åh vilken häääärlig söndag.

min skönhetssömn stördes en aning inatt. kim kom inrasande vid halv 4(halv 5). pigg o glad och ville prata om allt möjligt. så är det alltid när han är på lyset.
min klocka ringde 09.00 (tack o lov för en timma extra), åt frukost, drog på mig sköna kläder o sen begav jag mig till jobbet.
det blev en intensiv dag... min rygg gick sönder av att klättra på stege och böja mig. vi ominventerade hela butiken. fan va skönt att det är över nu. jag kommer drömma mardrömmar om den där jäkla inventeringen.
kom hem helt slut och trött i kroppen vid 18 tiden. så stod maten på bordet, ljusen var tända och disken var diskad. då blev jag på bättre humör... fick även en välbehövlig ryggmassage. pluspoäng.

nu ligger vi i sängen och kollar på beck. vi har precis bokat flygbiljetter till grekland. flyger till aten på skärtorsdagen den 5/4 och stannar 10 dagar. så bebisens första påsk ska firas i grekland. (vi hinner även med den grekiska påsken som infaller en vecka efter den svenska). ska bli jättemysigt!
4500:- gick kalaset på för oss o det är ju helt okej. ska bara komma ihåg o ringa till sas(när h*n väl är född) och säga att vi har en liten till med oss...

imorgon ringer klockan extra tidigt, morgonmöte på jobbet!


glöm inte att ställa tillbaka klockan

sådär ja.. nu har jag iaf gjort det! klockan är 01 och inget annat.

idag har jag jobbat. det var en bra lördag. mycket folk och timmarna bara flög iväg. sånt gillar vi.
efter jobbet så softade jag framför tv:n innnan det blev dusch och fixing inför kvällen.
åkte o hämtade upp sandra, malin o jelena. sen begav vi hoss hem till sarah som bor i gubbängen.
hon hade fixat en suverän middag. fläskfilé med pressad potatis och rödvinsås. ooooooooch JA efterrätt! hallonpannacotta! O JA jag tog 2 bitar!
efter massa snack och skvaller begav vi oss tillbaka till tälje runt 12-tiden. tjejerna var sugna på en utgång här i stan så jag fick sällskap i bilen hem =)

nu ligger jag i sängen och kollar på en skräckis som går på 6:an. ondskans barn tror jag att den heter. jag kommer säkert drömma om att jag ska föda en liten djävul efter den här filmen...men vad tusan... jag älskar ju att kolla på skräck/rysare.
imorgon är det jobb som gäller. o ja, jag är så taggad.
mjukisbyxor ...yeeeey.

rebecca har något i kikarn...jag undrar vad det är... får väl se på onsdag. spännnade.

godnatt!


en bild från i somras

hej

ikväll har jag bara varit mig själv.  
jag gjorde 2 st skagentoasts när jag kom hem efter jobbet. slängde av mig kläderna och kröp ner i soffan med min mjuka morgonrock o wilma och tittade på idol.
skönt för både mig o bebben att få lite ensamtid.
en chokladkaka o en påse smågodis bara till oss =)

efter ett bad (hahha det är så roligt att se hur magen verkligen ändrar form när bebben rör på sig... så jag har legat och skrattat högt för mig själv) med inpackningar och ansiktsmask beger jag mig till sängen. jag är trött... lite dåsig.. men ååå vad jag mår bra. är magen lugn är jag JÄTTE-lugn.

kim är ute på galej. jag ska bort imorgon. det räcker gott och väl för mig.

godnatt på er!

