jag skulle bli såhär... rastlös!

Även om du försöker att inte fokusera alltför mycket på det beräknade förlossningsdatumet är det lätt att bli besviken och frustrerad när datumet passerat. Plötsligt ter sig två, tre dagar som en evighet och varje litet molande i magen kan få dig att tro att det är dags.
De flesta kvinnor går över sitt beräknade datum. Många är gravida i 41 veckor, en del till och med lite längre.

Fokusera på dina basbehov i slutet av graviditeten. Passa på att vila och sova så mycket du kan. Unna dig att vara lite lat och göra det du tycker om. Förlossningen kan starta vilken timme på dygnet som helst. Har du sovit dåligt en natt, se till att sova på dagen. Det är viktigare att sova när du kan än att hålla en viss dygnsrytm. Detsamma gäller när barnet är fött.


9 januari

ja cecilia. kaffemaskinen kan även göra choklad, och det gillar ju jag! ;)

så var det måndag igen. alla har börjat jobba. jag jobbar på att inte tänka allt för mycket.
sov till halv 12 idag. har haft en problemfri natt. så skönt! promenaden igår gjorde säkert susen.
mobilen går varm, började dagen med att svara på sms. det är många som undrar om det har hänt något. jag har även pratat med mormor och farmor. samma svar där. inget har hänt.

efter frukosten gick jag ut med wilma. kallt idag. fick draaaa henne med mig ut. det är lite jobbigt att förbereda sig på en lång iskall prommis... klä sig bra, täcke på wilma och så vägrar hon att gå. jag orkar ju inte direkt bära henne.

nu ligger jag i sängen, kollar på tv.

vi får se hur dagen slutar! hej så länge!

härlig söndag

dagen började bra! kim gjorde våfflor till frukost. hur bortskämd är man inte? mmm... va gott det var! med glass, sylt och grädde till.
sen tog vi på oss varma kläder och åkte ut till enhörna. wilma hängde såklart också med. vi gick ut i skogen. gjorde ett tappert försök att få ut bebben. efter en timma var jag helt slut. wilma också efter all kott-jakt.
sen blev det fika hos Carina o Per. vi fick julklappar också... mycket uppskattat. vi fick iittala vinglas, espressomaskin och en stor slant. TACK TACK! nu kan vi bjuda folk på kaffe, perfa! tror vi kommer få lite besök nu framöver =)


efter det åkte kim iväg till hockeyrinken. jag kände för lite städ ;) bäddade rent, diskade. sånt som verkligen behövdes. (va tusan ska jag göra i morgon?!)
Kim lagade tacolasagne när han kom hem. nu är det film - hulken. så skönt att ligga i nybäddad säng... och vänta på att värkarna ska sätta igång på allvar!!!

godnatt!


8 JANUARI

Du är på dag 280 av 280. (100%).

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.

ännu en dag är slut...

rebecca kom förbi förut med en varsin gobit från tidermans. jag fick nån vit prinsesstårta med choklad. jag åt upp den på ca 5 min. rebecca bara garvade åt mig. vi behövde de där. ibland behöver man varandra.
sen åkte hon vidare, och jag la mig i soffan med magen i vädret.

kim lagade middag ikväll. parmesan fläskfilé. alltid gott! kollade på gladiatorerna och nu film. forgetting sarah marshall. undrar hur många gånger vi har sett den tillsammans...

ingen bebis är på G, om 2 timmar går vi in i det magiska datumet 8 jan. 8 januari. här har jag gått omkring och VÄNTAT, räknat ner dagarna tilll den 8 jan, men ändå så känns det inte något speciellt. kanske bara för att jag inte tror att den kommer att komma då. det har jag aldrig trott. MEN KOMIGEN NU OCH ÖVERRASKA, för jag skulle inte bli så värst upprörd om du valde att komma ut ditt "riktiga" datum =)

godnatt säger jag nu, vi hörs i morgon!

