Funderar...

Det slog mig att vi har ganska många föräldradagar kvar att ta ut med barnen.
Med Junia har vi 118 dagar men eftersom hon är född 2012 så gäller de gamla reglerna och vi kan ta ut dem tom hon går ut första klass.
Däremot blir jag nu helt ställd att vi ha 230 dagar kvar med Alicia MEN vi måste ta ut 134 dagar innan hon fyller 4 år! Hur ska jag hinna med det? Vill absolut inte att dagarna ska gå till spillo så nu måste vi göra upp en plan. De resterande 96 dagarna får vi utnyttja tom hon går ut 5e klass. Varför ska det vara skillnad för mina barn?!
Tycker nya systemet är så KASST, tycker även de öronmärkta 90 dagarna är dåligt. Varje familj borde få bestämma hur de vill göra fram till barnen är 12 år. Det låter rimligt.
Nu har ju vi "bara" 60 personliga dagar var så jag ska väl inte klaga, men va fasen...
Med Junia delade vi lika på föräldraledigheten och fick jämställdhetsbonus på 13.000:- men med Alicia funkade absolut inte det eftersom Kim startade sitt företag i samma veva som jag blev gravid.
Livet ser annorlunda ut, tycker bara att det är upp till var och en.

Nu är jag stressad över detta också... Vilka problem man har va?
Skulle ju vara GULD om man kunde ge bort lite dagar till familjen. Att Sveriges system slukar våra dagar och pengar ska de definitivt inte få göra iaf!

Nystädat, rosor på bordet och en sjukling som sover i sängen.
Junia ska iväg och leka med Oliver och Ellen ikväll. Så mysigt att ha sysslingar i samma ålder!

Trevlig fredag!


Kommentarer
Postat av: Nina H

Haha så komiskt! Vi har typ exakt lika många dagar kvar totalt :) Vi har 201 dagar för Charlie och 148 kvar för Hugo. Har tagit ut 279 dagar för Charlie så vi kan slappna av lite.

Svar: Oj vad är oddsen! Känns skönt att ha dagar kvar men skulle ha känts ännu bättre om vi fick några till år på oss... Men vi ska nog kunna göra slut på dem ;)
emeliehellman.blogg.se

2016-09-12 @ 11:14:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0