My life!


Ikväll ska vi in till stan och vinka hej då till min pappa, syster, Lage, Andreas och Dennis. Imorgon bitti halv 7 åker vi in igen för att möta Jelena, Tobbe, Jonn och Gurra. Cecilia kommer med en annan båt från Aten ett antal timmar senare.


Äntligen

Är vi tillsammans igen! Mormor och morfar har saknat oss så mycket!


Hejdå

Dagen är kommen! Hämtade nyss Kim från jobbet... Äääääntligen semester! Hampus skjutsar oss till arlanda kl 18!


Onsdag!

Idag ville fröken Åberg upp tidigare än vanligt nämligen kl nio! Så då var det bara att pallra sig ur sängen och leka istället. Sen åkte vi till Brunnsäng och fixade lite, tig en promenad ner till stan för att köpa det sista innan resan. Varmt vare minsann! Var helt färdig när vi kom hem igen. Nu är vi hemma på täppis med Kim och Jonn, vi funderar på om vi ska dra ut och grilla eller så. Vi får se! Snart kommer farmor och hämtar Junia, de ska få ett dygn tillsammans innan vi drar i väg på långsemester... Imorgon draaaaar vi!!!!


En lunch på stan.

Igår blev det en lunch på stan med Tobbe och Jelena. De kom med båten från Mariefred och la till i slussen. Jag, Junia och Becca mötte upp dem. Trevligt! Resten av dagen bestod av tvätt! Och såklart middag med min älskling framför allsången.


Tisdag

Hej hopp! Idag vaknade vi med sol men nu är himlen täckt av moln. Junia ville upp kvart i tio, lajade runt lite i gåstolen sen frukost. Nu har hon somnat så jag ska passa på att få på mig kläder och face. Ska hämta upp resväskorna från källaren också, börja småpacka :) Var lite roligare än vanligt att läsa LT i morse, fick läsa ett reportage om favorit- gudfar Jonn. Vi hörs senare gott folk!


Måndag

Hej, måndagen är över! Idag så vaknade vi halv 10. Ringde och väckte Rebecca ;) sen åkte vi iväg med henne och fixade lite saker såsom tvätt, postade brev, tankande, lämna saker på ljuspunkten och köpte knoppar till nya skåpet som jag har i vårat rum i Grekland. Resten av dagen spenderades i soffan. Vi spelade spel och tränade på att göra olika flätor på varandra... nu kan vi inbakad och fiskbensfläta :) Kim kom hem vid 20 tiden. Då åkte jag och handlade lite middag. Junia sa pappa för första gången idag - tror Kim. Han satt och sa paaaappa pappa flera gånger, så härmade hon och sa pappapapappaa... Det räknas inte tycker jag ;) men det värmde i hjärtat i af, känns som det kommer hända mycket månaden som kommer... Så roligt! Nä nu ska vi se klart Wallander sen blir det sängen!


Lugn söndag.

Gokväll. Passar på att blogga lite när det är pause i filmen - Batman begins. Idag så tog vi sovmorgon, på förmiddagen lirade Kim lite golf med grabbarna. När han kom hem gick vi ut en sväng, gick förbi stan och köpte mat och kollade lite i butiker. Resten av dagen var vi bara hemma och myste. Kollade på OTH och lagade middag ihop. Ikväll åker min syrran, hennes kille, Andreas och hans kompis till kalymnos... Nu längtar jag så mycket så att jag nästan inte står ut! Ska bli så himla skönt och framförallt ROLIGT! Hörs imorn då!


Middag

Igår kväll var vi bjudna hem till Micke, Carro och Sixten. De hade kirrat Lyxburgare , coleslaw och dressing. Allt hemmagjort! Massa sallad och potatis, ja det fanns allt och det var så jäkla gott. Vi var verkligen hungriga efter en dag i sthlm. Angelica, Fredrik och lilla Ella var också med på middagen. Väldigt trevlig kväll med massa snack och gott rött vin.


Söndag

Gårdagens bild med byxdressen tänkte jag ha på mig när jag hänger på stranden, jag hade inte på mig den igår i sthlm ;) köpte den på hm för en 50 lapp. Köpte även smink och body mist - persika. Lite underkläder och saker till Junis. Bla. en orange uv-dräkt haha... Hon kommer verkligen att synas på stranden!


