Fy fan va skönt!

Nu ska jag krypa ner i sängen, Junia sover i sin säng i sitt eget rum <3


Ps. Allt är absolut inte i sin ordning än, som gardiner och andra inrednings stuff. Men vem behöver sånna prylar när man har en säng, ett fungerande kylskåp och en toa. Det kommer man långt på ;)


God kväll

Är på väg hem från jobbet. Nya tjejen hade sin första arbetsdag idag och jag tycker det gick väldigt bra!

Ikväll ska jag på styrelsemöte och gå igenom bokslutet med revisorer och de som sköter vår bokföring. Kommer bli en sen kväll så jag får väl köpa med mig något ätbart hem.

Förresten, inatt ska jag och Kim sova tillsammans i vår nya säng, i våra sprillans nya lakan, i vår nya lägenhet.
Som jag har längtat.


Jan. 30, 2013



Onsdag 30 januari

En stor dag, Junia överraskade mig och Kim genom att gå idag. Helt sjukt, hon som har vägrat att "träna" bara böjer på knäna och sätter sig ner.
Men idag på lunchen så gick hon! Vi testade om och om igen och gud va vi tjoade och klappade händerna. Då blev hon helt till sig och ville om och om igen.
Haha mammas busunge, fy tusan va kul att få uppleva sånna här moments. Man blir så barnsligt jäkla glad.


Sååå cool

Nya färger på Kartell Bourgie.
Den med rosa skärm får stå i Junias fönster.


Onsdag


Hej igen.

Jag är helt slut, har varit på Ikea, stalands, bernadssons och Mio.
Vi hittade allt som vi ville ha och det känns ju i alla fall bra. Fast det känns inte så bra i plånboken hehe.

Ps. Jag åker inte till Barcelona.
Beslutet känns fortfarande trist men rätt... ( vem av alla pappor i världen skulle ha stannat hemma liksom?) äh skämt åsido. Man gör som man vill. Vad man själv mår bra av och klarar av.

Godnatt.


???

Alla ägare av ljusexperten butikerna runt om i landet ska åka till Barcelona i slutet av maj. 5 dagar. Vi blir ca 25 pers.
Det blir utbildningar, sol, bad, sevärdheter och gemensamma restaurangbesök på kvällarna. Och detta bjuder "ljusexperten Sverige" gemensamma bolag på.
Min arbetssjäl säger JA åk- kommer vara så roligt och lärorikt, men mitt mamma hjärta säger nej.
Mån-fre utan Junia är väldigt många dagar. Jag har till idag kl 12 att bestämma mig annars avbokas min biljett.
Förvirrad, förtvivlad, vad vill jag, egentligen?


Hej

Känns hel-konstigt att hela familjen är uppe och pigga 06.30. Tror liksom aldrig att det har hänt. Jag och Junia somnade vid nio tiden igår. Gud va skönt att sova.
Dagen på jobbet igår var ok, blev oerhört trött mot eftermiddagen.

Idag och imorgon är jag off från jobbet. Ska försöka flytta in. Fixa med lägenheten och åka och köpa bokhylla, garderob till Junis rum. Och så behöver vi matbord och stolar. Mattor också!
Öhhh så mycket.
Måste ringa till Tom Tits förskola och höra efter lite, junia står i plats 8 i kön, men de tar inte in 2012or förrän i höst.
Tyvärr har jag ingen möjlighet att vara borta från jobbet mer än nån månad (i mars) så det blir väl att ta till barnflicka sista tiden eller söka annan förskola men det vill jag inte!
Om ingen annan har ett hett tips om en bra central förskola.
Allt känns lite förvirrande just nu.


Hemma

Usch vilket jäkla ångest som sköljde över mig när vi landade på Arlanda 18.25 igår kväll. Snö. Kallt och jävligt.
Glömde Junias älskade studsboll också. Fick klä på oss alla tjockiskläder.
Tänkte på att man skulle hem och väga sig och må lite små dåligt över att man bara har ätit och druckit gott i 2 v och fyyy ställa klockan för att gå upp för arbete idag.

Mamma och pappa stod och välkomnade oss på Arlanda. Då kändes allt mycket bättre, plus att jag fick åka vår nya bil hem! Företaget har kostat på sig nya modellen av Santa Fe. Otroligt fin, så nu kommer det bli liiiiite roligare att köra de 16 milen om dagen.

Väl hemma kom världens gladaste hund och välkomnade oss! Junia kröp runt och frustade och försökte härma Wilma, haha så roliga.
Sen blev det varsin god pizza med massa såser och sen dog jag i sängen.

