Banken check!

Man är aldrig ensam på banken, fast jag nästan hängde på låset kl 10. Fick nr 26? (Berodde iofs på att hissen var ur funktion och jag fick dra vagnen upp för trapporna då hann alla före mig, ingen jävel erbjuder en hjälp... Dubbelvagnen kanske skrämmer dem?!) 
Nu har Alicia ett eget konto - eller rättare sagt ett eget barnkapitalsparande. Banken föreslog först att de skulle baka samman allt på samma kapitalspar som Junia har eftersom det kostar en årlig avgift så fort man öppnar ett nytt konto. 
Men jag känner att jag ALDRIG kommer kunna hålla isär pengarna på ett gemensamt konto, jag sätter in pengar på Junia's sparande så fort hon får en slant och att sitta och anteckna nu är det Junia's och nu är det Alicias pengar som sätts in är ju omöjligt. I alla fall för mig för jag blandar lätt ihop saker och ting. 
Men nu är det iaf klart och Alicias dop-pengar är i tryggt förvar ;) barnbidraget dras den 27 varje månad från mitt konto till Alicias. 

Nu ska jag packa övernattningsväskorna till ikväll och sedan hämta Junis från dagis. Så får helt enkelt helgen börja :D 

O just det, grattis mamma och pappa på er förlovningsdag ❤❤❤


Parma- tilltugg - förrätt

Parmaknyten: 
15 skivor parmaskinka
15 svarta urkärnade oliver
8 soltorkade tomater
225 G philadelphiaost
Örtsalt
15 strån gräslök 

Finhacka oliver och tomaterna. Blanda med osten och saltet. 
Klicka på parmaskinkan och knyt ihop med ett gräslökstrå. 


Parmarullar: 
2 dl kesella 
1 rödlök
15 skivor parma
2 avokado
1 citron
Färsk timjan
Pinjenötter

Mixa avokadon så de blir en smet. Dela citronen och tryck ut citronsaften, jag brukar inte ta en hel citron. 
Finhacka löken och blanda i. 
Klicka över röran på parmaskinkan och rulla ihop. 
Rosta pinjenötterna och strö över och dekorera med timjan precis innan servering. 


Snabbt, enkelt och GOTT! 

Godmorgon

Nu är det lugnt här hemma. Två sömntutor som är mitt allt. 




Napp eller inte napp?

Den här lilla filuren tar fortfarande inte nappen. Är det nån idé att hålla på? 
Det enda jag känner är att det skulle vara en fördel om hon skulle bli lugn av att snutta nappen när hon vaknar på natten och är hungrig. 
Typ som när Junia var bebbe. Hon vaknade vid 03-04 på natten och var "hungrig" men somnade om nöjd och belåten när jag stoppade tillbaka nappen. 

Jag ammar Alicia vid 22-23 tiden, sen sover hon till 04-05 och vill snutta/äta och somnar snabbt om efter det. Kanske det också kunde räcka med nappen? Kanske inte nu men om nån månad. 

Det kanske är lika bra och skippa nappen eller finns det fler fördelar som jag inte tänker på. 

Självklart finns ju en STOR fördel med napp. Om Alicia är kinkig tar det ett tag att få henne nöjd igen, en napp skulle säkert lösa det problemet betydligt snabbare. (Tänker på när vi ska flyga, en grinig bebis är ju aldrig kul) 



Haha här skulle en napp sitta fint :) men Elin ser väldigt cool ut trots skriklisas utbrott. 

Helg igen! :D

Imorgon är det Valborg. Hade önskat att vi skulle få lika fint väder som igår, men det ska bli betydligt kallare. Vi hade planerat picknick i nån mysig park och se på elden med Sarah och Daniel. Någonstans i sthlm. Men vi planerade om och istället blir det tapaskväll hemma hos dem i Gubbis med vinprovning. Varje man får köpa med sig en flaska för 100-150 spänn och sedan blir det blindtest. Ska bli asnajs!
Vi sover kvar där så jag hoppas barnen visar sina bästa sidor ;)
 
Jag ska göra lite tilltugg som jag ska ha med mig, parmarullar med kesella,citron, avokado, timjan, rödlök och rostade pinjenötter samt parmaknyten med soltorkadtomat, oliver, philadelphia och gräslök.
Det får jag fixa imorgon! Junia får gå till dagis, känner att hon får vara där så mycket som möjligt eftersom hon blir borta nästan hela maj. Jag skulle behöva gå ner till stan och öppna ett sparkonto till Alicia imorgon. Jag har skjutit på det allt för länge. Nu har ju jag fått barnbidraget på mitt konto 2 ggr och jag skäms lite, de pengarna ska ju hon ha. Så skäms på mig, nu ska de sättas över automatiskt på hennes konto! + att jag ska sätta in alla doppengar!
Men tiden har inte funnits där... (läs jag har prioriterat annat)
 
Nixpix, nu är det pyjams på på Junia och jag ska lägga mig i soffan och glo på TopModel.
 