mars 2011

nyss hemkommen från thailand. nytatuerade som vi var (jag, kim och gurra) bestämde vi oss för att tillbringa första helgen tillsammans och parta som aldrig förr. förfesten var hos tobbe. rebecca var också med.
kim pratade om stay-ups, men menade push-ups eller hur var det?! hahahhahahha

mycket kort-spel på förfesterna och felsägningar deluxe! flamman, berget varje helg!

efter en utekväll i början av mars somnade jag hemma hos Kim, och kom aldrig mer hem igen. jag fastnade där. hemma hos honom. vi blev ett par, fast mest i hemlighet. det var en sån skön känsla i hela kroppen. att hitta rätt!
vi lagade goda middagar varje dag och drack rödvin. kändes som jag levde i en dröm. allt gick fort, men det var äkta. jag glömmer aldrig första gången jag sa att jag älskade honom. fy fan va nervös jag var =) 



Tinie Tempah - Pass Out (finns ingen låt som påminner om Gurra lika mycket som denna!!!!)
Lupe Fiasco - The Show Goes On (så många minnen)

va på skogshöjd och relaxade med becky. jag var brun, men hade skadad tå.



var även i järna och gjorde behandlingar med mamma =) det gäller att skämma bort sig nån gång i månaden... men den här månaden blev det 2!

jag var på kryssning med jobbet. det var en rolig tripp. OJ vi var ju på spat där också och fick behandlingar. hahah...var uppe hela natten och dansade tills klacken på ena av mina pumps gick av.

mitt liv var lite upp och ner här, men på ett bra sätt. jag vågade saker som jag kanske inte skulle ha vågat om inte cecilia och rebecca fanns där. OCH DE FANNS!



7 januari

jag drar till med ett godmorgon. jag har vänt lite på dygnet. helt jäkla OMÖJLIGT att sova på nätterna.
vi kom hem rätt skaplig tid igår... vid midnatt. började få ont en halvtimma senare. kim drog upp mig vid 02 och la mig i badkaret. just den känslan... när man bara ligger och känner att jag pallar inte mer. inget hjälper. så kryper man ner i ett hett bad...då släpper allt. hjärnan fattar ju inte sånt innan. jag tänker bara att det är asjobbigt att ta sig upp ur sängen, bli blöt och ligga där. men det hjälper ju!
efter en halvtimma hasade jag mig tillbaka till sängen. sov en halvtimma, gick upp, sov en stund... gick upp och kissade. ja så höll jag på till halv 10. har ingen aning om när Kim åkte iväg till garaget... men jag har sovit hela förmiddagen. så skönt! (men jag är nojig över hur denna natt kommer att bli) man vet ju aldrig.
att slappna av är a och o. (som barnmorskan säger) men jag ska säga er, om man har haft ont i princip var och varannan natt sedan julafton är det fan inte lätt att hitta på nån metod som gör en avslappnad. det sticker som knivar i ljumskarna och de låser sig. trycket "nertill" är sjukt och så kommer det där härliga illamåendet samtidigt. igår frågade jag kim om han kunde ge mig morfin så jag slapp det här. eller skjut mig. jag bryr mig inte längre. få mig att känna mig som vanligt igen!
en liten tröst är ju att jag är beräknad att föda imorgon. jag kan lika gärna gå 2 veckor till. mardröm.

NOG OM ALL JÄKLA SMÄRTA OCH GNÄLL!

igår var toppen! kändes lite sorgligt...på ett sätt. haha. typ som sista måltiden som unga. vi satt där på restaurangen i 4 timmar. snackade och snackade. sen åkte vi hem till jonn och sandra.

det är skönt att få lite pepp nu när allt känns lite jobbigt och långsamt. jag är verkligen glad över att ha lärt känna alla de här fina människorna. man behöver inte höras varje dag eller träffas ofta, men bara att veta att de finns där I FALL, och att de bryr sig. det känns bra och det är viktigt för mig just nu. alla känslor är ju så uppförstorade på något sätt. ibland tror jag att jag ska dö, ibland tror jag att bebisen är död när den inte har rört på sig på nån timme, ibland tror jag att Kim ska lämna mig. ja...jag kan fortsätta i timmar. som sagt, det är många tankar som flyger omkring.

så nu har jag skrivit av mig lite, bye.