Vilken dag

Jag är helt slut, kom nyss innanför dörren. Det blev en väldigt lyckad dag för mig! Hittade 3 klänningar på hm och en favvo faaaavvo från topshop - lång där bak och kortare där fram. En dröm! Så blev det lite annat också, berättar i morgon. Fick tag på allt utom shorts, alla går ju upp till midjan. Jag vill ha sköna låga saker när jag går till beachen. Jaja, vill tacka min underbara kille som bjöd på hela baletten eftersom det var min 25 års present. Sen blev det middag i Järna hos Micke och Carro. Nää nu måste jag sova, hörs i morgon!


Natti

Nu är det sängen som gäller, Junia somnade 1 h tidigare än vanligt, får väl se om hon vaknar 1 h tidigare imorgon dårå ;) Vi ska iaf försöka komma iväg tidigt ( allt innan kl12 för oss är tidigt ) till sthlm. Junia ska vara hos farfar Lasse och Åsa medan vi är och shoppar. Shorts, sommarklänning, smink och saker till Junia står på min lista. God natt, å bara 6 dagar kvaaaar !!!


Dagens mål

Junia öppnade munnen och sträckte ut tungan långt och bara ville ha mer. Mammas mat-glada tjej! Lasagnen är lätt den godaste hittills. Roligt att testa nya sorter och se vad som går hem... Palsternackpurén går iaf fet bort!


Kim

Du ska bara veta hur mycket jag uppskattar dig! Allt jobb du lägger ner på lägenheten varje dag, för att vi ska få ett fint hem. Du är mitt allt!


fredag

natten var lite jobbig... för ovanlighetes skull...men det var inte Junia som ställde till det, utan Kim som snackade i sömnen. satt sig upp och gormade över att det var blött i sängen. Jag vaknade med ett ryck och sa att han skulle lägga sig ner och han bara pratar i sömnen.
det är ju ett vattenfall får jag till svar... jaa ... så kan det gå... ;)

jag och Junia sov iaf till 09.45. sen blev det gröt och så begav vi oss till etuna - till jobbet. fixade bilen... kollade på tapeter till lillans rum.
vad mer?
nää inte så mycket mer... Junia ålar runt här på golvet och har lyckats ta sig ganska långt. hon kör säl-stilen.

ikväll blir det nog lugnt, film.. och go mat. Imorgon ska vi till sthlm och shoppa loss.

höres !

Avslutar...

Med en bild från gårdagskvällen!


Godnatt torsdag.

Kim och Jonn höll på med lägenheten på eftermiddagen , vid halv åtta var de klara och då åkte vi ner till stan och köpte sushi på från Minako. Vi tog med oss maten och satt oss vid maren och åt. Satan i gatan va gott! Sen åkte jag, Kim och Junia till maxi och köpte lite nödvändigheter. Nu sängen med ett stort glas Ramlösa och favoriten hell's kitchen. Hörs imorn då!


1 vecka kvar!

Räknar ner... Måste köpa lite saker till resan. Myggnät och paraply till buggan. UV badkläder till Junis och så lite annat smått och gott. Bara 7 dagar kvar!!! Här kommer 2 bilder från mitt andra hem , Kalymnos.


Hej

Det blev faktiskt en solig kväll igår! Jag, Becca , Helena och Malin var hemma hos Sandra. Vi lyssnade på musik och snackade på som bara den, sen gick vi ner till Caesars och tog ett glas. Vid halv ett tackade jag för mig och gick hem och la mig bredvid min man. Min lilla sessa sov så snällt i sin säng.


Ett glas

Eller 2 blir det ikväll. Kim är och spelar golf, han kommer hem vid sju och då tänker jag promenera ner till stan med Becca och möta upp de andra tjejerna som ska med. Vi får se vart vi hamnar, bara det finns tak över huvudet är jag nöjd, kan aldrig lita på det här pissvädret.


Gaaaalen

Va tusan ska man hitta på? Rebecca försöker få med mig ut på ett glas vin ikväll, det kanske livar upp mig för just nu känns allt så deppigt!


Nä men vad ovanligt!


Bilen är vår!