Vågen fick jag ta itu med tidigt i morse. Kl 06 var jag på benen och var jättepigg.


Sista dagen

Lördag.
Vår sista dag. Tyvärr hade Cecilia blivit ännu sämre än gårdagen och låg helt sänkt hemma. ( hon började känna sug dålig redan på flyget tillbaka till Thai i torsdags) sån jäkla osis!
Vi, familjen, var vid poolen, jagade den sista solen.
Vid lunch gick vi till two chefs och åt mexicanfood. Cecilia kom förbi men gick nästan lika fort hem igen pga av yrsel. Tycker så synd om henne, och så typiskt att vi missade våra sista dagar tillsammans. Bläääääääää !!!

Efter lunchen gick vi till surf-stället som hade lite party. Såg några riktigt bra surfare, sen hem till poolen igen innan det blev dusch och lite packning.
Vid 19 tiden tog vi en taxi till weekend-market som ligger vid Phuket town. Helt gaaaalet va mycket folk och shopping. Kändes som att gå i en labyrint. Hittade lite kläder till Junia, smycken, rökelser, presenter till dem här hemma mm.
Vi var där i 2 h sen gav vi upp.

Väl hemma i kata blev det lite shopping också i form av en väska (som man har gått och suktat på i flera dagar) och plånbok. Det blev middag också och vi fick se skymten av Cecilia och säga hej då iaf.

Har haft en underbar vistelse här och det är så sjukt kul att se Junia utvecklas och bli en egen liten person för jag lovar er när man är på främmande platser med nya människor och nya intryck varje dag växer de små liven i en rasande fart.
Men det är mycket "kan själv" just nu och varken mamma eller pappa är speciellt roliga. Vi mest i vägen... Men som sagt, det är roligt och se hur hon "förändras" från dag till dag.
Nu säger jag hej då Kata och tack för en semester som gjort oss 100 ggr starkare efter denna hektiska och stressande höst och vinter.
Detta behövde vi verkligen!


Hoppar över ons-fre

För då hände inget speciellt, bara strand och god mat.
Jo förresten, jag fick lite egentid på kvällen efter middagen och gick och gjorde massage/ manikyr och pedikyr hihi.


Tisdag

Var en riktigt lugn dag. Vi gick ner till stranden nedanför hotellet. La oss under palmerna så Junia kunde röra sig lite fritt. Åt thaimat till lunch ( ovanligt för mig eftersom jag fortfarande inte riktigt kan äta thaimat efter att jag blev RIKTIGT jäkla matförgiftad här för ca 5 år sedan...tänk att jag fortfarande inte "tål" vissa lukter och kokosmjölk i mat ska vi inte ens tala om...)
Efter stranden gick vi hem och chillade, sov lite middag tillsammans med Junia.
Det blev en förträfflig middag på two chefs - hummerpasta med parmesan. Till det en strawberry daiquiri och lite rött. Junia tappade humöret efter en timma men sken upp som en sol när servitören kom in med en skopa vaniljglass. Räddningen :) two chefs finns på 3 ställen här, kata och karon. och det är svenska ägare så det finns både Thai och annan svennebanan mat som jag gillar.
Vi tog en prommis hem i natten och sen bums i säng!


Va kul man kan ha!


Måndag

Måndag.
Förmiddagen spenderade vi med Cecilia på flowrider. Kim och Cecilia surfade i en timma och jag och Junia stod och hejade på.
Drack lite vin, åt lunch.... Bara va.

Vid 14 sa vi hej då till Cecilia, hon drog i väg till flygplatsen för att åka hem till Sverige för att gå på begravning :(
Men hon förväntas vara tillbaka redan på torsdag!
Vi , lilla familjen drog oss ner till stranden för lite sol och bad innan vi gick hemåt igen.
På kvällen blev det en mozzarella & tomatsallad och en Lasagnen.
Åt så jag inte kunde gå hem!
Kändes lite konstigt att vara utan Cecilia, vi saknar dig redan!!!!


Pizza-söndag

Hej. Ligger lite efter i inlägg nu och det är lite svårt att komma ihåg vad man gör om dagarna haha. Men det är ändå skönt att lägga sig nyduschad i sängen efter en dag på beachen och skriva lite. Kim läser Aftonbladet och jag bloggar :)

Söndagen var lugn, var på stranden. Cecilia kom för att äta lunch med oss, sen åkte vi till hotellet och spenderade eftermiddagen vid poolen.
På kvällen åkte vi in till patong där pizza stod på kvällens meny. Junia lyckades även charma ägaren - en italienare som hon blev tjenis med.
Efter maten så gick vi och bowlade i ett av shoppingcenterna. Junia var riktigt nöjd med disco musiken och fick ballonger.
Behöver jag ens skriva vem som vann??!!?? Heeehe ...
Vid halv tolv gav vi upp och somnade nästan på direkten när vi kom tillbaka till hotellet.


