v.35

jag kan inte förstå att det är 40 dagar kvar nu. (mer eller mindre) stört. sjukt. otroligt. det har gått så snabbt, men ändå inte.


Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska.
Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.

Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.



tisdag

idag är jag ledig från arbetet. gick upp vid 9-tiden. åt frukost, duschade och fixade till mig, gick ut med wilma sen åkte jag till brunnsäng och la in en maskin fintvätt.
kl 11 var det dags för bm-besök på oxbackskliniken. fick en annan barnmorska idag pga att Pia var sjuk.
tog de vanliga proverna, allt så bra ut. ska fortsätta med järntabletterna bara. hade inte gått upp något i vikt sedan förra gången, men det var helt normalt eftersom vissa äter mindre för att det helt enklet inte får plats.
mätte magen, och kände efter hur den låg. den snurrar fortfarande runt och har inte lagt sig till rätta. tydligen finns det plats kvar där inne. får väl se om den har lagt sig "rätt" tills nästa gång. min kurva såg iaf jättebra ut och lilla hjärtat slog som det skulle.
ja så vad säger man? jag är så glad över att allt har gått så bra hittils. jag börjar dock längta ihjäl mig! vill ha min lilla unge nuuuu! (fast neej, det SKA bli en 2012a)

nu är jag tillbaka i brunnsäng, tvättar, försöker underhålla hunden. ska snart åka o hämta mamma från jobbet.
senare ska jag o jelena till skärholmen o köpa julklappar. får väl se hur bra det kommer att gå för jag har typ ingen koll på vad folk önskar sig!

hej så länge!


zakie



man vill ju bara käka upp den här pepparkakan...

hej

det var länge sedan! ännu en helg är över, och veckan har varit intensiv. mycket jobb, mycket folk, vi slog rekord i försäljning på fredagen och jag är suuuper nöjd över helgens resultat!

igår efter jobbet blev det bara mys hemma. vi lagade mat och kollade på så mycket bättre. somnade nog innan klockan 12.

idag kom jelena o malin och hämtade upp mig vid 12. vi åkte till ica maxi och handlade allt inför bakdagen.
sen släppte de av mig vid täppis, jag åkte hem till mamma och lämnade wilma sen gick vi på en visning på en lägenhet hon o pappa är intresserade av.
när vi var klara med det så kom Kim och hämtade mig sen åkte vi till tobbe o jelena. lunchen stod serverad när vi kom innanför dörren..=) spagetti o köttfärssås... och rödvin.
efter maten satt vi igång. julmusik på högsta volym, 3 olika sorters glögg med mandlar o russin, jag o jelena fixade med knäcken o kolan, tobbe, kim o malin började sina husbyggen. de blev så snygga! sen¨bakade vi pepparkakor, Kim glömde såklart sina i ugnen så de blev helt kolsvarta. vi gjorde marsipanfigurer också, som vi doppade i vit och mörk choklad. super gott!
sen blev det middag innan vi skildes åt.

haft en super bra första advent! tack alla!!!

godnatt!

helgen som var

i fredags var vi på middag hemma hos jonn och sandra. killarna lagade maten, jag o sandra satt o kollade på tv och busade med hundarna. eller rättare sagt, abbe blev tok-galen i wilma och juckade i princip hela kvällen. wilma hittade en boll och brydde sig inte ett skit om abbe som bara blev mer och mer frustrerad över att få noll uppmärksamhet av wilma.
vi blev bjudna på fläskfilé med potatisgratäng. sen blev det bananer med smält marabouchoklad (i ugn) och glass. mumsfillebabba.
vi kollade på idol, snackade och hade en trevlig kväll.

när vi kom hem blev det sängen, men som jag skrev tidigare blev det noll sömn för mig.

lördagen jobbade jag, sen var vi bara hemma och myste resten av kvällen.

i söndags så tog vi en låååång välbehövlig sovmorgon. åt frukost och bara tog det lugnt. sen åkte vi till stan och köpte kläder till bebben. ska försöka komma ihåg att ta lite bilder och lägga upp också!
sen blev det storstädningn av lägenheten, som vanligt vill jag ge cred till min underabara pojkvän. han stod för de mesta av städningen om jag säger så!
sen blev det bio med becca o jonas på heron. vi såg nya twilight filmen. jag tycker att den var toppen-bra!!! men jag är ju en riktig twilight nörd så jag skulle aldrig kunna erkänna om den var dålig . några scener gjorde mig lite illa till mods eftersom hela filmer typ handlar om att bella är gravid... och att det inte går så bra.
som tur var har jag inga mardrömmar om vampyrfödslar...än så länge ;)


hur jag mår...egentligen.

det börjar bli tungt. sådääääär tungt så man bara vill slänga upp benen på ryggen och inte känna av tyngd längre. bada i ett jättestort badkar som är sådär härligt varmt så att man inte skulle känna ett skit. inte känna av kroppen. 
som när man är onykter i det där sköna stadiet. man känner att man orkar vara uppe hela natten och dansa som om det inte fanns någon morgondag. så vill jag känna igen!

jag vaknar på nätterna. ibland mår jag illa, maten sitter liksom i halsen. ibland har jag ont i bäckenet. det hälper att gå upp en sväng, luta sig eller rulla med nedre kroppen. ibland är Kim också uppe och masserar. fan vad jag inte skulle klara det här utan honom.
sömnen blir ju helt klart rubbad av det här, men det känns faktiskt inte så mycket längre. jag har blivit van att aldrig få sova en hel natt.