Så nu är det klart! Bilen blev vår och jag tror att den här sommaren kommer att bli bäst! Fatta vilka utflykter vi kan göra med Junia nu.



Trött på en sommar som aldrig kommer.

Jag skulle få panik om jag inte hade Greklandsresan inbokad. Jag är så grymt trött på att bara gå här och vänta på att få sätta på mig shorts, dra till nån strand och mysa med vänner, låta Junia få plaska i en svensk sjö och känna att nu är det fan sommar... På riktigt. Jag vet att det finns massor av saker man kan göra utan en badstrand men jag hade liksom en vision om att jag och Junia skulle få spendera vår sista riktiga "mamma ledighet" tillsammans i Sverige på just stränder el gräsmattor. Sen kostar ju allt man ska göra när det är lite halvdåligt väder, känns det som. Så om jag ska summera denna sommar hittills har det mest sett ut på detta vis; promenader, hyrt film, ätit på restaurang och grillat ( fast de flesta av gångerna har vi ätit maten inomhus) typ sånt vi gjorde i MARS, nu är ju det tyvärr JULI!


Mums!

En hit!


Slappar tisdag

Vi var ute en sväng i brunnsäng för ett tag sen. Solen lyste och det var ganska härligt ute, men så rätt som det var öppnade sig himlen och det började stört regna - i solskenet. Vi skyndade oss tillbaka till mina föräldrars hus och kurade ihop oss under en filt framför datan. Ringde till Grekland och checkade läget med mamma och pappa. Jag kanske blir bilägare snart ... Till en grekbil så att säga. Kan ju inte åka omkring med Junia på moppe! Får svar idag om det... Nu är vi tillbaka på täppis, Junia sover och jag ska också ta en vilopause :) Hej så länge!


Bokat!

Ikväll har vi bokat o betalt flyget till Kalymnos, den 26 juli. Planet går 21.30, vi mellanlandar i Oslo och sen vidare till Kos. Skönt att vi åker på natten för då är det stor chans att Junia sover hela flygresan. Wifi på planet är ju guld värt, timmarna går snabbt när man har internet. Vi fick betala ca 3300:- för oss 3. Åhhh vad jag längtar nu!!!



Fint!

Nya rummet!


Måndag

Jag har städat idag. I flera, flera timmar. En mäklare kommer i morgon. Junia och Rebbeca har varit ute gått i flera, flera timmar. Det var ju perfekt. Nu står mannen i mitt liv och lagar tacopaj. Jag och Junia ligger i sängen och tar igen oss.


Igår

Var vi hos Tobbes pappa i enhörna. Det bjöds på middag, dryck i alla dess slag (nubbar) muffins och tårta! Vi satt i lusthuset och det var verkligen super mysigt. Vi spelade mölkky och lyssnade på sommarmusik. Natten avslutades i stan på flamman, dansade av oss lite och träffa flera vänner. Mötte även mina kusiner Pär och Jacob. :) så länge sen jag såg dem vara ute och slira... Sen skjutsade snälla Linnea oss tillbaka till enhörna, fast hem till Carina och Per. Och där sov vi så gott hela lilla familjen.


Födelsedags firande!


Party

Kl 16 ska vi till enhörna och Tobbes 27 års fest. Ska bli jätteroligt att träffa alla igen. Junia är redan klar, bara strumpbyxor som saknas!


Rummet


Håret

Färgade utväxten och blekte ögonbrynen igår, här är resultatet. Allt blir ju ändå blekt i solen i Grekland när man är där 3 veckor. På tal om Grekland, nu är rummet klart, och pappa firade med vattenpipa ;)


Hej

Igår kväll blev vi bjudna på middag på barolo av Carina och Per. Firade lite att de precis hade skrivit på pappren för husförsäljningen. Skönt att de gick fort och att de nu kan koncentrera sig på husbygget på sjötomten i Trosa. Efter middagen hyrde jag och Kim massa filmer och kröp ner i soffan. Junia somnade nästan på direkten och sov till 07, efter en flaska välling sov hon vidare till 10. Kim är i lägenheten och jobbar på. Hörs later!


Freeedag.

