Hungrig...

Nu har jag förberett middagen. Här är förrätten - parmaskinka med avokado, kesella, citron och rödlök. Ovanpå dem är det timjan och rostade pinjenötter.


Haha

I natt blev jag väckt av Kim. Han stod på knä i sängen och kliade frenetiskt på ryggen.
- vad gör du Kim? frågade jag.
- det är myror i hela sängen, svarade han.
-äh gå och lägg dig, nu drömmer du och pratar i sömnen igen.
Han la sig och sa inte ett knyst, själv hade jag lite svårare med att somna om.
Haha någon som också har problem med ett sovsällskap som snackar?
Ringde honom idag och frågade om det slutat klia på ryggen, han förstod absolut inte vad jag snackade om...


Trist väder

Ligger fortfarande i sängen och kollar ut genom fönstret. Det öser verkligen ner. Ska försöka göra dagen så mysig som det bara går.


Snart helg.

Såklart så sov Junia dåligt idag på dagen så städningen tog tråkigt lång tid! Man vill ju vara rolig mamma men ibland så önskar man att de förstod att man inte kan passa och hålla igång hela tiden, iaf inte när man ska få någonting gjort.
Kim kom hem vid sju och då kunde jag ta det sista och laga en gomiddag.
Imorgon ska vi ta en sovmorgon tillsammans, sen åker han iväg på kickoff. Min kickoff är 11-13 sep. Ser fram emot att träffa ljusexpertägar-kollegorna. Vi ska göra så mycket kul, och gå igenom allt inför hösten och VINTERN. känns bra. Haha märks det att jag längtar tillbaka till jobbet?!
Godnatt gott folk!


Torsdaaaag

Städa. Det är det enda jag ska pyssla med idag. Jag ska lämna över ett skinande hem och ett glatt barn till Kim. Imorgon ska han på festligheter med jobbet, skönt för honom att få avsluta så iaf.
Själv ska jag stå vid spisen. Ska prova det är med att göra egen barnmat- storkok. Och frysa in. Gu va trist det verkar... Men jag ska också få till en 3 rätters. Kl 19 kommer Malin på middag. Jääääätte länge sen vi sågs. Det ska vi allt ta och ändra på ;)

Vi hörs senare!


Nya sängen funkar kanon!


Tjoho

Äntligen! Fick radera appen och sen ladda hem den igen.
Här är iaf tapeten som ska upp i Junias nya rum. Det kommer bli den med olika färger på bokstäverna och sen kommer även linjalen upp på en annan vägg. Blev inte så bra bilder, jag var hos grannen på jobbet ( flügger färg), det var innan vi åkte till Grekland och jag hade lite bråttom. Men de här föll mig verkligen i smaken.


Äh

Så störande att jag loggas ut varje gång jag vill skriva ett inlägg från iphonen. Nu får jag blogga från ipaden men har ju inga bilder (roliga) på den här.
Igår var vi och hälsade på Kim i lägenheten, det går sakta men säkert framåt. Får se hur mycket tid han får över till lägenheten nu när han ska vara pappaledig. Men mor-och farföräldrar har lovat att ställa upp mycket och ha Junia på eftermiddagar och kvällar.
Jag har iaf hittat en fondtapet som lillan ska ha i sitt rum. Resten av väggarna ska vara vita, vi satsar på färgglada gardiner, matta och leksaker såklart :)


Onsdag

Idag ska jag tvätta, när Junia har vaknat ska vi gå till brunnsäng och hämta upp lampor som Micke kommer förbi och hämtar efter han har slutat jobbet.
Ska väl även förbi Ica och handla middagsmat... Dock vet jag inte vad jag ska hitta på att laga... Jaja kommer väl på nåt när jag väl är där...


Junias sov och matklocka...

09-10 Junia vaknar, jag hämtar henne så hon får ligga med mig, så får hon lite välling så vi kan ligga och mysa lite utan gnäll.

11 - grötfrukost

11.30 förmiddagssova

13 lunch, halv barnmatsburk och lite fruktpuré på det.

