Hemma

Vi har haft det jättebra i Järvsö. Vi kom med solen och åkte hem med den. Hade strålande väder både igår och idag och 23 grader varmt. 
Vi kom fram kl 15 igår, då blev det mat. Mormor hade gjort sitt speciella kött med massa sås och potatis, och lagt in gurka. Så gott! Junia satt med oss vid bordet och skrattade. Efterrätten åt vi ute i solen, jordgubbar, glass och grädde. Sen blev det presentöppning. Junia fick ett så fint förkläde/klänning som är från en liten butik i gamla stan. Så otroligt gullig, fick mig att tänka tillbaka när jag var liten och när mormor sydde "Madicken" klänningar som jag sprang runt med - helt överlycklig!
Mormor fick ett foto av Junia, det som vi tog hos ateljé schulte med dopklänningen. Mormor blev så glad!
Sen tog vi en promenad ner till sjön, bara umgicks liksom. Va ute tills solen gick ner vid nio på kvällen. Sen blev det ett lätt kvällsmål och vid 23 gick jag, Junia och Kim in i lill-kammaren och la oss och sov. Så tyst och fridfullt. 
Imorse var vi uppe vid 9, alla utom Kim ;) vi åt frukost ute och Junia käkade gröt. 
Vi åkte en sväng till Uvås och kollade på Hans hus, plockade massor av söta smultron som vi mumsade på. 
Resten av dagen låg vi på filtar i gräset och bara njöt, snackade och skrattade. 
Mormor berättar alltid så intressanta historier om sitt liv och om sina föräldrars liv och allt som har hänt i huset och där i Järvsö.. Det är kul. Hade iaf en trevlig stund där uppe, även om den blev lite kort... 
 
Nu är vi iaf hemma igen. Junia var snäll och sov 4 timmar i bilen. Mammas och pappas gostjej!
 
Imorgon ska Kim vara i lägenheten, sen ska vipp kalas! Kims lillebror fyller år och det ska firas med middag hemma hos Lasse och Åsa. 
 
Godnatt på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0