Junia's första dag på förskolan.

Vi började dagen halv 10. Kim kunde ta ledigt 2 h från jobbet, verkligen skönt att han också kunde vara med en stund första dagen. Han har aldrig varit där så vi började med en rundtur.
Junia och 10 andra barn börjar i hemvisten vatten. Junia är näst äldst på vatten.
Junia var lite reserverad och blyg i början och ville hålla både mig och Kim i handen, men efter 10 min började hon ta för sig och sprang runt på egen hand.
Vid halv 11 var det fruktstund, det gick inte hem hos Junia. Hon satt och tittade på de andra som åt och nöjde sig med vatten.
Sedan lekte vi lite till, stod vid handfaten och spolade vatten, tittade i böcker, rullade boll.
Vid 11 snåret var det dags för lunch. Samma sak där, Junia fick i sig en halv potatis. Wooooow liksom. Jag vet att man inte kan dra några slutsatser efter en enda dag, hon äter nog när hon inser att alla andra barn gör det.
Efter lunchen var det vila. Jättemysigt med musik och madrasser och kuddar i det mörka rummet. Men även om tiger och nappen var med så ville hon inte sova. Så vi gick ifrån hemvisten och hittade på annat istället. Det var ungefär hälften av barnen som somnade så Junia fick leka med de 5 som inte ville sova. Sedan gick vi ut till de lite större barnen och lekte lite innan vi sa hej då. 12.45 gick vi hem. Helt lagom dag för oss. Många nya intryck och många nya kompisar. Alla pedagoger är så rara och pratglada.
Nu får vi se hur det går imorgon :)

Så här står det om Tom Tits förskola, och jag håller med; det finns massor att göra och experimentera med.
"Vår förskola sätter barnens upptäckande och experimenterande i fokus för att bland annat utforska naturvetenskap och teknik. Här finns plats för utforskande barn och medforskande pedagoger."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0