See ya!




Dröm




Hot hot hot

Jag har bara haft det bra idag. Legat och solat på innergården och Alicia har slaggat i vagnen. Läst tidningar och ätit vaniljyoghurt. Gjort några Olga övningar men hade så ont i ryggen och bäckenet så det gick inge vidare. Såklart, första lingonveckan på 1 år är här och den är inte rolig. Känns som kroppen släpper ut allt på en gång! 
Hoppas det avtar till onsdag då vi ska fira Valborg hemma hos Sarah och Daniel. Orka sitta och knapra på Alvedon då. 
Imorgon ska jag kanske åka till jobbet, eller till mormor. Vi får se vad det är för väder och vad mormor säger om den saken. 

Ciaoooo! 







Ännu en helg är slut

Behöver inte skriva hur gott det var på Mira Mar i fredags. Jag och Elin delade på 5 rätter. 
Väldigt trevlig kväll i alla fall! 


I lördags så var vi ute hela dagen. Va i dalparken, åt mjukglass, mötte Jonn, sen kom Malin och Elin. Vi gick till badparken och låg där på en filt tills det blev kallt. 
Runt 18 tiden gick jag och tjejerna + Jelena och åt middag på Barolo. Fick ett solbord och där hade vi det ganska bra. 
När vi kom hem möttes man av ett mindre bombnedslag men så är det ju alltid när jag är borta några timmar. 









Idag blev det sovmorgon för familjen. Kim skjutsade mina föräldrar till Arlanda kl 04 så han behövde sova ut lite. 
Men vi hann med att umgås med Gurra, Sarah, Daniel och Emma hemma hos Dani. Satt och softade på takterassen och Junia fick blåsa såpbubblor. 


Ikväll blir det sushi! 
Hej! 

Junia sover och håller lillasyster i handen :) 



En dag med Carro o Hugo

Jepp vi har lekt idag. Först hemma hos dem, pannkakslunch och sedan ut i det fina vädret. Bus i badparken där det var fullt med ungar. 
Junia var helt slut när vi kom hem 15.30 så hon stupade i säng. 
Jag och Alicia sitter i soffan och väntar på Kim. 
Ikväll ska barnen vara hos mina föräldrar, vi ska ut och äta. Gissa vart? 
Mira Mar såklart! Mums mums! 

Vi hörs! 




Hittat händerna

De sista dagarna har Alicia hittat sina händer. Halleluja liksom! 
Äntligen kan hon ligga ett tag ENSAM och fixa och trixa med sin händer. 
Idag låg hon säkert 30 min på mattan och höll på med munnen. 
Alicia är snäll. Hon sover som en Gud om nätterna. Jag ammar vid 23 tiden sen sover hon till 06 och ammas, somnar om till 09-10. 
Jag är en utvilad mamma. 

Junia däremot. Allt jag gör är fel. Bara pappa som gäller. Pappa ska borsta tänderna, pappa ska natta, pappa ska hjälpa, pappa ska göra frukost. 


Hon visade inga symtom efter vaccinationssprutorna som hon fick i tisdags. Det tackar jag för! 


9 maj

Vi drar den 9 maj, lite senare än tänkt men jag hittade superbilliga och bra biljetter med fritidsresor! Visste inte att de började flyga till Kos så pass tidigt för säsongen. Inga mellanlandningar och pappa behöver inte komma och möta oss i Aten. Happy!!!
Jag vet inte hur länge vi blir borta, vi tar det lite som de kommer. Vet inte heller när Kim kommer, men tanken är ju att han kan jobba hur sent han vill och helger när vi inte är hemma, och på så sätt få fler dagar med oss i solen. 

En annan rolig grej är att Sandra följer med vår första vecka. Kul för Junis och kul för mig och Sandra att lära känna varandra lite bättre utan att våra pojkvänner alltid är med ( Kim och Jonn skulle jag kalla för "bästisar" hehe) 




Kändes lite konstigt att skriva in ännu ett barn. Ja, så nu räknar vi ner... Om 15 dagar drar vi! 

ONSDAG

Lämnade Junia kl 10, sen gick vi längs med kanalen, upp vid badhuset, till Rosenlund och sen hem till mamma för att hinna få lite sol innan det var dags för hämtning. 
Köpte nytt sele och halsband till Wilma påvägen hem. Fräscht till en säsong i Grekland, på söndag åker de. 

Nu är vi hemma, Junia har precis ätit lite macka med oboy. 
Ikväll är det zumba! 
Malin kommer hit efter jobbet också så det kommer nog bli en ganska soft kväll :) 

Hej! 



Värmen är här

Men tydligen ska den inte stanna, ska redan bli kallare i morgon. 
Idag åkte iaf både keps och solskydd med till dagis. Jag kör på fleece på Junia, den kan hon lätt ta av själv om det blir för varmt. 