16.00 eftermiddagssova med välling/ersättning

18.00 middag, barnmatsburk + puré

21-22 sovdags välling/ ersättning


Önskar att vi hade minst 10 grader varmare!


Man kan ju inte bo i södertälje utan

Att ha en Scania body :) den och massa andra Scania prylar, som strumpor, tshirts, nappar fick Junia när hon bara var några dagar gammal av gudfar Jonn -vem annars? Men nu har ju Jonn skaffat sig ett eget företag och lämnat Scania bakom sig. Får önska oss nya som det står södertälje glidlager ab på istället.


Familj

ÄLSKAR ER!


Välkommen till firar veckan :)

Det är Kims vecka nu. Sista jobb-veckan och det ska firas!
Ikväll gjorde jag italienska köttfärsbiffar med parmesanost och en sås med cayennepappar och paprika krydda. Till det blev det ett kryddigt franskt rött vin.
Ännu en gång är våra liv på väg att förändras och vi älskar det! Jag längtar till jobbet och Kim längtar hem, precis som det ska vara.

Godnatt


Kräftis

Nu är jag helt galet sugen på kräftor, det har jag varit i en vecka nu. Vi försöker iaf dra ihop till en redig kräftskiva den 8 sep. Igår kirrade jag belysningen :) alltid något !

http://cdn

 


Måndag.

Fy tusan vilket trist väder! Junia ville upp vid nio. Jag hade helst stannat i sängen och myst vidare. Men det ville hon inte. Hon är inte direkt "mysig" av sig, fröken Åberg. Vill inte ligga nära och ta det lugnt... Nej nej. Om det ska mysas ligger hon helst själv i sin säng med Tiger :)
Efter frukost, lek och Barnkanalen så somnade hon. Jag ska sätta mig ner och läsa alla försäkringspapper jag fick hem förra veckan. Och betala räkningar. Stora boken om barn den så kallade bibeln åker också fram, länge sedan nu...
Hörs!


Söndag

Idag var vi tvungna att ställa väckarklockan, kvart i åtta. Men eftersom ingen ville gå upp sov vi vidare till halv nio. Junia den sjusovarn ville inte upp!
Slängde på oss kläder och körde till enhörna för att lämna Junia hos farmor och farfar per. Jag och Kim åkte vidare till etuna för en heldag på jobbet. Inventering stod på schemat. Alltid jobbigt, men det gick smidigt och fort!!! :) Och snälla Alex bjöd på slagstaglas :) yummie!
Vid 18 tiden var vi klara och begav oss hem. Junia hade varit en snällis hela dagen. Badat i en halvtimma och plaskat som bara den.
Känns som vi kommer somna tidigt ikväll, god natt!


Restaurang Barolo


Ut

Nu drar vi ut och äter en bit mat med Tobbe och Jelena. Måste kolla in den här kringelfestivalen ;) självklart är Junis med. Ha en fin kväll alla!


Trötta

Idag är vi trötta. Myskläder, OTH och god mat står på schemat!


Igår

Vi blev upphämtade av Tobbe och Kim med båten vid Slussen och åkte tillsammans över till Grönalund. Vädret var på topp! Vi träffade även på Oskar som gled förbi oss vid Djurgården.
Senare började det att SPÖ regna, men det gjorde ingenting. Vi tog en drickpause och sen käkade vi pizza. När regnet var över så var vi praktiskt taget ensamma på attraktionerna eftersom Plura med Eldkvarn uppträdde på stora scenen. Helt fullsmockat med folk. Vi åkte allt! ( inte alla då höhö) Kim är ju en aning rädd för höjder, men vi fick med honom på insane. Men få hade han typ hjärtklappning en halvtimme efter åket, helt skakis... Men han klarade det tillslut. Tror även alla fisherman shots gjorde sitt.
Sen gick alla tjejer och vann 2 kg choklad var! ( utom jag, jag vann bara en prestige full gren som behövde snabbhet och styrka haha) helt sjukt, så alla gick där och släpade på sin choklad. Sarah blev tom erbjuden 300 spänn för sin marabou schweizernöt av en random snubbe.
Hade iaf en toppenkväll!


