Söndag

Inventering check ✔
Ny iPhone check ✔

Dagens inventering gick smärtfritt tycker jag. Förutom att min dosa såklart krånglade och det gjorde att jag la massa tid på det 😩
Vid 18 var vi iaf klara och det återstår bara några ljuskällor imorgon (och våra tre containrar) hehe okej inte bara så bara då 😉

När jag kom hem var inte familjen hemma så jag tänkte vara duktig och öppna min sprillans nya iPhone som fortfarande låg helt oöppnad i sin förpackning. (Har legat på hyllan några dagar pga tidsbrist + att jag vet hur lång tid det tar för mig att förstå mig på telefoner) Och jag ogillar starkt nya prylar. Jag skulle kunna påstå att jag hatar nya tekniska prylar. Jag vill inte ens ha en ny telefon men jag hade inget val, mitt minne är fullt och börjar bli opålitlig. 
Men såklart så strulade både det ena och det andra för jag använder inte ens iTunes och sånt tjafs, och säkerhets kopiera hit och dit så jag ska få över all info från den gamla. Det är sånt här man behöver karlar till 😜
Så jag fick ringa upp Sofi så Jesper kunde guida mig. 
Efter 1...1 1/2h så fick jag äntligen allt på plats och min nya telefon är redo! 
Yeeeey! 
Fatta vad mycket bilder jag kan ta nu! 64 GB har jag på nya luren. Kanske kan ha den sisådär 5 år då 😉

Ikväll såg vi sista Falk filmen. Sååååå jädrans bra! Nu är det lite sorgligt att det är över bara.... Jag sa till Kim att vi kan börja om från film 1, för dem kommer jag knappt ihåg. 
Falk är bland det bästa jag har sett och det är så spännande! 
Älskar dem! 

Nä, nu sova, imorgon kl 10 har jag första intervjun. Natti natti! 


Hej hej hallå

Okej, igår ringde jag och bokade in de första intervjuerna. Redan på måndag har jag fem stycken. 
Åh va vi håller tummarna nu, både jag och Sofi har våra favoriter och hoppas att vi inte blir besvikna. 

Idag har jag skrivit ner några (flera;) frågor och så har jag inventerat det härligt-stökiga glaslagret. 

Efter jobbet så åkte vi hem till Kims farbror Benge med familj i phagen. Kims kusin och hans barn är på besök från Sundsvall så det var kul för barnen att äntligen få träffas (de spenderade förmiddagen på Torekällberget med Åsa, Erika, Tilde och Annika) medan grabbarna körde golftävling och jag var ju som sagt på jobbet. 

Kvällen var iaf trevlig och det blev grillat med så goda tillbehör (älskar ugnsstekt broccoli och blomkål) och sallader. 

Imorgon är det inventering hela långa dagen. Tror på riktigt att vi är väl förberedda och kan göra det allra mesta imorgon! 

Jag är väldigt spänd och taggad inför nästa vecka. 




FLOS





Om jag får min vilja igenom kommer den här få sitta över vårt matbord. 



😍








En välbehövlig ledig dag!

Kvällen igår var 👍 och jag kunde sova! 
Sarah och Cecilia sov över så jag vaknade upp till ett stort frukostbord. 

Eftersom vädret inte alls var badvänligt så bestämde vi oss för att åka till Gröna Lund. Och Junia ville självklart ha med sig sina bästisar Oliver och Matilda, så sagt o gjort, jag ringde Mary och frågade om vi fick låna kidsen och det fick vi. Åkte till deras fsk och hämtade upp dem innan vi begav oss till Grönan. 
Väl framme blev det lunch och sedan var det bara att åka järnet! 
Det var i princip inga folk så barnen kunde åka som de ville, ingen kö och de fick stanna kvar och åka om och om igen om de ville! Så perfekt! Vi åkte som bara den, Alicia var också med på det mesta. Ungarna var jättesnälla och lyssnade bra. 
Även vi vuxna hann med att åka. Jag älskar ju fritt fall och alla andra grejer, bara det inte snurrar, så som popexpressen eller tekopparna. 

