min tjej 11v. 3 dagar.

Junia...

sover hela nätterna och vaknar runt 8-9 för lite käk och somnar om och sover till minst 11. Ibland sover hon ännu längre.

är för de mesta uppe hela dagarna... om vi inte är ute o går med vagnen - då somnar hon.

har blivit lite grinig på kvällarna o när det är läggdags. 

när hon ska sova har hon helst lite av filten och händerna över ansiktet och kan abslout inte sova utan nappen.

sover i sin vagga varje natt.

har storlek 62-68 i kläder.

har fått en aaaaning mer mörkt hår.

och växer så det knakar... har ej koll på vikt o längd i nuläget men sist vi var på bvc var hon 5700g tung och 62 cm lång.








Lördag




Idag är Junia med farmor och Per. De gick till stan o shoppade lite. Då passar jag på att städa och tvätta. Kim jobbar. Kändes jättekosntigt att vakna utan Wilma imorse. Men vi ses ju på onsdag igen =)

Ikväll ska vi till Jonas o Nina på middag. Vi skulle ju grilla...men hmm det här vädret är ju inte OK! fy fan för snö...igen!

Nu piper maskinen... hejsvejs!


hahha

Junia och en nyduschad Kim la sig i sängen o busade lite. Hon fick flyga lite och då kom en spya rakt på pappas bröst. hahahhaha älskade unge =)


FREEEDAG

Haaallå där. Trevlig med helg!
Jag blev väckt vid elva "imorse" av att LT ringde mig. Junia är tydligen "veckans bebis" vad det nu innebär... ?tycker sånt är lite jobbigt...men man kan ju inte säga...NEJ hon ska inte vara veckans bebis. Aja, hon frågade iaf hur det kändes o vara 3 i familjen...och hur Junia skötte sig ;) vad vi gjorde om dagarna osv.
Efter det samtalet var jag ju hur pigg som helst, så jag passade på att käka lite frulle eftersom Junia låg o sov.

Efter en snabbis ute med hunden ligger vi alla i soffan, tror Junia somnar vilken sekund som helst så jag ska börja städa. Sortera kläder och göra högar med de klädesplagg som ska med till Grekland.

Ikväll var vi bjudna hem till Kims pappa, men tyvärr är det sjukstuga där hemma så vi ska åka och hälsa på farmor Carina istället. I natt ska vi skjutsa min mamma, pappa o Wilmis till arlanda. JUST DET! jag ska göra Wilma flyg-fin. Bad och klippa klorna.

jeppjepp, vi hörs säkert senare!

en dag på stan

Tjohej!

Idag har vi varit på stan, gick ner vid 12 och mötte upp Becky och Kim. Vi gick till Danske Bank och skrev på lite papper så farmor Carina o co kan börja spara till Junia =)
Sen blev det en lunch på Crazy Town. Suuuper gott! Kim åkte iväg och jobbade, Rebecca gick hem för att duscha av sig träningssvetten och jag gick en runda på stan.
Hittade världens finaste kläder till lillan på Hippo Kids. Lasse Åberg har tydligen börjat med bebbekläder...hade jag ingen aning om. Kläderna är gjorda av ekologisk bomull, han stöttar också WWF och lite av pengarna går till dem. o så blev det en klänning och ett par badbrallor från lundmyr.


bilder på Åberg-kläderna får ni en annan dag. Lite kul är ju att Junias farfar heter Lasse Åberg. Han lär ju bli NÖJD när hans namn syns på kläderna =)

så blev det lite annat smått och gott... skulle handla solkräm till Junia på apoteket, men då sa de att barn under 1 år inte ska ha solskyddskräm. de ska skyddas med kläder, hatt och skugga o det visste ja ju - men inte att man inte skulle smörja in småttingar under 1 år. aja, varje dag lär mig sig något nytt.
Gick förbi ljuspunkten och snackade lite, och vi bestämde att vi ska grilla på lördag. kul!
Sen blev det en sväng förbi swedbank, satt in alla doppengarna på Junias fond.

När Kim slutade jobbet åkte vi hem till mamma o pappa och hämtade lite saker, sen åkte vi till ica och handlade kvällsmiddagen som blev fläskfilé a la ört.

Jaaa... imorgon är det fredag och bara 5 dagar kvar tills vi åker!


ems o becky dag



Fortsättning på onsdagen.
När Becca hade tränat kom hon till oss på täppis. vi käkade lunch och kollade på ellen. Kim låg och sov som en stock inne i sovrummet. Sen tog Becca med sig Junia ner till stan och uträttade lite ärenden, medan jag vilade brevid Kim, o så plockade jag undan lite... efter nån timma kom de tillbaka med gooofika! Kladdkaka, glass, jordgubbar o hallon. Då vaknade Kim till och joinade...=) 
Efter fiket blev det bara häng i soffan... gjorde inget speciellt. Innan Kim drog till bandyn köpta han middag hem till oss som vi moffade i oss samtidigt som vi tittade på sveriges mästerkock.
Junia visade upp sin nya talang också... från mage till rygg ..igen..hahha..

Nu ska Junia nattas...Becca skulle också behöva nattas...hon ser trött ut. Tror hon somnade på soffan förut.

onsdag

Jaa... Kim kom inte riktigt hem runt midnatt...han var hemma strax efter kl 9 imorse... han jobbade typ 26 h i streck! Aja, den tiden var det dags för mig att stiga upp. Kl 10 var jag o Becca hos Atelje Schulte och kollade på alla bilder vi tog förra veckan. Jätteroligt att se dem! Lilla Junia är så söt... och fundersam på vissa bilder ;)
Vi valde ut de som blev bäst och beställde olika förstoringar. Min mamma o pappa ska ha ett svartvitt porträtt som de ska ha i huset i Grekland, min mormor fick ett när hon ligger o sover i dopklänningen, farmor Carina får ett på Kim och Junia tillsammans och vi, familjen får ett avlångt 60x30 bild, på oss 3.
Jag ska visa Kim alla kort sen så kanske vi väljer ut fler...eller gör ett album.