Mys


Badbilder från båten


Lördag

Uppe med tuppen, frukost redan kl 8! Fick sliiita upp både Junia och Kim.
Kl 08.30 kom minibussen och hämtade oss. Idag åkte vi nämligen ut på havet med en jättefin båt som heter la moet.
Vi följde phukets kust och stannade för att snorkla, titta på den underbara naturen och såklart hoppa och bada från båten.
Trodde en heldag på havet skulle suga musten ur Junia och det skulle bli en grinig eftermiddag, men hon klarade det riktigt bra.
Vi fick lunch och senare på eftermiddagen serverades pannkakor med choklad och bananer.
Vi kom tillbaka kl 17.
Jätte trevlig tripp, som var personlig och personalen var hur gulliga som helst!


Just det

Fredagskvällen avslutades med massage. Cecilia var barnvakt så jag och Kim fick gå till ett massageställe och få en timmes härlig massage tillsammans. Så skönt så jag nästan somnade.


Fler


Fredagskväll!

Efter en heldag med sevärdheter åkte vi hem till hotellet o vilade lite.
Vid 18 tiden gick vi och Cecilia till katabeach för att kolla på solnedgången. Vi köpte med oss breezers och öl och satt oss i sanden. Junia fick krypa runt och kvällen var helt magisk. Vi badade och bara softade.
När det blivit mörkt packade vi ihop oss och gick till en bar som ligger precis vid stranden. Det är en surfbar där man kan lära sig surfa typ... Fast i pool. As häftigt.
Kim och Cecilia ska prova på imorgon tror jag. De försöker få med mig också men jag vet att de kommer vara grymma eftersom båda är sjukt bra på snowboard.
Äh vi får se ;))

Kvällen avslutades iaf med middag på en restaurang vid havet. Vilken jäkla najs dag!


Fler tempelbilder


Chalong tempel

Efter turen till Big Buddha åkte vi vidare till ett tempel som ligger i chalong.
Låter bilderna tala för sig själva.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/1111517/images/2013/pic_50fbdc1a9606ee3307a7f64d.jpg" class="image">


Bilder från Big Buddha


Fredagförmiddag .

På fredagförmiddag åkte vi med Cecilia till big buddha. Det är phukets största buddha staty och är 45 meter hög och står på kullen mellan kata och chalong. Den är byggd för välgörenhetspengar de har fått från besökare och troende. Eftersom vi var där på morgonen var munkarna fortfarande där och Junia blev välsignad av en munk och fick heligt vatten på huvudet. Junia fick ett fint armband av munken som hon har på sig varje dag nu.
Vi köpte med oss ett varsitt vecko-dags armband också. Eftersom både jag och Junia är födda på en onsdag betyder det att vi har grön som lyckofärg, så armbandet är flätat i grön tråd. ( varje veckodag har sin egna färg)
Onsdag betyder också att vi har den sittande Buddha som vår. Finns 7 olika positioner som Buddha har, en för varje veckodag.
Kim däremot som är född på en måndag har den liggande buddhan.

Sen åkte vi vidare till templet, men det berättar jag om imorgon, godnatt!


Får se här nu...

I torsdagskväll gick vi och åt på horn grill som ligger i kata. Känns jäkligt bra att ha Cecilia här så vi inte missar pärlor som detta. Deras specialité var ju såklart kött! Och så gott var det! Ibland är det gott att få i sig en rejäl oxfileköttbit med bea och pepparsås och potatisgratäng som förövrigt var outstanding! För nästan inga pengar.

Kvällen avslutades med lite shopping, hittade en fin bikini för 80 SEK.
Bild kommer här!


Katanoi

Har blivit vår favorit strand, ligger en bit bort från vårt hotell(som ligger i kata) men helt klart värt en liten tripp! Cecilia har ju bil här så hon har hämtat upp oss på morgonen och skjutsar oss dit. Lyx eller hur?

Igår va vi bara vid hotellet och softade. Hängde vid poolområdet hela dagen. Skönt för Junia att inte hela tiden hålla igång. I 35 graders värme blir man lätt trött och hon brukar sova 2 ggr om dagen.
På kvällen åkte vi in till Patongs stora köpcenter för att äta sushi på löpande band. Jepp ni hörde rätt, sådär som man ser på tv.
As gott, kul att prova. Nöjda!!
Sen gick vi till en glassbar så Junia också kunde få smaka :) hot fudge, rocky road med marsmellows. Mmmmm Mmm mmmmm!
Sen gick vi runt i Patong och kollade på alla människor. Banglaroad är en klass för sig, såg precis likadant ut som för ca 4-5 år sen jag var där sist.
Det var iaf en sjukt rolig kväll och jag älskar att hitta på nya saker varje dag! Då går inte dagarna in i varandra.