2 jobbiga nätter

usch..jag känner mig helt sänkt. jag har mått så illa de senaste nätterna. vet inte hur jag ska ligga. vet inte vad jag ska göra för att det ska bli bättre. jag behöver sömn nu. fan... så irriterande att inte kunna sova och bara ligga o känna... nu spyr jag...nä nu...NU vända vrida gå upp, kissa, gå runt, dricka vatten... ligga och kolla ut i mörkret och bara känna att magen är ivägen!

igår så skyndade jag mig hem efter jobbet, jag o kim gjorde oss klara sen mötte upp becca o jonas och gick på stand up och åt middag. alltså jag har inte garvat sådär mycket på länge. becca o jag gravade heeeeeela tiden. al pitcher är verkligen landets roligaste...mitt i prick humor!

idag är jag ledig... har försökt att ta igen förlorad sömn... ska snart göra mig klar och ta en prommis med wilma till brunnsäng. kl 18 ska jag o tilde åka till heron och gå på smurfarna 3D.

hej så länge!

v.30

Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå.

ja.. nu är det drygt 10 veckor kvar. jag har börjat fundera mycket över förlossningen. vet inte hur länge jag ska jobba heltid, jag har ju sagt att sista jobbdagen är den 23 december... men undrar om jag verkligen kommer att palla med det. än så länge fungerar allt som det ska. jag har inga besvär alls under arbetstid. känner bara av att jag verkligen är trött och öm i kroppen när jag kommer hem på kvällarna. å då är det ju bara att vila. soffläge liksom. 75 dagar till känns ju lätt som en plätt ;) 



vi längtar efter dig bebboooo!


hejhej

så var helgen slut igen!

i fredags var vi hos min syrra o hennes kille. vi åt en riktig go middag och kollade på idol. klockan bara tickade på och vi var inte hemma förrän 02!

i lördags jobbade jag, när jag kom hem blev det en tupplur innan det var dax för storstädning. sen åkte jag hem till mina föräldrar. mormor, maria,lage, emilia, ali och zakie var där. 5 generationer... bilder kommer. min stora fina familj! det blev middag och efterrätter =)
sen kom kim och hämtade mig, vi skulle avsluta kvällen med mys framför tvn med chips och dipp, men bebben i magen ville inte alls det så jag fick gå och lägga mig och försöka sova istället. usch... illamående som tusan.

vaknade helt utvilad idag iaf. städade till de sista och sen begav vi oss till ikea. köpte spjälsäng, skötbord, sängbord, påslakan och allt sånt som behövs nere i grekland. vi ska åka dit den 5 april och fira påsk och då behöver ju bebbo en del saker. så vi ska frakta ner allt i feb/mars. sen åkte vi raka vägen hem till kims mamma o Per för att äta middag. hampus, linda o kims morfar var också där. SOM vanligt var efterrätten sjuuuukt go! (varmrätten också...men just nu lever jag för efterrätter)
kvällen avslutas med film och mys i soffan.


v.29



Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar
Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.
Nu ligger slutspurten framför dig.
Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen.

oj

var har den här veckan tagit vägen? jag blir lite rädd över att tiden går så snabbt. nu är det bara 80 dagar kvar till bf. 80 DAGAR! hjäääälp.

vi var på oxbackskliniken i tisdags. mätte magen som växer som bara den, lyssnade på lilla hjärtat, kollade mina värden och vikt. allt var bra, förrutom att jag ska dubbla järntabletterna eftersom järnvärdet fortfarande var lågt. viktuppgång såhär långt är 7 kg. känner mig  mycket tyngre. jag blir typ anfådd över minsta lilla.
igår var vi på en förlossningsföreläsning på sjukhuset. jättebra info och så men jag känner att rädslan och att det är nära nu smyger sig på. jag är inte rädd för själva förlossningen... jag är rädd för det efteråt! ETT BARN. jag vet inte hur man gör då... det är så konstiga tankar och funderingar som flyger runt i huvudet just nu.
men det känns bra att vi har fått info om alla smärtlindringar, nästa gång vi träffar barnmorskan ska vi gå in mer på detalj om de olika sätten.

pratade med cecilia igår också. hon fyllde 25, va i indien och levde livet. önskar att jag kunde åka en snabbis och hälsa på =)


leeedig

kom precis in efter en prommis med wilma. inte lätt att släpa med henne ut i regnet. hon stannar var 5e meter och bara vill gå tillbaka hem. en riktig grek-hund ä vadr hon är, som vägrar att gå ut när det regnar/blåser eller snöar.

jag sov som en prinsessa inatt, bebisen hade krig med sig själv precis innan läggdags så resten av natten var superlugn. jag sov riktigt länge också.
om en timma ska vi till bm och checka läget <3 

hej så länge!