4 mars

Söndagen den 4e mars döptes Eva Junia Åberg i Turinge Kyrka. Andranamnet Eva fick hon efter min älskade mormor. Åberg fick hon som efternamn eftersom jag också ska bli en Åbergare... nån gång ;)
Junias gudföräldrar var Cecilia, Rebecca och Jonn.
Prästen som döpte henne hette Martin och var en rolig prick :) han kom i sista sekund eftersom vår "riktiga" präst som vi skulle ha haft hade blivit magsjuk på morgonen, så han kom liksom som räddaren i nöden.
Dopakten gick bra, Junia verkade trivas bra i Jonns famn.
Efter dopet skålade vi med mousserande vin, sen bjöd vi på olika smörgåstårtor och MASSOR av efterrätter i Herrgården i Nykvarn. Det var så roligt att nästa alla vi bjöd kunde komma...så vi var ca 80 pers! Junia njöt som bara den av att bli så uppvaktad och hon myste i allas famnar.
Det blev ett väldigt lyckat dop och hon fick så fina och oförglömliga presenter! TACK ännu en gång!


Gudmor Cecilia


Gudföräldrarna


Gammelmormor Eva


Kusinen Tilde <3



 

...


27 mars

Alldeles nyss rullade Junia från rygg till mage. Jag la henne på en filt, på mage och satte mig i soffan och kollade på top model, så när jag kollade på henne efter 5 min låg hon på rygg... konstigt tänkte jag, la jag henne på rygg?
Jag la henne på mage igen och kollade, å så vips va hon över på rygg! Då blev mamma så glad och klappade händerna, och var tvungen att testa EN gång till..och en till och en till. Så ringde jag till Kim o berättade vad vår lilla tjej hade lyckats med... haha va roligt! Va glad man kan bli över en sådan "liten" grej ;)



tisdag idag

Hej å hå så var den här dagen förbi. Vi tog en promenad till brunnsäng. En sovande Junia fick vara kvar utomhus så jag kunde kolla upp lite båttider till och från Rhodos.
Ja..vi var kvar där en stund... sen gick vi hem igen. Tog en omväg längs kanalen i det fina vädret.
Ikväll ska Kim jobba sent, förväntar mig en sliten man hemma runt midnatt - om jag har tur.

Aja, när vi kom hem så hade Junia gjort sitt allra bästa och bajsat så mycket att det kommit upp på ryggen...blöjan räckte liksom inte till, så det blev ett bad för att få rent allt.

Imorgon ska vi tillbaka till Atelje Schulte och välja ut bilderna. Spännande =)

För övrigt har jag gått omkring och trott att det var onsdag idag, och sett fram emot finalen i sveriges mästerkock. MEN så är det ju tisdag... ska kolla på den där nya serien på 1.an. Född 2010, man får följa barn från förlossningen och framåt. Kan ju vara lite kul nu när man är småbarnsförälder.

Hejsvejs!



1 vecka kvar!

Ååhh jag längtar jag lääääängtar!!! Det som är skönt med att åka utomlands är ju att man får längta också... Sista veckan går man ju på moln bara för att man vet att man ska åka iväg och ha det skönt och att få vara tillsammans.

Nu ska vi ta oss ut, kanske går hem till mamma och säger hej, hon brukar vara hemma från jobbet vid halv 2.
Inatt har Junia sovit på bra, men hon har lyckats riva sig själv över kinden. de där små naglarna är verkligen vassa, det får jag känna på när jag ammar och hon river som bara den med ena handen på bröstet.

yes, dåså. UT SKA VI!


måndag

Jag o Junia vaknade 11.30. av att Kim kom hem för att käka lunch =) då hade vi sovit gott i 12 timmar. Tror inte att Junia har sovit så många timmar i streck utan käk. Men när hon vaknade åt hon för fulla muggar ;)

Vi gjorde oss klara och promenerade ner till stan där vi mötte upp Jelena för en lunch på nancys. Jag gick förbi Maria Montazami på make up store, kön till henne var ju tråkigt lång... men iaf den lunchen blev en 3 timmars lunch, sen gick vi mot Dalgatan för att möta upp Becky.
Glassbilen stannade precis vid oss...och jag kunde inte hålla mig så glass för 315 kr fick följa med hem. mmmm GLASS va gott!
Vi tog med oss hundarna och gick ut en sväng, sen hem till täppis och bara hängde framför tvn.
När träningsnarkomanen Becky gått till WC så åkte jag, Jelena o Junia till ica maxi och handlade middag.
När Kim och Tobbe kom hem från jobbet blev det lövbiff, potatisräfflor och såser. OCH påskmust.
Sen kom Rebecca tillbaka och vi la oss döda i soffan och kollade på baksmällan 2, och såklart tog vi varsin glass.


lördag <3

Sovmorgon. Junia var som förbytt, och hade ett strålande humör - precis som solen. Hon låg och "snackade" med oss i sängen länge... sen gick vi ner till stan. Vi handlade hörselskydd till Greklandsresan (tydligen firar greker med dynamit vid högtider som påsk och det smäller RÄTT rejält om jag säger så) köpte kött i lunagallerian till grillningen, och lite annat smått och gott.



