Helg

Glad Valborg hörrni 😊



En bra dag!

Ännu en high-five dag på förskolan för Alicias del! 
Glada, snälla unge. 

"En utslagen tjej, somnade fort. Nöjd hela förmiddagen ute och ätit massor med fisk och lite potatis" 

Jag tycker det är väldigt bra att både jag och Kim får info under dagen. Så slipper man "oroa" sig och fråga på massor när man kommer för att hämta. 



Måndag

Alicias första dag ensam på fsk. 
Och det gick........... GÖR BRA! 
Kim lämnade, hon var på bra humör, vinkade hej då. 
Det var köttbullar o makaroner till lunch. Hon åt bra och humöret var fortfarande på topp (fick bild och sms där det stod: Alicia har haft en bra förmiddag ute och inne, nöjd och leker. nu äter hon köttbullar själv. Strax vila :)
Vilan gick utan problem, hon somnade fort och sov 2 h. 
Jag hämtade båda barnen kl 15. Det var en superglad Alicia som kom gåendes emot mig. Åh jag är så glad att allt har gått så bra och jag håller tummarna att veckan fortsätter såhär! Helt underbart! 
Det enda negativa är att det känns som hon har vuxit så otroligt mycket på en kort tid... På alla plan. Hon blev plötsligt ett barn och inte en bebis. 

Gud mitt hjärta svämmar över av stolthet. 




Btw här är några bilder på huset















Precis så fint som det är på bilderna är det i verkligheten! + sjöutsikt. 


Skön dag

Som vanligt är helgen alldeles för kort, speciellt när man jobbar lördagen, då hinner knappt helgen börja. 
Igår var det som vanligt dans för Junia. Sen åkte Kim och barnen till Gubbängen för att hälsa på Elin och Hampus i deras nya lägenhet. 
Kvällen var i lugnaste laget. 

Idag fick vi sovmorgon! Älskade Alicia är som sin syster- sjusovare, vi sov till 10! 
Jag har tvättat, vi har varit på två visningar. Åh jeevlar vilket fint hus ena objektet är! Men helsike vad priserna är höga nu, det är heeeeelt sjukt. Jag förstår inte hur detta kommer att sluta. 
Tycker allt har blivit lite löjligt dyrt nu, speciellt utanför sthlm!!! 

Jaja, när vi varit och tittat klart på husen åkte vi ut en snabbis till min bror. Sa hej och snackade lite skit. 

På kvällen bjöds det på grillat här hemma hos Lasse och Åsa. 
Nu är jag så trött att ögonen går i kors, blir en tidig kväll i säng. 
Imorgon gäller det för Alicia ❤❤❤

Hej!! 







Hello!

Idag var det lugnt på fsk. Många barn var borta och Alicia ville röra sig fritt i lokalerna. Vi byggde med lego och tågbana. Junia var med oss hela tiden fram till lunch. Tycker att de var mysigt att vi kunde leka tillsammans. Sångstund 10.30. 
Kl 11 var det lunch - taco! Mums! Alicia åt med god aptit, dock inga grönsaker (precis som sin syster) 
11.30 var det vila, Alicia somnade 11.35 och sov till kl 14! 
Jag var ute under tiden med alla de större. Vi bakade i sandlådan, lekte mamma, pappa och katt, kurragömma, höken, 123 stjärna... Ja allt möjligt! 
När Alicia vaknat packade vi ihop och begav oss hem. 
Mellis och en glass efter det! 
Mums! 


Ikväll ska Junia följa med Sam och barnen till gympasalen i phagen för att leka av sig. 
Vi ska sedan ha middag och spelkväll hemma hos dem. 
Jättemysig fredag! 

Imorgon ska jag jobba. Vi hörs då! 



Snygg!

Tage pendel klarglas/mässing kommer från Pholc 


Nytt till mig och Junia

Kunde inte motstå! 
Såhär fina ska vi vara i Grekland :) 



Haha får väl se om jag kan bära upp klänningarna lika bra som modellmorsorna. Junia blev såklart superfin i båda klänningarna! 