Alicia har vaccinerats idag. Två sprutor och oj vad de gjorde ont, men hon somnade så fort jag stoppade henne i selen igen. Hon fick göra det lite tidigare eftersom vi är i Grekland på när hon blir 3 mån. Skönt att ha det gjort och jag är beredd på att ha en liten gnällspik här de kommande 2 dygnen. Men just nu märker jag faktiskt ingen skillnad på humöret eller tempen. 
Annars har jag faktiskt latat mig i solen idag, hämtade Junia vid 15. 
Tillbaka till fsk kl 18.30 då det var föräldramöte. 

Ja så var vår dag. Imorgon är det redan onsdag! Jihoo! 

Sol sol sooool

Idag var vi ute och gick i 4 timmar. Junia  sov 2 timmar och Alicia säkert 5 timmar i vagnen. Jag och Kim gick hand i hand och kollade på hus, pratade om allt och lite till och svängde förbi Lasse och Åsa för en liten fika. 
Vi har övat på att cykla, men Junia når precis ner till pedalerna så det går liksom inte att trampa. Kim fick gå bakom och köra henne istället. 




Alicia 11 veckor idag ❤❤❤ 






Påskdagen

Firades på Kungsholmen hos farmor och Per. Hampus, Elin, Malin och Henrik var också där. 






Alicia fick ta på sig pyjamas eftersom blöjan inte "höll tätt" lillan hade inte gjort nr två på över en vecka så inte konstigt att blöjan blev överfull ;) 







Påskafton





Junia kom hem med blommor till mig igår. Min första lilla bukett som hon plockat själv ❤

Happy Easter

 
Junia vaknade vid 01.30 i natt och skrek hej vilt. Nattskräck? Vet inte vad det är men jobbigt är det. För att alla väcks. Alicia också. Junia vägrar sluta skrika/gråta... får liksom ingen kontakt med henne. Det håller på allt ifrån 10 min till 1 timme. Hon har gjort så 4 ggr den senaste veckan...
Men Kim, Junia och Alicia sov till 11.30 idag (morse?) . (Alicia ammades 06, 09) Helt otroligt. Jag ville inte väcka Junia, kändes som hon behövde sova.
Nu håller vi på att göra oss klara. Vi och mina föräldrar är bjudna hem till Kims pappa och Åsa.
Ska bli jättetrevligt, både Junia och Alicia har gula klänningar och små fräknar på näsan och kinderna.
Mina små påskkärringar <3 <3

Semester i maj

Jag tänker inte låta mig stoppas över min patetiska oro över att jag inte klarar att ta mig från Arlanda till Aten med två barn på egenhand. Jag kör. Vad kan gå fel? Allt, nä men jag får väl be om hjälp om jag känner att jag inte klara det. Det värsta som kan hända är väl att Alicia skriker konstant de 4 timmarna på flyget och Junia är uttråkad. Eller att Junia typ får magsjuka och spyr över hela mig. Men vad är oddsen på det? 
Min pappa kommer till Aten och möter upp oss, där får vi nämligen vänta 4 1/2 timme på nästa flyg till Kos. 
Kim ska jobba och jag känner att jag lika gärna kan vara DÄR än HÄR. Tänk sedan när vi träffas igen, den känslan är helt obeskrivlig. 





Långfredagen

Dagens/kvällens planer fick ställas in pga av en sjuk liten tjej hos värdfamiljen så vi gick till Tom Tits. Även fast Junia hänger där 1-2 ggr i veckan så älskar hon ju det stället. Ibland tycker ju faktiskt ungar mer om platser de känner till för det tar ju en stund att bli varm i kläderna. Inga problem här där Junia redan "kan" saker. Hon är så duktig :) 
Sandra jobbade idag så jag och Kim fick fribiljetter. Barn 0-2 går gratis.  
Jättesnällt av Sandra, hon hade tom vagnen med en sovande Alicia inne hos sig i personalrummet så jag och Kim kunde röja med Junia. 
Vi var på såpbubbelshow kl 15 och det var spännande. 
Ikväll blir det helstekt oxfilé med råstektpotatis och cognacsås. Det vattnas i munnen bara jag skriver det. 






Påskägget har öppnats :) 


Alicia

Hon har dragit iväg lite på längden :) 
Nu är alla kläder i storlek 56 undanlagda för nästa bebbe hehe 😉








Torsdag!

När vi var på Olivers 2års kalas i söndags så var Carro, hennes kille och deras son Hugo också där. Carro är kusin med Olivers pappa. 
Såklart blev det massa babysnack, Carro väntar barn nr 2 som kommer om ca 6 veckor, så vi bestämde att vi skulle ses något i veckan (som vi förövrigt alltid säger men det bara rinner ut i sanden) men idag kom iaf Carro och Hugo hit. De hade köpt med sig fika. 
Vi pratade massor om bebisar ;) hehe vad annars? Hugo och Junia lekte så gott de kunde, skiljer ju 1 1/2 år emellan. Tror de kommer ha roligare om ett halvår eller så. 
Men vi tog oss ut till dalparken där barnen fick springa omkring. Jättehärligt väder. Vi åt lite mat vid dalkiosken och satt där tills solen gick i moln. Då gick vi hem. Blev kallt direkt och riktigt burrigt. 