Efter det gick vi hem och hämtade Wilma, åkte till Brunnsäng och packade ner lite saker jag ville ha från huset.
Sen åkte vi hem till Kims morfar i Pershagen, kollade på hans hus som vi är lite intresserade av. Skulle faktiskt kunna tänka mig att slå mig ner där.
Eftersom vårat dagsschema var rätt så proppat hann vi bara vara där i en halvtimma sen åkte vi vidare till Kiholmen där det vankades grillning med Isabel, Daniel, Sarah och Budda. Så gott så gott... så blev det såklart efterrätt också.
Det blev en hel-kväll därute, tror vi kom hem 00.30.

Kim åkte och jobbade imorse, Junia vaknade vid halv 11 och fick lite käk... sen somnade hon om...och hon sover än. Kanske skulle ta och gå ut i det fina vädret...


jobbig fredag

Usch... fredagen var inte alls kul. Jag åkte till brunnsäng från enhörna vid 10.30 tiden. Junia somnade, så jag la henne i mammas o pappas säng så jag kunde sitta i lugn o ro med jul-beställningarna.
Halv 12 kom Kim och åt lunch med mig. Sen gick jag o Junia ner till stan och mötte mamma. Hon följde med till BVC där Junia skulle träffa läkaren Alice som skulle kolla utvecklingen och även ta 3 månaders sprutorna. Vi talade även om vi skulle ta tuberkulos spruta på henne, men det kändes så onödigt. hon kommer inte vistas i de länderna på ett tag iaf så vi skippade den. Lika bra det för de 2 sprutorna hon fick räckte gott och väl för fröken. Lilla pluttan blev så hysteriskt ledsen. Jag har aldrig hört henne skrika så. usch vad hemskt...hon blev alldeles röd över hela kroppen när hon tog i och skrek...
Så fort junia fick komma ner i vagnen så somnade hon.
Men hon var kinkig resten av dagen och kvällen. mycket grin och hon vägrade sova... hon var på hel-spänn hela tiden.
Vi flyttade hem till täppis och hade en riktig hemmakväll med pizza och filmer. Natten blev iaf lugn och Junia kunde sova hela natten.



Junia 10 veckor och 1 dag.

När jag ska handla så slutar det alltid med att jag handlar mycket mer än vad jag hade tänkt. som idag, jag skulle handla ett paket blöjor, våtservetter och cesar-hundmat. Notan slutade på 439 spänn. för vad? va tusan köpte jag?

Aja, väl hemma så sov Junia 1½h i vagnen ute på altanen. Nu ligger hon på en filt framför tvn (OC) och sprattlar som bara den. Hon har inte kommit på att man kan vända på sig än, men det kommer väl en vacker dag =)
Den senaste veckan har hon börjat dreggla och göra bubblor. Får väl ta o köpa några dregglisar så inte hennes kläder blir helt blöta...
Jaa..det händer nya grejer varje dag. Hon älskar att stå och skjuta ifrån med benen. Å såklart att ta sovmorgon. Kan inte fatta att hon är en sådan sömntuta. När Kim går det jobbet vid 07 är hon aldrig vaken. Han får hela tiden säga hej då till 2 sovande zombietjejer. kl 11 brukar hon slå upp sina blå.
Hon har upptäckt sina händer också... de åker fort in i munnen när nappen inte är i närheten.
De 2 första månaderna så bajsade hon säkert 7-8 ggr/dag. Det slog liksom aldrig fel, så fort hon åt så kom det som ett brev med posten. Men nu... helt förändrat.. hon bajsar kanske 2-3 ggr i veckan. Konstigt hur det kan ändras sådär... blev lite orolig där ett tag när det hade gått 5 dagar, men BVC lugnade mig o sa att småttingarna kan bajsa upp till 10 ggr/dag till 1 gång i veckan. Allt är normalt.
Kul om läsa om Junias bajsvanor va? ;)
Nu ska vi bara se till att de där 2-3 gångerna i veckan inträffar när Kim är hemma så han kan få in snitsen att byta blöjor hehe..

Kim ska köra cross efter jobbet, så jag o Junia ska sysselsätta oss med ett bad! wihooo!







godmorgon

Igår kom jag hem till mamma o pappa runt 19 tiden. Vi åt middag tillsammans och pratade om Grekland och deras flytt. De har köpt en lägenhet, de nybyggda vid sjukhuset. så när de kommer hem från Kalymnos i september så flyttar de. De åker till Kalymnos nästa vecka... och Wilma tar de med sig. Kommer att bli tomt, men då får jag lite mer tid över... hon ska gärna vara så nära så nära hela tiden. t.om sitta i knät när jag ammar Junia. Knäpphund, men hon kommer få de så bra därnere i värmen.
Tillbaka till igår, jag o pappa höll på med julen till 23...och då hann vi inte ens med konstsmide.

Nu ska jag gå till ica och köpa lite stuff...sen blir det en promenad. ska även till täppgatan och lämna min nyckel till grannen. de ska in och kolla på badrummet imorgon som ska totalrenoveras i maj (har de sagt, men man vet ju aldrig)
Nu får min lilla tjej ta o vakna så vi kan starta dagen!


en purken liten Junia på Star Trading =)


onsdag

tjoooho. idag gick vi en sväng i skogen. Kim hade glömt Wilmas koppel på täppis så vi fick gå utan idag. Jag bar henne när vi gick förbi dagiset här i Enhörna, resten av promenaden var hon lös, duktig.
Junia somnade som vanligt och hon sover än! Hon ligger i vagnen ute på altanen och där har hon slaggat i 3 timmar nu.
När vi kom hem från promisen mötte vi Becca på uppfarten. Vi gick in och hade väldigt roligt. Gjorde fula videohälsningar och garavde läppen av oss. 
Becca åkte nyss hem... jag ska snart åka till brunnsäng och sätta igång med jobbet. Kim har inte kommit hem än, han skulle förbi ljusexperten i tälje och kolla ventilationen. han verkar ha blivit kvar där...
jahapp... så var denna dag snart slut.
hej svejs

tisdagen

Jag är besatt av ultimate survival på discovery. Bear Grylls är helt crazy...