Åskat, blixtrat och dundrat har det gjort, men vi har gjort saker iaf. Tvättat, var förbi ljuspunkten, och tillsist nykvarn och lämnade pärmar till bokföringsfirman. Jag har också testat bikinis och drömt mig bort till värmen. Färgat håret och ögonbrynen. Junia har ätit kalops till lunch. Det var sådär, men så brukar det vara första gången. Efter ett par test omgångar brukar allt slinka ner utan problem.


Sommar i södertälje.


Torsdag

Jag som trodde att blogg appen skulle bli BÄTTRE när den uppdaterades men den är fortfarande lika dålig! 4 av 5 ggr kan jag inte ladda upp bilder... och lång tid tar det också! Tummen ner! Om 2 veckor åker vi till kalymnos. Saknar Wilma, mamma och pappa enormt mycket nu. Å Junia har ju inte träffat dem på 3 månader! Hinner vara med pappa och min syster 3 dagar innan de åker hem till sverige ( alltid något) Den 29 juli kommer våra vänner och hänger med oss i en vecka. Jelena, Tobbe, Gurra, Jonn och såklart Cecilia! Som det ser ut nu stannar jag, kim och junia till den 17 augusti. Längtar längtar lääääängtar! Visst är det värmen man längtar efter, eftersom den typ inte ens har kommit hit till Sverige, men jag saknar allt det andra mer! Alla vänner (min bästa Theo Tsappos) och bekanta, stränderna, maten, våra speciella ställen och såklart mitt rum! Nog om Grekland, det kommer jag att snacka mer om de kommande 2 veckorna. Idag har jag tvättat och handlat. Det blev en prommis med vagnen till Ellbe. Ikväll lagade min man middag. Sen åkte han iväg med Tobbe o båten och fiskade. Junia somnade för en stund sedan, jag sitter klistrad framför tvn o kollar på hells kitchen. Hej svejs hörs imorgon!


Skansen


Skansen


Skansen

Efter BVC åkte vi och hämtade upp farfar Lasse och Åsa och sen begav vi oss till sthlm. Mötte upp Kim och sen blev det Skansen i 4 timmar. Det var jättemysigt att bara gå runt och prata. Solen började tom titta fram vid fem-snåret och värmde oss. Junia brydde sig inte så mycket om djuren men hon tyckte att det var mysigt att ha någon sim bar och pratade med henne. På lill-skansen var det mer intressant för där såg hon verkligen djuren och sträckte ut armarna. Efter Skansen så åkte vi in till tälje och blev bjudna på middag på Barolo. Perfekt avslutning, Junia somnade som en stock när vi kom hem kl 22, hon sov till 08.30 idag men efter lite välling somnade hon om till 11.30. Mamma tackar och tar emot.


BVC

Igår så gick vi ner till stan vid 12.30 , köpte lite färdig välling och ersättning på Ica som passar perfekt när man är på utflykt. Sen mötte vi becky, fast vi inte hade bestämt träff. Vi gick o kollade i butiker och sen var det dags för mig och Junia att gå till BVC. 6 månaders koll. Läkaren Minna kollade längd, vikt, utveckling, hjärta och lungor m.m. Allt såg bra ut <3


Kärlek!

Tänk att du har funnits här hos oss i 6 månader nu!


Godmorgon

Jag och min halvårs-tjej sov till 10 imorse. Nu sitter vi i soffan och kollar på barnprogram o snart blir det gröt och lite päronpuré, skön mix :) Vi hörs senare! Bjuder på en bild från gårdagen.


Från några timmar till ett halv år!


Natti

Äntligen i säng och klockan är bara nån minut efter tio! Känns som år och dar sen man la sig såhär tidigt! Skönt! Imorgon blir vår dotter 1/2 år gammal. På förmiddagen ska vi till BVC meeeeeen sen ska resten av dagen spenderas på Skansen. Självklart möter pappa Kim upp oss i sthlm och farfar och Åsa ska också följa med och fira. På kvällen blir det middag på nått trevligt ställe. Min älskade lillplutt <3 mamma älskar dig så att jag nästan spricker!


Middag

Ikväll blev det middag i Järna hos Micke, Carro och Sixten. Gullungen Sixten ville helst bara kramas och gosa med Junia. Vad heter tjejen, Sixten frågade vi och pekade på Junia. - kompis , svarade Sixten :) Det bjöds på grillat och sen blev det allsång på Skansen. Junia somnade i min famn för 5 min sen.


