bye bye 2011

jag ska resumera detta år hade jag tänkt. det ska jag ta tag i nästa vecka. jag har ändå inget bättre för mig eftersom jag tror att bebisen där inne kommer att vilja stanna några dagar till. närmare bestämt till den 14 januari. jepp.

jag har bråttom. har inte direkt gjort något idag. jag, kim och wilma har bara myst i sängen hela dagen, så nu ska vi börja göra oss klara inför kvällen.

jag vill bara säga att jag älskar min familj och det här året har verkligen varit speciellt och jag har fått många nya vänner, livet har liksom fått en ny twist.
är också super lycklig över att ha Kims familj vid vår sida. alltid stöttande och så som man önskar att sin extra familj ska vara!

NÄ nu är det snart nytt år och det kommer bli ett mycket bra år!
jag älskar dig kim, till himlen och tillbaka.


30 dec

vet ni vad jag har gjort idag? gissa 3 ggr. nej inte så svårt va? STÄDAT! nu undrar ni säkert va fan finns det kvar att städa. fråga mig inte, för jag vet inte. det bara blir så att dammsugaren åker fram.
jag o kim tog iaf en lååååååång härlig sovmorgon. vi låg o pratade om livet, och om de nya livet. sen kollade vi på film.
sen så började de klia i benen, så vi åkte och slängde skräp, kartonger och allt annat jag har samlat på mig. sen åkte vi hem till mina föräldrar... käkade lite och satt på en tvätt.
sen åkte kim iväg med jonn för att handla nyårs mat. undrar vad det blir, jag röstade på hummer =) jag fick iaf inte följa med för att då skulle det tydligen ta så lång tid. vadå? som om jag skulle gå runt och kolla på annat på ica maxi ;)
neej...jag har istället bäddat rent här hemma, duschat mig själv ren och diskat.

nu kan helgen börja!


gokväll

dagen började segt kan jag säga. jag kom inte riktigt upp ur sängen förrän kl 15. då började jag städa ur skåpen och garderoberna i hallen. faaaasen va skit jag har... eller hade! fyllde säkert 6 ica kassar med bara massa strunt. varför sparar jag på skokartonger? slängde även 5 par skor, kläder, vantar o sånt som jag absolut inte skulle använda. lyckades även slänga mina NYA vantar jag köpte för en vecka sedan. så kan det gå... hjärnan hängde väl inte riktigt med... ja..jag sortetade och dammsög säkert köket 3 ggr. fråga mig inte varför.

sen när Kim kom hem blev det lite bråttom in i duschen... hade inte koll på tiden (och det har ju verkligen inte Kim heller) skulle vara hos jelena o tobbe halv åtta o äta middag.
efter lite stress, och en bångstyrig hund så kom vi iaf iväg.
det blev tacopaj. så jäääkla gott! har inte ätit det på år och dar. vi satt o snackade ...har ju inte träffats sedan de kom hem från thai.

efter middagen åkte vi hem till Kims pappa och fixade lite, bytte bil. sen hem till täppis. Kim åkte till arlanda för en stund sedan för att hämta dem. (de har också varit i thailand...) jag ligger i sängen och kollar på how I met, känns lugnt i magen ikväll. den där inne är kanske supernöjd över den där tacopajen ;)

godnatt hörrni!


29 dec

det var längesedan jag beställde kläder från nätet nu. nelly och jag var bästa vänner där ett tag. nya klänningar varje helg. men det förhållandet försvann när min figur försvann. tills idag. jag kunde inte hålla mig, köpte 2 tunikor som jag bara var tvungen att ha! vill ha dem när vi åker till grekland i april. tunikor är bra. man behöver inte vara smal för att bära upp dem snyggt.

idag är det jag o sängen. hade en förjävlig natt. vaknade hela tiden pga av värk. alvedon hjälpte INTE! tänke bada, men min kropp orkade inte. ska det verkligen vara såhär? hatar att bara ligga vaken och stirra in i väggen samtidigt som man tror att hela livmodern ska explodera. (och jag som inte ens har fått RIKTIGA värkar) jag är rädd för att jag inte kommer att klara det här!