Aja igår var vi och tog så fina bilder hos Atelje Schulte. Så roligt! Kan verkligen rekommendera det, ett minne för livet - och jag har inte ens sett bilderna än.
Junia fick verkligen jobba, hon hade först kläder, sen var hon naken...och sist krånglade vi på henne dopklänningen. det blev många varianter, junia-kim, jag-junia och hela familjen... åå nu längtar jag verkligen tills jag får se det färdiga resultatet-
På tisdag ska vi dit och välja ut de bästa. Mormor ska få ett fint porträtt när hon fyller 80 år. =)
Efter en sådan jobbig eftermiddag sov Junia som en stock hela natten.



träna?

nääee... jag kan inte! jag vill inte. det är säkert JÄTTEkul om man hittar sin grej. men nej... jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt. det räcker väl med att gå ut med vagn o hund...spela lite volley på fredagar...så vips är 14 kg borta? japp så var det för mig. jag tackar mina gener för att jag gick ner så fort.
min kropp kanske inte mår så bra på insidan av att jag inte tränar...men min hjärna älskar det.

nu vaknade min sovande gris...OJ sovmorgon till 12.51. inte så dåligt ;)


tänk att det var du som gömde dig där inne<3



min älskade lillfis!

"farbror" Patrik =)



heeej

Igår var vi bara här i enhörna. gick ut en sväng... kollade på film. lagade tacos. bara va helt enkelt.

Idag har vi inte heller något planerat. Jag o junia kanske åker in en sväng till täppgatan och kollar läget. Hela veckan är faktiskt ganska lugn...
Imorgon ska vi till atelje Schulte och ta lite snygga bilder.
På onsdag ska jag sätta mig ner med min far och beställa hem all jul till jobbet. Det är ju kul, men svårt. För det första ska man hitta de rätta produkterna och sen antal. Tar man för många så har man ju kvar dem till nästa år...och tar man för få så.. ja... får man ju inte in lika mycket pengar.
Några produkter (som är med i vårt gemensamma utskick) är ju redan bestämda av produktrådet.
Å på fredag ska vi till bvc och träffa en läkare. Så ska Junia få sina sprutor som hon behöver innan vi drar i väg till Grekland.

jaaa....nu ska jag nog passa på att ta en dusch. Junia och Wilma ligger fortfarande o slaggar.

 





mys lördag

Min sovande unge alltså...Hon vaknade 08.30, käkade i 5 min och somnade om. Vaknade igen vid 12, käkade och somnade om. Kl 15 klädde jag på en sovande Junia, så gick vi ut en promenad med Kim och Sarah. Vi gick några skogsvägar ... det funkade faktiskt med vagnen över stockar o sten ;) wilma sprang för glatta livet och letade kottar. Junia sov heeela tiden.
kl 18 var det middag hemma hos Jonn (som fyllt 26) det blev tapas i mängder =) jättegottis! och en efterrätt som var aweeesome! creme de la catalana (eller som Jonn sa; creme de la kalamata...= grekiska oliver hahha)  
det var en trevlig kväll... Junia somnade i Sandras famn.
Efter middagen åkte jag o Kim och hyrde 3 rullar o sen begav vi oss till Enhörna. Hampus, Sebbe och Patrik var här och hade lite fördänga. Vi hann med att se Get him to the greek innan de tog en taxi in till stan.
Vi var uppe en stund till, men vid 01 så gv vi upp och la oss. Då hade Junia redan somnat.

Ja.. nu är det söndag. Behöver jag nämna att Junia fortfarande ligger och sover?  



Ny resa

Vi bokade av vår greklandsresa med SAS och Olympic. Vi fick inte ihop det med tider och jag tycker att det var så onödigt att sova en natt i Aten. Men nu har vi bokat en ny resa med Ryanair. Åker 3 - 17 april. Vi landar på Rhodos och tar båten över till Kalymnos.


BARA 17 DAGAR KVAR!


fredagen

Ja..som sagt var vi uppe TIDIGT igår. Man märker på Junia att hon inte är en morgonmänniska. Hon vägrar att vakna, sover tom när jag klär på henne. Men iaf så åkte vi in till stan och gick till bvc. vägde och mätte. Hon är uppe i 5460g och 61cm lång nu.
jag o Kim har en liten tävling...om vem som gissar rätt eller kommer närmast i vikt o längd. förloraren bjuder på middag. som vanligt så segrade jag! =) (jag- 5500g 61cm, Kim - 5400g 62cm)

efter bvc mötte vi upp becky. vi gick och hämtade ut passen, sen blev det en shopping-runda på stan. kappahl hade 25 % så jag passade på att handla lite kläder till Junia som hon ska ha i Grekland. Efter det blev det lunch på nancys.
Sen åkte vi 3 ut till Enhörna och käkade daimglass o kollade på OC.

På kvällen var det vollyboll som vanligt med Jonn, Sarah, Daniel, Becky, Jelena o Tobbe. Börjar bli riktig skoj nu när man har lärt sig lite mer och fått in snitsen. Jag o Jonn var bäst...obesegrade;)
Det blev middag på Olearys. GOTT som fan.

Väl hemma i Enhörna så somnade Junia på 5 min... och jag o Kim efter 10 min. HELT SLUT!
Det var en bra fredag med andra ord.


