onsdag

ikväll har jag gjort italienskaköttfärsbiffar med en kall pestosås och klyftpotatis. det blev asgott. jag njöt framför tvn och idol. olle är helt klart min favvo. alltid olle. det enda som saknades var det där glaset. ett glas rött hade varit pricken över i.et.
imorgon är jag ledig. ska ta en redig sovmorgon. cecilia kommer hit halv tolv och sen ska vi till skogshöjd.

idag tog andreas körkort också. så stolt. han hade lite problemas med teorin men nu så äntligen gick det vägen! stolt är jag iaf... (och när jag tänker efter... faaaaaasen vad åren går fort... känns som jag har haft körkort i 2-3 år men det är ju förtusan 6 år i januari) 

natti allesammans



vet inte riktigt vart vi är (eller vad vi gör) men i grekland är det iaf!


tisdag

igår, innan jag stack till jobbet kom cecilia förbi. en liten trevlig överraskning sådär på morgonkvisten. hon var mest nyfiken på hur stor magen var. vi pratade och bestämde att på torsdag ska vi ha en riktig mysdag på skogshöjdspa. så jäkla skönt!
resten av dagen bestod av arbete. svängde förbi nykvarn efter jobbet och lämnade lampor. när jag kom hem hade min kärlek gjort min absoluta favoriträtt (just nu). TOMATSOPPA. haha jag har dille på tomatsoppa. så gott med vitlöksbröd. kan lätt äta det varje kväll... men det skulle nog inte uppskattas av kim...
efter maten blev det idol sen vid halv 11 somnade vi båda 2.

måndag

nu ska jag ta bilen hem till tälje. men först banka pengar. eftersom hela kylen är proppad blir det en go-middag ikväll. ååhh jag kan inte välja... nån krämig pasta får det bli!
o ikväll i är det idol. måste se... fast jag skulle även vilja se ,ett barn till varje pris (eller vad den nu heter )ny serie på 1.an.
Å så min kära resväska har landat på säker mark igen haha! CECILIA....! måste ta vara på de här 2 fjuttiga veckorna hon är hemma.

nä nu ska jag dra, hej på er!

v.26

måndag = ny vecka. känner ingen direkt skillnad från förra veckan (fast kim tycker att magen växer vaaarje dag) det gör inte jag. tycker att den har varit den samma i 2 veckor nu.
vet inte riktigt hur jag ska sova bara för inget känns bekvämt, men när jag väl somnar så sover jag bra. jag kan fortfarande inte TRO att det ligger en bebbe där inne. så overkligt... när går det upp för en? när bebisen är ute? o nu när den är så stor och rör på sig så mycket borde väl hjärnan koppla? nej... tydligen inte. jag förstår inte. jag kan prata om graviditeten med allt o alla men jag fattar inte det är MIN bebis vi snackar om. min o kims bebis... som inte kommer få något namn. inget känns rätt. vi kan prata om det varje kväll men tystnar efter en stund och inser att det inte är någon idé... vi ändrar oss heeeeela hela tiden.

jag vill passa på att säga att jag höll mig på hela bion igår... rekooord. jag som kissar var 15 e minut.

så nu lite fakta.
Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.



helgen!

ja... den här helgen kan man ju kalla fullspäckad. i fredags jobbade jag, sen hem och svirade om och hämtade upp Kim, begav oss till Kims mamma o per i enhörna där det bjöds på middag. malin var ockå där. vi åt och drack. pratade massor. åt halloncheesecake till efterrätt som var SJUKT god! klockan blev 12, vi tackade för oss och begav oss hem.

i lördags jobbade jag också. åkte hem en timma tidigare för att hinna med att gå på rebeccas kalas. hela hennes o jonas family var där. det bjöds på tårta och cupecakes. mumsfillebabba säger jag bara! efter en snabb visit där hämtade jag upp Kim på täppis och vi åkte ut till nykvarn där det var skatefest! jätte mycket folk och ungar som åkte bräda i däckan. jag hjälpte till med fika försäljningen och Kim stod i dörren och klickade in och ut folk. allt var så bra ordnat. (bra där becky) och jag förstår inte hur nina har kunna styra allt det där plus jobbet. det blev tävlingar i olika åldersklasser. lucas kom 3a i sin. först verkade han skit sur, men sen var det rätt okej med ett presentkort från ica på 2 kg godis =)
vi var där till 18.30, sen hem och gjorde oss klara inför kvällen. sen hämtade vi upp rebecca, jonas och mickis. åkte och käkade middag på crazy town. snackade och skrattade...som vanligt. efter middagen skulle de ut i sthlm och möta upp resten av partyfolket. jag o kim kände att vi inte riktigt pallade en utekväll i storstan så vi sa hej då och begav oss hem till martin o linda som hade förfest...länge sen jag träffade gurra, jelena, tobbe + alla andra=) kl 01 skutsade jag grabbarna till berget. jag åkte hem och la mig men blev väckt när kim kom hem vid halv 3. han hade tydligen inga nycklar (okej lite mitt fel)