första gången i mitt liv som jag inte bryr mig om nyår heller.
eller jag bryr mig om vännerna vi ska tillbringa nyår med (ta inte detta fel... men nyår känns lite litet i år=), men denna hysteri som jag har haft varje år. klädsel, dryck, mat, sthlm, klubb, destination... ja allt det där.
förra nyåret var planerat in i minsta detalj, och det var också de bästa nyåret någonsin.... bodde på hotell på stureplan, middag på cirkus, show, ännu mer champagne på cirkus, raketer vid svampen, förfest på rummet, whiteroom, efterfest och världens bästa frukost och skvaller.
men nu... nyår finns inte i tankarna. det enda jag tänker på är att ta mig igenom de här få dagarna som är kvar för jag läääängtar så oroligt mycket efter dig där inne!!! hur ser du ut? hur lång är du? hur mycket väger du? vad ska du heta? OCH framförallt är du en son eller dotter? åå allt är så spännande och jag vill bara att du ska ut...ut...uuuuuut!


hmm

njo men hej.
jag ska få barn om sisådär 10 dagar och har inte en aning om vad bebisen ska få för namn. hur kan man vara så fantasilös? alla namn känns fel. vissa namn som vi har tyckt om känns inte aktuella nu. vi har tröttnat på dem för att vi har pratat om namnen så mycket.
jaja... man kanske ser...eller känner vad som passar när ungen är ute. men det skulle ju vara kul om man hade några förslag som kändes sådär YEEEES!
namnguiden hjälper inte ett smack. jag får väl helt enklet lägga det här projektet på is förtillfället...



28 dec

puuuhh... jobbigt! det är tungt!

idag har jag o rebecca varit i sthlm. vi har ätit lunch på vapiano. jag åt kräftpasta med hummersås å såklart parmesan ost på de. det var förträffligt gott. matkoma deluxe!!!

nu har jag bestämt mig för att hålla mig nära hemmet de kommande dagarna. ibland tror jag nästan att det är dags när det hugger till i hela kroppen! (mest ner till då)... man blir lätt lite skraj då.

väl hemma på täppis stoppade Kim om mig och vi myste lite innan han åkte iväg med jonn. tror att de ska inhandla lite hockeyprylar och sen ska de spela.
jag tänkte ta o packa den där omtalade väskan....


en kväll med becky

ikväll fick Kim agera kock. det blev pasta carbonara och becky var vår gäst. väldigt gott! sen åkte kocken iväg till jonn o sandra.
jag o becky la oss i soffan och moffade glass med strössel och chokladsås. kollade på tv, snackade skit. fick även ett glatt samtal från indien. cecilia har det bra därborta!

BATAVIA!!!! (intern skämt, asdåligt)
så var denna dag ockå slut, tack o godnatt!


denna bild är tillängnad dig becky, gävle... o gävle!

redan bortskämd =)

jag har en känsla av att Jonn vill att det ska bli en grabb =)
tack snälla sandra o jonn för jättefina mauritius-babykläder. pjucken är ju bara för härliga!




27 dec

vad konstigt det kändes att inte åka och jobba imorse. va fasen ska jag hitta på om dagarna fram tills det är dags?
besöket hos bm gick bra. blodtryck bra, urinprov bra, järnvärdet bra, viktuppgång fortfarande 11 kg = bra, magen hade vuxit och bebbens puls låg på 146. huvudet har nu fixerat sig och den är redo att komma när som helst. konstigt att höra det =)

väl hemma så började jag rensa lite i skåp och sånt. ja... städning hahah... otålig eller vaaad? becky kom förbi en stund och sa hej också. sen blev det lunch. nu ska jag vila lite tills Kim kommer hem från jobbet.

byeee



v.39

känns ju som söndag...men det är ju måndag och det betyder att vi går in i en ny vecka. v.39!
13 dagar kvar... känns verkligen som de kan ske när som helst nu. iaf i kroppen. nya saker..eller känslor händer varje dag. helgen har som sagt varit jobbig. men men...nu känns allt bra igen och jag hoppas alla värden är bra hos bm i morgon.