HEMMA!

oh va skönt det är att vara hemma. har precis tagit en dusch... Kim och Junia sitter och myser framför tv:n. tror att de har saknat varandra väldigt mycket.

Junia har varit som en ängel hela mötet... tror det var grin i ca 15 min av 48 h.
Har mest slaggat i vagnen...eller suttit med och kollat på alla nya människor. Det fanns ju hur mycket som helst att kolla på hos Star Trading där vi gick igenom julen 2012. Glittrande stjärnor, sjungande granar och blinkande slingor, snacka om hel-nöjd unge med stoooor ögon.
Igår åt vi middag på Hotel Grand. Vi ljusexperter fick en egen sal och de var super mysigt. Jag och Junia tackade för oss runt 22-tiden. Då blev det mys och käk på rummet istället :)
idag har vi pratat mycket om egenimporten och vårt gemensamma lager i Viared. Vi fick även träffa han som är tänkt att bli vår nya VD för LjusExperten Sweden AB...tror det kommer bli ett spännande år...förändringar och nytändningar behövs!

aja... som sagt. hemma i tälje igen. just nu bor vi i enhörna- skönt med lite omväxling. imorgon ska vi upp tidigt. ska till bvc kl 9.

hej o godnatt

oj

jag säger godnatt och skriver mer nån annan dag. kvällen och min ork tog plötsligt slut.




Godnatt

Sådär ja.. framme på Hotel Grand i Borås och färdiga för sängen! resan gick bra. stannade 2 ggr, åt middag i Brahehus. Jag körde på en veggopasta...den var okej. 
Junia var en fröjd hela tiden., sov för de mesta. Klockan ringer 06.00... ojojo hur ska vi komma upp då? vi är ju vana med att sova till 11-12 ;)

Godnatt!

en aning stressad

hej. vi spenderade natten i enhörna. köpte med oss MAX och satt framför tv och myste alla 4.
Natten var bra. Junia sov som en stock. 
11.30 kom Kim och väckte oss med frukost. snälla pappa =)
han håller på att fixa det sista med lägenheten, imorgon ska han till banken å skriva på alla papper sen är det äntligen över!
nu ska jag in i duschen lite snabbt. Junia sitter och ser lycklig ut i babysittern.

ÅÅ vilket väder det är ute! kul att sitta i en bil 4-5h....


Junia 2 månader

Igår kväll var vi hemma hos Carina o Per. Det blev tacos och farmormys. Firade att vår tjej blev 2 månader.
Farbror Hampus var också förbi en sväng.
Vi blev kvar till 22, sen blev det soffhäng med godis och cola.
Lillfisan somnade 00.30, och sov heeeela natten. Vaknade vid halv 10 och fick lite käk, sen sov hon till 12.
Sen blev det en sväng ner till ljuspunkten. Fick lite presenter från Thailand =) sen kom rebecca, vi köpte med oss lite fika... så nu sitter vi på täppis o myser.

för i övrigt är jag lagom pissed på olympic air. har bokat flyg från kos till aten 09.55. sas planet går 13.55 till sverige. fick ett mail att olympic-planet är flyttat till 14.20 - vilket innebär att vi missar sas flyget till arlanda. så antingen så får vi byta dag - åka hem en dag tidigare eller senare. aaaahh vad jag hatar det här med att göra OM saker. kan inte allt bara flyta på?

jag ska börja packa nu, imorgon åker jag, Junia, pappa o Nina till Borås. Kommer hem på torsdagkväll.
Ojoj hur ska pappa Kim klara sig utan oss i 2 dygn? ;)

hejsvejs

11/3

så var det söndag. som alla andra helger har vi haft fullt upp.
igår så firade vi Kims farfar. 90 bast...inte så dumt =) vi var på det där stället vid roxy grillen. det blev asiatisk buffé och massa sushi. hade lääängtat efter sushi. vi hade långbord där.. vi var väl 25 pers. mycket trevligt. Junia var snäll och sov första timman...sen myste hon för de mesta i Åsa´s och Lasse´s famnar. Tittade med stooora ögon på den stora kristallkronan som hängde ovanför våra huvuden. Tror hon kommer bli ett lampfreak precis som jag när hon blir stor ;)
Efter maten åkte alla hem till Kim´s farbror där det blev tårta och dryck. Fullt hus om jag säger så. Roligt att träffa alla. Kvart i åtta lämnde vi dem och åkte hem till Jonn och Sandra för ja...vad tror ni? mellokväll såklart. Jelena och Rebecca kom också. Chips, dipp och vin. Jag var faktiskt lite nervös att Danny skulle knipa 1.a platsen... men såklart så vann rätt låt. Ska bli mycket spännande o se hur Loreen klarar sig i ESC.
Vid 12 snåret åkte vi hem. Junia somnade som en stock (inte så konstigt eftersom hon la världens rackabajsare hemma hos Jonn och Sandra, Tack Becky för det blöjbytet. fick tom. byta alla kläder;) jobbigt!

Så idag har vi inte gjort så mycket. Jag o Junia klev upp vid halv 11. Kim fick ännu längre sovmorgon.
Kom precis till brunnsäng...här ska det tvättas. Kim, Jonn och Wilma lallar i garaget...så jag hinner nog med några kilo tvätt.