En typisk dag ser ut så här: jag vaknar 09.45 ( ställer klockan ) väcker Junia och Kim så vi är klara att gå till frukosten vid 10. Vid 11 är allt packat och färdigsmorda inför en dag med sol och bad.
Vid 13 tiden somnar Junia i vagnen under parasollet och sover ca 1 h.
Kl 14 äter vi lunch med Cecilia. Junia brukar äta en halv barnmatsburk eller få en toast. Lite majskrokar går även åt under dagen.
Sen badar vi vidare och är hemma vid hotellet runt 17. Dusch och vila. Junia sover ca 2 h i sin barnsäng. Vi brukar också somna till en timma.
Kvällen börjat alltid med terasshäng med något gott att dricka.
Vid 21 brukar vi gå ut och äta middag. Vi är riktiga kvällsmänniskor och det är riktigt skönt att det funkar med Junia.
Vid midnatt är vi tillbaka på hotellet, Junia somnar ovaggad så fort hon lägger sig ned. Och sover som en stock tills nästa morgon när jag väcker henne 10.00.

Idag har vi varit på katanoi igen. Så lugnt på havet idag inga vågor.
Junia har lekt i sanden med hink och spade. Cecilia jobbade bara halvdag idag så hon var med från lunch.
Jag tog en så jäkla efterlängtad thaimassage i eftermiddags. Medan jag låg där och hade det bra gjorde tydligen Junia något roligt på stranden. Junia har inte blöja på sig hela tiden när vi är på stranden och rätt som det var kom bajsminen fram och hon ställde sig vid Kims solstol och la en riktig kabel rakt ner i sanden. Haha så kan det gå!
Cecilia och killen som jobbat i strandbaren fick verkligen hålla sig för skratt. Junia såg mycket nöjd ut :)
Nu är vi på hotellet igen, vi får se vad kvällen har att erbjuda!

Vi hörs av!


Onsdag

Hej på er!
Tänkte uppdatera lite, i måndags var vi på kata stranden och softade. Junia var en aning rädd för både havet ( stora vågor) och sanden. Tror hon är lite skeptisk till själva konsistensen och att det fastnar på hennes fingrar.
På kvällen åt vi en fantastik middag på wine connection där vinet var grymt! Junia flirtar med varenda en och servitriserna är så kära i henne. Hon omfamnar dem och går iväg och busar med dem. Ingen blyg unge här inte!

Igår var det tisdag och vi åkte till stranden i katanoi. Lite lugnare och Junia trivdes riktigt bra!
Cecilia joinade för lunch på stranden.
Sen åkte vi hem. Kim brände sig en aning efter att ha lekt i vågorna i sisådär 3 timmar utan solskyddsfaktor.
Han får skylla sig själv hehe...
Väl hemma på hotellet tog vi det lugnt och satt på terassen och spelade yatzy och drack lite vin.
På kvällen blev det lite shopping innan vi åt middag på Dino park. Jätte häftigt ställe och åter blev Junias deras stora favorit. Hon bara sträcker upp armarna och vill busa med dem.
Vi avslutade kvällen med minigolf och jag VANN som väntat ;))

Vi hörs sen vänner!


Underbara unge!

Stolt mamma kommer nu skriva ett riktigt tönt inlägg.
Junia är som en dröm, under 10 1/2 h flygresa grät hon inte en enda gång. Hon sov, åt lite, flirtade för fullt med alla med flygresenärer. Hon var helt grym! Inge bajs blöja, inget gnäll. Hon bara satt och var lycklig, som om hon kände på sig att vi var påväg mot semestern.
Jag och Kim kunde lugnt kolla på film och sova en stund när Junia låg på golvet vid våra ben och sov.

Nu sitter vi på Two Chefs och äter middag. Kl 22.30 och det är 30 grader varmt.
Det är så roligt att vara med Cecilia igen!!!
Vi kanske hörs imorgon!
Bye.


Arlanda...

Förra gången på Arlanda såg det ut så här. Att resa med bärsele är det bästa! Båda händerna blir fria och man kan dra och koncentrera sig på väskorna. Arlanda har ifs lånevagnar man kan låna men ibland har man inte någon hand fri för att köra vagnen med, + att det sällan finns vagnar att låna på själva destinations flygplatsen.