Firar in våren på Kaly

Ikväll bokade jag flygbiljetter till kalymnos! 😀
Vi åker ons den 6 maj (bara 13 dagar kvaaaar) kl 06.40. Landar i Aten 11.20 och vårt lilla propeller flyg till Kaly går 12.45. Är framme på ön 1 h senare.  
Jag ska försöka packa så smart som möjligt, en resväska och en vagn. Det räcker för oss tre. Såklart får Junia en rygga med iPad och lite annat att sysselsätta sig med och Alicia och jag delar på en nödvändighets väska. 
Alicia får sitta i babybjörnen när vi mellanlandar. Just vid sådana här tillfällen skulle man vilja ha fler än två armar. 
Junia är så pass van att flyga nu så henne litar jag på. Hon vet vad som gäller. Så jag tror vi kommer greja detta utan större problem. 

Vi blir borta 17 dagar ❤




Inskolning

Intensiv dag må jag säga. Jag är otroligt stolt över min lilla Alicia. 
Såklart att man som andrabarns förälder känner sig säker på förskolan, känner personalen och vad de pysslar med men jag säger bara OJ. 
Trodde Alicia skulle vara fastkilad på mitt ben när vi kom till förskolan men icke! Hon är nyfiken, kryper ifrån och söker kontakt, tittar vad de andra barnen gör osv. Visst hon har mig under uppsikt men detta går ju fint! 
Hon använder sig åt sin krypstil än sålänge, det går fortast då. 
Vilan - inga problem (vet att Junia somnade 3e dagen) Alicia somnade som en stock och sov 2 h. 
Då kunde jag få smita ut och leka med Junia och hennes kompisar. Åh vad vi har lekt, känner hur dammig och sandig jag är för jag har typ legat ner i sanden med massa barn över mig. 
Men kul är det! 
-Junia's mamma kolla på mig, Junia's mamma ska vi leka, Junia's mamma du är hök, Junia's mamma ska vi baka.., går ju inte att säga nej när man blir kallad Junia's mamma ;) 

När Alicia vaknade efter vilan så var det inga problem, hon verkade inte sakna mig så jag höll mig borta tills det var dags för hemgång kl 14. När jag hämtade henne kom hon såklart på att jag hade varit borta och blev jättemammig. Men vinkade glatt hej då när vi gick ut genom grinden. 

Imorgon kör vi på igen, men på måndag är det Kim som lämnar kl10 och jag hämtar kl 15... Spännande! 

På eftermiddagen blev det lek i badparken med MJ, barnen, Maarit och hennes Julian och Vendela. 



Hej det är torsdag

Mycket på gång nu! 
Inskolningen har börjat och den kommer jag skriva om senare. Det går galant iaf! 
Igår eftermiddag hade vi kvartsamtal med en av Junia's fröknar. 
Också tummen upp där! 
När vi var borta åkte Junia och Alicia med farfar och Åsa till badhuset och badade, de blev kvar en stund så jag åkte med Sarah hem när hon slutat jobbet. Vi åt vår absoluta favvo-rätt ;) 


Annars då? Jo vi har lekt, lekt och lekt. 





Har inget att sätta på mig

Hej, imorgon ska jag ta mig ner till stan och köpa kläder. Jag måste göra något åt min garderob. Jag har väl kläder men jag ORKAR inte leta fram just de kartongerna  och ställa mig och stryka allt.  
Det räcker med att jag ska ta fram "sommar" kartongerna och börja tänka inför Greklandsresan.  Men såklart så står de kartongerna längst fram för man får inte vara dum när man packar in hela sitt liv i ett shurgardförråd. 
Men ack vad enkelt det skulle ha varit om allt hängde på galgar och skorna stod prydligt uppställda, bara att välja vilka par man ville..
Nu är allt jobbigt. Gud vad slö jag är. 

Jag har ändrat om i mina planer och försökt ändra schemat med personalen på jobbet. Imorgon får jag klartecken, så om det går vägen åker jag och barnen till Grekland redan den 6 maj. 
Hittade en jättebra och billig resa. Tiderna är typ väldigt viktiga för mig eftersom jag flyger själv. Orkar inte kånka och vänta länge på nästa flyg i Aten eller ännu värre - när man måste kuta genom hela flygplatsen för att hinna med anslutningsflyget. Man vet aldrig vilket humör barnen är på när de fått störd och lite sömn. 

Yeye, skulle iallafall vara GULD om vi kom iväg då!!! 