Om 25 dagar åker vi till Grekland. Då sitter vi där på altanen o äter jordgubbar...dricker lite bubbel och njuter av livet. ohhh va jag längtar!


tjohej

det var jobbigt att spela volley idag. man fick kämpa lite mer om jag säger så.. det blev liksom lite allvar. haha.. men det var kul. funderar på att spela varje fredag =)
efter det så åkte vi till tapco och köpte med oss mat o dricka. åkte hem till täppis och bara hängde. snackade skit, spelade lite spel osv. en lagom trevlig kväll helt enkelt. blev en aning crazy när alla tog tempen och kollade upp när siba-fabian bengtsson blev kidnappad. pratade om hur alla tjejer har fel bh stl (som alla experter påstår)

nu ska vi krypa ner i sängen, ska ta en låång sovmorgon. hoppas min lilla tös också vill sova länge imorgon, måste vara pigga eftersom vi ska på 90 års kalas!

natti!


pass-check!

undrar hur mycket jag o becca har garvat åt detta foto....

kan ju inte förstå att detta är år 2012...på en polisstaion-nära dig.

junia såg helt vettskrämd ut på passfotot. skulle jag också göra om mamma förvandlades till ett spöke.

efter det tog vi en lunch med stefan på taco bar. avslutade med varsin brownie med glass och chokladsås... jag o rebecca kunde inte hålla oss. så himla gott!

gick en sväng på stan och shoppade lite. mest saker till junia. jeansshorts, klänning, strumpor och ett par rosa chinos.

nu är vi hemma, Junia la sin första spya någonsin för 30 min sen. jag blev lite paff. eller det blev vi nog alla 3 =)

Snart kommer Carina och hämtar Junia...ska väl ta o packa hennes väska.

byeee 


FREEEEDAG

Åh va härligt! Redan helg. Junia har på sig sin nya jeansklänning och nya halsbandet hon fick av Emilia, Ali och Zakie i doppresent. Hon är så fin så. Men det måste man vara när man ska ta passfoto ;)
Vi ska väl knata ner till stan snart, ska bara göra mig klar sen möter vi upp Becca. Ska byta lite kläder på polarn och pyret också. Fick några klädesplagg i stl 56 och det kan hon inte ha längre.

När farmor Carina slutar jobbet kommer hon och hämtar Junia. De ska få umgås lite ikväll. Carina o Per åker till Mexico på måndag så det ville mysa lite extra. Passar oss jättebra eftersom vi ska spela volleyboll ikväll med Rebecca, Jelena, Tobbe, Sarah och Daniel. Ser verkligen fram emot det, det var ju riktigt kul sist!

byeee

present från gudmor becky

Titta vad Junia fick häromdagen!
Zeeeeebris.



nu jäklar ska vi gymma!


preggo

När fick du reda på att du var gravid? 28 april 2011

Blev det en chock? Ja...minst sagt!

Hur gammal var du?
23 år

Hade du mycket halsbränna?
 Hade ingen halsbränna 

Spydde du mycket? Spydde aldrig, men mådde däremot illa.

Var det någon favoriträtt som ändrades? Hade svårt för kött

Hade du mycket foglossning? Hade ingen foglossning

Hade du sammandragningar? började i v.38(ca) och framåt...

Ditt sf mått som störst? Jag vet faktiskt inte... höll inte koll på det.

Har du fått bristningar? Några få på magen, under naveln

Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag trodde hela tiden att det var en flicka

Vad hoppades du på?  Haha... jag hoppades faktiskt lite på en flicka.

Hade du mycket vätska i kroppen? Nix

Hur mycket gick du upp i vikt? 12 kg

Hur ser du på graviditeten idag? Det var en mysig tid, man var så förväntansfull och min kärlek till Kim bara växte och växte för varje dag som gick. Jag saknar faktiskt att vara gravid.

Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag hade inte så höga förväntningar. Jag var mer fast bestämd att jag skulle vara hemma så länge som möjligt och bara ta mig igenom förlossningen.

Gick du över tiden? Beräknad 8 jan, födde 11 januari.

När började din förlossning? 11 januari kl 10.00 (ca) kom första värken.

Hur lång tid tog det? Kom till förlossningen 13.20 och hon kom ut 17.33.

Hur mycket var du öppen när ni kom in? 7 cm

Vad tyckte du var jobbigast? Att jag inte hade några pauser i värkarbetet innan jag fick ryggbedövningen. Kände att jag inte kunde ta till mig nån information. Jag blev helt enkelt stressad över situationen.

Var du rädd för något?
Ja... att jag skulle spricka när jag tog i för kung och fosterland ;) och såklart att den där inne inte skulle må bra när väl var ute. Tänkte säkert flera gånger under förlossningen att bebisen skulle dö. Vet inte varför jag tänkte så.

Grät du? Några tårar kom när de la henne vid mitt bröst och när Kim böjde sig över oss och pussade på oss.

Skrek du? Jag skrek typ hela tiden hahah

Tog du nått smärtstillande? Lustgas och ryggbedövning

Blev du sydd? Nej
 
Dragen med sugklocka? Nej

Hur många var inne i förlossningsrummet? 3st
 
Hade du någon nära med dig? Kim

Hur stor var bebisen?
3995g 52cm

Blev det en pojke eller flicka? Flicka

Vad fick hon heta? Efter några veckor fick hon namnet Eva Junia Åberg

Hur ser du på förlossningen idag? Det gjorde ont som in i h-vete såklart, men jag är väldigt stolt över mig själv, att allt gick smidigt och fort. Att jag klarade det helt enkelt!

Var allting värt det?
Kort och gott; JA!



TACK!