Tack för idag älskade barn ❤ och tack för igår och idag Sarah o Cilla! 



Onsdag

Vet ni vad en liten rekryteringsannons på 10x5cm kostar? 
6700:- + moms. Ett rån! De passar väl på när de vet att man måste annonsera. 
😡😡😡

Har fortfarande problem med att kunna sova. Ligger bara och funderar. 

Ikväll kommer Sarah o Cecilia över på tapas och skitsnack. Kanske får mig på andra tankar 👍
Ska bli jätteroligt att träffa Cecilia igen, nu är hon hemma i Sverige på riktigt! Äntligen liksom, hon har varit i från mig i 10 år nu och åkt runt som reseledare. 
Welcome back! 


Första dagen på jobbet

Hade megaångest igår kväll och sov som en kratta. 
Men det släppte ganska fort när jag kom till affären. Gäller att ta tag i saker och ting på en gång och det var det jag gjorde! 
Jag har fått dåliga nyheter, både privata och jobbmässiga från mina kollegor och det är klart att det rör mig också eftersom vi är sådant litet team på 5 pers och det är klart att jag vill att alla ska må bra och jobba mot samma mål. 
Nu blev det inte RIKTIGT som jag hade tänkt mig och det är jobbigt. 
Jag vet att vi fixar det här men det innebär mer jobb, planering och tid ifrån min familj.
Ja så fem vi var nu bara tre kvar. Så kan det gå. 

Så idag har pratat med Eskilstuna kuriren, fixat med fotograf, skrivit rekryteringsannons, ringt hit och dit, bestämt möten för annonsering och gjort annonser m.m. 
Så jag känner ändå att jag har hunnit mycket idag. 
Butiken var fin och allt verkade vara under kontroll vilket gjorde det hela lite lättare! 
Så nu måste vi hitta två nya butikssäljare så fort som det bara går, fast såklart ska det vara rätt person och det är fasen inte det lättaste! 

La även ut en annons på FB, det är väldigt bra med FB för där kan du välja städer, åldrar osv vilka som kan se din annons. Plus att det typ kostar NADA! 

Så om ni känner någon som är ute efter ett jobb så hojta! (Enda kravet jag har är att jag inte kan jobba med vänner eller bekanta, det fungerar aldrig i längden!) 

Håll tummarna för oss nu! 

Vi söker butikspersonal! 

Vi på LjusExperten i Eskilstuna behöver fler butikssäljare på deltid/heltid. 
LjusExperten i Eskilstuna är stan's största belysningsaffär med ett brett sortiment av armaturer och ljuskällor. 
Vi står får kunskap, kvalité och service. 
Vi är ett litet team där alla ger allt och hugger i där det behövs. 

Vi söker dig som vill lära dig mycket om ljus och inredning, har ett glatt humör och vill arbeta med kunder som ställer höga krav på service och kunskap. 
Har du vana med butikssälj och kassa är det meriterande men inte ett krav. 

I tjänsten ingår allt som har med butik att göra, från varuplock, skylta om, montering av armaturer, hålla rent och snyggt i butiken och självklart serva våra kunder. 

Du vi söker är mellan 20-40år, gillar högt tempo vid säsong, vara flexibel med tider och kunna hoppa in lätt vid behov. Körkort är ett plus. 
Tala/skriva flytande svenska samt göra sig förstådd/förstå engelska. 
Vänligen maila eller kom in till butiken med cv och uppgifter. 
Hoppas vi ses, Emelie, Sofi och Per. 