Måndag.

Igår höll jag bara på med jobb. Junia var hos sin farmor. Jag var hemma från etuna vid halv sju, sen begav vi oss ut på sjön med Tobbe och Jelena. Stannade till på favoritön slandö kalv. Grillade, fiskade, drack rosé och spelade mölkky ( as roligt, typ som kubb men inte alls lika ) Måste verkligen köpa det spelet!


I fredags

Var vi på galej hos farfar Lasse och Åsa. Kims lillebrorsa Anton fyllde år så vi var ett helt gäng där hemma. Vi grillade och hade myspys fram på småtimmarna.  Självklart åt jag för mycket av Åsas underbara daim/kladd kaka. Tror klockan blev 02 innan vi tog en promenad hem i sommarnatten.


:)


Mer


Midsommarbilder

 

Livet


Måndag

Kvällen blev ju lika fantastisk som dagen!!! Soooool! Vi drar ut med båten och grillar på Slandökalv.


Bio!

Kom nyss hem efter en kväll på Heron med Jelena, Tobbe och Kim. Vi såg spiderman filmen. Tycker faktiskt att den var bra. Gillar skådespelerskan Emma Stone. Nu är det sängen som gäller! Natti!


Lite bilder som togs när blogg-appen var nedstängd.


Igår

Så packade vi en väska och drog till Trosa och spenderade natten i Carinas och Pers båt. Vi hämtade upp sushi på vägen och hade en jättemys kväll.


Junia

Nu kan Junia sitta själv en längre tid. Det är hon lycklig över, hon lyser som en sol när hon upptäcker att hon sitter själv på en filt och jag är en bit bort och klappar händerna.
Hon kan dricka ur nappflaskan själv med båda händerna, lättare såklart med en pipmugg med två handtag.
Hon har börjat göra pruttljud med munnen, det bara flyger saliv överallt. Men hon tycker det är kul, hon kan även härma vissa ljud.
Så det var lite Junia - uppdatering , nu blir det frukost!

Hemma

Vi har haft det jättebra i Järvsö. Vi kom med solen och åkte hem med den. Hade strålande väder både igår och idag och 23 grader varmt. 
Vi kom fram kl 15 igår, då blev det mat. Mormor hade gjort sitt speciella kött med massa sås och potatis, och lagt in gurka. Så gott! Junia satt med oss vid bordet och skrattade. Efterrätten åt vi ute i solen, jordgubbar, glass och grädde. Sen blev det presentöppning. Junia fick ett så fint förkläde/klänning som är från en liten butik i gamla stan. Så otroligt gullig, fick mig att tänka tillbaka när jag var liten och när mormor sydde "Madicken" klänningar som jag sprang runt med - helt överlycklig!
Mormor fick ett foto av Junia, det som vi tog hos ateljé schulte med dopklänningen. Mormor blev så glad!
Sen tog vi en promenad ner till sjön, bara umgicks liksom. Va ute tills solen gick ner vid nio på kvällen. Sen blev det ett lätt kvällsmål och vid 23 gick jag, Junia och Kim in i lill-kammaren och la oss och sov. Så tyst och fridfullt. 
Imorse var vi uppe vid 9, alla utom Kim ;) vi åt frukost ute och Junia käkade gröt. 
Vi åkte en sväng till Uvås och kollade på Hans hus, plockade massor av söta smultron som vi mumsade på. 
Resten av dagen låg vi på filtar i gräset och bara njöt, snackade och skrattade. 
Mormor berättar alltid så intressanta historier om sitt liv och om sina föräldrars liv och allt som har hänt i huset och där i Järvsö.. Det är kul. Hade iaf en trevlig stund där uppe, även om den blev lite kort... 
 
Nu är vi iaf hemma igen. Junia var snäll och sov 4 timmar i bilen. Mammas och pappas gostjej!
 
Imorgon ska Kim vara i lägenheten, sen ska vipp kalas! Kims lillebror fyller år och det ska firas med middag hemma hos Lasse och Åsa. 
 
Godnatt på er!

