Zombie

Har inte sovit en blund! Alicia har kliat, klagat och varit vaken hela natten. Som tur var hade vi en tid inbokad på VC imorse pga av hennes hosta och andra förkylningssymtom som inte gett med sig på 5(!) veckor. Så de kollade upp vad det var för utslag.

Så domen blev höstblåsor! Stackars lilla plutt, att du aldrig får ro.
Hela kroppen kliar men värst runt underlivet och munnen. Detta är ett virus och det finns ingen medicin att ge så vi får vänta ut det...
Vabb för Kim, jobb för mig.

Mitt samvete drar mig mitt itu 💔


Sova

Dags att krypa ner i sängen. Ska upp tidigt imorgon. Tycker väl att jag alltid går upp tidigt (07.00 😱, nu kanske inte det är jättetidigt för er men jag kommer hem 19.30 om kvällarna och då känns 07 tidigt för jag hinner inte direkt med något vettigt om kvällarna och INTE på mornarna) men imorgon ska jag duscha OCH tvätta håret innan jobbet och det brukar jag aldrig göra (jag är en kvällsduschmänniska) brukar åka hemifrån 08.30, lämna kidsen och vara på plats i etuna kl10.00 eller något senare beroende på vad jag ska hämta/lämna hos leverantörer eller så.
Men...
Imorgon blir en fullspäckad dag. Har lite att förbereda inför torsdagen då vi börjar vår superhelg! Tors fre och lördag lämnar vi 20% rabatt på ALLT i hela butiken. Alla ljusexperterbutiker i hela Sverige kommer att ha detta erbjudande denna helg. Ska bli spännande. Vi har fått in sååå mycket fint!

Ja vad mer händer imorn...
Alicia ska till vårdcentralen kl 09!

Vi hörs!

Nedan kommer lite inspo bilder på några nyheter i lampvärlden. Några kanske ni redan känner igen, men de har kommit i nya färger och storlekar. Då räknas det som en nyhet, älskar den ljusgrå fjäderbollen i large.


Ny frilla

Herre Gud vad mitt hår behövde det här!

Haha ser nu att jag inte har några brallor på mig när jag tog kortet 😂

Klippte av en rejäl bit, färgade det mörkare, tog bort det gula i längderna och vola - en helt ny Emelie. Nu ska jag bara vänja mig med det här korta håret 💇🏼


Klart!

Nu är allt bokat och betalt. Vi börjar med 7 nätter på Bangtao beach (sunwing resort) ligger väldigt nära Phuket flygplats och det är ju väldigt behagligt efter en lång flygresa.
Vi flyger med ett nattflyg med Qatar. Bagage ingår. Mat och dryck också.

Efter Bangtao rör vi oss vidare och spenderar 8 nätter på Katathani beach resort i Katanoi. Vi har kollat på det hotellet måååånga gånger men aldrig gjort slag i saken. Men nu hade de nått erbjudande och så hade vi 11% extra rabatt på mailen så vi slog till med juniorsvit med havsutsikt.

De sista 5 nätterna håller vi öppna för förslag. Vi får se vart vi tar vägen!

Äntligen är vintersemestern bokad och nedräkningen har börjat!

Bangtao

Katathani


Söndag

Haha jag är fasen tröttare när jag är ledig! Dagen har varit SEG. Men skön.
Vi var och handlade på Net on Net. Sedan veckohandlade vi på Ica innan vi begav oss hem.
Mjukiskläder och soffläge här! Jag har börjat kolla på vänner igen. Min absoluta favorit serie. Jag har sett alla avsnitt säkert 10 ggr men jag tröttnar aldrig.

Kim är och spelar golf, ikväll kommer Lasse, Åsa och Jelena över och vi ska bestämma och boka boende i Thailand.
Känner att vi lika gärna kan göra klart allt nu för priserna hade gått ner sen sist och hotels.com ger 11% rabatt om man bokar nu.

Okej. Vi hörs!!!