6 januari

nä nu måste vi ta oss upp ur sängen och börja fixa lite. vi ska till nykvarn och lämna fam.lindströms bil (jag var som vanligt chaufför igår) det blev rätt sent. kom inte hem till täppis förrän kl 02.30. tror kim och jonas fick i sig lite för mycket wiskey.
hade iaf en jättetrevlig kväll igår. syrran o hennes kille var där. emilia, ali och zakie. andreas o izabell. nathalie och så bror med familj. vi skålade i lite mousserande och åt snittar... pappa öppnade lite presenter. sen blev det förrätt, varmrätt... (är så bortskämd med all oxfilé nu) efterrätt goo vit chokladmousse med hallonsås. till kaffet blev det tårta. kan bara ta av hatten för mamma än en gång för all go mat!
zakie är världens snällaste baby. han bara sitter med och pillar med sitt :)

när vi kom hem blev det hockey.. kim somnade efter en kvart. men jag var uppe hela natten. matchen var iaf underhållande ;)

ikväll ska vi ut och äta middag med jonn, sandra, isabel, daniel, gurra, sarah, budda, jelena, tobbe, malin och patrik. vi ska till den grekiska restaurangen lemoni. ska bli kul!!!

nä som sagt, nu ska vi sätta fart!!!!


5 januari

egentligen har jag inget kul...eller intressant att komma med. det har jag väl aldrig haft med bloggen. det är bara kul att skriva lite och gå tillbaka och kolla vad man har pysslat med de senaste åren. man glömmer ju så fort!

idag vaknade jag kl 11. mamma ringer varje dag och börjar med meningen " har det hänt något " neeeeeeeej. som vanligt nej. mamma tycker att jag ska ut och röra på mig. jag ska satsa på det nästa vecka för ikväll och imorgon så vill jag vara närvarande. vill inte åka till förlossningen den här helgen!

det är så sjukt tråååååkigt att gå hemma. om jobbet låg i södertälje skulle jag vara där varje dag. iaf en stund.

idag ska jag göra wilma fin. klippa klorna och kanske bada? ikväll ska vi på fest å då måste man vara fin. wilmas pojkvän cesar kommer också.
jag undrar vad mamma har hittat på för nån go mat. flera olika rätter blir det ju eftersom vår familj är lite speciell. några äter inte kött, nån (jag) äter inte kyckling, nån äter inte fisk, nån äter inte ost (typ gratinerad) mmm mission impossible kan man kalla våra middagar.

kim kommer hem tidigt idag... wihoo tack för halvdagar! nu blir det lite glass med chokladsås ... mmm =)

annars har jag inte mycket mer att tillägga.
hej på er!

4 januari

jepp... 4 dagar kvar. väntan är tung.
idag har jag: vilat. sovit. varit ute med wilma. dammsugit köket och hallen. tagit bort julslingorna och allt crap från balkongen. kånkat ner allt i källarn. satt upp lampor.
nu ska jag snart sätta igång med middagen. ikväll blir det tacos framför tv:n. ska kolla på det där the voice sverige. kim är i sin lägenhet. sen ska han iväg och lira bandy. så det är wilma som får hålla mig sällsis.

min pappa fyller år idag! grattis! imorgon ska du bli firad med pompa och ståt!


februari 2011

den här månaden förändrades hela mitt liv. jag åkte till thaliand hälsade på cecilia. av en slump var även kim där. min blivande pojkvän. helt stört!!!



festade i eskilstuna, gick på FLER sskmatcher.








hade även denna månad hyggkvällar med becky. det blev mycket bio också. trista, mörka februarikvällar fick nytt liv.
mamma fyllde år, vi gick på BIO =)

belysningsmässan i älvsjö gick av staplen. fest nästan varje kväll. wallamns ordnade den stora belysningsfesten.
jag kommer ihåg SNÖKAOS dagen efter!




musiken:
Far East Movement feat. Ryan Tedder - Rocketeer
Wiz Khalifa - Black and Yellow (dääääär hade vi den)

försökte göra mig "fin" till thairesan. såsom läppförstoring och nyplockade ögonbryn. oojoj vad ytlig man kan va ;)


hahah vilka läppar


Fick reda på att jag skulle bli gammelmoster!!!!