Blä

Jag har bokstavligt talat jäkligt mycket att göra och tänka på just nu så jag får blogga sen! Fan, ibland önskar jag att jag var en karl som hela tiden tänker - det fixar sig, tänk inte mer på det nu, allt löser sig, blaaa bla bla ibland hatar jag er för att ni tar allt så lätt! 😡😡😡

Haft en underbar helg med vänner iaf ❤


Hemfärd

Så då var det dags att åka hem.
I 30 långa dagar har vi varit här och vi har haft en fantastisk sommar! 
Tack för den här gången älskade Kaly, vi ses snart igen! 




Time to sleep

Vi har haft lite av en värmebölja här några dagar och det känns verkligen i huvudet att man har svettats ur all vätska man får i sig. Idag hade vi 35 grader och när vi kl 19 gick och handlade lite nödvändigt från Apoteket visade termometern 34 grader! På kvällen! Uuuuugh, då orkar man inte så mycket. 
Ikväll har vi ätit middag hemma, panerad fisk med potatis och en kall citron och timjan sås. Har inte ätit fisk på år och dar så det satt som en smäck! 

Natti





Höst

Ja snart är det dags för höst och då ska vi flytta (för tredje gången på 1/2år) jag klagar inte, finns värre saker man kan utsätta sig för. Bara bita ihop! 
Vi kommer flytta till ett hus i Ritorp. Ska visa bilder så fort jag får chansen. 

Junia flyttar upp en avdelning på fsk och börjar på Eld. Väldigt kul tycker hon, hon har ifs hängt med eld-barnen en längre tid eftersom hon slutade med vilan direkt när hon började på jord. 
Alicia är såklart kvar på vatten men nya barn börjar denna vecka så det är nytt för henne också. 
Deras avdelningar är inte uppdelade utan barnen får vara tillsammans väldigt mycket så det är egentligen bara vid lunch och vila de är på sina hemvister. 

Junia har ett stort intresse för dans och kopierar de mesta hon ser på tex youtube. Hon älskar Taylor Swift och Katy Perry,(borde jag oroa mig?!) 
Så i början av september är det JAM som gäller, önskar dock att det kunde vara lite mer dans och mindre lek och rytmik men jag antar att det är svårt i deras ålder och anpassar bäst de kan. 

Jag börjar jobba på måndag och sedan är det inventering. Sedan hinner man bara blinka så är det oktober och pallvis med jul kommer och vi ska göra om i hela butiken. 
Helg-öppet, jobba arslet av sig fram till nyår och knappt komma hem innan kl 20 om kvällarna. Men jag tycker ändå att vi har haft ett bra år med många semesterdagar, 2 veckor i Mexico, 3 veckor i Grekland i maj och nu 4 veckor i Grekland. Tror iaf att jag har skrapat ihop 10 veckors semester med kidsen. Det överväger en tung höst och vinter. 

Men men, nu väntar en ganska spännande tid, vi söker ny personal för att täcka upp Maria som går på föräldraledighet, det kanske blir jul-firande hemma hos oss för första gången någonsin, vi tänker oss Aruba i januari (innan Alicia blir 2 år) och sedan i juli väntar ett bröllop i USA och vi är många som ska dit, passar ju väldigt bra att Kim fyller 30 år i samma veva! 

Så nu är det bara att blicka framåt och ha målen i sikte! 





Två veckor sedan









25 days

Idag har vi varit här i 25 dagar. Känns som igår vi åkte hemifrån. Tycker att det är jobbigt att sommaren är över om en vecka. Den gick för fort! 
Idag har vi badat, gjort tomatsalsa av körsbärstomater och basilika vi har i trädgården och jag har färgat utväxten. 
Lyssnat på P3 dokumentären om sturebymordet och ätit tunasallad hemma till lunch. Lugnt o skönt med andra ord! 



Nyvaken hej! Tror jag har kommit till en punkt där jag inte kan få mer färg. 

