Torsdag

I natt drömde jag att vi fick en flicka som fick namnet Lilli, konstigt för det namnet har vi inte pratat om alls. 
Kanske ha sett det i nån tidning, eller på nätet så kom det med i min dröm...

Min och Junia's dag har iaf varit jättemysig. Kim var hemma med oss till 11 så vi hade familjefrukost och mys i sängen. 
På eftermiddagen gick vi till stan och hälsade på Nina i butiken. Sedan vidare till Ica där jag handlade allt till morgondagens julfrukost på jobbet. Köpte julskinka från delikatessen bl.a. Den såg riktigt god ut. Skulle även hämta ut Astrid Lindgren kappsäcken men den var ju gigantisk och jag pallade inte att få med mig allt hem på vagnen så Kim tog den efter jobbet. 

Har fixat med lite julklappar, små "tack för den här terminen" presenter till Junia's fröknar och Wilmas dagmatte. 


Just det, var på HM på barnavdelningen och letade skor till Junia. Junia satt i vagnen och småslumrade lite då plötsligt en kvinna började gapa vid kassan. Kanske i 27-30 års åldern började hon skälla ut kassörskan om att hon ville byta sin dotters klänning för att den var smutsig. Varken kunden eller kassörskan hade sett att den var smutsig när hon köpte den. Så kassörskan sa oj va tråkigt vi byter. 
Men kvinnan gav sig inte utan skrek: du är ingenting, DU borde ha sett att den var skitig, vilka kan sälja skitiga kläder?!?! kunden har alltid rätt, osv bara malde på respektlösa och kränkande ord. Typ som "om jag säger tvi och spottar så ska du svälja" Alltså vem säger något sådant? Och på en barnavdelning där det var massor av barn!? Junia blev helt förstelnad. Kassörskan försökte lugna henne men det gick liksom inte, kvinnan fortsatte - vem fan är du? Du har väl bara jobbat här i 2 år, jag vet att kunden har rätt alla har väl nån gång jobbat i en skitbutik. Tillsist gick kassörskan upp för trappan och försvann, en kort stund efter gick kunden... Och där stod vi... Alla började viska och prata med varandra. Alla syrianer började spekulerar om vilken familj hon kom ifrån osv. 

Jag blir så jävla irriterad på otrevliga kunder, det kan verkligen förstöra hela ens dag och jag tar det verkligen personligt när en kund blir upprörd och är elak när man bara försöker be om ursäkt och ställa allt till rätta. 
Men jag blir också irriterad på otrevlig personal, speciellt om man frågar efter något och de inte " har tid " att hjälpa till. Typ tycker att man är " i vägen" Men så är det ju kunden har ju alltid rätt. Det lärde jag mig tidigt. 

Men jag har fått säga ifrån vissa gånger, jag har tom sagt åt en kund att lämna affären, du är aldrig välkommen hit igen. Och jag struntar i att du ska sprida ut i hela eskilstuna hur dåliga vi är för att när kunden gör personliga påhopp och förnedrar mig eller min personal är det tack och adjö. Jag vägrar att fjäska för människor som uppenbart bara vill mucka gräl. 
Men vi är skonade från "mucka gräl kunder" tror det är mycket värre i klädbutiker, cafér, restauranger osv. 
Vår största målgrupp är ju medelålders kvinnor och män och de brukar inte brusa upp sig om något blivit fel. 
Dock är det många äldre män som inte "tror" man kan vissa saker och vill helst ta detta med en manlig kollega. Fine, om de tror att mina manliga kollegor är bättre på det ena eller de andra får de tro det. Jag säger inte emot :) 
Men visst är det frustrerande ibland. 

Oj nu är det middagsdags!!! 
Hej! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0