Kl 14.30 kommer Junias farfar och hämtar oss och kör oss till Arlanda... Börjar bli lite pirrig :)


Mera paket


Födelsedagsmiddag

Precis när vi skulle börja med maten blev det strömavbrott och det höll i sig i 1 1/2 h! Men på oss gick det ingen nöd. Junia slaggade och jag o mamma tog ett glas rött och tände ljus och myste ner oss i soffan och snackade skit.

Men nu är elen tillbaka och jag ska gå in och väcka födelsedagsbarnet! Pappa och Kim är på ingång från jobben.


11 januari!

Jag kan i mitt liv inte förstå att jag har en liten dotter på 1 år här hemma. Ibland får jag nypa mig i armen och intala mig själv...jaaa Emelie du har fött denna unge. Alltså det känns inte så, jag har inte haft den där gigantiska magen jag ser på alla gamla bilder, jag har inte varit på förlossningen ( har förträngt hur ont det gjorde) och allt annat som har hänt. Känns mer som hon är en liten kompis som bara har dykt upp och stulit hela mitt hjärta haha..
( självklart så känner jag att jag är mamma och jag på största allvar tar hand och uppfostrar min dotter på mitt sätt) men det är svårt att sätta fingret på mina känslor och förklara allt i skrift.

Junia, du är det bästa som finns i hela världen. Du har en jäkligt hett temperament men du är så harmonisk och lugn på nätterna. Alltid glad och skrattar och ska pussas. Du har förändrat hela min värld och jag är så ivrig av att få uppleva allt som kommer härnäst... Sååå spännande!

Min mormor ringde för att gratta Junia idag, hon säger så fina saker och gör mig så stolt över Junia. Mormor var den första som kom och besökte oss på BB. Hon överraskade verkligen, hon ringde inte eller sa något till någon, utan satt sig på pendeln och tog med sig 2 semlor och 2 chokladtårtbitar från ett kondis, snälla mormor 80 år som tänker på oss.
och hon sa till mig idag; tänk Emelie när jag var på södertälje sjukhus och hälsade på Junia endast 12 timmar gammal, inte kunde man tänka sig att ett år senare så skulle hon befinna sig i Thailand tillsammans med er och Cecilia. Visst är livet underligt härligt? <3

Vi startade denna morgon med lite paketöppning, sen gjorde vi oss klara och tog med oss Wilma till veterinärboden i åkers styckebruk. Där var det dags för rabies och kennelhosta sprutor. Skönt att allt är klart nu inför hennes greklandsresa. Hon drar i väg i slutet på april.
Sen åkte vi och fixade med de sista, åt mat på subway och avslutade med mjukglass :) snacka om att Junia blev nöjd!
Nu är det packning som står på schemat. Det går väl sådär... Junias barnmatsburkar, blöjor, välling, gröt och leksaker väger mest ;))

Tack ni som önskat oss trevlig resa! Självklart ska jag uppdatera med lite bilder under resans gång.
Vi hörs säkert i morgon! Hej!


Packa....


La la laaaaaa la

Är påväg hem från jobbet, allt flöt på bra idag.
Tjejen jag intervjuade verkade trevlig och "på" på alla plan så det känns bra.
Hon ska börja provjobba när jag kommer hem från Thailand.

Alltså just nu, i denna stund känns livet så lätt! Ska slängs mig i soffan med ett glas rött och fira att semestern har börjat ikväll =)

Imorgon ska jag och mitt födelsedagsbarn bara umgås, köpa det allra sista till resan... Och självklart ska hon få det hon älskar mest av allt, på sin stora dag...GLASS!
Tänk... Junia ett helt år!!!! Otroligt!

Flygresan känns också okej, inte för 10 h i ett flyg går att jämföras med 4 h som det tar till Grekland, men som jag ser det; det gäller bara att ha de rätta sakerna att underhålla henne med.
Sen åker vi ju på kvällen och sova det har ju inte varit ett stort problem hittills.

Nä vi hörs sen, nu ska jag till lägenheten och hämta 2 rotting stolar ( i barn size) som ska lackas om till vita.



Tapet...

Sitter och funderar vilken tapet som ska upp i köket. Den ska sitta bakom själva köket, och ha en glasskiva över som skydd. Istället för kakel.
Men sådan ångest, vi vill ha randigt och ganska färgglatt eftersom resten av rummet är vitt. Måste beställas imorgon, alla tapeter och de sista av måleriet ska göras när vi är i Thailand.