den 14 feb åkte jag till thai i 2 underbara veckor! hade en helt galen semester och jag lärde känna Mr G. Gurra Läck, finns det nån härligare människa?  =)
jag låter bilderna tala för sig själva...de kommer i en salig blandning. vi har från hua hin, koh phangan, koh tao.




















































































3 januari

idag har jag varit på koll hos bm igen. känns som jag springer där hela tiden. men så är det i slutet. mamma följde med idag. som vanligt såg allt bra ut. fanns dock inte så mycket plats kvar för bebisen o växa nu. magen är så stor och spänd nu så jag tror jag håller på att spricka.
jag hopppas INTE att jag behöver gå på nästa koll den 10 jan. helst av allt skulle jag vilja ha detta avklarat by then.
sen drog vi ner till stan för att gå på jakt efter en födelsedagspresent till pappa. han fyller 58 år imorgon. vi ska fira honom på torsdag. då är det stor middag hemma hos mamma o pappa. hela familjen kommer. ska bli kul att träffa alla igen. syrran..emilia o andreas har jag inte träffat på länge!
ja... vi gick runt på stan i 2 h... träffade nina o tilde också. hittade massa onödiga prylar som också fick följa med hem.
nu ligger jag helt utslagen i sängen. vilopause!


januari 2011

gick väl i festens tecken...? vad jag minns! haha. varje helg hade jag min vapendragare vid min sida.















musiken som spelades var:
Kanye West - Runaway, jag var helt kär i den!
Rihanna - Man Down
Aloe Blacc - I Need A Dollar
Inna - Amazing
å några fler.

vi hade lite hemtrevliga kvällar också. hyrde rullar (mest skräckisar) och åt middagar. det blev kanske lite för mycket av de goda... godis...chips...zero..

mysbecky en hyggkväll.
pappa fyllde år. (just det det gör han i år också!)



det var mycket snö ute, kallt som fan. man halkade varje dag. så jäkla pinsamt när sånt händer =)

bokade resa till Thailand.
va på ljusexperten möte i borås.
jobbade på som bara den, pappa var i grekland hela januari.
va i scaniarinken ofta och försökte stötta ssk så gott jag kunde.

jaa... det var januari det!






mitt år!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
maaaaassor! vet inte ens vart jag ska börja, men det viktigaste och STÖRSTA var ju att jag blev gravid och fick en ring på fingret.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
jag hade inget nyårslöfte.

3. Blev någon av dina vänner/bekanta föräldrar i år?
jag blev gammelmoster åt världens bästa Zakie den 6 juli.

4. Dog någon som stod dig nära?
nej.

5. Vilka länder besökte du?

feb - 2 v i thailand, maj - 1 vecka i halkidiki grekland, juni - 1 v på kalymnos grekland, juli - 5 v på kalymnos. fick jag med allt nu?

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
bebisen som ligger i min mage vill jag ha!

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
5/6 vår förlovningsdag!

8. De bästa nya människorna?
åå många! har fått lära känna så många fina människor det här året, och det kan jag tacka Kim för.

9. Största misstaget?
litade på fel människor kanske...!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
den ökända bucketvagnen på fullmoonpartyt i thai som körde över min tå! (hahha) nej..jag har varit problemfri detta år...puuuh!

11. Bästa köpet?
alla resor! har haft så kul!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
nöjen, resor och goda middagar! (förrutom saker till bebisen)

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
jag + kim = bebbe i januari

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
sånger... hmm..svårt. one republic - secrets är stark.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
gladare!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
jag önskar att vi hade sålt våra lägenheter och hittat drömhuset... det får bli detta års mission!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
oroat mig och tänkt mycket på vad andra tycker och känner. 

18. Hur tillbringade du julen?
själva julafton tillbringades i nykvarn med familjen. annars var denna jul lugn eftersom jag hade så ont pga förvärkar och sammandragningar. 

19. Blev du kär i år?
JA!

20. Favoritprogram på TV?
TV. nörd som jag är så kollar jag på nästan allt. men jag satt bänkad till varje nytt avsnitt av 2½ men och idol.