Familjemys

Vi åkte till Trosa och åt lunch i solen. Sen strosade vi runt i hamnen. Åkte vidare till tullgarnsslott och gick runt där i sagomiljön. Där spenderades många av min miljötimmar på gymnasiet... Haha flashbacks... 
Sen åkte vi vidare till skanssundet och tog färjan över. En liten roadtripp blev det! 
Väl hemma kände vi oss helt slut, så resten av kvällen bestod av go-middag i form av fläskfilé med massa örter och kryddor. Allsång på Skansen och filmen the shooter. Junia badade och somnade gott i sin säng. 

Underbart!

Med lite sol, inte sant? 
Jag och Kim la oss sent igår, vi kollade på Wallander och sen fastnade jag med OTH ( tror Kim också är lite fast i den serien men det skulle han aldrig erkänna) 
Junia vaknade kl 10 idag. Sen blev det frukost med gröt. 
Imorgon åker vi till Järvsö. Blir borta en natt. 
 
Vi hörs senare! 

Måndag

Idag var det dax för vaccinationer för lilla fröken Åberg. Vi gick dit hela familjen. Junia väger nu 7690 g och är 67,5 cm lång. 
Det var inte alls kul med sprutorna men hon skrek inte alls lika mycket som förra gången hon fick ta spruta. 
Den 11 juli ska vi dit och träffa en läkare och precis den dagen fyller hon 1/2 år! 
Sen är det dags för Kim att gå till BVC. Snart är det ombytta roller! 
Det känns så bra att Kim också kan få vara hemma, hon är ju inte så lite så länge till.  
 
Hej svejs! 

helgen...

hej på er! helgen var ju planerad, men ALLT ändrades.
vi lyckas (eller misslyckas med det mesta)
i fredags så var det kallt och det blåste alldeles för mycket för att få det trevligt ute i Trosa. så vi skippde det och tog oss ner till crazy town med Tobbe och Jelena och åt middag där istället.
 


i lördags var vi på Olivers dop, och det var ju så fint så fint. Oliver var så snäll i kyrkan. Sen blev det smörgåstårta och fika vid vattnet i kamratstugan. Junia och Oliver matchade varandra i sina seglar-kläder. det var väldans trevlig och vi blev kvar till halv 5.
 
 
Kim, Junia, Oliver och Kim´s kusin Martina

sen åkte vi hem och svirade om, packade väskor och sen åkte vi till enhörna där vi planerade att sova över eftersom farmor Carina skulle vara barnvakt på söndagen när vi andra skulle till grönan med båt.
På kvällen bestämde vi oss för att åka ut till slandökalv och grilla med Tobbes båt. Jelena och Jonn var också med. Så vi drog dit, grillade lite och sen började det att regna, så vi styrde kosan till Jungfrusund (tidigare på dagen hade det varit båtrace så det låg TRÅKIGT snygga båtar i hela hamnen) och det var stor fest! folk kom från sthlm i helikopter och det vimlade av feta båtar.
Vi hann precis lägga till innan det började att spöregna, så det var bara att få upp kapellet, tända ljus och dricka rosé istället. och där satt vi och lyssnade på grym musik från partyt i flera timmar. Efter ett tag fick vi för oss att dra in mot stan för att kolla in utelivet. sagt och gjort, Jonn som var nykter körde dit. Vi var där i någon timma, sen begav vi oss hem igen.... jag la mig tillrätta och somnade gott inne i båten och sa till Kim att han skulle väcka mig när vi kom tillbaka till underås... och på morgonen vaknade jag av solskenet och att jag låg och trängdes med de 4 andra. VA TUSAN...Körde vi inte hem? Neeeej tydligen inte, påväg hem från sthlm fick vi soppatorsk vid Jungfrusund och med vindens hjälp lyckades vi ta oss till en brygga (där typ nån annan båt ska ligga)
så ja...det var en uuuunderbar söndagsmorgon må jag säga. Vi fick tillsist hjälp av en liten båt som bogserade oss till Ekerö där vi kunde tanka. När motorn satt igång kände jag mig som världens lyckligaste... ÄNTLIGEN PÅVÄG HEM! det blev inge Grönalund med andra ord... jag säger bara det... vilken jäkla dag! ;)

I början av kvällen var allt lugnt och fridfullt...
 
söndag och ÄNTLIGEN påväg hem!

RSS 2.0