Nu är bebisen redo att möta sin publik. En genomsnittlig bebis håller fortfarande på att lägga på sig underhudsfett, för att kunna klara temperaturskiftningar bättre efter födseln. De flesta bebisar väger mellan 2,7 och 4,3 kg när de föds och pojkar brukar vara något tyngre än flickor. Alla inre organ är färdigutvecklade, men lungorna är de som når full utveckling sist.

Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen

Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade
Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

VI LÄNGTAR EFTER DIG !!!!!

bio

kom precis hem från heron. har varit o kollat på new years eve med kim, becca o jonas. det var en helt ok film. en sådan feel good film. det händer direkt ingenting... men den var lätt. kändes som man inte hade pallat med en tänkar-film en kväll som denna.



annars har dagen varit lugn, städning har stått på schemat. imorgon ska jag fortsätta med det. kl 13.30 ska jag ta med mig mamma och bege mig till barnmorskan. sen har jag inget inplanerat. vila... lite film... o mys med hunden.


26 dec

idag mår jag mycket bättre. så skönt! sov taskit, men det var helt okej. hade inte ont.

på julafton var vi hemma hos jonas och nina i nykvarn. kl 12 var vi där, började med jullunch. sen blev det massa gosaker som tårta, kakor, glögg o allt lagom till Kalle Anka.
när kalle var slut kom tomten. vi fick jättemånga julklappar. jag o kim fick i princip allt vi hade önskat oss till bebisen. mormor hade sytt fina påslakan. av mamma å pappa fick vi babysitter och bärsele från babybjörn. av fam lindström fick vi en bugaboo cocoon till vagnen.
jag fick ett par UGG bailey button av Kim, och en kamera. jag måste bara lära mig den nu!




efter paketöppningen blev det förrätt, jonas hade gjort skagentoast. super god! sen blev det helstekt oxfilé med bakadpotatis med vitlökssmör och rödvinssås.
efterrätten gjorde jag o kim. ananaspaj med vaniljglass. det blev faktiskt god... eller huuuuur kim?!?!
jag försökte hänga på så gott jag kunde under kvällen... la mig o vila lite emellanåt. fick skön massage av nina =)

efter maten så hade vi frågesport, sen så badade killarna + tilde utomhusbubbel. såg så skönt ut.
vi tackade för oss runt 00.30, då var jag heeelt slut!

tack alla för en fantastisk julafton!

25 dec

hade en helt underbar julafton igår! allt var perfekt. jag ska berätta mer om julafton sen, och om mina fina julklappar! fick allt jag hade önskat mig =)

men nu vill jag bara skriva av mig.
jag har haft väldans ont de senaste 24 timmarna. eller det började ifs vid lunchtid igår... men.. det var som värst i natt. inga värkar... som liksom växte fram nådde sin topp och klingade av, utan en stickande obehaglig känsla ner till heela tiden. mensvärk gånger 100 kanske. ont i rygg, rumpa, framtill. ja.. gick ju inte alls att sova! vankade fram och tillbaka. ville inte väcka Kim eftersom han var helt slut efter en heldag med släkten. varje gång jag ställde mig upp kändes det som om bebbens huvud var halvvägs ute och varje gång jag la mig ner så stack det i hela kroppen.
det blev ett varmt bad så fort det blev morgon, sen sov jag till och från hela dagen. nu har det lagt sig en aning, men jag har fortfarande ont. aja, det gäller väl bara att inta sängläge och försöka vila.
snälla bebis stanna inne i 7 dagar till!

hej så länge.