21. Bästa boken du läste i år?
Andreas Carlsson - Live To Win

22. Något du önskade dig och fick?
kärleken

23. Något du önskade dig men inte fick?
massa prylar ;)

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

jag var i halkidiki med kim. cecilia var med och vi hade en helt underbar dag. utflykt, middag och överraskingar. kunde inte ha önskat mig mer!

25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
att krisen i europa inte skulle slå så hårt mot detaljhandeln i svreige som den gjorde...

26. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?

eftersom kroppen var lite större än vanligt de sista halvåret av 2011 blev det mycket leggins och linnen. bekvämt helt enkelt.  men jag är absolut en klänningstjej!

27. Vad fick dig att må bra?
min familj, vänner och Kim!

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
alla med långt hår ;)))) hahahha...

29. Vem saknade du?
cecilia saknar jag varje dag. men jag har haft turen och kunnat åkt och hälsa på mycket under 2011.


v.40

97,9% av graviditeten har gått.
6 dagar kvar till beräknad förlossning.

jag vet att det är vanligt att förstagångsföderskor går över tiden. men jag känner mig lite otålig. kan inte hjälpas. för jag vill att den ska komma ut nu!!! =)



Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart.
Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


nyårsdagen

vem åt inte pizza? 
 
jag o kim låg i sängen precis hela dagen (förrutom när vi hämtade pizza och hämtade wilma) vet inte hur många filmer vi plöjde. några 2½men avsnitt också. jag hade inte en toppen dag direkt. hade ganska ont (hade även ont på natten till nyårsdagen så det blev inte mcyket sömn, lyckades somna till på soffan runt halv 7)... så det blev 2 bad och alvedon. värken släpper helt i badet... ganska konstigt egentligen.

men idag mår jag bra igen! och vad ska jag hitta på då? gå ut med wilmis...har jag gjort... (har verkligen världens tröttaste hund!) jag får tvinga med henne ut... beror ju ifs på vädret, hon hatar att bli blöt om tassarna o magen.
nu ska jag diska, fixa lite... städa, springa i trappor... dricka hallonté. för nu vill jag ha ut den förbaskade ungen! ;)

ett lugnt och fint nyår!

vi var hemma hos jonn och sandra på nyår. sandras vän, som också heter sandra var också med. vi började med att hjälpas åt med förrätten..som blev gratinerad hummer. så längesen jag åt det...och det var så gott! måste ätas oftare!
vi skålade i moet och hade trevligt. sen fick grabbarna ta över, det blev helstekt oxfilé med tillhörande sås och jonns berömda potatisgratäng. var det en 5 timmars eller 11 timmars den här gången? heheh..nä men det var också supergott!
efterrätten blev vaniljpannacotta (vaniljstång medtagen från mauritsius=))))) med passionsfrukt-sås. bra avslutning där. blev lite mätt i magen... finns ju typ NOLL plats där inne... men det gick bra!
vid elva bläcket tog vi på oss varma kläder och gick över till fredde och angelica som hade en liten nyårsfest. där firade vi 12-slaget. fyf an vilken lycka jag kände i kroppen när jag stod där med kim och klockan slog 12. NU FÅR BEBBO KOMMA! hahha men ingen bebis kom. angelica bjöd på mamma-dricka. vi skålade i cider. lika lyckliga för det.
sen gick vi upp och fortsatte festandet, jag o angelica satt i varsin tjockis fotölj och bara garvade åt alla andra. åt oss själva också. två preggos... 5 veckors mellanrum... namnproblem... förlossningsproblem... ja.. alla var med och diskuterade. men roligt var det, jag skrattade så mycket så jag fick ont i magen av allt guppande.
jag o kim tackade för oss vid halv 3 om jag inte minns helt fel.
helt lagom kväll. nästa år kommer en liten parvel springa omkring med oss... enligt fredde kommer hans och angelicas dotter inte göra det eftersom han själv inte gick förrän han var 1½år. hahahha höll på att garva ihjäl mig av alla historier =)


RSS 2.0