MEN, jag har det bra. vi har det bra. Nu är det inte långt kvar och jag skiter i hur ont jag har, hur trött jag är hur allt är fel, hur allt ska gå, hur mycket jag oroar mig i onödan, FÖR att snart är min älskade unge här hos mig och det får liksom allt annat att vara pissenkelt.



v.34

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens position – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu så att huvudet lättare kommer ut under förlossningen. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig i och med att bebisen lägger på sig underhudsfett.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och fixerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.)


Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.



woohhhooo lördag

och jag är heeeelt sänkt. undrar om jag håller på att bli sjuk eller om det bara är graviditeten som tar kål på mig. kunde inte sova en blund i natt. hade svårt med andningen och drömde massa mardrömmar så fort jag slumrade till. kändes som jag gick upp o kissa varannan timma.
men men, det var bara att åka till jobbet imorse som vanligt. kände mig skakis hela dagen. när jag kom hem blev det ett bad och sen mys i sängen med wilma och försökte koppla av så gott jag kunde.
kim kom hem för en stund sedan, han håller på med maten. det blir lövbiffpasta med saffransås. det kanske piggar upp. jag hoppas att den här natten blir bättre och att jag får lite välbehövlig sömn. nästa vecka är våran största/jäktigaste vecka på hela året på jobbet (omsättningsmässigt) kul såklart, men jag behöver all kraft jag kan få för att palla med den.

nu ska kah krypa upp i soffan tillsammans med min man o min hund och kolla på så mycket bättre.

hej så länge!


trötter

hej. jag har precis ätit middag. om man nu kan kalla det för middag. jag är så trött. bebisen verkar nöjd. det är lugn och ro i magen.
det var inte lugnt sista timmen på jobbet o påväg hem... svårt att förklara vad det är jag känner eftersom jag inte brukar ha mensvärk(när jag inte är i detta tillstånd) men det är en ilande...stickande känsla. tack o lov för att jag har sluppit det i alla år!
eftersom färden till eskilstuna tar minst 45 min enkel väg börjar det bli svårt att hålla sig. det räcker med en spark på fel ställe och jag glömmer hålla igen... not fun. så kan det gååå...

nu blir det sängen. imorgon jobb som gäller! BYEEEEE

v.33


Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds förtidigt goda chanser att överleva och frodas. Den ökade mängden underhudsfett gör bebisens hud slätare och mjukare.
Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten.

Den senaste veckan har tröttheten smygit sig på. somnar vid 22 tiden på kvällarna. men oo va skönt! utvilad och redo för jobb när jag vaknar på morgonen (även fast det är svårt att ta sig upp ur sängen)


en ledig tisdag

idag är jag ledig! trodde det var lördag när jag vaknade imorse... men ickeee!
tog en sovmorgon till 09.30, sen åt jag frukost, duschade tog en prommis med wilma och sen gick jag till oxbacksklinken. prickade såklart in broöppning på vägen dit.
bm mätte, vägde, tog prover. allt såg bra ut. viktuppgång såhär långt är 9 kg. jag känner mig lätt som en fjäder!!! (eller inteee)  fick höra hjärtat. huvudet ligger nedåt så sparkarna känns sådär härligt i revbenen.
efter det besöket gick jag hem. prickade ÄN en gång in broöppningen. greeeeat!

nu ska jag fixa lite lunch, sen ut med wilma. när Kim kommer hem från jobbet ska vi åka och kolla på lite stuff till bebisen.

heeeeeej!

min graviditet

Graviditetssymtom:
i början var det ömma bröst, kände mig svullen, fick finnar (som jag aldrig annars brukar få) illamående, trött, oftare kissnödig. 

Positivt gravtest i v. :
I vecka 4.

När jag berättade för….

Mamma/Pappa:
v.6

Bästa kompisarna:
v.6

Resten:
efter v.12 och framåt.

Vår barnmorska heter:
Pia på oxbackskliniken.

Vikt vid inskrivning:
58 kg

Vikt vid förlossning:
jaaa det vet jag ju inte än!

Mat jag fastnat för:
Tomatsoppa och alla söta goda efterrätter!