När Carro och Hugo gått, så somnade både jag och Junia. (Alicia sov redan) 

Nu kan helgen börja! Ikväll bestämmer jag film, ben & jerrys. 

Junia lagar glass

Hehe enda bilden jag fick innan minnet blev fullt, ungarna festar på oboy och äppelkaka. 

Hugo var påskkärring idag och fick både kaka och marsipankyckling. 

Hihi så söta :) 


Hejhej

Nu ska vi se, vad har jag gjort i veckan? 
Eller rättare sagt vi
I tisdags var jag och shoppade påskprylar för att göra hemmet lite påskit och roligt. Det livar upp med lite färg och förändring. Egentligen vill jag ha nya skärmar till vardagsrums lamporna, skärmnörd som jag är. Men jag har inte haft tid att åka till affären och kolla ut ett par nya. 

Jag vet, vitt är trist men jag älskar dem! 

Så hämtade jag Alicias pass också. Det gick ju undan tycker jag. 
Det blev salladslunch med mamma med ett glas vitt. Helt underbart att sitta på balkongen och gotta sig i solen. 
Junia sov hos farfar Lasse och Åsa mån-tis. 
Hon kom hem lagom till middagen igår och sedan åkte vi till Danne för att fira hans födelsedag. Han bjöd på tårta. 
Sarah, Daniel, Gurra, Sandra, Jonn, Tobbe och Jelena var också där så Junia blev sådär spexig och skulle dansa och göra olika konstiga akrobatiska saker. 
Trevlig kväll sådär en tisdag! 

Idag så hade vi faktiskt en jättebra morgon. Alicia sov till 11 så jag och Junia fick hela morgonen för oss själva. Åt frukost, klädde på, dansade. 
Sedan mötte vi upp mamma och kusin Tilde på stan. De gick med barnen till BVC och jag gick till ljuspunkten. 
Vid halv 2 skjutsade jag min bror till Arlanda. Tog en bra stund innan jag var hemma igen, när jag kom in hos mamma doftade det kladdkaka. Mycket riktigt stod en kaka i ugnen, made by Tilde och Junia. Alicia hade varit exemplarisk på BVC och följt sin kurva. Läkaren var även där och gjorde koll. Hans son hade också råkat ut för RS virus 2 ggr när han var spädis, så han lyssnade noga på Alicias luftrör så allt var som det skulle. 
Hemma hos mamma hade de gått loss på manikyr för alla hade nymålade naglar. Junia var stolt. Jag fick också nya guldglitter naglar... Snyggt! 

Ikväll har min man lagat fläskfiléroulader med parmaskinka och salvia. Till de sherrysås och potatismos. Så jäääääääkla gott! 

Snart är det påsk och då är Kim ledig! Wihoo!!! ❤❤❤



5 år

15 april - idag har jag bloggat i fem år! 
Det är så kul att kunna gå tillbaka och minnas allt, livet utan barn och utan Kim, livet under graviditeterna och livet med barn. Allt finns samlat här och det är jag så glad över. 

Många selfies har det blivit under mina år, men visst blir jag bara snyggare med åren?! Hehe... ;) 

2009

2010

2011

2012

2013

2014 


Mina snyggingar








Påskpresenter till oss och barnen från mina föräldrar 


Riset har jag i båda fönstren i vardagsrummet. Det blev jättefint! 


Fint!


Titta va fina! Ska hem och påskpynta lite men först lunch hos mamma på soliga balkongen ❤

Ny vecka

Idag har jag fortsatt med jul-inköp. Suck, det tar längre tid än vad man tror. Både Junia och Alicia strulade imorse (Junia på natten också) Junia fick gå till dagis , jag satt med jobb fram till kl 14.

Junia's farfar och Åsa har påsklov så de hämtade henne och hos dem ska hon sova inatt, de ska hitta på något skoj imorgon så vi får se när hon vill hem igen. Kim jobbar som vanligt, hoppas han kan sluta lite tidigare på torsdag så vi kan börja påskhelgen. 

Jag gick ut 1 h idag med Alicia i selen och Wilma i kopplet. Var jätteskönt ute. 
Kände mig ganska fri utan vagnen, härligt att gå på småstigar och trappor ;) 

Nu är det biggest loser och det är fan bra! 



På tal om något annat, hur coolt är inte detta? Snyggaste vinkällaren ever! 


Bild från igår :) 

Juuuul

Har även hunnit med att kolla igenom Hallbergs julkatalog. Imorgon ska jag lägga en beställning. Lite dyrare är dessa ljusstakar men man måste ju ha något för alla. Tycker verkligen de har fått till årets nyheter! 