Två bilder från förra året i maj när vi åkte till Kalymnos. Alicias första utlandsresa och Junia som blev helt blöjfri. Stora händelser :) 

Helgen

I lördags var vi som sagt hos Mikaela. Jag och 6 mammor till åt en förträfflig middag från MiraMar. Mikaela bjöd på bubbel och annat gott. 
Vi hade verkligen jätteroligt och dansade till gamla 90-tals hits hela kvällen. 
Sedan gick vi ut en sväng på flamman och dansade av oss. Sen kom Anderas och hämtade oss och fick skjuts hem. 
Tack för allt, var verkligen en toppen kväll! 







I söndags så var det liksom en fixar dag med tvätt och gjorde iordning Alicias väska inför dagisstart. 
På eftermiddagen åkte barnen på kalas i Pershagen och jag, Kim, Jonn och Cecilia åkte till Vidbynäs och spelade golf. Eller de var väl mest killarna som spelade golf, jag och cilla fick slå lite. 
Fantastiskt väder, skönt att komma ut ett par timmar... 

Ja och sedan började ju det gå utför med spyor och grejer... 






Nej!

Vi som skulle börja inskolningen idag MEN magsjukan kom igår kväll. Alicia spydde ner sig själv och nya bilstolen i bilen. Inte för att det var förödande men det är ju lite sådär typiskt att hon hunnit ha den 1 vecka... 
Alicia verkar inte vara direkt påverkad över att hon är magsjuk. Hon äter okej, har sovit bra, fast spydde en gång i natt. Idag har hon inte spytt men däremot är blöjorna inte roliga. 
Hon är på bra humör, kanske något lugnare. Jag ber till högre makter att ingen annan i hushållet blir smittad och att vi kanske kommer igång med dagis i slutet av veckan. 




hej hej heeeej!

Åh älskade lördag, du är så välkommen!
Den här veckan har varit bra, i torsdags så var vi ute hela dagen.
När vi hämtade Junia så stannade vi kvar en studn och Alicia fick gå runt och visa upp sig inför måndagens start. Hon verkar trivas och Junia är ju så stolt!
På kvällen så var jag med Cecilia, Becca och Sarah. Vi år middag, drack vin och spelade party TP och hade jätteroligt. Gravade så mycket att tårarna sprutade! Kom inte hem förrän 01,00 på natten, så det var inte lätt att komma upp på fredagsmorgonen och jobba. Men helt klart värt det!
I fredags så jobbade jag, Junia var ledig men spenderade dagen och natten hos min bror med familj.
När jag kom hem från jobbet så åt vi rökta räkor, med olika aiolisar och baguett. Så efterlängtat!
Kollade på Lets dance och bara tog det lugnt. Alicia var supertrött och somnade vid 20-tiden.
 
Idag har jag jobbat, ska strax åka hemåt. Ikväll är det mammakväll hos Mikaela. KUUUUUUUL!!!!!!

Undrar

Ni är ca 100 pers som läser min blogg varje dag. Några är närmaste familj, några är vänner eller bekanta och så ni som jag inte har en blekaste aning om vilka ni är. En salig blandning! 

Vill bara ställa några frågor, 
Har du barn och hur många? 
Ni som har barn, hur många vill ni ha eller är ni "klara"
Ni som inte har några barn, vill ni ha barn eller inte? Varför? 

Skulle bara vara kul att höra hur andra familjer har det/tänker. 

Jag har väl alltid önskat mig många barn för att jag har växt upp relativt ensam eftersom jag är en sladdis. 
Men sen så gäller det att ha tid och möjlighet för en stor familj också. Riktigt så är det inte just nu, men jag är väldigt nöjd och lycklig över mina två tjejer och att jag försöker att kombinera att köra eget och ha familj samtidigt. Fasen, om andra kan det ska jag väl också klara det! 
Visst det blir långa dagar och mycket samvete hit och dit, men jag tar igen det på annat sätt. 

Skulle vara roligt om ni berättade. 

Kram 



Today

Idag känns det lite i benen. Det blev 14 km pw idag. Faaaasen vad jag kommer att sakna dessa promenader! 😢
Såklart att jag kan gå efter jobbet, men det är inte samma sak! 