Mat jag spyr av:
njaa ingen direkt, grillat kött.. kött som luktar grill, typ giros... bläääsh
 
Illamåendet började:
ungefär i v.8, men bara vid måltiderna

Och slutade:
ca v. 12-13

Första mammakläder:
har inte köpt några mamma kläder. leggins, jeansleggins och tunikor passar mig utmärkt!

Första bebisprylen:
ett par tofflor jag köpte i grekland v.12. ett påslakanset fick jag av isabel på midsommarafton =)

Första sparken:
när vi kom hem från grekland...v.20 tror jag. fast jag tror att första sparken kom tidigare men att jag inte riktigt uppfattade det som en spark. Kim kände första sparken utanpå magen typ i v.21

Kön jag tror:
jag har från början trott på en tjej. så nu står jag fast vid det.

Namn:
vi ändrar oss heeela tiden, så inget är bestämt än!

Vad har hänt med min kropp?:
massa har ju förändrats,  men utseendemässigt har alla kilon satt sig på magen.

Hur jag motionerar:
jag jobbar 9-20 resten av min lediga tid försöker jag ta det lugnt.  

Konstiga saker jag gör:
här skulle nog Kim kunna svara bättre, mitt humrör är väl llite upp och ner. kan bli lite upprörd av onödiga saker. gråter en skvätt när allt känns förjävligt. men 90% av tiden känner jag bara lycka och jag längtar såååå mycket! jag är kanske har blivit lite glömsk också... haha.

Kommentarer jag fått:
från början var väl inte kommentarerna så uppskattade. många tyckte och hade åsikter. lite chockartat kanske. men nu känns allt bra. jag får bara fina snälla kommentarer och jag känner mig trygg med mina nära o kära runt omkring som stöttar oss till 100%!

Konstiga råd jag fått:
äh alla säger så olika. jag lyssnar inte så mycket. jag funderar inte heller. jag njuter av den tiden jag har kvar...och när förlossningen kör igång så vet man hur man vill göra.
 
Värsta minne:
väntan på svaret från kub-testet.

Bästa minne:
när jag och Kim bestämde oss för att bli en familj.

middag

hej. har bara sovit 6 timmar i natt men jag är pigg som bara den! kim var ute med wilma runt 10-tiden och kom hem med en varsin kebab från dalkiorren. bästa frukosten på länge haha. igår jobbade jag som vanligt, efter jobbet gjorde jag mig klar inför kvällens "familje" middag hos Kims mamma och Per. Det var första gången våra föräldrar träffades. de verkar komma bra överens. vi kom inte hem förrän kl 03.30! tydligen fanns det vääääldigt mycket o snacka om...och vin i mängder =) aja, vi kom dit klockan sju. hampus och linda var också med. vi skålade i champagne och snackade lite. förrätten bestod av soppa med pilgrimsmusslor (om man nu ville ha det i) och det var såååå gott! sen blev det fläskfilé med pressad potatis. efterrätt egengjord glass med digestivebotten och varm hjortronsås. mmmm mmmm mmmmmmmmmm! känns verkligen bra att det klickade mellan dem och att de hade roligt. jag känner mig trygg med mina svärföräldrar. idag blir det myssöndag. så mycket bättre på tv och senare ska vi ut och åka och fira våra pappor. hejsvejs

äntligen fredag

skönt med helg! jag slutade vi 16 tiden idag. kim kom och hämtade upp mig efter han avslutat sitt jobb i strängnäs. sen åkte vi och handlade mat till helgen. hittade även en bra farsdag present på stadium. efter handlingen åkte vi hem till mamma och åt lussebullar och drack glögg. hämtade upp wilmis sen hem. just nu så håller jag på att färga utväxten. har slängt ihop en toast skagen vi ska äta till förrätt. NÄÄÄ nu är det idol! imorgon är det jobb som gäller 10-15. hejsvejs!

in love

jag väntar spänt på vår "extra vagn" som är beställd.
perfekt till våra resor och äventyr vi ska ut på i vår/sommar!
den väntas komma om 3-4 veckor. det blev en bugaboo bee all black.



igår kom Kim hem med en liten present.
suflett och filt.
MISSONI!  
så jävla fint!
Kim, jag älskar dig!






till vardags, hemma i vintersverige har vi valt en brun Brio Happy.


tisdag

hello!
igårkväll var vi på mysmiddag i nykvarn. länge sedan vi träffade dem. satt och snackade länge, om julen, bebben o liiiite lite jobb =)

idag har jag jobbat. revisorn var där och kollade av att inventeringen hade gått rätt till. o så har jag kollat över annonser vi ska ha under de kommande veckorna.
nu är jag hemma hos mamma o pappa, jag o wilma ska strax åka hem och förbereda middagen. kim jobbar över i sthlm.