Lördag




Vi har haft en bra kväll och vi har ätit ute och gått till Domus för en milkshake, det är Maria-dagen här idag, vilket betyder HELG och massor av folk! 
Vill passa på att gratta min yngsta dotter Maria Alicia på namnsdagen. 
Och såklart min syster Maria! 😉


J & A

Känns som mina barn växer fortare när vi är här. De snappar upp så mycket, tex Alicia vill inte ha blöja längre. Hon tar av sig den så fort hon får chansen. Hon är ju inte torr, men det är ändå lättare för oss att börja träna nu när hon inte vill kissa och göra nr2 i blöjan. 
Både Junia och Alicia älskar att bada, de hoppar från kanten utan problem så hela huvudet kommer under ytan. 
Junia simmar med sitt cyklop flera meter under ytan. Hon tar kontakt med grekiska barn och hänger med ganska bra, hon tjatar inte att vi ska vara med i vattnet hela tiden och klarar sig bra själv, självklart gäller det att ha uppsikt när båda barnen är så glada i vatten. 
Alicia tar för sig mer och mer och har blivit sååå envis så man inte riktigt vet vad man ska ta sig till, hon har även slutat med välling sedan 1 månad tillbaka och det känns helt ok att hon kan komma till ro med lite vatten istället. 
Junia leker ofta med sig själv och pratar med sig själv. Alicia är med på sitt hörn men jag antar att Junia tycker att hon är jobbig. De tjivas om allt! Får köpa två exemplar av allt för det spelar ingen roll vad man erbjuder så ska de ha samma pryl. 
Nästa sommar kommer bli den bästa för då kommer Alicia vara tillräckligt stor så de kan prata och leka på riktigt med varandra. 

Så det var lite kidsupdate. 





Onsdag och torsdag

I onsdags kom Apollo ut med en enkelbiljett hem för 798:-, så det föll sig så att Kim bokade den med Alicia (hemresa redan dagen efter) mest pga av att alla resor är så fasansfullt dyra nu,  alla resor vi hittat har gått på 12-14 tusen och då är det enkel hem och drygt 8h med mellanlandning, inte såååå kul. Och att Kim börjar jobba nu på måndag. 
Så då blev liksom allt lite förändrat i planeringen och jobbigt såklart för mig att ta ställning till om jag skulle ha kvar Alicia. Men det är rätt tufft att åka med henne och Junia så som hon är nu. Vääääääldigt mycket spring  i benen och envis som en gammal get. Så nu blev det såhär. 
Jag o Junia åker hem antingen på tisdag eller fredag. 

Så i onsdags så var vi i Vlyhadia och på kvällen åkte vi till Telendos. 

I går torsdag åkte jag o Kim till tandläkaren för att rengöra och putsa upp lite. Här betalar man ca en tredjedel av priset hemma och tandläkaren är super trevlig och har bott i Australien men pluggat och fått examen i USA. 

Efter det var det bara o packa, äta lunch, avslutade med popbad någon timme innan det var dags med middag här hemma. 
Det var sjukt tungt att säga hej då till alla vid taxin igår (Sarah o Budda åkte vidare till Rom och tog samma båt som Kim och Alicia) 
Men försökte ändå hålla modet uppe för Junias skull när vi återvände till huset. Vi spelade yatzy, dansade och gick och lyste med ficklampan. 





Kim 29 år

I tisdags fyllde Kim år och vi började dagen med en bananapancake frukost med nutella, sirap och glass. Så det ska vara! 
Jag och Junia väckte Kim med sång och paket på sängen. 

Sedan åkte vi till piratstranden och hängde där hela dagen. 
På kvällen hade vi kvällsfika med kladdkaka och grädde som Daniel bakat. 
Sedan lämnade vi barnen hemma med sin mormor och vi åkte in till stan där vi käkade lite pizza, bowlade (enkel seger;) 
Och sedan vidare till Albus där vi drack drinkar. 
Kom hem rätt skapligt iaf och det är ju alltid ett stort plus dagen efter! 