Buhuuu, men men bara att sätta igång med det verkliga livet. 
Jag älskar ju mitt jobb. Däremot är jag nog ganska virrig av mig och skulle aldrig klara mig utan min kalender haha. Skriver upp ALLT! 
(Fast ibland glömmer jag hälften) 

Men tillbaka till idag så gick jag och MJ, lunchade på tidermans. 
Sen passade jag Spencer nån timma för MJ skulle tatuera in hans namn bredvid Matilda och Olivers namn :) 

Kl 14 gick jag hem och så kom Sarah förbi efter hon slutat jobbet. 
Vi pratade och planerade sommaren. 
Och bokade en weekend till Palma 4-7 juni. Såklart får våra män följa med ;) 
Jag och Kim brukar smita iväg i samband med min födelsedag och vår förlovningsdag så detta ska bli jättekul och mysigt! Älskar Palma! 

Ja, vad har Junia gjort idag då? 
Jo hon har hängt med sin kusin Lucas hela dagen. 
Han ringde igår kväll och sa att han hade studiedag (han är 16) idag och frågade om Junia ville skippa dagis och vara med honom istället. Eh såklart att hon ville det, så Kim skjutsade dit henne imorse och där har hon varit hela dagen. 
❤ När Tilde kom hem från skolan gick de till lekparken och gjorde massa annat skoj. Så bestämdes det att Junia ska få sova över hos dem på fredag. Så kan Tilde följa med Junia på dansen osv. 
👍 Super bra! 

Ja, så godnatt då! 





Måndag & tisdag

I måndags så var jag och Alicia på jobbet. Fick väldigt mycket gjort denna dag för Alicia sov typ 1 1/2h! 
Sen åkte vi till babyproffsen och köpte ny bilstol och en breezy suflett till donkeyn. Artic grey fick det bli, skulle helst av allt vilja ha i svart men tydligen görs den inte i den färgen. 


Hämtade upp Junia och sedan åkte vi hem till Cecilia. 

Kl 17 åkte hela familjen på 4 visningar. I viksberg och nykvarn... Och i tälje. 


Idag så startade vi dagen 9.15 med att promenera med MJ och Jelena. 
Lunch på nancys och sedan kl 14 hämtade vi kidsen för att sedan leka i badparken och avslutade med lek, cupcakes tillverkning och så lite filmtittande hemma hos fam Wåhlstedts. 
Sen gick vi hem. Fick ihop 17 km idag! 

Väl hemma hade jag två riktigt pain in the ass ungar att ge föda, bada och lägga. Sämsta humören båda två, trötta säkert efter en hel-dag, men såklart ska det ta evigheter innan de slänger in handduken och slocknar. 

Kim kom hem från jobbet kl 22 så nu ska jag äntligen också krama kudden. 

Natti. 





Trött söndag

Idag har vi inte gått ut. Det blååååser alldeles för mycket. 

Vi tog sovmorgon till 10.30. 
Alicia är fortfarande väldigt grinig och har svårt att komma till ro. Men så får det vara nu. 
Annars har vi bara varit hemma, Kim jobbar så jag har ordnat med tvätt och sådant. 
Om en liten vecka är det inskolning för Alicia. Känner på mig att det inte kommer gå lika lätt som med Junis. Alicia är ifs yngre än vad Junia var men Alicia är mycket mer mammig och inte lika modig och självständig. 
Men det vore ju konstigt om de var lika, de är ju sina egna individer med olika personligheter. 
Men jag är trygg med Tom Tits förskola och jag började ju jobba för 1/2 år sedan så jag känner mig faktiskt lugn och förberedd för förskolestarten. 
Alicia kommer vara ensam när hon skolas in, tycker jag bara är bra, för då hinner verkligen hennes pedagoger lära känna henne och ge sin tid till att få henne att känna sig trygg och sedd. 
Fick även veta att förskolan endast tar in syskon detta år. Verkligen ett babyboom år förra året! 
Vi fick välja när vi ville att Alicia skulle börja. Tycker april är perfekt, bra väder, inget slask och overaller, jag behöver inte jobba långa dagar så jag kan hämta tidigt, sen blir det lite ledigt med greklandstripp i maj osv. Känns bra att Alicia får lära känna dagis och prova på innan allvaret börjar sedan i slutet augusti. 
Fram till semestern i juli kommer Alicia och Junia gå 9-15. Eller det är Kim som lämnar och då brukar de snarare ramla in nån gång vid 10-tiden på dagis. Segare människor på morgonen än Junia och Kim får man leta efter. 
Jaja, nog om det. 