Onsdag

Så var ännu en dag på jobbet slut. Jag är inte så trött, jag känner bara mig lugn och sådär löjligt lycklig.
Sista arbetsdagen imorgon, det som står på min To Do List är : fixa fyra bilder och text till kommande webb-annonser som ska rulla på Eskilstuna Kurirens hemsida under första veckan i februari.
Kl 11 kommer en tjej på en liten arbetsintervju ( vi behöver anställa en person framöver som får hoppa in då och då för att jobba timmar )
På eftermiddagen väntas ett besök av en leverantör. Sen så, är det bye bye jobbet!




Godnatt

Idag har jag fixat med alla annonser som ska gå i tidningen under januari och i början av feb. Sen har jag haft besök av en leverantör. Resten av dagen pysslade jag med att städa av och skylta om i skyltfönstren.
Jag känner mig ändå ganska lugn inför att jag drar iväg. Allt känns förberett, det är bara flytten av all kristall som känns lite jobbig.
Efter jobbet bankades pengar, sen raka vägen hem. Mamma hade som vanligt gjort en god middag. Grekisk-inspirerade färsbiffar i ugn tillsammans med zucchini, feta, rödlök och soltorkadetomater. Kim kom också "hem" lagom till middagen och det är ju alltid trevligt att få äta tillsammans.
Efter maten gick Kim och hämtade Junia hos sin farmor. Sen röjde hon här hemma till kl 23! ( inte konstigt att hon var pigg för hon sov en nap på 3 1/2 timma idag + 45 min hos Carina )
Junia är väldigt envis, högljudd och pigg när hon är vaken, men guuuu vad den ungen kan sova! Fortfarande hela nätter utan stök och bök.

God natt.


Otur...

Idag äntligen (1 vecka försent) kom våra vitvaror. så jäkla dåligt att de inte har levererat förens nu..tom när man betalar extra för express leverans (vilket innebär 1 dygn) så kan det tydligen dröja 1 vecka... sen när killarna som kommer med grejerna, lastar upp dem så har de sönder fasadbelysningen vid trappuppgången. jaha hur löser vi detta frågar kim, ööö vi vet inte ring vår växel typ. sen när han ringer dit får han svaret att vi ska ringa till företaget som vi köpte varorna av och INTE de som körde ut dem. vems fel är det? jo de som körde ut skiten såklart... ingen hjälp, ingen vill ta på sig skulden, och de där fasadbelysningen är INTE billig. det är en stor jäkla smideslykta... skit fan.

:)

Malin och Junia var förbi på Malins jobb, hon kommer bli en lysande säljare på Volkswagen. Kan redan svara i telefon liksom ;))


Lunch

Idag följde lillan med mig till Eskilstuna. Faster Malin var ledig idag och det är ju perfekt att hon vill spendera sin lediga dag med Junia.

Här på jobbet håller vi på att få bort de sista av julen, och skyltar fram nya fräscha fönsterlampor.

Fick en fråga vad Kristallen kostar... Inte är den billig...

Vi hörs!


Puuuh

Idag har jag letat i 4 olika förråd, och gått igenom säkert 30 kartonger med märkningen sommarkläder. Var ju inte direkt smart och ställde undan de kartongerna när vi flyttade från täppis.
Aja, efter ett x antal timmar är jag nu klar med allt i klädes och skorväg som vi ska ha med oss till Thai.
Det enda jag inte hittade var flippfloppsen men det finns ju säkert till försäljning i vart och varannat hörn där borta.
Till middag hade min mamma och pappa gjort en fisk och skaldjurssoppa med Bla tigerräkor och saffransaioli.
Mums! Till efterrätt hade vi gårdagens tårta. Blev en bit kvar liksom ;)

Nu väntar 4 dagars jobb! Känns skönt, bara 5 dagar kvar till min unge blir 1 år och 6 dagar kvar till en riktig jäkla efterlängtad semester!!!
Love life!


Sovrummet!

Nu ska bara led-downlights in i fönsternischarna och längs med garderoberna, sen är det ett klart sovrum!


Paketöppning


En jädrans trevlig kväll!


Stor dag

Ikväll är det dags för Junias födelsedagsmiddag. Jag är så förväntansfull och hon kommer vara så söt i sin outfit.
Var och hämtade tårtan tidigare idag, den är så fin! Och STOR!
Precis så som jag ville ha den!
Har även spenderat 2 h på stan och letat hårband, klänning och solhatt.
Lite annat smått och gott fick också följa med hem.
Var även på målarboden och beställde tapeter till hallen och sovrummet.
Nu färgar jag utväxten och ska kolla på hockey. Junia laddar upp och har nu sovit i 1 h, hoppas hon vill sova lite längre så hon orkar med kvällen.