heeej så länge!


emilia & zakie

måste bara lägga upp den här bilden! så skön =)


v.32

Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


jag tycker fortfarande att dagarna flyger fram. ibland glömmer jag t.o.m bort att jag är gravid. som igår, heeeeerregud om 2 månader är vi föräldrar!!!
jag mår illa ibland, då är det bara att ligga o vila nån kvart sen är jag på fötter igen. egentligen har jag inget att klaga på, jag har säkert haft en lätt graviditet...peppar peppar, o jag hoppas att jag får ha det såhär bra hela vägen fram.
dock har jag svårt att hitta en skön sovställning eftersom magen börjar bli tung och att bebben kan få in riktiga sparkar i revbenen(så man vaknar). hicka har den också... flera gånger om dagen men det är bara mysigt =)


måndag

jag är ledig idag. känns helt overkligt att jag har varit ledig i 3 dagar från jobbet.
inatt sov jag bra, gick upp o kissade 3 ggr. jag behöver inte vara i vaket tillstånd när jag går upp och kissar. jag gör det i sömnen. det är ganska praktiskt.
kim åkte iväg o jobbade som vanligt i morse, jag o wilma låg kvar till halv 9 sen gick vi ut. när vi kom hem somnade vi om igen o vaknade vid 11. sköööönt =)
idag ska jag inte göra någonting. kl 15 ska jag (får se om kim hänger på) till oxbackskliniken, amningskurs eller föreläsning kanske man säger står på schemat. skulle vara skönt om kim hann hem från jobbet itid eftersom jag inte har någon bil idag. ORKA GÅÅÅÅ ;) äh vi får se!

igår kväll så lagade vi favoriten fläskfilé med örter. kollade på den galna filmen Arthur och åt chips, dipp och mintchoklad.

tjaaa dååå!

bilder




5 månader

jag älskar dig så mycket! 5/6 <3


vi i grekland, i v. 18 !


underbart med lång-helg!

å vilken skön helg! vi hade stängt i butiken igår så vi har fått en ledig helg. i fredags slutade jag t.o.m tidigare. åkte hem vid halv fem och gjorde mig klar. jag, kim och hampus åkte till p-hagen och firade Andrea (deras kusin) som hade fyllt 27. roligt att träffa nytt folk. Andrea är också gravid i v.15 så vi hade ganska mycket att prata om =) hon har även världens busigaste hund - Dexter som är en jack russel. hahha han o wilma skulle bli en snyggt par.
Det bjöds på smörgåstårtor, glasstårta med massa maränger o annat gott på o rulltårta.
när vi var klara därborta åkte vi hem till mina föräldrar och hämtade wilma, satt och snackade en stund innan vi begav oss hem.


fredagens outfit. (svårt att hitta bra festkläder nu!)

i lördags vaknade vi vid 9 tiden men låg kvar länge i sängen och pratade om allt möjligt. åt frukost och bara chillade hemma innan vi tog med oss wilma och drog till sthlm. gick in en snabbis på babyland i kungenskurva och kollade på vagn (som lätt kan tas med till grekland och ha där) sen köpte vi lite sängkläder, sänghimmel och kläder.
efter det åkte vi till mormor i hägersten som bjöd på sen lunch. så gott, så lagom. älskar mompens mat! sen hade hon bakat massor. vi åt så mycket så det var bara att inta soffläge. vi kollade i gamla fotoalbum och bara va.

sen åkte kim till sin lägenhet och fixade lite, jag hopppade av hos jelena och hade spelkväll med malin o patrik. vi spelade clouedo, pratmakarna och brainstorm. vi spelade typ till kl 12. skönt med en softkväll med chips, dipp och godis istället för alkohol :)
kim hämtade upp mig när vi var klara... somnade direkt när jag kom hem.

idag har vi haft sovmorgon, mumsat på mormors bullar i sängen, kollar på så mycket bättre. har inte planerat ett skit idag. det det känns förträffligt.

hej så länge!

 




2 bilder från i lördags



fy fan va sugen jag blev på den där efterrätten nu!

v.31

Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen.

Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.
Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.
Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor.
Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.




wilma 11 år

igår efter jobbet så firade vi wilmas födelsedag. hon fick glass med köttbullar och levergodis. hon slukade hela skålen på ett naffs. min älskade wilma... 11 år har gått fort, men oj va vi har gjort saker!



onsdag

hej! idag är jag ledig. jag o kim har varit hos bm och kollat läget. allt ser så bra ut så... pratade om andning, avslappning, förlossningen och smärtlindring.
järnvärdet var påväg upp, och jag har gått upp 8 kg nu =) 

annars ser dagen lugn ut, ska bara softa hemma, diska, städa, gå ut med wilma. men IKVÄLL blir det rihanna med becca. ska bli såååå kul!!!




RSS 2.0