Länge sedan

Här ekar det tomt. Har verkligen inte gjort något annat denna vecka än jobb.
I onsdags var Kim i Gävle för att sälja en av sina bilar och jag jobbade sent så barnen sov hos farmor och Pelle ❣
Jag kom hem till ett tomt hus och tröttheten slog mig rakt i ansiktet.
Åt snabbt upp min micrade mat och sedan somnade jag.

På torsdagen hängde barnen kvar i sthlm fast hemma hos Malin som hade en ledig dag. De blev bakning, lekparkshäng och dans som jag förstår. Tack för hjälpen ❤️❤️❤️ de har så roligt med dig Malin!

I fredagskväll kom Jelena och Kalle över. Åt middag, kollade på idol.


I lördags försov jag mig (alltså hur är det ens möjligt? Tror sist jag försov mig var när jag gick i skolan...)
Jag trodde jag ställt klockan på 08 men vaknade med ett ryck 08.45 av att något inte stämde. Mycket riktigt- redan där gick mina morgonrutiner i kras. 20 min senare sitter jag i bilen på väg till eskilstuna.

Denna vecka har jag spenderat 12 h i bilen. Man hinner tänka ganska mycket då. Tack och lov för att P3 dokumentärer.

Tillbaka till lördagen så gick det iaf undan på jobbet. Kom hem, slängde mig i duschen sen vidare till Gubbängen och hem till familjen Budai.
Hade kvällen till ära fått den viktiga uppgiften att passa Victor några timmar när hans mor och far roade sig på tu man hand.

Först gick vi en promenad och köpte pizza.

Sen bytte vi blöja

Sen lekte vi lite

Sen åt vi kvällsmålet

Och sen somnade Victor i sin vagga.

Ja... Det var ju enkelt det där... 😎


Den här helgen försvann lika fort som den kom...

Veckans enda lediga dag spenderades länge i sängen. Kidsen sov till 10.30 - och det gjorde vi med 💤💤💤
Så skönt!
Vi åt frukost och chillade i pyjamas tills det plingade på dörren och där stod familjen Wåhlstedt och ville att vi skulle komma med till skateparken.
Men vi hade andra planer precis på förmiddagen.
Visning 👇🏼

Och handla lite smått och gott. Behövde en varmluftborste men Elgiganten hade inte den jag ville ha.
Men sen åkte vi till skateparken och mötte upp de andra.
Barnen hade jättekul. Sen kom Jelena och Kalle med fika. Så efter ett tag kom även Sarah, Budda och Victor som varit på dop, precis i närheten.
Så där hängde vi 😜

Ikväll blir det en lugn kväll, barnen har ätit middag och är duschade. De är trötta och somnar nog snart. (Önsketänkande)
För oss blir det lövbiffgryta med ris.
Imorgon ska jag upp tidigt, ska hämta min kusin vid Östertälje och hämta lampor på Eljus innan öppning 😴

Denna vecka som kommer jobbar jag också alla dagar, men förhoppningsvis kan jag ta någon dag ledig veckan efter. På fredagen ska vi på Justin Bieber och då hoppas jag att jag kan ta the day off.


En trött lördag

Å vad jobbigt det var att gå upp igår morse. Jag var sååå trött. Alla andra sov så gott och jag önskade att jag kunde få ligga kvar i sängen.

Dagen på jobbet var seg. Jag kom aldrig ur min koma. När jag kom hem vid 16.30 kröp jag ner i sängen brevid barnen och satt på en film. Jag somnade efter 10 min.
När jag vaknade doftade det mat i huset.
Klev upp och blev serverad en mojito innan maten.
Till middag hade Kim gjort råstektpotatis, stekt anguskött med metaxaflamberadpepparsås.
Som en dröm.
Sedan blev det kladdkaka med vaniljglass till efterrätt.
Å vad jag behövde det!

Sen tittade vi på en film.