Freeeedag

Hej! Idag ska vi till grönan. Jag och Gurra ( kanske Becca också) tar pendeln vid 15 tiden och möter upp Sarah, Daniel och Kim i sthlm. Sen kommer Tobbe, Jelena, Hampe och Jennifer och joinar när de slutat jobbet.
Mat, dryck, åk, 5-kamp, ska verkligen bli roligt, jag har ju inte varit på nåt nöjesfält på hela sommaren. Junia är hemma och chillar med farfar Lasse och Åsa. De hämtar upp oss vid tåget när vi kommer hem ikväll.
Kuuul, kul kul!

Vi hörs senare!


...

Jag är inte redo för hösten än...


Puuuh

Det var verkligen jobbigt att köra zumba. Svetten rann som aldrig förr, men det var askul. Ska försöka gå 2 ggr i veckan. Känns otroligt att jag äntligen har hittat en träningsform som jag tycker är kul! Det är ju dans, utan att man behöver lära sig dansen innan, man bara kör... järnet. Mycket höft och rumpa liksom. Aa men det kändes helt enkelt bra!


Lillplutten har blivit stor

Nästa vecka måste jag åka och hälsa på min systerdotter Emilia och hennes son Zakie! Han har ju vuxit som vara den, känner knappt igen honom! Men ack så söt han är!


Roligt

Junia tyckte att det var kul att åka sittvagn. Då ser man ju mer, vi gick och handlade. Junia fick mumsa majskrokar på vägen hem.


Bokat och klart!

Den 1 maj åker jag, Kim, Junia,(hunden Wilma) min syrra, Lage, Emilia, Ali, Zakie, Nathalie, min bror, Nina, Lucas och Tilde till mamma och pappa i Grekland för att fira vår mammas 60 års dag. Vi prickar även in den grekiska påsken. Vi ska vara där i 11 dagar och bara vara tillsammans och ha kul! Ser så mycket fram emot det!
Bilden är på familjen från 2005 på Kaly. Men nya tillskott har utökat familjen ganska bra :)


Halloj

Torsdag. Det ska regna idag. Men det gör ingenting. Nu får buggan vara hemma och vila efter en hel sommar, så kör vi igång med brio vagnen. Det är höst, regn och vinter vagnen. Buggan är mer en city/res vagn, som inte tar plats och 4 svängbara hjul. inte direkt bra att gå på grusvägar...
Ikväll ska jag och tjejerna gå och testa zumba på JAM dansstudio. Kommer bli skit kul, och det är Jennifer som håller i passet. Får väl se om det är något för oss...
Igår kväll började masterchef USA på tv så jag satt helt klistrad. Tror det går ikväll med :)
Nepp nu ska vi starta dagen här hemma!


Sängen är här!

Efter många om och men har äntligen 30 kgsängen kommit på plats! Världens finaste säng gjord för hand av vår bästa Tobbe! Helt otroligt att han lyckades pricka in min drömsäng!


Åååhh

Nu följer jag så många bloggare som är gravida och har barn så att det inte är klokt! Ibland så längtar jag efter min stora mage och få känna lite kickar och lite hicka och att gå runt och känna - jag är typ bäst och lyckligast i hela världen :)
En liten fågel viskade i mitt öra om en bebbenyhet i veckan och jag kan inte förstå egentligen varför jag blir så upprymd och glad när det inte ens är mitt barn... Det är väl bara så vi funkar , vi tjejer :) speciellt när man har fått barn kanske?

Bilderna är från v.18 , 30, 34, och 39. Bilderna kommer säkert inte hamna i ordning när jag laddar från bloggappen.


Svettigt

Gick till Västergård och sen till Brunnsäng. Skulle åka till Nykvarn för att hämta sittdelen till vagnen men bilen ville inte samarbeta. Inte så konstigt eftersom ingen har använt gamlabettan sedan mars! Så vi gick hem igen... och nu är jag så jäkla varm och ska ta en kall dusch!