söndag: vaknade ganska tidigt. käkade på nancys, åkte till brunnsäng, la in en tvätt, kim kollade elen, åkte till babyland och kollade på prylar, sen ica maxi och storhandlade mat för 1månads konsumtion. stötte på gurra, bea o gsson där också, sen kom rebecca och hämtade mig på täppis. vi åkte till tratten och fikade. jag åt glass med varma hallon o en stor kopp varm choklad. sen åkte vi förbi flamman och sen hem!
Nu är jag hemma, i min säng och kollar på one tree hill. bebben i magen lever rövare. hickar, sparkas. det börjar kännas i ryggslutet nu. tvingar kim att massera så fort jag får chansen.
ikväll blir det bio för oss på heron med becca o jonas.

nu orkar inte inte skriva mer, ska laga middag. parmesan-fläskfile i chilisås står på menyn. BYEEEE!

saknar wilma


om 2 veckor är du hemma igen wilmis, å då ska vi mysa =)

20 sep

godkväll!
hade en mycket trevlig kväll igår med maria o lage. emilia och zakie följde också med ut och åt en bit mat. pratade om allt. mest om barn då kanske =)
idag har jag jobbat... mycket varor som vanligt. beställningar hit och dit. efter jobbet tog jag ett bad o tände ljus. kopplade bort världen för en stund och kände mig sådär härligt viktlös. buffade lite på magen och fick en buff tillbaka... låg och skrattade för mig själv. visste inte att jag hade vissa känslor som bara bubblar upp nu. konstigt egentligen hur man kan känna så starkt för en person som inte har träffat.
efter badet tog jag tag i disken, nu ligger jag nerbäddad i sängen o kollar på idol. kim är i sin lägenhet och lägger nytt golv. har ingen aning om när han kommer hem... men det känns som jag kommer att somna vilken sekund som helst.

gonatt

vecka 25

OJ... det var ju inte länge sedan jag var i v.18 och tyckte att det gick så långsamt och att magen aldrig växte. nu rusar tiden verkligen förbi... nya saker hände varje dag. efter kvällsmiddagarna är det som jobbigast. magen blir hård och jag blir illamående. inte direkt mysigt när alla sparkar och rörelser känns så tydligt då. känns bara som jag vill spy rakt ut! konstig känsla som inte går att beskriva. men annars mår jag precis som vanligt på dagtid. sover hela nätterna... kanske går upp o kissar 1 gång varje natt och det är ju helt okej!

Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.

De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

<3


regnig måndag

hej. klockan ringde 09 i morse. fortfarande mörkt. trodde att kl var typ 04. äh, bara att gå upp.
gjorde mig klar, plockade ihop lite frukost och sen begav jag mig hem till becca. ja...och här sitter vi och mumsar vaniljyogurt med start, mackor och proviva. kollar på little fockers och snackar skit.

min lägenhet kom ut på hemnet idag. om 2 veckor är det visning. spännnade. skönt att de har gått rätt så fort.
idag ska jag o kim till bm. kolla läget, väga o mäta. sen ska vi till sthlm och gå ut och äta middag med syrran o hennes kille. mys-måndag helt enkelt!

igår var vi bara hemma... låg i sängen till kl 17 och planerade och pratade om framtiden. kollade på tv och åt kladdkaka. en riktig bakissöndag utan att vara bakis. mot kvällen åkte vi ut till enhörna och hälsade på hos kims mamma. sedan lagade vi lövbiffpasta och kollade på enemy of the state.

hej så länge!



namnproblem

varför ska det vara så jädrans svårt att bestämma namn? tjejnamnet är redan klart, men POJKNAMNET! vi kan verkligen inte komma överens.

jag gillar: (för och andranamn)
matheo
miltos
milo
victor
olle
wille
wiliam
valentin
romeo
milan
leandro
liam
gustav
filip

kim gillar:
dylan
leon
seth
lennox

har säkert glömt flera också för den delen!

vi båda gillar namn får varandras listor men ååå SVÅRT!


