v.38

20 days to gooo...Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
Bebisen väger kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång.

I mitt huvud har jag inte fattat att jag ska bli mamma än... det finns inte på världskartan att om högst 5 veckor (om jag nu går 2 veckor över tiden o de sätter igång mig) så är jag mamma. ingen återvändo. det är så det är! MAMMA! nää... kan inte ens föreställa mig ett barn i min famn som är mitt! hälften jag hälften kim!

väntan är okej. jag vill bara att det ska bli 1 januari för då får lillen komma ut... inte innan. (joo såklart att den får, men jag önskar att den kan stanna tiden ut)
jag har inte packat BB väskan än... det har jag lite dåligt samvete över... jag började liksom tänka på vad jag skulle packa ner för ett halvår sedan... men OM jag packar den så känns det liksom...NU ÄR DET DAGS, och om jag ska vara ärlig så är jag inte 100 på om jag är redo riktigt än... =) konstigt.

jag vill bara säga att jag är lycklig och jag ser så mycket fram emot 2012. då börjar vi ett nytt liv tillsammans. en mamma, en pappa och ett barn. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0