Min söta


Godmorgon!

Här har vi nyss vaknat. Junia sover fortfarande länge på morgonen. Igår somnade hon 20.30 och sov tills.... Ja nu. Hon kanske sparar all sömn till natten eftersom hon sover ytterst lite på dagarna, aja bättre kan det inte bli! :D
Insåg att morgongröten var slut så vi får ta havrevälling ist... och den är inte så populär...
Idag ska vi träffa Rebecca. Gå ut och gå och sen bara va.
Hörs sen!


Nybadad


Busunge

Varför ?
Varför åker alltid Junias händer ner mellan benen och rullar över till mage när man ska byta blöja? Roligast vid bajsblöja såklart! Jag skulle behöva 4 armar.
Varför ska hon alltid brumma och göra pruttljud när hon äter så maten flyger överallt?
Varför ska hon sätta sig upp i sängen när hon endå är så dödstrött så ögonen rullar bakåt?
Varför är lampsladden mycket roligare än alla leksaker tillsammans?
Varför är tv dosan en bitleksak av bästa rang + att hon lyckas ställa in konstiga saker på Tvn som jag inte kan få bort.
Varför kissar hon på skötbordet de få sekunderna hon inte har blöjan på sig vid ett byte?

Jo för att hon är min knepiga unge och man kan ju inget annat än tycka det är sådär typiskt roligt.


Tankar...

Ligger i soffan och tänker på livet. För ca 8 månader sedan gick jag på min mammaledighet och kunde knappt förstå hur lång tid det verkligen var. Det kändes jobbigt men bra på samma gång. Visst längtade jag efter att få vara hemma med världens bästa bebbe men jag var också helt spänd och orolig över företaget och det tog ett par månader innan jag verkligen slappnade av att få vara hemma. Tror kanske innerst inne att jag fortfarande inte har det bästa samvetet över att vissa dagar "bara" vara hemma.
Men nu (3 sep) ska jag tillbaka till mitt så kallade gamla liv.Kanske kommer jag längta ihjäl mig eftersom arbetstiderna inte är roliga. Det gör ont. Junia sover när jag åker och sover säkert när jag kommer hem... Första 2 månaderna ska jag försöka så gott jag kan och åka hem tidigare ( eller i TID) så jag hinner vara med henne i nån timme iaf. Så stor förändring, från att vara tillsammans 24/7 till knappt något... Vi får iaf en HEL familjesöndag tillsammans varje vecka. Den dagen kommer vara helig :)
Tror knappast Junia tar skada av att jag blir borta och Kim är hemma, hon har vant sig nu i sommar av att ha oss båda och att pappa finns till hands lika mycket som jag har funnits där. Det är mycket som snurrar i skallen nu... men jag längtar faktiskt tillbaka till jobbet. Men 8 månader... Känns snarare som om jag har varit hemma 3 månader. Scaaaary! Kan tiden stå lite stilla?! när man var gravid var det snigelveckor som kröööp sakta fram, men så fort älsklingsungen kom ut så gick tiden HEMSKT mkt fortare.


:)

Ikväll ska jag laga en kräftsoppa- en av våra favoriter! Kim beräknas vara hemma runt åtta och då ska maten stå på bordet.
Den är super enkel att göra, rivna morötter, räk eller kräftost, creme fraîche, fiskbuljong, lite mjöl och självklart kräftstjärtar ( funkar även med räkor men jag är lite för lat för att stå och skala nu...)
Vi kom iaf ner till stan tidigare idag, mötte Becca. Sen hälsade vi på Kim i lägenheten, han höll på för fullt med elen.


Älskar er!