Den över är min favorit! Hög med ljusen i samma höjd. 




Koppar 👍


Söndag

Nu kryper jag ner i sängen. Är trött, lite ledsen. Cecilia var här en stund för att säga hej då. Jag tycker det är så sorgligt när hon åker. Junia förstår ju inte att de inte kommer att ses på flera månader... Så det gjorde lite ont i hjärtat när hon pratade om Cecilia vid läggdags. Hon ville att Cecilia skulle komma och hämta henne från dagis :( 

Men dagen idag var iaf toppen, huset var ju så fint. Ni vet så fint att man inte behöver göra om något alls, men som sagt... Fler sovrum..på övervåningen? Mördartrappan ger mig ångest med barn och en hund som börjar bli till åren. Vi måste göra om det och då känns det jobbigt igen. 

Efter titten var det dags för kalas då sysslingen Oliver fyllde 2 år. Passande nog också i Pershagen. 
Massor av leksaker, lekkompisar, tårtor och annat gott. Junia fick med sig en godispåse hem och var jättestolt. 
Alicia och Junia körde på matchande kläder från the brand (tack Sarah) 

Imorgon börjar påskveckan. Vi har massa roligt inplanerat!  Vi hörs! 



Choklad över hela munnen ;)

Hej!

Igår var det lördag och solen sken, men det blåste endel så det var inte så jättehärligt om man inte satt i lä. 
Jag, Junia och Kim åkte till Järna och kollade på pooler och spabad.
Alicia var hos mamma och sov gott på den inglasade balkongen. Hon sov fortfarande när vi kom förbi för att hämta henne. 

På kvällen gjorde vi en riktigt god middag, avokado med majo, crème fraîche, räkor och parmesanost som får smälta i ugnen. 
Kim gjorde inbakad fläskfilé med smördeg. En med svamp och en med oliver eftersom vi gillar lite olika här hemma ;) potatismos och cognacsås. 
Sarah och Daniel kom förbi i bara farten och vi hade en spontan trevlig kväll.
Förfesten blev inte av för mig för de började så tidigt - eftersom de gick så tidigt till Berget. 

Men idag är jag faktiskt helt utvilad. Alicia sov, vaknade en gång för käk men det var kl 06 (?!) sen somnade hon om till 9, då vaknade storasyster och skulle ringa mormor diiiirekt! 

Jepp, nu ska vi sätta fart här, visning 12.15 och kalas 15.00. Oliver fyller 2 år! 


Godmorgon...

Ligger fortfarande i sängen och drar mig. Alicia har sovit jättebra i sin vagga! Junia har sovit i sin säng hela natten. Kom in till oss vid 7 och somnade om. 
Idag är jag lite tung i huvudet, när man inte är van att dricka vin så behövs det inga mängder för att känna av det. 

Hade i alla fall en jättemysig kväll och det var så gott! Tanken var att jag skulle följa med alla ut ikväll till berget där Hoffmaestro spelar men jag känner att jag inte kommer palla. Vet att det är cecilias sista kväll och att typ ALLA ska dit men vi ska på kalas och visning på söndag. (Berättar mer om allt som bara lyckas hända oss när det gäller hus och flytt... ) så jag hänger bara med på förfesten ... Vi får se! 

Nya huset som vi ska kolla på ligger i Pershagen. 









Minus att det bara finns ett sovrum i dagsläget, men tanken är väl att man kan göra om övervåningen till två sovrum. 



Tyst

Gud vad tyst det blev här hemma, Alicia somnade efter sitt bad. Junia som ville duscha fick göra det och sedan efter lite mat i magen slocknade hon också. 
Det händer inte ofta, att de sover samtidigt! Så nu in i duschen, ska göra mig till människa. 
När barnen vaknat ska jag handla till kvällen. Cecilia kommer över på en kräftkväll med vin, ost och lite annat smått och gott. Svenska kräftor är bland det godaste jag vet! 
Kim och barnen ska iväg så det barnfritt ikväll :) 

Ska förbi mina föräldrar en sväng också och lämna försäkringspapper från Skandia. Är jävligt besviken på dem. Eftersom Alicia har haft RS så beviljas inte hon få samma barnförsäkring som Junia har. Det var massor av saker som inte "gäller" i fall något skulle inträffa. Typ som att ingen ersättning ges vid sjukhusvistelse, eller vård i hemmet, invaliditet m.m. Okej så om jag skulle behöva sluta jobba för att vårda mitt sjuka barn så skulle vi inte få ett öre pga av att hon hade rs när hon var 2 veckor gammal?  Det tycker jag är helt sjukt, hon är friskförklarad och borde ha samma rättigheter som alla andra barn. Vi betalar 2000 kr om året för Junia's barnförsäkring , jag har även min livförsäkring och pensionssparande hos Skandia (3000:-/mån) så det är ju en slant, funderar på att byta försäkringsbolag för jag tycker inte de förtjänar oss som kund. 
Är det verkligen såhär det är? Tänker på alla barn som inte föds helt friska, eller förtidigt födda, har inte dem rätt till en full försäkring? Jag vet att jag ska fråga dem och inte er, men jag blir faktiskt helt häpen. Vi har en kontaktperson på Skandia som kommer få höra ett och annat. Mina barn är lika friska och ska ha samma försäkring punkt slut! 