Junia hade haft jätteroligt på kalaset igår, men hon skulle åka rutchkanorna hela tiden, hann knappt fika liksom. Om och om igen. 

Nu blir det egengjord pizza till middag! Smarrigt! 





Lördag

Igår var vi som sagt på middag. Sarah, Daniel och Cecilia var också med. 
Vi blev bjudna på fördrink och sedan en himmelsk god middag! 
Daniel hade tom svängt ihop en kaka till efterrätt 👌
Vi hade jättetrevligt och barnen var på gott humör. Junia sprang runt med Abbe (hunden) halva kvällen och sedan var hon spöke resten av kvällen. 
Vi spelade TP efter maten. Alltid kul! 



Tack för igår! 

Helg!

Hejhej. Första gången på flera månader jag sitter vid en dator och skriver ett inlägg.
Den här veckan har gått väldigt fort, i onsdags så fyllde min bror Jonas 45 år, vi åkte hem till honom efter det att Kim slutat jobbet med en födelsedagspresent.
I torsdags var vi på visning...och det huset var inte alls bra. Jag klippte av en bit av håret och färgade... SÅ SKÖNT!
I går jobbade jag, kom hem och blev serverad tacos i stora lass. Cecilia kom över med ett glatt humör och en drös av presenter från Indien till barnen.
Vi kollade på Lets dance, åt Ben & Jerrys och bara va. Skön fredagkväll med andra ord.
 
Natten var dock inte bra, Alicia håller på att få typ fem tänder samtidigt så hon sover sååå dåligt! Stackars liten.
Idag har hon tagit igen mycket sömn..det är bra!
Jag själv har jobbat, men kom hem för en stund sedan. Ska göra mig klar för ikväll ska vi på middag hos Jonn och Sandra.
Kim och Junia är på kalas. Oliver fyller 3 år och har sitt kalas på badhuset i Bro. Kan tänka mig att de har riktigt roligt! Och Junia skulle få inviga sin nya baddräkt.
 
hörs!

Torsdag (fast känns som onsdag)

Härlig vecka! Solen har varit vår vän och lyst på oss när vi har gått våra promenader och lekt i lekparken. 

Idag var vi i badparken med Mary o barnen efter dagis. Barnen lekte och vi hade glassfest med jordgubbar. 
Sen så frågade Matilda mig om Junia fick sova hos henne. Så jag frågade Junis och hon bara spärrade upp ögonen och utbrast - får jag det?! 
Ja sa jag och Mary. Lycklig tjej sa knappt hej då till mig, en liten kram fick jag sen skulle hon hålla Oliver och Matilda i händerna och gå hem med dem. 
❤❤❤




Så jag och Alicia fick promenera hem själva. 
Kim kom hem vid 18 tiden men vi hann bara med en middag innan han fick ett "panik" jobb i sthlm så han åkte iväg igen. Känns lite tomt i sängen nu ska jag väl tillägga. 
Jag ska krypa till sängs redan nu för imorgon jobbar jag. UTAN barn. Fatta vad mycket man får gjort då ;) 

Hej! 

Hola

Tisdag fast känns som måndag. 
Jag har jobbat. Eller försökt rättare sagt. 
Hämtade Junia som vanligt kl 15. Sen åkte vi och handlade glass som barnen fick festa i sig. Det var ju sådant glassväder idag. 

Jag känner mig riktigt oattraktiv förtillfället. Har tappat i princip all färg från Mexico och vågen står fortfarande 2 kg + sedan resan. Inte mycket MEN störande. 
Mitt hår är katastrof, har inte varit hos frissan sen jag var preggo med Alicia. 
Snacka om slitet, men som ni kanske vet drar jag mig för att gå till en frisör. Känner mig så sjukt obekväm. 
Sen så har jag fortfarande min glugg från där min tand satt, det syns inte, men det känns bara sååå B... Det tar ca 6 mån för att det ska läka helt så man kan sätta in inplantat. 
Måste plocka och färga brynen. 
Åh vilka problem jag har haha. Men va tusan om man inte har ett eget hem så får man känna sig sliten. Jag typ varvar med 2 par brallor, toppar och mina jobbkläder. 
Orkar inte... 