Skön lördag med andra ord 😍


Det blev en bra dag idag

Vi sålde på bra idag på jobbet, speciellt Albin som krängde iväg en kristallplafond för 12995:-

Läser på fb att CH äntligen åkt dit. Håller tummarna att dem tar detta på allvar nu och ger något saftigare än skyddstillsyn... 😡

Kommer hem efter jobbet till en taconight med Jelena, Tobbe, Kalle, Åsa och Lasse.
Tänkte ta tag i thai-resan vi pratat om och hux flux var tre veckor till Thailand bokat och betalt.
Naaaaaajs! 🌴🌴🌴

Nu måste jag sova, jobb imorn!
Bye!


Semestertankar 💭🌏

Nu behöver jag något stort att se fram emot. Jag behöver ett mål... Då känns inte hösten och vintern så lång.
Såklart att julen är ett mål, jag älskar julen och att få vara med familjen. Se lyckan i mina barns ögon det får mig att minnas alla mina lyckliga jular i brunnsäng med hela min familj. Vet inte hur många videoinspelningar vi har från alla jular ihop men det är ett gäng.
Nu har ju familjen byggts ut, några har fallit bort men många har kommit till, när man själv får barn är ju inte ens egna föräldrar och syskon prio längre. Kim's sida är självklar (min familj är nog ca 1/2 år tidigare i sin planering än Kim's familj, det är en vana som suttit i, i många generationer 😜 så det är inte lätt ibland att få till nya traditioner med en större familj, men vi försöker och det är så kul när vi får till det! Som förra julafton när vi var hos oss, då kunde ifs inte mina syskon men nästan alla från Kim's sida och mina föräldrar o mormor & hans firade med oss) och jag tror att Kim känner likadant. När vi fick Junia och Alicia blev familjen ännu större och ännu bättre!


Jaja, nog om det. Jag ser iaf fram emot julen och nyåret.

Men vi har även pratat om vinterresan vi brukar göra i jan/feb.
Nästa år åker vi efter belysningsmässan i februari och är borta 2 1/2 - 3 veckor (Kim ska vara pappaledig!)
Jag ville först till Vietnam. Men blev nedröstad.
Så nu är Thailand på tapeten. Först 1 vecka i Bangtao och de resterande i Katanoi. Där vet man vad man får. Det är enkelt.
Vi får se, det enda jag vet är att jag behöver något att se fram emot. Räkna ner dagarna och drömma mig bort. Det är nästan halva grejen med att åka på semester tycker jag. Att få längta, prata om resan, vad man ska göra och uppleva. Fantisera. Det gör en på gott humör hela kalla långa vintern!

Hej!

Julafton 2015 var en bra afton ❤️


Hello

Igår hoppade min kusin Adrian in och hjälpte oss på jobbet igen.
Väldigt skönt att få hjälp. Då hinner jag liksom syssla med det jag egentligen ska göras. Känner hur jag halkar efter i beställningar, annonsunderlag och fakturor när allt de viktiga som kunder och pallar med gods kommer emellan.
Det var iaf väldigt snällt av honom med så kort varsel.

Idag startade inte dagen så värst bra, Alicia klagade på magont och orkade inte sitta med vid frukosten så hon fick vara hemma med Kim.
På väg till TomTits hittade vi Becca som var på väg till jobbet, plockade upp henne och skjutsade henne till Östertälje.
Sedan åkte jag till e-ljus och sen till Nykvarn och lämnade lampor.
jobbdagen gick undan, jag satt mest på kontoret och betade av HÖGEN med fakturor. Och avslutade augusti som ska in till bokföringsfirman imorn. 🗃🖋
Cecilia hämtade Junia från fsk och de gick tillsammans till JAM där Junia dansar på tisdagar. Allt hade gått braaaa

När jag kom hem åt vi middag tillsammans och ville höra hur dagen varit men Junia är verkligen så ointresserad att berätta om sina dagar för mig. Cecilia kunde inte heller berätta så mycket eftersom man inte får vara med i danssalen o se som vuxen. Men Cecilia berättade iaf att de hade köpt varsin glass och att Junia lurat sig till att få smaka på Cecilias glass också för att den såg så god ut och då smaskade hon i sig hela på 1 sekund så hon fick en brainfreeze. 😂
När Cecilia åkt hem blev det dusch och bums i säng.
Alicias mage var falskt alarm och det tackar jag gudarna för 🙏🏼

Imorgon är det redan onsdag. Bara 4 arbetsdagar kvar till sovmorgon 😉
Jag längtar.