Junias lampa


Pappa !

Bästa pappa firades med middag ikväll.
En jäkligt god middag :) mamma är världsbäst på laga fest mat.


Svårt att bestämma mig !

Jag är en mästare på att ändra mig när det gäller hur vi ska möblera och vilka lampor vi ska ha i lägenheten.
Men ikväll har en stor oscarskristall från Krebs fått följa med hem. Den är så otroligt vacker, man kan även ha levande ljus i den och den ska hänga i sovrummet.

Igår satt Kim upp Junias taklampa, efter många om och men blev det en rosa snäckskalslampa ,ganska stor... 56 cm i diameter från By Rydéns.
Den satt som en smäck!

Återkommer med bilder!


Fredag

Idag fyller min far år. Han har lovat att bjuda på sushilunch. Det ser jag fram emot.
Annars är det sista jobbdagen idag, sen tar jag helg. Tog ledigt i morgon då jag måste handla, hämta tårtan och fixa till Junias födelsedagsmiddag. Ska bli så roligt!

Idag ska Kim göra ett nytt försök att gå till BVC ;)
Ikväll bjuder mamma på en riktig gomiddag eftersom vi ska fira pappa.
Ååå vad härligt med fredag.
Vi hörs!


Hej hej heeeeeej

Men åååå, varför blev min lista en enda röra. Äsch va jobbigt!


mitt år 2012

gick tillbaka i bloggen och läste min lista jag gjorde förra året vid den här tiden... då var jag höggravid och väntade spänt på att bebben skulle komma vilken dag som helst.... hur som helst här kommer mitt år 2012 och shiiiit vad vi har haft skoj! 1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag födde barn, och det innebar ju en hel del saker jag aldrig gjort förut! 2. Höll du några av dina nyårslöften? Just då, vid 12 slaget så önskade jag bara att få tillbaka min gamla kropp och känsel igen. Så jag sa till mig själv att jag helt enkelt skulle bli "jag" igen innan året var slut..och det gick ju vägen! 3. Blev någon av dina vänner/bekanta föräldrar i år? Andrea och Daniel fick sin son Oliver 4. Dog någon som stod dig nära? Nej. 5. Vilka länder besökte du? I mars åkte vi till Rhodos och sedan vidare till Kalymnos I början av Juni åkte vi till Skiathos och besökte Cecilia 1 vecka I slutet av juli åkte vi till familjen på Kalymnos och var där hela sommaren. Resumerar alltså. länderna vi besökte var: GREKLAND! 6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013? Lite mer lugn och ro och mer familjetid. 7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? Kommer bara ihåg ett datum från 2012 och det är det 11 januari, då Junia kom till världen. 8. De bästa nya människorna? Jag har fått lära känna 3 helt underbara tjejor i år! Junia ,Jennifer och Jennie <3 de 3 damerna som börjar på J ... 9. Största misstaget? Om ni frågade mig för 2 månader sedan skulle det vara: att vi köpte en lägenhet som Kim var tvungen att renovera under 5 månaders tid. men vet ni, nej det var inget misstag för nu har vi södertäljes snyggaste lägenhet på gula gården! Ett misstag som följer med från föregående år är ju att man in i det sista litar på fel människor. BLÄ! 10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej 11. Bästa köpet? Helt klart alla utlandsresor! 12. Vad spenderade du mest pengar på? Ett helt nytt hem, väggar, tak, vitvaror, badrum, säng...ja rubbet! där ligger en stor del av våra pengar... 13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Nr 1, såklart igen. Junias födelse ... Allt annat bara försvinner i jämförelse. Men jag har haft en jättefint år tillsammans med vänner och familj. Middagar, skratt och att fått umgås med er har gjort mig glad! 14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? SHM var det som spelades mest och jag kommer alltid att minnas 2012 som ett riktigt shm-år! 15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Den här är svår, såklart att jag vill skriva att jag har varit gladare. Men jag var så oerhört glad det året jag var gravid också och jag hade så höga förväntningar på att vi skulle bli en perfekt familj. Vi är en perfekt familj, men alla hormoner som sprudlar och man bara känner att man inte räcker till med en liten så kan jag väl säga såhär. Jag var ledsnare 2012, men jag var lyckligare. Jag känner mig komplett nu, men första året som småbarnsförälder så fäller man mycket tårar... jag gjorde i alla fall det. 16. Vad önskar du att du gjort mer? Jag önskade att jag kunde ha känt mer glädje av att vara hemma med Junia. I perioder längtade jag så mycket tillbaka till jobbet och att jag gjorde mer nytta där...JAG ÖNSKAR att jag hade fått ro i kroppen och själen av att få vara hemma tillsammans med henne istället. Jag är väldigt ledsen över det. 17. Vad önskar du att du gjort mindre? Finns bara ett ord. Stress. Det är förjävligt. Man blir sur och det går ut över allt! 18. Hur tillbringade du julen? Världens bästa jul spenderades med stora familjen i Järvsö. 19. Blev du kär i år? TOKIGT kär i min lilla tjej, och min kärlek till Kim växer den med! 20. Hur många one night stands/ligg? 0 21. Favoritprogram på TV? Finns så många. men här är några ; Sveriges mästerkock, hela sverige bakar, hells kitchen. 22. Bästa boken du läste i år? Zlatans självbiografi var AWESOME! 23. Största musikaliska upptäckten? Ingen direkt... 24. Något du önskade dig och fick? Jag önskade mig i hemlighet att få en dotter - och så blev det! 25. Något du önskade dig men inte fick? Jag önskade att vi hade hittat vårt drömhus! 26. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? På själva födelsedagen befann jag och min lilla familj oss i Grekland och firade tillsammans med Cecilia och Lovisa på en fin restaurang med tårta och hela köret. Avslutade med en god drink på en topnotchbar :) 27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, om jag inte hade tänkt på jobbet 24/7 så kanske jag skulle ha mått lite bättre... 28. Hur skulle du beskriva din stil år 2012? Cool-mamma hahah... usch nä jag vet inte. 29. Vad fick dig att må bra? Min familj. Mina vänner. Mitt jobb som jag älskar. Och den som får mig att skratta varje dag - JUNIA! 30. Vilken kändis var du mest sugen på? Alltså jag är kär i Jacob i Twilight. (men bara i rollen ;) 31. Vem saknade du? Jag saknar henne hela tiden. Min bästa vän Cecilia. Tycker hon ska ta och flytta hem snart, på heltid.