Men jag har saker att se fram emot! Jag ser ljuset liksom... 
På torsdag ska jag faktiskt fixa håret och... Cecilia kommer hem från Indien!!! Är hemma ca två veckor.
Happy happy! 
 



Annandag påsk

Vi avslutade denna ledighet med ett biobesök.
Jag, Junia och Matilda åkte till Heron och kollade på filmen Annie. 
Bara tjejer, inga killar fick följa med, sa de :) 
Det gick faktiskt bra, de gick ut en varsin gång för att kissa. Matilda sa att hon tyckte filmen var lång... Haha. Ja nästan två timmar! 
En mysig start på dagen iaf och vi var hemma igen strax efter två. 
Kim, Alicia, Lasse och Åsa passade på att spela en runda golf när vi var borta. 
Så vi kom hem ungefär samtidigt. 
Resten av dagen har vi bara varit hemma, tvättat, lagat mat mm. 






Långfredagen och påskafton

Fredagen började med påsklunch på Kungsholmen hos Kims mamma och Per. Elin och Hampus var även där. 
Barnen fick fina klänningar från pomp de lux ❤
Vi åt, hade trevligt och drack lite vin. 

Kl 15 åkte jag och Kim in till stan och checkade in på Hotell Kung Carl. Vi fick en natt där i julklapp och det passade perfekt att utnyttja det nu när läget är som det är. 
Vi hade bokat vårt favoritrum med badkaret mitt i rummet. 
Men innan vi la oss i badet och kollade på tv och film så hann vi med lite shopping och middag. 
Så himla härlig kväll. 

Vi tog sovmorgon till kl 10 sen käkade vi frukost. 

När vi checkat ut mötte vi upp Sarah och Daniel. Gick runt och kollade i affärer och lunch med ett glas rött på vapiano. 

På eftermiddagen hämtade vi barnen och på kvällen åt vi middag på medusas källare med Sarah, Daniel, Jelena och Tobbe. 
Junia tyckte att det såg ut som att vi var i Mexico :) 
Hon blev bjuden på glass efter maten, kanske för att hon sa "tack" på grekiska. 
Maten var sååå god och alltid kul att träffa vänner. 
Nu är det söndag och det känns som vi bara kommer gå runt i myskläder hela dagen för vi har varit ute och flängt hela helgen. 
Skönt det också innan allvaret börjar på tisdag med jobb och dagis. 
 
Hoppas ni också haft en bra påsk! 


Länge sen!

Nu tänker jag skriva ner lite om vad vi har hittat på under påsken. 

I onsdags så pysslade vi här hemma, satt fjädrar i riset och målade ägg. Junia blev så sugen så hon käkade upp två målade ägg bara sådär. 
På kvällen åkte jag och Kim för att handla inför helgen och det blev grekiska Kolgrillen till middag. 


På skärtorsdagen kom MJ, oliver, Matilda och Spencer över redan efter frukost. 
Vi pysslade och målade påskkort. 
Sedan grillade Lasse korv som vi festade på till lunch. 
Efter lunchen blev det lite lek innan vi begav oss ut med kidsen för att söka lyckan efter påskgodis.
Nästan alla grannar var hemma och var mycket generösa. Ungarna var så glada och lämnade över sina påskkort och sa glad påsk och tack så mycket. Så söta. 
När de delat ut alla kort gick vi tillbaka till Lasse och Åsa som sa att deras påskägg hade försvunnit men fanns någonstans i trädgården. Så då fick de varsinna ledtrådar och gick och letade. Och sicken tur att alla hittade sina ägg. 



De fick smaska i sig lite godis innan de var dags att säga hej då. 

På kvällen hade vi 3 rätters middag här hemma. Hampus och Elin kom och även Kims farbror med familj. 
Jag och Kim stod för förrätten och Lasse och Åsa gjorde oxfilé med alla dess tillbehör till varmrätt och vit chokladmousse till efterrätt. 

Vilken lyckad dag!!! ❤❤❤

RSS 2.0