=)


zakie

ja... vad säger man.. jag längtar ju extra mycket när jag får en sån här skön bild!

heeeeelg!!!

ohh vilken vecka. var som sagt i borås tis-tors. inte så jätte skönt att sitta i möten med en mage som trycker. jag fick ställa mig upp emellanåt. bilresan var ingen höjdare den heller... men jag ska inte klaga. det var trevligt att träffa alla andra medlemmar och på onsdagen blev det 5 kamp med bla luftgevär, pilbåge och sånt. det var kul! middagen var också toppen!

igår jobbade jag. mycket varor hade kommit till utskicket. känner lite panik över vart jag ska göra av allt. sälja...JO men alla lager varor. hmm tror att 120 taklampor/kökslampor från eglo är på ingång nästa vecka...och vart tusan ska de få plats?
jag fakturerade och sedan åkte jag raka vägen till Kiholmen där det vankades middag. Isabel och Daniel stod för en 3 rätters middag. kim, daniel, sarah, jonn, sandra, patrik och malin var också där. det blev mycket skratt och diskussioner om vilket par som skulle ta nästa middag och framförallt ett datum som passade alla! så vi kom fram till att de blir en middag i månaden. efter maten åkte grabbarna till garaget så vi tjejer kunde skvallra lite ostört.
vi kom hem runt 01-01-30. helt slut, men det var de värt =)

idag så var det jobb 10-15. dagen var helt ok, när jag kom hem blev det kladdkaka i sängen tillsammans med Kim, vi funderar på bio ikväll...men vi får väl se!

imorgon ska vi till kungenskurva och babyland o checka in lite babyprylar.

ha en bra helg! hej svejs.


hej vecka 24


Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.


Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


nu börjar det bli lite tungt. ska till bm om en vecka. nu måste jag ha gått upp en hel del... för det känns i benen och när jag ligger o ska försöka sova. i vissa lägen har jag svårt att andas. ryggen är fortafarnde problemfri (tack o lov). jag mår inte illa, men känner mig ofta full i magen. jag är inte sugen på något förutom när jag är hungrig. mathungrig liksom. efter några tuggor är jag proppmätt. finns liksom ingen plats!


bilden är från jobbet förra veckan.


äntligen

så... imorse blev allt klart med lägenheten. pappren är påskrivna och bilder är tagna. känns så skönt! jag är så trött på att flytta runt och inte veta vart tusan jag ska ta vägen! men nu är vi iaf en bra bit på vägen...om nån vecka kommer den upp på hemnet och i LT sen är det bara att hålla tummarna. ska lägga in lite bilder sen när jag får dem mailade.
ja... dagen har varit ganska så jobbig... fullt upp, har inte riktigt kunnat sitta still. innan jag träffade mäklaren och fotografen kl 09 så var jag i brunnsäng och tvättade, sen blev jag kvar på täppgatan till 10, åkte till brunnsäng och hängde tvätt, sen ekonomiljus och hämtade lampor. å så åkte jag till narva och hämtade speciella lysrör. på jobbet var det full rulle, beställde kundbeställningar, kollade igenom fakturor, gjorde iordning augustipärmarna som ska lämnas för bokföring imorgon och så hann jag med en säljare från PR. efter det kände jag verkligen att magen sa ifrån. TA DET LUGNT!
raka vägen hem till kim, vi packade ihop alla våra saker och (som vi hade utspritt på typ 3 olika ställen) sen till täppis, lasta in allt. packa upp, börja med maten. Kim lagade tacos. jag färgade håret (eller utväxten), duschade, ska börja packa en väska nu. imorgon¨efter jobbet åker jag o nina till borås på ljusexperten möte. jag är tillbaka på torsdag. ska ta med mig dator men jag vet inte om jag kommer att hinna blogga. på onsdag efter mötet är det 5 kamp. det kan bli kul om det inte är jätteansträngande grenar.

så det var min underbara måndag.

söndag

jag skrev ett ganska så långt inlägg igår,men med min vanliga tur så försvann allt precis innnan jag publicerade inlägget. typiskt va?

igår så jobbade jag. sen åkte jag o hämtade upp kim och jonn i garaget. kim hjälpte mig med möblerna till balkongen på täppis. fixade lite där, sen hem och gjorde oss klara till kvällen.
det blev middag på minako tillsammans med jonn och sandra. sen blev det bio på heron. jägarna 2. jag gillar ju svenska filmer och den här var riktigt spännande. peter stormare var awesome.

idag har vi sovit läääänge, ska snart åka till täppagtan och storstäda. mmm va kul ;)


åh ta mig tillbaka... ingen stress och ingen press!


lite bilder





l

som vanligt...

när jag och sofi jobbar blir det lite som en koasdag. inga undantag idag inte, dagen började med 3½ pall. eftersom jag känner att det är bäst att hoppa just tunga golv-uplights så var sofi en räddare i nöden och plockade in allt, medan jag stod i butiken och tog hand om kunderna. (liiiite tight) kl 17 fick vi en till pall. KUL!...
nu står allt lite huller om buller på lagret, det får Alex klara upp på torsdag när han jobbar.
just idag skulle jag göra klart annonserna som ska gå i eskilstunakuriren de närmsta 6 veckorna...så det tog också lite tid.
jag kände verkligen i magen att det blev lite stressigt mot slutet, men det gick över. får väl se hur länge jag pallar att stå/gå/klättra en hel dag. bara jag har tid för en pause då och då så ska det nog funka till november ;)

jag är kvar på jobbet, inte för att jag jobbar över utanför att jag gav mina nycklar till kim i morse (som är ute och kör cross) och jag har ingen annanstans att ta vägen.  ja... så kan det gå när man inte har normal hjärnkapacitet. 
det ska bli skönt när allt med lägenheten är över. då kanske jag börjar tänka igen.