Jobb onsdag

Guu va skönt att det redan är onsdag, och dagens arbetsdag är över. Hade liksom inte pallat med en hel-vecka.
Fast jag har fått några dagar ledigt över nyår så är jag så trött.

I morse innan jobbet åkte jag och beställde tårta till Junias födelsedagsmiddag. Det blev en "black & white" i fyrkantig form. Och såklart rosa marsipan på den. Tror den kommer bli så fin.
Nu på kvällskvisten så ringe jag och pratade med Mira Mar ang. vad alla ska äta till middag.
Så nu känns allt klart, ska bara köpa lite stuff att dekorera med.
Puuuh, skönt.

Kim som förövrigt är pappaledig glömde såklart att det var BVC dags idag med spruta och allt... Den karln säger jag bara.... Han tror att han kan komma ihåg datum och tider utan att skriva upp dem!
Hoppas vi får ny tid denna vecka!

Nu ska jag bege mig hemåt... Hej!


Back in tälje.

Slänger mig i sängen och försöker få några timmars sömn... Ska drömma om detta...10 dagar kvar!


31 dec.

Vi började dagen med att ta det lugnt, sedan tog vi med oss pulkor, madrasser , glögg och punch och begav oss till pulkabacken. Ebba och Junia åkte för fullt och det var så roligt att se deras glada ansikten.
Efter några timmar gick vi hem och grillade korv.
Sen bastade vi. Killarna först och tjejerna sedan. Satt där länge och svettades och pratade skit. Så skönt, sen blev det dusch och så gjorde vi oss festklara. Jennifer agerade både frisör och makeup artist. Jag och Jennie blev så snygga!
Sen blev det 3 rättersmiddag. Åsa och Lasse gjorde gratinerad hummer.
Varmrätten stod Johan och Jennie för och de bjöd på oxfilé, gratäng och såser.
När vi var klara var kl så mycket så det var dags och klä på sig och gå ut och fira in det nya året.
Småtjejerna somnade vid 22 tiden så det var lugnt.
Efter alla raketer gick vi in och åt pannacottan som jag och Kim fixat, ( läs Kim han är GRYM)
Tror jag gav upp vid halv 3, men resten av sällskapet var uppe några timmar till!
Hade iaf en jätterolig nyårsafton, och jag är glad över vänskapen jag och min svägerska Jennie, hittat på bara några få dagar.
Jennifer är ju såklart också en helt sjukt snäll och rolig tjej, som fixar och trixar och är så himla gullig med Junis.

Jaha, nog från mig. Kanske ska försöka att dra upp Kim.... :)


Älskar dig!


RSS 2.0