Har suttit och gått igenom alla Junias doppresenter.
Hon har fått kläder, mest söta klänningar =), halsband i guld och i silver, armband, örhängen (när är det läge att ta hål i öronen?), speldosa, böcker, sparbössa, fotoalbum, badgrejer, gosedjur och pengar..pengar och pengar! hon är nästan rikare än sin mamma nu ;)
Den bästa och helt oförglömliga gåvan stod Jelena och Tobias för. En vit spjälsäng. Den är så jävla fin. Ja, jag svär..för så JÄÄÄKLA fin är den. Tobbe har gjort den. Jag har aldrig sett en sådan fin säng i hela mitt liv (och jag har kollat på en heeeeel del spjälsängar på nätet) den väger som bly och är så välarbetad. Junia provlåg den i måndags. Jag började nästan gråta när jag tänkte på allt jobb Tobbe har lagt ner för hennes skull. Fattar inte hur han har lyckats. Tänk att det finns ingen i hela världen som har en likadan. Jag älskar den!
Vi är så glada att vi har er! 









Bilder på sängen kommer sen!

det går inte så bra för oss

3e gången vi gick till polisen för att fixa pass. SÅKLART så var vi 20 min sena(de stängde 15.00), så det blev inget pass för lillan idag heller. Så skulle vi till danske bank och skriva på papper eftersom Junia fick en fond av farmor Carina och Per i doppresent. de stängde också kl 15 så ja.. vi kunde inte direkt uträtta våra ärenden idag. gick till swedbank och aktiverade våra kort som går till vårat gemensamma konto iaf. sen gick vi till nancys och käkade mat. träffade på becca, hon joinade på en fika.

Imorgon ska det bli ett pass så det så!


onsdag

jag och Junia tog en promenad till oxbackskliniken. var så härligt väder. 
jag o bm lena, gick igenom förlossningen och lite så, eftersom jag öppnade mig från 0-10cm på 4 timmar så skojade hon och sa att nästa barn kan komma väääldigt fort så då måste ni nog åka in direkt när det sätter igång och inte vänta hemma...haha.. jag instämmer, men det dröjer några år innan de ser mig på förlossningen igen.
sedan undersökte hon mig och kollade så allt var läkt osv. blodtryck, värden och så fick jag kliva upp på vågen. nu väger jag lika mycket som innan jag blev gravid, men kroppen har förstås inte återhämtat sig än. det kommer att ta tid. magen är fortfarande stor eller hängig ska jag väl säga. men jag bryr mig inte så mycket... allt har ju ändå rullat på som det ska vilket jag är glad över. Jaaa.. det var väl allt vi gjorde, svarade på lite frågor och pratade lite om preventivmedel. Lena gullade lite med junia innan vi gick.

efter det gick vi till apoteket på sjukhuset och sen gick vi till brunnsäng och satt på en tvätt. Kim kom och hämtade oss efter en stund.
nu är vi hemma på täppis, har käkat lunch och kollar på 2½ men...och här stannar vi nog resten av dagen...och kvällen =)



lugn kväll

som sagt har vi inte gjort något speciellt idag. nu på kvällen åkte vi till ica och köpte varsin sallad från salladsbaren eftersom vi inte orkade laga någon mat. svängde förbi filmkedjan och hyrde en rulle. En dag. och köpte en säsong av 2½men.
eh ja. som vanligt slutade det med att jag satt och storbölade framför tvn. hulkade mig fram till Junia o Kim och sa att jag älskade dem...och att de aldrig någonsin fick försvinna ifrån mig. varför har jag blivit så känslig? aja, filmen var iaf bra! kan varmt rekommendera den... även om den var i sorgligaste laget.
imorgon ska vi upp "tidigt" för en gångs skull. jag ska tillbaka till oxbackskliniken för efterkontroll. spännande tänkte jag skriva... men det är nog inte rätt ordval. det har ju varit spännnade varje gång jag har gått dit de senaste 10 månaderna men denna gång blir nog inte så värst spännande ;)

godnatt på er!

 



 

min snälla lillfis

Junia verkar trivas bra här ute i verkligheten. Hon är en snäll tjej som för de mesta är nöjd och ler och skrattar. Man kan ju inte låta bli att skratta själv när hon håller på!

Hon har sovrutiner som passar mig utmärkt. Hon somnar själv i sin vagga runt 23 på kvällarna. Sen vaknar hon en gång varje natt och får mat. oftas runt 4-5. Hon skriker inte utan bara ligger och bökar runt och gnyr lite. Hon vaknar ALLTID kl 10.40. Då får hon komma till vår säng och där ligger hon och jag till kl 11, hon snuttar på så jag kan vakna till på riktigt.
Sen klär vi på oss och så får hon sitta lite i sittern tills jag är klar helt. Brukar gå ut med vagn o hund...ibland somnar hon, ibland ligger hon bara o kollar. Hon sover inte så mycket på dagarna, vill bli buren, ompysslad och vara med mest hela tiden. Men det är okej, jag bär hellre runt på henne på dagarna än på nätterna =) Hon somnar däremot direkt när vi åker bil, slår aldrig fel, så fort hon hör motorn så slocknar hon.

Älskar dig min fina tjej!





saknar dig redan!




sööömn =)

det är skönt att sova. Junia och jag låg kvar i sängen till 12.30 idag. mysigt va? Kim är hemma pga av feber och förkylning. har inte å mycket inplanerat... vi ska bara va hemma.
vi har öppnat alla doppresenter. tusen tack alla! jag är helt mållös! jag ska skriva mer om det sen...


tränar lite =)


myskväll

jag ska skriva och lägga upp bilder från gårdagens dop, men just nu orkar jag inte det. blev en så himla lyckad dag. Junia var världens snällaste i kyrkan och låg mest och sov när hon skickades från famn till famn. alla ville hålla och ta kort. jag ska ta tag i det, jag looovar =)

idag har vi tagit det lugnt, helt trötta efter dopet. rebecca kom förbi och åt frukost med oss ( kl 13=)
sen åkte jag o Junia till Nykvarn och lämnade tillbaka nyckeln till Herrgården.
Åkte även förbi mamma och skrev ut greklandsbiljetterna. när kim slutade jobbet åkte vi till vårt innbokade möte på swedbank. öppnade ett gemensamt konto och en aktiefond till Junia. nu ska alla doppengar in där och vi ska till en början spara 500:- i månaden till henne. känns bra att allt är klirrat nu!
resten av kvällen har vi bara varit hemma, kollat på tv. cecilia kom förbi och myste lite med Junia och sa hej då. Imorgon åker hon tillbaka till Indien. USCH va vi kommer att sakna henne.