helgen

ja så kan vi ta helgen också.
i fredags jobbade jag, Kim kom och hämtade mig vid 16-tiden. (han jobbade i strängnäs) vi åkte till enhörna och testade alla nya saker till vaggan. det blev sååå bra. det såg så mysigt ut...ville bara krypa ner själv :)
sen åkte vi och handlade kvällsmat.
det blev en riktig softkväll med mys och idol. somnade tidigt.

i lördags var jag som sagt ledig. vi hade världens längsta sovmorgon och sen gjorde vi oss klara till kvällen. farmor har fyllt 85 så hon bjöd hela släkten på 3 rätters på glashyttan. kl 17 var vi där o hade väldans trevligt och det var så god mat! jag var som vanligt chaufför och vi kom hem runt midnatt.

imorse fick jag världens bästa frukost. Kim åkte och köpte baguetter, vaniljmunkar och kladdkaka.

ikväll blir det britney spears i globen med becky. ska käka middag i sthlm innan också. tror på en toppen-kväll!



bebben ska få ligga i sin pappas gamla vagga<3

v.28

nu är ju v.28 snart slut... det går så snabbt nu så jag knappt håller koll...


Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.


trött

nu är jag helt trött i kroppen och i huvudet. så är det när man åker 08.30 på morgonen och kommer hem runt 22 på kvällarna. finns inte mycket tid över till annat än sova när jag kommer hem. den här veckan har vi fixat med julen. snart är allt uppe. skönt... oo så skönt att de snart är över. julen alltså ;)
ikväll kom jag iaf hem skaplig tid, kl 20, vi mumsade i oss pizza sen drog kim och spelade badminton. väldigt manlig och krävande sport enligt honom.
jag har försökt leta fram ett försäkringsbrev men eftersom min gravidhjärna är helt flippad vet jag inte vart jag har lagt det. jag blir irriterad över sånt. jag glömmer bort saker. enkla saker.
jag längtar så mycket efter en liten sovmorgon nu...! får ta det på lördag. min första lediga lördag sedan semestern. det ska fan firas!

nä nu kryper vi till sängs, jag, kim o wilma. bebben i magen är en vildning. önskar faktiskt att den skulle kunna ligga lite still så jag kan få somna!
mitt humrör har inte varit på topp de senaste kvällarna, jag skyller på lite sömn och illamående. jag är impad över att kim är så pass lugn som han är. tack min älskling för att du står ut med mig!

natti



helgen

hej. jag har som vanligt haft fullt upp hela helgen. i fredags jobbade jag, sen fort hem och gjorde mig klar inför kvällen. ny klänning, locka håret...kändes nästan som en helt vanlig partynight. efter ett tag kom kim, martin, malin och patrik. vi käkade pizza o kollade på fotbollen. sen kom cecilia, jelena, tobbe, sarah, daniel, gurra, jonn, sandra, danne, rebecca, oskar. jelena tog med sig en smarrig vitchokladkladdkaka. den blev uppäten ganska fort. det blev fest på hög nivå... det märktes. jonn och kim var på hugget ;)
vid halv 12 gick vi till flamman. becca hade bokat soffan till oss. skönt för mig ;) jag gav upp vid 01 och tog bilen hem. de andra fortsatte.
jag har ingen aning hur många shots kim tog den natten, tydligen vääääldigt många eftersom han låg död i sängen hela jäkla lördagen.

själv jobbade jag. sen blev det födelsedagsmiddag i nykvarn. vi firade tilde och nina. åt god mat, träffade släkt och vänner, åt kladdiga chokladtårtor. mmmm mycket gott. jag kom hem vid elva, mätt och belåten. kim vaknade till men vi somnade ganska snabbt.

idag har vi varit o hälsat på mamma o pappa, hämtade wilma. va i enhörna och kollade in vaggan. mätte och åkte till babyland och köpte påslakan, täcke, kudde och allt sånt. läääängtar tills jag får bädda, fast först ska allt tvättas och kim får skruva ihop vaggan ordentligt. den är vit och jättefin. precis en sån vagga jag vill ha, bara sänghimmel som saknas.
sen blev det mat på grekiska kolgrillen. snart ska vi på bio med malin och patrik.

