v.37


hej o hå... 27 dagar kvar! dessa sömnlösa nätter gör mig gaaaaalen (men det kommer bli fler... JAG VET ). ingen ställning är skön. imorgon är jag ledig. kanske kan lyckas sova något mitt på dagen. ska till bm kl 11. då ska vi sammanfatta graviditeten och skriva klart hur jag/vi vill ha det på förlossningen. inte för att jag VET hur jag vill ha det... men jag skriver väl ner det som verkar bra för mig. som ryggbedövning. det är något för mig. Ja annars har jag inte så mycket mer att tillägga... det gäller väl att Kim har på sig mobilen nu, för om jag förstår allt rätt kan bebben komma...redan nu! scaaaary...

Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.
Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta.
I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången)
När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.
Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0