22 dec

hallå där.
nu har min ilska lagt sig en aning. men jag kan för i mitt liv inte förstå hur vissa tänker! men men... sånt är livet ibland.
tisdagen räddades av becky. hon kom förbi efter jobbet och sen drog vi ner till stan. sen kom kim och hämtade upp mig och vi åkte och handlade lite tillbehör till middagen.

onsdagen var det jobb som vanligt. kom hem vid halv 8, Kim hade lagat fisk med potatismos. är det något kim kan göra bättre än mig (i mat väg) så är det potatismos. jag får fasen aldrig till det.
sen blev det Heron, gick och såg the girl with the dragon tattoo. det var premiär så det var mycket folk. jag tycker faktiskt att den var bra. inte lika bra som svenska...men kul att se. längtar till 2an och 3an! den var typ 3h lång och jag gick inte o kissa en enda gång! helt otroligt!
kom hem halv 1. somnade DIIiireKT!

idag så gick dagen fort. anders från eglo kom förbi vid 11. vi gick igenom lite grejer som ska vara med i utskicket som går i januari. sen åkte vi iväg till tuna park. jag inhandlade de sista julklapparna och sen käkade vi lunch.
när jag kom hem från jobbet mötte jag becca utanför porten. hon ville önska god jul och överlämna lite julklappar. vi hade ju sagt att vi INTE skulle ge varandra julklappar iår... men hon bröt den pakten! hahah inte för att jag ska klaga för vi fick jääääättte fina saker! jag fick en bok om angelina jolie (hahah riktigt bra skvaller) kim fick en bok om att vara pappa...ur en komisk synvinkel så att säga. sen fick bebben en mössa, strumpor (från nelly) byxor och en jätte fin overall från polarn och pyret. den kan även göras om till en åkpåse. så gosig. den ska bebisen få åka hem från bb i.
tack så himlans mycket för allt fint becky!!!

nu blir det glass med chokladsås, i sängen, framför tv:n tillsammans med mina älsklingar. wilma får ingen glass, hon får nöja sig med ett ben o gnaga på.

imorgon är det sista jobbdagen. (jag står inte på schemat förrän 1 sep) men vi får väl se om jag lyckas hålla mig borta...

en fråga

vad gör man när man är så jävla arg så man håller på att koka sönder? vad är den bästa medicinen? det funkar tydligen inte att ligga i sängen och göra nada, då tänker man bara ännu mer... kommer på ÄNNU fler anldeningar till att jag har RÄTT och du har FEL! jäkla hjärna som måste tänka. önskar att jag hade en avstängningsknapp så att hjärnan inte kunde tänka mer.

jag längtar tills Kim kommer hem från jobbet, han kanske kan få mig på andra...bättre tankar.


städa städa stääääda

oj va det är kul! vet inte vad det är med mig... jag bara städar och städar. jag hittar nya dammtussar varje dag. pallar inte det här. vart kommer allt skit ifrån?

just nu håller jag på att färgar utväxten(och städar samtidigt). det går ju sådär så att säga. egentligen skulle jag ha färgat håret i söndags, men när jag öppnade förpackningen upptäcker jag att själva färg-cremen är borta. så jag var tvugen att åka tillbaka till affären och få en ny. det var jobbigt bara det så jag struntade i att färga håret då.
men nu så... ehhh... ja... jag skiter i hur håret blir med den här affärsfärgen. jag orkar inte lägga ner tid/pengar på det just nu. jag får gå och få en riktig omgång hos frissan när allt är över. när jag har lugnat ner mig en aning. (om jag nu vågar gå till frisörn)

annars då? jo jag har varit ute med wilma. vädret var okej. sol idag. jag vaknade vid halv 9 i morse och kunde inte somna om. det är ju typsikt! men jag mår bra, det är det så räknas.

igår var jag o pappa hos Ullis i nykvarn och hämtade hem vagnen och bilstolen. båda från brio. jag tycker om vagnen...och färgen är jättefin! den är så mjuk o köra =)






v.38

20 days to gooo...



Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
Bebisen väger kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång.