Nu blir det sängen, Kim har redan slocknat (tror han håller på att bli sjuk). Godnatt!

en grej till bara, jag tänker inte förändra mitt sätt att leva mitt liv. du är säkert väldigt ensam, du får jättegärna följa med på bio, shopping, fester och allt annat skoj jag gör...hör bara av dig, men då kan du ju inte fortsätta vara anonym ;)


lördagen

det blev en välbehövlig sovmorgon. kände mig tung i huvudet. efter en dusch kom vi ialla fall ner till stan vid 14.00. Kim behövde en kavaj och skjorta till dopet. hittade en snygg på brothers. så det blev en grå kavaj och en rosa randig skjorta, och en rosa duk att ha i bröstfickan.
sen blev det en sen lunch på taco bar innan vi åkte till mamma. lämnade Wilma och Junia, hämtade upp alla saker som vi skulle ha till dopet. så åkte jag, kim, cecilia o rebecca till herrgården i nykvarn och förberedde allt. pappa kom från eskilstuna med alla smörgåstårtor.
vi 20 tiden var vi klara och åkte direkt (jag o kim hämtde upp Junia förstås) hem till tobbe o jelena för middag och mello. malin och jonn var också där. det bjöds på egengjord pizza, blåpärspaj och äppelpaj med vanlijsås. o såklart chips och dipp. det blev mycket dopsnack eftersom alla gudföräldrar var samlade :)
kom hem rund 12-snåret och sen var det bara att slänga sig i sängen för att vara pigg inför dagen D!


Fredagen 2/3

I fredags så va jag med rebecca i skärholmen. köpte prylar, balonger, serpentiner i rosa glitter, bordsdekorationer m.m. allt gick i vitt, rosa och silver. köpte även en stor heliumbalong i silver som det stod Junia 2012 03 04 på i rosaglitter. jättefint.
köpte även ett par nya pjucks. rosa klack, orange sula och resten av skon är klarröd!



på kvällen var jag, cecilia, becky, jelena o sandra på olearys och käkade. hade massor o prata om, och jag lyckades hälla i mig 4 (?) glas rödvin. haha... lite innan 01 kom Kim och hämtade mig. Väldigt lyckad kväll =)

1 mars

Junia somnade kl 24.00 igår. Sen vaknade hon vid 07.30 och fick lite mat, sen somnade vi om och vaknade 10.40
Sen klädde vi på oss, åt frukost och Junia fick sitta lite i favoriten babysittern. Kl 13 gick vi ut alla 3. Vi gick runt torekällberget och hem. tog en timma...helt lagom. lite jobbigt i alla backar bara. Jag fick slänga in wilma i duschen när vi kom hem. snacka om skitig! Nu blir det mat och sen ska jag göra mig klar. När Kim kommer hem från jobbet ska vi köpa läsk, kaffe, mjölk o sånt till dopet. Ska även hämta ut Kims nya crosshjälm på posten. Jag måste göra det eftersom min snubbe som är så jääääkla virrig har tappat bort nya passet. Körkortet har han haft sönder också. Så han har liksom inget id. ooohh orka!

hej då

det går undan

det är lite konstigt egentligen hur man tänker. Junia har funnits i 7 veckor. 7 veckor...det är ju ingenting. fast när man var gravid var ju 7 veckor evigheter!
på 7 veckor har jag lärt mig Junias signaler. jag känner henne bäst. man har ett jäkla starkt band redan nu. helt otroligt, jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle känna så som jag gör. eller ja... få vardagen att gå.
har haft sådan ånget över jobbet så det finns inte! tänk att få vara mammaledig och inte tänka på jobbet så som jag gör. tänk att få njuta till 100%! (nu säger inte jag att andra mammor har det bättre, de har nog också sina "problem" att handskas med)
jag tänker ofta på om företaget skulle gå i graven... pratade med Björn för ett tag sen, han äger Farsta, Kungenskurva och Stinsens lampaffärer. Tyvärr har det gått så dåligt för Farsta butiken på sistonde så de är tvungna att slå igen. fy vilken mardröm. jag tänker kanske förmycket... nu är det inte så många månader kvar, i slutet av augusti ska jag tillbaka till min trygga miljö. kommer ju inte vara lätt att lämna Junia, men Kim fixar det mesta ;) och jag vet att vår framtid mår bäst över att jag har kontroll över vad som sker på jobbet och såklart så har jag ju friheten. Vill jag vara hemma nån dag extra i veckan när Kim är pappaledig så fixar vi det. Vill jag ha 8 veckors semester eller 10... eller 3 veckor så funkar ju det med. visst fördelarna väger ju upp nackdelerna att vara egen förtagare. Och än så länge har ju pappa vid min sida och medarbetare som jobbar för och inte emot. Bra sammarbete helt enkelt. synd bara att min hjärna inte vill sammarbeta...  
USCH varför tänker jag så mycket? tjejgrej...

NÄÄÄ nu räcker det för idag. ska inte tänka på jobbet något mer.
nu ska vi ut i det fula vädret. håller tummarna att wilma vill gå ;)

heeejsvejs.



RSS 2.0