Några bilder jag fick av Sarah från Elviras dop. Hon är så söt den där Junia på sista bilden. Verkligen en naturbegåvning .


Helgen kom och gick

Helgen var bra! Allt flöt på bra på jobbet, fick bra kassor både fredag och lördag 👍🏼

I fredagskväll kom Cecilia över på myskväll. Barnen bestämde att vi skulle göra egna pizzor, så sagt och gjort. Kim och barnen gjorde pizzor och jag och Cecilia tog ett glas rött 😉
Sedan blev det kladdkaka och godis framför tvn.

I lördags så blev det en spontan middag på Mira Mar tillsammans med Sarah, Budda, Jonn och Sandra.
Vi lämnade barnen hos farfar (som var gräsänkling kvällen till ära) så jag och Kim fick några timmars snack o skratt med fina vänner.
När vi sedan åkte för att hämta tjejerna så sov de så gott så de fick stanna över natten.

I dag har vi hunnit med en visning på ett hus i Järna.
Sedan lunch på stan.
På em åkte Kim och spelade golf med Lasse och jag tog tag i veckans tvätt mm. Ett avsnitt av greys också.

Kvällens middag a la Kim blev torskrygg med vitvinsås och pressad potatis.
Satt bra. Däremot fick jag återigen ett nedslag på jobbet vilket innebär att jag måste ställa in veckans Ljusexperten möte i Borås/viared för att vara i butiken.
Känns ju sådär... Denna ständiga klump jag har i magen verkar jag aldrig bli av med.
Jag fattar att det är jobbigt för alla men är det inte det ena så är det det andra... Tar aldrig slut.

Nina frågade mig om jag ville komma och äta middag hos dem imorgon och att få vara liten. Alltså inte vara jobbemelie och inte vara mammaemelie, inte vara kimsemelie utan bara bli ompysslad och inte göra ett skit i några timmar.
Jag tackade nej, för jag vet inte hur jag skulle vara då.
Jag gör allt jag kan. Tänker inte så mycket på vad jag gör, jag vet bara vad jag måste göra.

Osammanhängande text. Jag vet!
Nu ska jag sova. Godnatt.


En ledig torsdag

Idag har vi hängt med Jelena, Kalle, Sarah och Victor. Tog en promenad ner till stan och åt lunch på Caesars och sedan gick vi och kikade lite i affärer. Köpte nya handdukar.
På väg mot Ljusexperten (där jag skulle hämta upp några lampor) slank vi in på en frisörsalong där Junia ville ta hål i öronen (hon har velat göra det en längre tid men jag har känt att hon har varit för ung och hon kanske inte riktigt vet vad hon vill) men nu var hon väldigt bestämd.
Satt sig i mitt knä och sa aj när pistolen sköt in örhänget. Nästa hål gick lika lätt.
Nu är det ju så att Jelena alltid har sagt att hon ska ta hål i öronen när Junia gör det. Så hon var absolut inte förbered på detta men såklart backade hon inte ur.
Väldigt modigt av Jelena 😜
Både Jelena och Junia valde guld med en liten vit bling sten. Väldigt fina!
Haha det var lite jobbigt för Jelena och alla brast i skratt. Roligaste grejen på länge. Hon ville INTE ta det andra hålet.

Sen packade vi barnvagnarna fulla med lampor och gick till Coop och sedan hem till Jelena.

Innan Kim åkte hem från jobbet svängde han in till Ikea och köpte en ny vardagsrumsmatta. Jag har tittat på den länge men nu kände jag hur smutsig vår gamla blivit (smuts som inte går att dammsuga bort) och gjorde slag i saken... och den blev riktigt bra! Tack älskling!


Så var det måndag igen...