imorgn är det måndag igen. morgonmöte och VI går in i vecka 28! ojoj bara 12 veckor kvar!

min lediga dag

ooh jag hittade 2 klänningar, en tunika och 3 linnen idag. glaaaad. jag har inte varit shopping sugen sen jag blev gravid. känns inte super kul att handla kläder när man inte vet hur kroppen kommer att se ut nästa månad...eller nästa vecka. men idag så! jag o cecilia tog ett stort provrum på hm i skärholmen och jag provade nog 15 olika klänningar.
jag köpte också ett efterlängtat maria montazami läppstift. nude. precis JAG. jag älskar nude.

vi åkte även förbi flamman o sa hej till becca o robin. det har blivit jättefint på övervåningen. äntligen plats för dans!!! =) vi ska dit imorgon kväll. först blir det en liten förfest på täppis. precis som förr.

mamma o pappa missade planet från aten till sweden. så de fick åka till amsterdam. nu håller jag tummarna att de landar i skaplig tid ikväll... känns ju mindre kul att åka i natt...

nu väntar jag på att kim ska komma hem så jag kan ställa in maten i ugnen. pesto/mozzarella quorngratäng med ris.


kolla in va fin himlen var ikväll!











mina tankar

åå nu är jag sen igen. jag ska hämta upp cecilia och sen ska vi till flamman och hälsa på becca.
men jag blev fast i sängen med massa tidningar. läste en artikel om amanda widell (mannen i hennes liv är alex shulman).
det kändes som hon berättade om en liten del av mitt liv. efter 7 veckor blev de gravida med dottern charlie.

typ samma sak hände mig och kim. det var inte meningen, man trodde att man hade koll, man viftade bort tankar och tänkte näää sånt händer inte oss, och när det hände tänkte man först inte tanken att vi skulle behålla det. 
men som amanda beskrev det, barnet kom till av passion.

Jag tror på att skaffa ett riktigt kärleksbarn.. va tusan, hela mitt liv (och mitt liv har sedan jag blev delägare gått ut på att jobba och prestera) företaget har varit mitt barn, jag blir så uppgiven och ledsen när vi tappar omsättning nån månad, eller när vi har inbrott eller bara när en kund känner sig dåligt bemött. det känns rakt in i hjärtat. visst nu är det bara en pytteliten del av all glädje jag får. nöjda kunder som uppskattar en, gör hela min dag. man känner sig duktig och VILL bli ännu bättre. bättre självförtroende. 
varje annons känns kul, möte med säljare, nyheter, nya koncept, mässor.
jag tänker mycket. jag tänker på hur ska jag göra det bättre, hur ska jag lösa detta för att få företaget att gå bättre. jag försöker verkligen.
såklart är det jobbet jag tänker mest på nu under graviditeten. jag tänker inte på förlossningen, jag är inte rädd...orolig. inget. jag tar dagen som den kommer. men jag tänker såååå mycket på hur företaget går när jag inte kommer att finnas där. de anställda litar jag 100% på, men de kan ju inte veta hur jag tänker. eller vad jag vet. de gör på sitt sätt. som min pappa. han gör på sitt sätt - och det är inte mitt sätt! jag måste våga släppa taget och koncentrera mig på att min nästa uppgift: att vara mamma. o efter ett tag kommer jag tillbaka och tar min roll i företaget igen. det känns så jäkla jobbigt. men det ska gå!

jag älskar kim och jag kan inte planera allt, med karriär och hus och känna sig redo. då blir det ju försent. när skulle JAG ha kommit på tanken; nä nu har vi allt klart nu skaffar vi barn. nej...det är inte jag.
som sagt, vårt barn är ett kärleksbarn som blev till av passion och massa kärlek. allt är rätt och jag kan inte önska mig en bättre pappa till mitt barn.

jag vet egentligen inte vad jag har skrivit om...osammanhängade kanske. men jag kände bara min hjärna behövde avlastas lite.