Söndag o måndag

Söndag 
På kvällen åkte vi till Massouri och åt en redig grekmiddag. Delade på många rätter, Alicia somnade i vagnen vilket gjorde att vi verkligen kunde umgås och sitta på rumpan hela kvällen 👍
Som vanligt blev det kortspel när vi kom hem. 

Måndag, jag, Sarah o Alicia gick ner till stranden. 
Junia o grabbarna åkte vill stan på oxfilé-jakt. 
Sedan träffades vi och käkade lunch på Domus och avslutade med poolen. 
Spelade tavli i massor! 
På kvällen blev det en redig hemma middag med skagentoast och helgrillad oxfilé och Kims bästa pepparsås. 










Junis nya bikini som hon valde själv i Massouri. 

Jobbig dag

Ikväll har vi vinkat hejdå till Kim, Alicia, Sarah och Daniel. 
Jag ska skriva ner några rader om vad vi har pysslat med de senaste dagarna, bl.a. har Kim fyllt 29 år och har gjort så mycket dessa dagar!  Men nu orkar jag inte. 

Skriver mer imorgon! 
Bild från förra året 


😍


Skorna är handmade in Greece och är verkligen fina, kollade på dem i maj men tyckte att 90 € var lite saftigt, nu var de sänkta till 65! Kap! 




Lördag

Uppe med tuppen och båt över till Kos där vi åkte till Lido -vattenlandet.
Hej och hå barnen badade som fiskar och hade jättekul, Junia vågade åka de stora kanorna med oss. Satt i stora ringar som åkte ner för. Blev dyk och kullerbytta på slutet men hon ville bara mer och mer. 
Alicia vågade åka alla kidskanor och de verkade verkligen ha roligt. 





Tog båten hem igen kl 16 och sedan middag hemma som vi förberett dagen innan. Så skönt att bara sätta in i ugnen och slippa laga! 

Sedan satt jag, Kim, Daniel och Sarah uppe till 02 och spelade plump. Så svårt att sluta! 


Söndag


Idag åkte vi till Akti och på väg dit såg vi delfiner för andra gången denna vecka! 🐬
Ikväll blir det en sväng in till Massouri för att äta grekiskt. 


Fredag

Ja det var en liten segdag. Sarah tog tillfället i akt och plockade lite fikon i trädgården och gjorde marmelad. 

(Vadå uppgjord bild ;) 

Sen gick vi i h hade en eftermiddag vid poolen. 
Kl 18 tog jag, Sarah o mamma en taxi in till stan för en shoppingkväll. Jag hittade så mycket fint! Bl.a. Två par skor, ett par bruna/leo rayban och en klocka i rosa och rosé. 👍😊😊😊 happy happy. 
Killarna och barnen mötte upp oss senare på kvällen.

Visar sen mina finfina inköp. 





Onsdag och torsdag

Ojoj nu måste jag uppdatera lite här så jag kommer ihåg vad vi har gjort! 
I onsdags var vi uppe tidigt och åkte till Pserimos. En skön dag och massa god mat. 




När vi kom hem blev det gyros o pizza till barnen. 
När barnen somnat satt vi uppe och spelade plump i några timmar. 


Igår var jag och Sarah uppe kl 07 och gick en pw till kyrkan i berget. 
På dagen åkte vi till piratstranden och chillade hela dagen. Alicia sov så bra där på en solstol i skuggan med lite skön musik. 
När vi kom hem hann vi vila lite innan mamma gick iväg med barnen för att handla. Vi hade alltså en barnfri kväll och vi åkte till Vlyhadia där mina vänner Tasos och Dimitris anordnat ett beachparty. Helt fullsmockat med folk på stranden så vi drack lite drinkar och hängde där på paradiso till kl 22 sen åkte vi till Linaria för ett middag vid vattnet. 
Dock började det blixtra och blåsa (från ingenstans) men som tur var inget regn. Mycket konstigt, men lite häftigt med alla blixtar mot den kolsvarta himlen. 
Vi var så trötta så efter middagen och två flaskor vin gick vi hem och somnade gott! 