I mitt huvud har jag inte fattat att jag ska bli mamma än... det finns inte på världskartan att om högst 5 veckor (om jag nu går 2 veckor över tiden o de sätter igång mig) så är jag mamma. ingen återvändo. det är så det är! MAMMA! nää... kan inte ens föreställa mig ett barn i min famn som är mitt! hälften jag hälften kim!

väntan är okej. jag vill bara att det ska bli 1 januari för då får lillen komma ut... inte innan. (joo såklart att den får, men jag önskar att den kan stanna tiden ut)
jag har inte packat BB väskan än... det har jag lite dåligt samvete över... jag började liksom tänka på vad jag skulle packa ner för ett halvår sedan... men OM jag packar den så känns det liksom...NU ÄR DET DAGS, och om jag ska vara ärlig så är jag inte 100 på om jag är redo riktigt än... =) konstigt.

jag vill bara säga att jag är lycklig och jag ser så mycket fram emot 2012. då börjar vi ett nytt liv tillsammans. en mamma, en pappa och ett barn. 

lördag

igår efter jobbet kom jag hem till världens bästa pojkvän som hade lagat middag. så skönt att få komma hem och bara sätta sig till bords. vi kollade på svenska hjältar... eller jag gjorde det. Kim åkte och lirade hockey med hampus vid halv nio.
han kom hem vid 22, då låg jag redan i sängen. så trött!

idag har jag också jobbat. mycket folk trots skitväder! det har regn/snöat hela dagen. efter jobbet åkte jag o pappa o hämtade upp farmor och farfar i enhörna (de skulle hem till mamma o pappa på middag). jag blev avsläppt på täppis. slängde av mig kläderna så fort jag kom innanför dörren. fyllde upp badkaret och bara tog det lugnt. har haft ryggont de senaste 2 dagarna.
efter badet lagade vi italienskpastagratäng. egentligen skulle jag ha gjort en polkatårta också, men pga av VÄRK får sängen bli min vän resten av kvällen. börjar bli lite flipprig över att det snart är dags! bebben får inte komma än!

nä ha en go lördagskväll alla!


fixat!

så var torsdagen slut... helg imorgon!!! jippi!

idag har jag varit ledig. jag har städat. jag har legat på alla fyra på golvet och skurat så svetten har runnit! jag blir lätt lite rastlös av att vara ledig. jag är inte van med det. becca kom efter jobbet. vi fixade med allt möjligt... vi var ett bra babyteam. jag älskar vaggan. den är så fin och betyder så mycket för mig. becca hade med sig lussebullar, kladdkaka och cola light. sen åkte vi till minako och hämtade sushi. vi tittade även på gamla kort och videos från partytiden 09-2010. haha! tur att jag har henne. min bästa!

nu är det sängdags!
natti!



4 juli 2010

§

konstigt hur allt blev tillslut... jag menar HÄR, för 1½ år sedan var vi 2 vänner på en vattenskoter.
jag hade ingen tanke på att Kim skulle vara den rätta för mig. Kim var Kim... vi gick i samma klass på högstadiet. som jag träffade titt som tätt på krogen eller på nån hippcool fest :)...
men vänskapen blev till kärlek, och med massa kärlek blir vi snart 3!

jag citerar linda bengtzing.
 
- hur länge hade ni vart tillsammans när du blev gravid?
- 2½h.
- nähe?
- typ 2-3 månader, vi var nykära o mina ägg hade inte en chans.


onsdag, 25 dagar kvar.

idag har jag jobbat, sen åkte jag till babyproffsen och hämtade min babybox, blöjhink o passade även på att köpa ett skötbord, nappflaskor, sänghimmel o lite annat. känns som vi har allt och ingenting på samma gång. vetefan vad man behöver till en bebis. egentligen. men det upptäcker man väl med tiden...
när jag kom hem hade Kim lagat middag. lövbiff med klyftpotatis o pepparsås. mycket uppskattat kan jag säga. tack min fina fästman! (hahha, han hatar när jag säger så för att han tycker att det låter som han e typ 50 bast) efter maten drog han iväg o lirade bandy o jag tog en dusch... o.. jaaa nu ligger jag o wilma i sängen o kollar på berg flyttar in.