Pass check!


Hej. Igår var vi i Strängnäs och gjorde lilltjejens pass. 
Hon blev lika snygg som Junia på fotot. Går ju inte att få dem att le, eller jo, ett kort fick vi till men då kisade hon förmycket med ögonen så det fick bli ett  när hon ser ut som butter. 

Efter det svängde vi förbi stan och jag köpte 6st iittala rödvinsglas på nyöppnade Önska för ynka 39:-/st. 

Hämtade Junia vid 14 (som var lite ledsen och hängig), så det blev en lugn eftermiddag hemma. 

Är sugen på att anmäla mig till höstens omgång av poledance. Hört att det ska vara sjukt kul. 
Har fått med mig Malin också. 
Tycker fler ska hänka på, kom igen! 







Ett snabbt hej!

Igår kväll blev det middag, ett glas rött och massa snack. Sanna sov över och imorse åt vi frukost tillsammans innan alla åkte iväg till sitt. 
Jag, Junia och Alicia gick till dagis i duggregn. Gick hem direkt. Satt och letade flygresor i 2 h medan Alicia slaggade. Att det ska vara så förjäkla svårt att hitta flyg som matchar till lilla ön Kalymnos. Blev så jäkla förbannad att jag svor att jag aldrig mer ska åka dit. Bojkotta mitt andra hem är kanske ingen bra idé . . . Jag återkommer om jag hittar någon bra rutt för mig och barnen (Kim kommer senare pga av jobbet) om jag verkligen vill klara något så ger jag mig tusan på att fixa det men att åka Arlanda - Aten vänta 4 timmar i Aten, ta ett till flyg till kos och vänta 4 timmar på båten går inte. Alicia är ju oberäknelig , blir ju bara svettig av att tänka på flygresan (hur ska jag gå på toa?) och Junia är i en sådan period att hon springer ifrån mig. Går liksom aldrig att gå på Ica maxi med henne utan att spänna fast henne i vagnen. En annan fråga, hur ska jag få med mig allt? Jag har en resväska, en vagn, bärselen, bilbarnstolen, skötväska och Junia's handbagage med pyssel, böcker, lurar m.m. Jag vågar inte. 
Men jag vill. 

Ikväll körde jag slut på mig själv på zumban. Jag höll inte tillbaka utan gav allt. Höll på att spy sista låten. Men jag gav mig inte. 
Känner att jag sakta men säkert kommer tillbaka, men usch va jobbigt det är med denna degmage. Degen är vad jag kallar den. Jag och degen. 

Imorgon ska jag till Strängnäs och göra pass till Alicia. Hade glömt bort hur omständligt allt ska vara nu. 

Äh nu orkar jag inte längre, ska krypa till sängs. 






2 bilder från dopet






Tisdag



Det var inte lätt att få med sig Junia hem från dagis idag. De var på Tom Tit och röjde, såklart att hon inte vill gå ifrån de roliga. Men jag hade med mig hennes pippiparaply och då sken hon upp och ville följa med hem. 

Annars har jag och Alicia har bara varit hemma idag. Jag har städat och nu väntar vi på att Sanna ska komma hit. 







Säng

Röjde nyss undan i Junia's rum. 
Snart är det dags för Alicia att få spjälsängen. Jag har inte tagit undan den för att just lillasyster ska få den och sen så är den så fin så jag har inte haft hjärta att ställa undan den (den väger väl 80 kg också ;) + att Tobbe har lagt ner blod, svett och tårar för att tillverka den. 
Men nu ska Junia få en riktig säng, det blir nog en 1,20 säng så man kan ligga bredvid henne och natta, och speciellt orka gå tillbaka med henne när hon tassar in till oss mitt i natten. Även om det funkar ganska bra att Junia sover med oss så vaknar hon till ibland när Alicia gnyr efter mat. 








Tråkig måndag

Vilken tur att vi inte hade detta regnväder igår! 
Usch, mörkt är det också. Vi har bara legat i sängen, kollat på top model Sverige som jag missade förra veckan. 
Vi var och hämtade Junia och regnskydden på vagnen fick invigas. Inte det lättaste att få på! Trodde jag skulle ha sönder vagnen, men Nina lugnade mig, de tänjer ut sig med tiden. 
När vi kom hem blev det macka med oboy. Nu sitter Junia och kollar på Ronja, jag ska börja med middagen snart. 