hej så länge!

lördagen

hade en jättetrevlig lördagskväll! först åkte vi hem till fredrik och angelica på förfest. jonn, sandra, gurra, micke, m fl. var också där. när jag kom innanför dörren(jag kom efter alla andra) kom fredrik o mötte mig med ett stort smile på läpparna och frågade om jag också ville höra den stora nyheten.  eeehhh jaaaaa sa jag. så tog han fram en ultraljudsbild på deras lilla bebbe som är beräknad att komma i mitten av feb (om jag inte minns helt fel) kim är super nöjd, nu har han en polare att vara pappaledig samtidigt med ;) jag är också glad, känns bra att ha någon i bekantskapskretsen som går igenom exakt samma sak!
aja, efter ett tag åkte vi ner till restaurangen Mira Mar som ligger vid kanalen. danne, isabel och malin kom också ner och joinade. det blev tapas, meze och massa annat gott. efter maten gick vi ut och satt oss under infravärmen och killarna rökte vattenpipa, och tjejerna tog in smaskiga daiquiris. jag tog en cheesecake, inte så pjåkit det heller.
 


bilden snodde jag av sannalitens blogg =)

v.23

hej o hå vad tiden går fort! idag kliver vi in i v.23.

Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

jag känner mig fortfarande lugn... och njaa... allt är som vanligt, börjar vänja mig lite med alla kickar jag får på kvällarna, men jag antar att detta bara är början =)

fredag

jag ligger lite efter, så trist att blogga utan bilder... vi har inget internet hemma för tillfället. mest pga av att vi inte vet vart vi ska bo, men just nu är allt en enda röra. i morgon ska vi ta tag i balkongen på täppgatan sen ska allt vara klart till de kommer och fotograferar.

aja igår så hade vi en myskväll hemma hos sarah och daniel. vi checkade in deras nya lägenhet som ligger i gubbängen. väldigt fin tycker jag, hemtrevlig liksom. de bjöd på en go middag med en kladdig kladdkaka till efterrätt. vi blev kvar ganska länge och kom inte hem förrän 01.
kl 03.10 ringde klockan, då var det bara att ge sig upp och hämta upp pappa och skjutsa honom till arlanda.

idag har jag jobbat som vanligt, var så sjukt trött i morse bara... känns som det blir en lugn kväll framför tv:n för min del.

hejsvejs

torsdag

formexmässan startade i går. jag skulle vara där runt 16 .00 hade jag planerat. men pga av köer från helvete kom vi fram typ 18.15. kul att betala 220 spänn var för att irra runt i 1½h och försöka hitta de rätta leverantörerna.
vi hann med lite iaf, fanns hur mycket som helst att kika på. det fanns allt och lite till.

efter mässan var vi vrålhungriga så det blev crazy town till middag. skagentoast och fläskfilépasta. perfekt avslutning på dagen.


31/8 - andreas 18 år!

onsdag... och jag var ledig. jag tog en lång sovmorgon, sen åkte jag till brunnsäng och fixade med lite tvätt. efter det begav jag mig till stan. letade efter den perfekta födelsedagspresenten till Andreas. Hittade ett jättefint. eller okej, det var snyggt thomas sabo kors, med lång kedja på södertäljeguldsmedsaffär. typiskt andy stil på det. så de fick det bli! sen hittade jag lite andra nödvändiga prylar. ny bh. jag blir galen just nu, för jag har inga underkläder som passar. det känns inte som jag vill köpa på mig passa bh när jag inte vet när brösten tänker sluta växa.
sen var jag bara tvungen att köpa en one piece till kim. jag köpte en förra veckan och han blir så avundsjuk när jag går runt med den hemma så han blev väldigt glad. vi ser verkligen ut som 2 nördar.

efter stan åkte jag hem till kim och började göra mig klar inför kvällen. kl 19 va vi uppe i sthlm på en mysig grekisk restaurang på söder. andreas, hans flickvän, min syster maria, hennes kille, emilia, ali och lilla zakie, pierre, petra, theodor och nathalie var med. det blev 3-rätters o vi skålade i champagne och hade en väldigt trevlig kväll! var så kul att träffa alla igen.
zakie är världens snällaste och bara låg i sin vagn och sussade hela kvällen. kvällen till ära hade han skjorta(precis som sin pappa) och jeans. sötaste jeansrumpan jag sett... naaaaw, man vill bara käka upp honom.

vi kom hem rätt sent och stupade i säng.

RSS 2.0