v.39

känns ju som söndag...men det är ju måndag och det betyder att vi går in i en ny vecka. v.39!
13 dagar kvar... känns verkligen som de kan ske när som helst nu. iaf i kroppen. nya saker..eller känslor händer varje dag. helgen har som sagt varit jobbig. men men...nu känns allt bra igen och jag hoppas alla värden är bra hos bm i morgon.



Nu är bebisen redo att möta sin publik. En genomsnittlig bebis håller fortfarande på att lägga på sig underhudsfett, för att kunna klara temperaturskiftningar bättre efter födseln. De flesta bebisar väger mellan 2,7 och 4,3 kg när de föds och pojkar brukar vara något tyngre än flickor. Alla inre organ är färdigutvecklade, men lungorna är de som når full utveckling sist.

Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen

Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade
Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

VI LÄNGTAR EFTER DIG !!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0