NU DUSCH OCH HEM TILL CILLA. bye.

just det, ska hämta mamma, pappa o wilma på arlanda idag kl 18.30.

4 månader

egentligen "firar" vi inte varje månad vi har vår förlovningsdag. vi sa att halvår och år är okej :) men igår när jag kom hem efter jobbet stod maten på bordet, ljusen var tända och jag fick en bukett blommor. för 4 månader sedan när vi var i sviten på halkidiki frågade kim mig. han sa att han var lyckig och att han älskade mig. vi hade champagne och pringleschips. det var bara han och jag i ett jättefint rum. allt var perfekt. fast idag är det så mycket bättre. för varje dag som går älskar jag bara honom ännu mer och han har blivit min bästa vän, vi kan prata om allt och jag känner mig så jäkla trygg med honom. han är väldigt omtänksam... och rädd om mig och det älskar jag. om 3 månader blir vi föräldrar och jag längtar så mycket!

vilket puttinutt inlägg det här blev, men ETT är väl ok?




jag + 5 extra kilon + en tvättkorg. mitt liv just nu =)

tisdag

förmiddagen gick bra, men sen började korten att strula på jobbet. jag blev så irriterad. frustrerad. det ska ju fungera. vi lever ju på att få in pengar! suck o stön. blev kvar en stund efter jobbet för att försöka ordna med kunder som ville att jag skulle skicka faktura istället. sen bankade jag pengar.

jag behövde en riktig god middag så jag o kim lagade min favorit fläskfilé (med persilja, gräslök, dragon, körvel, lök, vittvin, maaaassa grädde o en skvätt senap.) det räddade min dag kan jag säga.
slängde ihop en kladdkaka också, den blev klar i ugnen lagom till att cecilia kom. vi satt framför tvn, snackade o mumsade resten av kvällen.

måndag

kaosmåndag kan vi kalla denna måndag. jag hann inte med det jag skulle i morse, ska gå upp extra tidigt imorgon så jag hinner med e-ljus o narva.
kassasystemet krånglade. jag fick be kunder att komma tillbaka imorgon och betala.
sen blev det nykvarn... hämtade lampor. blev kvar på middag (tack o lov) GOTT! vid 21 hamnade jag i brunnsäng och hämtade tvätt medan kim fixade med elen.

nu är jag på täppis. jag ska sova. NU NU NUUUUUUUUU! helt jävla slut som artist. godnatt.

v.27

Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Jaa... allt är som det ska. tror jag. jag blir lättare andfådd.. när jag irrar runt på jobbet... eller stan=) fick första rejäla kicken idag. kändes mysko. jag blev helt paff att den liksom är kapabel att få in en sådan spark.
magen växer...svårare att hitta på kläder i morgon-stressen.
nu går det fort fram!


helgen

bestod av städning. och jobb. en härlig blandning. ibland kommer sånna där skit-helger. man måste ta tag i skitjobbet. så som tvätt i mängder. städning på högsta nivå. typ damma av persiennerna. sånt som man aldrig gör.
i söndags var det visning här. jag o kim åkte ut till enhörna till hans mamma och försökte leta reda på hans gamla vagga, men utan resultat. nånstans finns den men...aaa...vart..
sen var det middag hos kims pappa som fyllde år. massa god mat och efterrätter =) ÄÄÄLSKAR efterrätter. träffade lite släkt och sådär.

vid halv tio var vi klara. plockade upp cecilia o kasper och begav oss till heron för lite bowling. jag vet inte vad jag ska säga så¨jag låter bilden tala för sig själv... segertåget fortsätter att rulla som de ska i alla fall !!!


hej

jag har inte hunnit med att blogga. i torsdags hade jag o cecilia en hel-dag. vi va på skogshöjd och spaade och körde på behandlingar. det var gött det! (fast jag fick en liten attack) men eeeeh, det får man stå ut med som gravid ;)
sen lunchade vi på tratten, varsin skagentoast smällde vi i oss. vi gjorde stan. pratade...bara va...

jag var rätt slut efter behandlingen så det blev sängen redan kl 20 för mig. tv, säng och min kärlek. det ni...




RSS 2.0