Mums!
Kladdkaka:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Daimgrädde:
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk florsocker
2 st daim (dubbel förpackning)
Smörj formen (med löstagbar botten)
Smält smöret i en kastrull på spisen och bryt chokladen i små delar och blanda i smöret till det blir en smet.
Låt svalna.
Vispa ägg och socker. Blanda sedan i choklad smeten.
Blanda mjöl och salt. Häll ner i smeten och vispa till en jämn massa.
Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen, 15 min på 200 grader.
Låt svalna, sedan in i kylen.
Daimgrädden:
Vispa grädden fluffig tillsammans med kakao och florsocker.
Grovhacka 1 daim och häll det i grädden.
Lossa kakan från formen och bred daimgrädden över kakan.
Använd den andra daimen (krossad) som dekoration på grädden.
Done!
Tack :-)
Mums vad gott det låter/ser ut!