imorgon är jag ledig, då jäklar ska jag sova...;) sen kommer becca när hon har slutat jobbet. vi ska försöka montera ihop det där skötbordet...och fixa lite med de andra babyprylarna.

godnatt på er!

trött och öm i kroppen

sådäääär. nu orkar jag inte göra ett skit till... jo jag ska kirra middag tills Kim kommer hem.
jag o wilma tog en prommis till brunnsäng. höll på att blåsa bort... värst vad vädret ändrades då. vid 12-tiden var det ju strålande sol. sen åkte jag och handlade mat för 1500 spänn. så nu har vi mat i 2 veckor framöver iaf =) ÄÄÄÄLSKAR FULLT KYLSKÅP!
sen fixade jag lite i köket såsom disk och dammsugning. nu orkar jag faktiskt inte mer. ska lägga mig i sängen med nya numret av tidningen mama. laila bagge i fokus.

imorgon är det jobb som gäller! hörs dåå!

13 december

11 12 13. roligt datum.

idag var vi som sagt hos barnmorskan. allt såg som vanligt bra ut. bebben har sjunkit nedåt och lagt sig lite tillrätta. det känns bra. men det känns verkligen att den är längre ner nu. lättare att andas o så, men det har börjat ila "ner till"... (hur jag nu ska beskriva det) ihållande mensvärk...

sammanfattningen blev ju inte så värst komplicerad. jag har haft noll besvär fysiskt och psykiskt. alla värden har varit bra varje gång. känns för bra för att vara sant. barnmorskan sa att det är långt ifrån alla som får uppleva en sådan fin och bra graviditet.
känns lite jobbigt för det är ju TYPISKT mig att få en komplicerad förlossning istället... man tänker ju så. om nu allt gått så bra som det bara kan gå så händer det säkert något negativt nu mot slutet. jag vet att jag inte ska tänka så...men jag kan inte låta bli.
i förlossningsbrevet skrev vi ner smärtlindring vid behov, hjälp så att amningen verkligen fungerar när det är dags att lämna bb och att vi får ett familjerum på bb, så Kim kan sova med oss.

när vi var klara på oxbackskliniken åkte vi till stan och åt lunch. sen åkte Kim tillbaka till jobbet. jag är hemma. jag har lite dåligt samvete. jag skulle behöva storstäda och göra iordning lite ... göra mig av med kläder jag VET att jag inte kommer att använda..och ge lite plats åt bebbens kläder o saker isället. 
storhandla måste jag också göra. Kim ska jobba över ikväll så det är väl bara att gå upp ur sängen och sätta igång med allt!

hej så länge!


maj 2010








v.37


hej o hå... 27 dagar kvar! dessa sömnlösa nätter gör mig gaaaaalen (men det kommer bli fler... JAG VET ). ingen ställning är skön. imorgon är jag ledig. kanske kan lyckas sova något mitt på dagen. ska till bm kl 11. då ska vi sammanfatta graviditeten och skriva klart hur jag/vi vill ha det på förlossningen. inte för att jag VET hur jag vill ha det... men jag skriver väl ner det som verkar bra för mig. som ryggbedövning. det är något för mig. Ja annars har jag inte så mycket mer att tillägga... det gäller väl att Kim har på sig mobilen nu, för om jag förstår allt rätt kan bebben komma...redan nu! scaaaary...

Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.
Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta.
I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången)
När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.
Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet.





tänker tillbaka...




undrar om jag ens kommer att komma tillbaka till min gamla form.
det känns som jag har en lååång väg dit. fan va jobbigt.