6 april 2014

Alicias dopdag. 
Det gick över förväntan, Alicia startade dagen på sitt sämsta humör och jag trodde inte att hon skulle vara tyst för fem öre i kyrkan. Jag ammande henne precis innan vi skulle gå in, lämnade över henne till Kim som fick bära fram henne. Jag, Junia och Malin gick efter, hand i hand. 
Junia var duktig och ville vara framme med oss under hela dopakten. Hon och Malin hjälptes åt att hälla vattnet i skålen och tände dopljuset tillsammans. Supernöjd! 
Alicia började gny lite men trivdes bra i pappas famn. Hon fick ligga lite nedåt, det gillar hon. Men när prästen fick hålla och vattnet skulle tas över huvudet var det inget kul. Men sedan blev hon tyst igen. Prästen var väldigt mysig tycker jag, han pratade om kärleken väldigt mycket. Om familj och om storasyster Junia. Det kändes som han talade till oss som familj och inte om Gud och allt sådant som man brukar höra i kyrkan. Jag känner mig komplett nu, min fina familj. Mina tjejer ❤ 
Efter kyrkan åkte vi till herrgården där vi bjöd på smörgåstårta och bakverk till efterrätt. Allt gick så smidigt och Alicia sov en stund men sedan var hon med ett tag. Kanske inte den gladaste - men den sötaste. Glad var däremot Junia, hon spexade, sprang runt och lekte, åt korv med bröd och såklart gottigott också. 
Vi var 55 pers och nästan allt gick åt. Vilken duktig släkt vi har ;) 
När vi kon hem på kvällen öppnade vi alla presenter, fina smycken, pengar, fonder, leksaker, kläder. Gäller bara att inte blanda ihop med Junia's fina saker hon fick när hon döptes. (Tänker mest på smycken som lätt blandas ihop när de börjar användas) 
Alicia var helt slut och sov 18-04. Sen ville hon upp två timmar men sov iaf 06-09. 
Tack alla för ni gjorde vår dag så speciell och för alla gåvor. 

Jag är så stolt över min familj. Tänk att för bara 3 år sedan så hade jag ingenting av detta, det kändes så avlägset med familj och jag och Kim hade bara någon månad innan börjat förstå att vår kompisrelation gått över till riktig kärlek.  Livet kan verkligen överraska och jag känner mig så tacksam för att det blev som det blev. Jag, Kim, Junia och Alicia är en familj i all evighet! 




Har 100tals bilder men på systemkameran. Ska lägga in dem så fort jag får tid över! 



Hemma...


Gudmor Malin

Busungen ! 


Nu ligger vi i sängen hela familjen och bara myser. Hörs imorgon! 



Dags för sängen

Dagen har varit lugn. 
Jag tog en promenad till stan kl tio i min ensamhet. Skönt eh jaaa, tänk att få gå och titta på sånt man annars bara går förbi. Typ som smycken. 
Hittade en fin vårjacka också, lite längre variant. 
Kl 11 mötte Kim upp mig med barnen. Vi gick till brothers där han hittade en snygg kostym, skjorta och skärp. 
O Skor från scorett. 
Lunch intog vi på ceasars i solen med Lasse, Åsa och Anton. 
Junia fick handla lördagsgodis efter det. Hon fick en slant i går när hon träffade på Matte Lundberg på stan. Hur jäkla gulligt?! 
Junia pratade hela kvällen om sin peng och som hon skulle köpa godis för. Hennes favoriter är "chokladbitar" som dumle, center och geisha. Så hon plockade några stycken och var super nöjd och stolt när hon fick betala för sin tjuga. 

Mot kvällen kom Cecilia hit och vi åkte till nykvarn för att ställa in alla smörgåstårtor, bakverk och dryck i kylskåpen. Gjorde iordning i lokalen. 
Sedan blev det tapas middag hos oss. 

Imorgon kör vi! Ska bli så roligt. 




Här under är en bild på Junia, hon döptes den 4 mars 2012. 



Tjaba tjena

Idag har mamma haft Alicia, och Cecilia har varit med Junia <3

Jag har hämtat nyckeln, varit på systemet, Ica maxi, rusta, hämtat ut klänningarna från Ica kringlan (sååå fina, how to kiss a frog är ett favorit märke!) och beställt blommor. 
Åkte hem och packade ur allt, sedan bakade jag 42 st kladdkakemuffins. 2 åt jag upp själv. 
Kl 14 var jag klar och hämtade Alicia, sedan mötte jag upp Cecilia och Junia på stan. Gissa vart... jo på studsmattan. 
Vi blev kvar en stund, sen gick vi hem. 

Tack för all hjälp. Känner mig faktiskt i fas med allt och behöver inte göra så värst mycket imorgon. Skönt jaaaaa! 