Hej hå

Idag har vi gjort detta: 
Badat i poolen före och efter lunch 






Druckit milkshake och drinks i Massouri 

Ätit en god middag. 


Bok



Den var lättläst och bra! Älskar egentligen självbiografier, så det var ingen nyhet. och jag älskade Ison när han var programledare för morgonprogrammet på metropol (nu P5) 
Men boken överraskade iaf! 
Den får också 4/5 :) 


Härliga semester



Chillichill var det här! 

Imorse var jag uppe på berget 07.15. 
Fixade, trixade, köpte nybakat bröd från bageriet, jag, Kim och Junia hämtade Sarah o Budda vid hamnen och sedan hem hit för en frukost. 

Idag har vi badat och lekt. Jag har dock tagit det lugnt pga av skada. 
Vi har ätit lunch och bara haft det gött i solen. 
Båda barnen somnade i bilen påväg hem då nu sover de siesta. Åh så skönt, jag ska dyka ner i en bok och vila. 
Älskar att läsa! 
Ikväll blir det trerätters här hemma, blir nog en tidig kväll med tanke på att  Sarah o Budda rest hela natten. 

Tjoho

Lördag o söndag

Igår så gick jag, Kim o barnen till en restaurang som har en liten lekpark (om man nu kan kalla det för det) och det var så skönt att sitta i lugn och ro och äta medan ungarna lekte. 
Våra föräldrar åt på en fisk o skaldjursrestaurang precis vid vattnet så det var nog en lyckad kväll för dem med! 
När vi var klara promenerade vi bort till dem och drack en karaff vin för att sällskapa lite innan hemgång. 

Idag har vi varit o badat hela dagen. Åsa, Lasse o pappas sista dag här. 


På kvällen blev det helgrillad oxfilé och jag o Åsa fick dela på en hummer liknande sak på 1,4 kg som var 👍 mamma hade kirrat go aioli till och vi grillade citron.
Perfekt! 



Efterrätten bestod av Åsas berömda daimkakor. 
21.20 var det dags för Kim att skjutsa ner dem till båten. Alltid jobbigt att säga hej då... Men imorgon får vi nya gäster, Sarah o Budda kommer kl 08.40! 

Nu är jag helt slut för jag o mamma satt igång med städningen precis efter att de åkt, klara nu och nu blir det sängen! 
Natti

Fredag

Igår hade vi en hemmadag. En tjej som heter Paulina kom hem till oss och gjorde pedikyr på oss (mamma, Åsa och Junis gjorde även händerna) 
Det var väldigt skönt att luta sig tillbaka och få fina fötter och lite massage. 
Det kostade 15 € per person. 
Junia skulle såklart ha hello Kitty naglar. 

Jag läste ut min bok konsten att höra hjärtslag. Otroligt fin kärleksberättelse, rekommenderar den starkt! Den får 4/5. 

På kvällen åkte Åsa och mamma in till stan och shoppade. 
Jag tränade på crosstrainen och det var asjobbigt i 30 graders värme, fast såklart i skuggan. 


Gjorde oss klara och åkte till stan där vi åt pizza. Dock var Alicia såååå otroligt tråkig och gallskrek för att hon såg några karuseller längre bort och vägrade ge sig. Hon skulle dit till varje pris. 
Så det blev liksom ingen harmonisk middag så våra föräldrar tog barnen och åkte hem så jag o Kim satt kvar en stund, drack rödvin och sedan gick vi och bowlade (1-2 i serier) jag var arg. 
Sen spelade vi tavli och då vann jag. 
Tog taxi hem och mötte upp Theo, Adam, hans tjej och Jocke på Albus där vi tog drinkar och snackade skit. 
Vidare till Rock n blues och sedan avslutade vi med Domus. 
Vi kom hem 04 , men nu är vi på G igen, mot Emborios för en baddag! 





RSS 2.0