+ 10 kg nu!

nää jag har inte fått bristningar, det är skuggor från lampan.






mormor 79 år - nobeldagen

godmorgon!

igår efter jobbet åkte vi till mormor i hägersten och firade henne. jonas, nina o barnen var också där. + min moster o kusiner. mormor bjöd på julbord och sen blev det kött med masssssa sås o potatis. riktig mormor-mat. presentöppning och tårta till efterrätt. vi hade så mysigt så vi blev kvar där till klockan 22.

när jag kom hem blev det en dusch och sen sängen.



grattis igen min fina mormor!

en ledig torsdag

vet ni vad jag har gjort idag? JAG HAR VARIT LEEEEDIG!
börjar gilla det här med varannan dag. känner att jag orkar mycket mer när jag inte jobbar flera dagar i sträck.
idag har jag o wilma varit ute i det fina vädret. det börjar bli kyligt nu och jag kan ju inte knäppa min boomerangjacka då det gäller att ha tempot uppe så jag inte börjar frysa ;)
men idag var det inga problem, solen lyste så...

sen låg vi i sängen o myste. jag har blivit lite besatt av masterchef usa, så jag kollade på några avsnitt. sen blev det panik in i duschen när jag upptäckte att becka var 5 min bort och vi som skulle ner en vända på stan.
vi mötte upp malin på h&m, sen gick vi igenom nästan varje butik. handlade julklappar, lite nödvändiga grejer till hemmet. hittade även ett par fina pilgrimsörhängen till mormor hon ska få på lördag när hon fyller år.
efter några timmar? så sa vi hej då till becca.... jag o malin gick till tratten och åt mat. jag var ashungrig. kunde inte hålla mig från cheesecaken som vanligt :)
sen kom kim och hämtade oss, vi skjutsade hem malin. åkte och handlade, nu är vi hemma och ska krypa ner i sängen och kolla på en film.

imorgon är det jobb som gälller!

hej på er.


137 klänningar känner sig ensamma.

hej. vet ni vad jag saknar? att ha på mig ett jävligt tight fodral till klänning, höga klackar. favorit smycken o makeup som tagit en timma att få till sin rätt. 
tänk att få ta mig ett paljettfodral till nyårsoutfit. det är ju helt omöjligt i mitt fall.. men man kan väl få drömma sig bort ?

jag köpte en ny amningsbh idag. den kanske jag kan ha på nyår. då har säkert brösten växt en stl ytterligare och det läcker säkert från dem också på kuppen. mmm seeeexy.

NÄ! skämt osido. jag kommer säkert att sakna magen när den väl är borta...

hemma igen!



efter 75 min i himelriket är jag helt slut! så trött... men så avslappnad. det där behövdes verkligen. om ingen bebbe har kommit efter nyår ska jag unna mig en sådan behandling igen.
det finns inget skönare än skalp och nack massage. inte för att fot o vad massagen och ansiktsbehandlingen var obehaglig ;) men jag äääääälskar när nån tar i håret och masserar.

nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på några avsnitt av masterchef usa.

heeej!

tisdag

eftersom jag kan titulera mig höggravid för tillfället har jag bestämt mig för att ta ut 2 lediga dagar i veckan fram tills jag går på mammaledighet. tisdagar o torsdagar får det bli.
så idag är det alltså tisdag och jag är ledig.
idag ska jag på massage/ansiktsbehandling/fotmassage och allt annat som ingick för en riktig omgång för gravida. känns verkligen som jag behöver det nu, få koppla av lite från jobb och gravidtänk.
ska till mitt favorit ställe i järna. innan dess ska jag hem till mamma... mormor är på besök så jag tänkte hänga lite där.

vi kanske hörs senare! 


v.36

jag börjar må bättre nu. ryggontet har nästan släppt helt o jag mår mindre illa. kan det bli bättre?


Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen.
Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.
Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


½ år

5/12. ja. ett halvår har gått... snabbt!

jag trodde att det skulle bli grekiskrestaurang igår, men Kim är faktiskt ganska bra på det här med överraskningar så det blev sushi från minako och 3 olika sorters efterrätter istället.
fick ett halsband från rock by sweden. matchar mina örhängen perfa! kim fick också en present fast några dagar i förväg eftersom han behövde hugo boss skärpet redan i lördags.
kvällen bestod av mys och paranormal activity. precis så som jag ville ha det.


trist blogg utan bilder

usch va tråkigt det är med bloggar utan bilder. opersonligt. jag vet, men jag har inget att ta kort på. en växande mage typ. det är ju inte det roligaste.
men igår hade jag med mig kameran. jag planerade att jag skulle ta minst 10 kort. MEEEEEN, ja... när vi var där på golden så hann jag med att ta 2 bilder sen dog kameran. jepp... jag har varit ledig heeeela helgen och glömt att ladda den.

igår så var vi i alla fall på golden hits på kungsgatan i sthlm. det blev show och 3 rätters. som vanligt underhållande men det var fösta gången i mitt liv jag upplevde allt i nyktert tillstånd. lite tråkigare... vissa saker blir ju roligare med alkohol i kroppen. det går inte att komma ifrån.
jag hade iaf så trevligt man bara kan ha nykter!

jag var chaufför även denna natt, fick köra en jättefin ny bil, en audi Q7. jag var lite nervös o köra i sthlm i en sådan dyr o fin sak...men jag satt som en kung. en sådan bil ska vi ha. så lilla olle får åka säkert ;)
vi kom hem vid halv 2, helt lagom tycker jag.

idag har vi bara uträttat massa saker. tråkdag. men skönt att ha det gjort.
2 advent idag då... känner noll julstämning.. vart är snön?!
nu tänker jag krypa ner i en nybäddad säng och kolla på tv tills jag somnar.
imorgon går vi in i vecka 36!

natti.

hello lördag

jag ligger fortfarande i sängen. så skönt att få sova ut!
igår flängde jag runt som bara den, först åkte jag till sickla med rebecca. vi shoppade julklappar, letade partytoppar, klänningar och så hittade jag ett par bra vinterskor från björnborg. scorett hade 30% på alla bb skor så jag hade väldans tur! kommer sitta bra när jag ska ut och dra vagn i vinter!
sne mötte vi upp kim vid ikea, becca åkte hem och vi gick på jakt på skötbord o lite annat. men det var inget som föll oss i smaken.
efter ikea hämtade vi upp wilma, och sen blev det myskväll med parmesanfläskfilé och idol.
som sagt sov jag bra hela natten! otroligt.

vi hörs senare. hejhej!

hopplöst

hej.
vill bara säga till er alla som inte har haft 9 kg mage att det är lönlöst att försöka göra sig fin/attraktiv.
det GÅR INTEEEE!

jag kom hem med en sprillans långklänning ikväll.
Kim tyckte att jag såg ut som en zigenare i den. han frågade om jag hade planer att sno något.

jag blev inte arg eller sur. jag upptäckte där i spegeln att jag såg ut som en zigenare.

en ledig helg!

egentligen skulle vi ha varit i sälen nu. jag, kim, hans syskon + respektive och föräldrar. men eftersom snön inte verkar vilja komma iår blev det inställt. jättetrist för jag hade verkligen sett fram emot en liten tripp, göra något annat och bara mysa. inte för att skidåkning skulle ha varit aktuellt för mig, men ibland är det bara skönt att komma bort från "verkligheten".
MEN det blir middag och show i sthlm imorgon kväll istället. det kommer bli minst lika kul =)

idag är jag alltså hemma, tur är det för jag sov INTE bra inatt. vaknade vid 00, 02, 03.30, 04, 06 (gick upp och gick lite), gav upp vid 09. bebben hade hicka, rörde sig eller typ sträckte på sig hela tiden och jag mådda så illa så alla rörelser där inne i magen gjorde inte saken bättre.
jag är så trött, ska försöka sova lite till. när kim slutar jobbet ska ut på stan, kungenskurva blir det väl, vi köpa de sista som behövs till bebisen. det sista stora sakerna som behövs, som skötbord. stora vagnen och bilbarnstol.

den andra vagnen, bugaboon kom i veckan. är super nöjd! jättelätt o köra och jag älskar missonimönstret. nu har vi ju suffletten i helsvart också så man kan variera.

vi hörs senare! byee






RSS 2.0