Ny vecka

Igår hade vi bara en hemma dag. Kims mamma kom förbi och hämtade Junia. Så de hade myssöndag i enhörna. Eftersom buggan låg kvar i Jelenas bil fick de uppfinna en vagn på egenhand. Tycker faktiskt den ser riktigt cool och bekväm ut :) en golfvagn + en bilbarnstol = utmärkt promenadvagn.
Jag och Kim städade undan här hemma, väskor och kläder låg överallt sedan resan. Sen blev det soffan och OTH! Så skön söndag!
Idag är Kim tillbaka på jobbet efter 3 v semester men jag tror inte han tycker att det är allt för jobbigt. Han får hålla ut 2 v. Sen är det han som kommer vara hemma med Junia.
Har inte bestämt vad vi ska göra idag... Går väl ut en sväng och checkar läget.
Vi hörs sen.


Bilder


Jag och min dotter <3


Lördag

Igår hade vi en mysdag jag och Junia. Kim var i lägenheten och sedan åkte han och fiskade med Tobbe.
På kvällen åkte jag, Kim, Junia, Becca, Jelena, Tobbe och Hampus till Slandö Kalv. Vi hade en så härlig kväll, vi grillade fläskfilé och till det hade jag gjort en parma sallad med massa parmesan ost. Vi spelade sifferkubb, drack rosé och snackade en massa. Junia somnade snällt i vagnen efter att hon käkat upp en halv gurka. Runt midnatt så bastade vi och badade. Så jäkla skönt! Och visst är svenska sensommaren en klass för sig. Vattnet låg som en spegel.


Fredag

Igår så åkte jag, Junia och Kim till Sthlmsmäsaan och gick på Formex. Kollade in nyheter och vilka trender som gäller framöver. Så himla mycket att kolla på!
Kul att träffa säljare också... Drygt 2 veckor kvar sen kör jag igång på jobbet!
Efter Formex åkte vi hem till Sarah och Daniel i gubbängen. Där blev det tacomiddag, massa snack och spelade spel till midnatt.
Jättetrevlig kväll!


Junia <3 havet


Hej!

Vi är hemma igen. Men jag har inte landat än... Vill kanske inte förstå att sommaren är över. Inte svenska sommaren men vår sommar i Grekland är slut. Jag längtar redan tills vi åker nästa gång.


Tasos, jag och Cecilia - 10 år av vänskap!


Det gör ont i hjärtat...

Att lämna detta ställe igen... Ångesten kommer krypande, sakta men säkert. Men jag är så oerhört tacksam för en sommar med familj och vänner.


Ikväll åkte vi in till storstan och käkade pizza!


Älskade unge!


Sista kvällen

I morgon bitti drar Cecilia hem till Skiathos igen , och jag och min man ska få rå om oss själva ett helt dygn. Har bokat ett rum på en liten ö som ligger här i närheten. Kim fyller 26 år på lördag, så vad passar bättre än en romantisk tripp till en ö där det inte ens finns vägar eller bilar? Tänk att få somna i varandras armar och bara höra tystnad. Junia kommer vara kvar på kalymnos med mormor.


Dålig uppdatering

Jag vet, men vi har verkligen haft fullt upp. Jag får dra upp både Kim och Junia ur sängen vid 10 på morgonen annars kommer de aldrig upp. Nu har vi varit här i 11 dagar och vi har hunnit med så mycket skoj. Varje dag tar vi bilen och sticker iväg till olika stränder. Solar, badar och äter goda luncher precis vid strandkanten. Junia älskar att bada. Hon är så jäkla söt när hon glider omkring i sin gröna racer båt. Veckan när gänget var här blev det många härliga skratt och restaurang besök. Åkte till ön telendos, va på greeknight med zorba dans hos Makis och vi dansade så svetten rann allihop...och vi hade tom en ALL IN kväll i fredags. Vi hade grillkväll, som senare blev en shotkväll. Jonn gjorde gudomliga amaretto drinks och sen kom vi inte hem förrän kl 07.00 nästkommande dag. Vi hade askul och jag uppskattade verkligen att få träffa mina gamla bekanta och vänner igen. Har ju känt de flesta i 10 år nu. Det finns så mycket att berätta men jag får ta det när vi kommer hem till Sverige igen. Hej så länge!


RSS 2.0