3 april

Alicia 2 månader! Hon fick en bra tvåmånadersdag, för första gången fick hon träffa min bäste vän Cecilia. Hon kom hem från Mexico igår kväll och stannar här i Sverige till den 14e april. 
Måste försöka ta vara på dessa dagar!
Så vi har hängt idag, vi tog en promenad, tog med käk hem från nancys, pratade om livet, hämtade Junia på dagis. Gick hem till mamma och fikade och sjöng arga imse spindeln. Junia är så rolig när hon sjunger den. 
Runt fem snåret drog jag och Jelena till Skärholmen och köpte allt sånt piff som vi ska dekorera med på Alicias dop. 
Hittade lite smått och gott. 
När jag kom hem stod maten på bordet, tack Kim. 
Ja, jag har dop i hela skallen så kanske blir lite frånvarande denna helg. 
Imorgon ska jag till nykvarn och hämta nycklarna till Herrgården, handla allt i matväg, baka... Yes. 








Redan...

Idag skrev jag ut ansökan för förskoleplats på Tom Tits för Alicia. Jag vet. Jag är för tidigt. Men jag vill vara på den säkra sidan. Det står väl ca 200 barn redan i kö och även om syskon får förtur så känns det som att den ska in så fort som möjligt.
Tanken är väl att hon ska börja augusti 2015, när hon är 1 ½ år.
 
 
 

mitt i veckan

Junia somnade i sin säng igår (men kom in runt 3 som vanligt), Alicia sov i sin vagga hela natten(vaknade halv fem för käk), inte varje kväll jag och Kim somnar med sådan space i sängen. Sov riktigt bra!
 
idag så ska vi inte göra något, jag har beställt 2 klänningar till flickorna som de ska ha på dopet. Likadana. Så sött, så flickigt, lite over the top, men det skiter jag i. De ska vara sockersöta på söndag så de så. haha.
Alicia kommer först ha dopkläningen som mormor sytt, men byter om till denna när vi samlas för dopfikat.
 
How To Kiss A Frog Fideli Dress White/Powder
 
Ikväll drar jag igång med zumban, tror jag kommer ligga död i ett hörn efter första passet...men det gäller ju att komma igång. plus att det är så jävla kul att dansa till musik. ser det inte som träning direkt. bara kul. och det är väl det som är meningen.
 
Lite Alicia update då, jag upplever att hon är mindre skrikig och grinig. Kanske för att jag har hittat på saker som gör henne mindre grinig. Tex bärselen är min bästa vän. Lagar mat, går ut och går med Wilma (inte lång-promenader för då går ryggen av). Jag ger henne fortfarande minifom droppar, och sista målet för kvällen blir ersättning, känner att hon är betydligt mättare och lugn efter en ersättningsmåltid.
Hon vill fortfarande vara med mig hela tiden, går inte att ligga i babygymmet, på mattan, i babysittern eller i vaggan ensam. Jo kanske i 2 minuter sen är det inge kul.
Hon blir som vanligt kinkig runt 18-tiden men som sagt, bärselen åker fram då och då blir hon lugn.
Hon tar tyvärr inte nappen, vilket gör att jag ofta lugnar och tröstar med bröstet istället. Visst, mysigt, men jag tycker det är otroligt jobbigt att hålla på så när vi inte är i hemmamiljön. SÅ jäkla enkelt om man bara kunde stoppa in nappen och hon blev lugn. Som Junia, när hon var bebbe. Är lite orolig att det kommer vara skrikfest på dopet, kan inte direkt ta fram bärselen och trycka ner henne i den med den fina klänningen och allt.
Imorgon blir lillan 2 månader, vilket betyder att det bara är en månad kvar tills detta börjar vända och hon kanske blir en gladare bebis (iaf enligt bvc)
 
Nä nu ska jag göra mig klar och hämta Junia.
 

Hej

Ja igår var ju prästen här. Junia blev lite rädd för prästen hade långt hår och skägg. När han frågade om hon ville hjälpa till på dopet och hälla vattnet i dopskålen så tittade hon bara på honom med stora ögon sen sprang hon in till sitt rum och tittade på Emil. 
Aja, vi gick i alla fall igenom allt så det känns bra. 
På fredag ska jag hämta nycklarna till Herrgården så vi kan förbereda lite på lördag. Vi blir 55 pers så finns ju lite att fixa med innan. Och va tusan ska jag ha på mig? Det är en annan femma. Ska försöka ta mig till Skärholmen nån dag. 

Annars har dagen varit lugn, har mestadels legat i sängen med Alicia på magen. Hon har varit på det humöret idag. Lämna mig inte för då skriker jag! 
Ska försöka förflytta henne lite smidigt och göra mig klar och få i mig lunch. 





Just det, jag beställde jul igår. Deadline idag. Mycket är traditionellt med träljusstakar i vitt och rött, stjärnorna är påväg ut, i alla fall de hängande. 
De äldre stuket på metalljusstakar är också tillbaka. Tänk mormorstyle. Lite koppar också. Svart smide. Kul när gamla trender kommer tillbaka, men så är det ju med allt inom belysning...  och möbler för den delen. 


Snart är det jul igen ;) 


RSS 2.0