Igen. Trött som en gnu imorse. Barnen också. Kom iväg en kvart senare än planerat så de fick hänga med till Ekonomiljus en sväng innan jag lämnade dem på fsk.
Junias grupp var på tomtit och Alicias var på gården för att hoppa studsmatta. De blev genast så upptagna och inte ens en kram hanns med.

Jag racade till jobbet och kom såklart sent till mitt första lilla möte, men sånt som händer ibland. Sen kom Marcus från Pholc och sedan Magnus från konsthantverk och vi gick igenom reklamationer, beställningar mm. Hann ringa några kunder och beställningar innan jag racade hem igen och hämtade barnen kl 16.
Vidare till Ljusexperten södertälje för att hämta lampor.
Hem och tvätta soffan(en vit soffa ska vara vit annars får de va) och försöka hålla Alicia vaken (hon får alltid en dipp vid 16.30-1700)

Kim kom hem vid halv 6, lagade middag och sedan åkte jag, Cecilia och Becca till heron för att gå på bio.
Såg don't breathe som är en skräck/ thriller. Satt som på nålar hela filmen men jag hade väntat mig mer (lilla skräckfantast som jag är!)
Riktigt obehaglig var den i alla fall!

Tack för ikväll, nu ska jag krama kudden. Natti!


Helgen

Vi har haft en lugn skön familjehelg. I lördags var jag ledig och vi vaknade "pigga" och glada redan kl 08. Har nog aldrig tidigare hänt.
Mysfrukost och sen film.
Vid halv tolv mötte vi upp Mary, Sam och kidsen i lekparken i nykvarn.
Ungarna lekte och sedan blev det sen lunch och glass på BK innan vi åkte till Ica och handlade.

På kvällen kom Malin och Henke över på middag. Sarah, Budda och Victor kom också över några timmar och hann få i sig lite efterrätt. 😋

Alltid lika lätt att ta bilder.
När fam Budai åkt hem spelade vi kort fram till småtimmarna.
Malin o Henke sov över. Blev en himla trevlig kväll! 😘


Funderar...

Det slog mig att vi har ganska många föräldradagar kvar att ta ut med barnen.
Med Junia har vi 118 dagar men eftersom hon är född 2012 så gäller de gamla reglerna och vi kan ta ut dem tom hon går ut första klass.
Däremot blir jag nu helt ställd att vi ha 230 dagar kvar med Alicia MEN vi måste ta ut 134 dagar innan hon fyller 4 år! Hur ska jag hinna med det? Vill absolut inte att dagarna ska gå till spillo så nu måste vi göra upp en plan. De resterande 96 dagarna får vi utnyttja tom hon går ut 5e klass. Varför ska det vara skillnad för mina barn?!
Tycker nya systemet är så KASST, tycker även de öronmärkta 90 dagarna är dåligt. Varje familj borde få bestämma hur de vill göra fram till barnen är 12 år. Det låter rimligt.
Nu har ju vi "bara" 60 personliga dagar var så jag ska väl inte klaga, men va fasen...
Med Junia delade vi lika på föräldraledigheten och fick jämställdhetsbonus på 13.000:- men med Alicia funkade absolut inte det eftersom Kim startade sitt företag i samma veva som jag blev gravid.
Livet ser annorlunda ut, tycker bara att det är upp till var och en.

Nu är jag stressad över detta också... Vilka problem man har va?
Skulle ju vara GULD om man kunde ge bort lite dagar till familjen. Att Sveriges system slukar våra dagar och pengar ska de definitivt inte få göra iaf!

Nystädat, rosor på bordet och en sjukling som sover i sängen.
Junia ska iväg och leka med Oliver och Ellen ikväll. Så mysigt att ha sysslingar i samma ålder!

Trevlig fredag!


Tack för idag

Nu äntligen är allt klart, revisorn var hos oss i förmiddags och kollade så att inventeringen har gjorts korrekt och sedan utfördes stickprov, som fick godkänt. Utom en liten miss men det var bara för att vi hade blandat ihop två olika storlekar på en taklampa.
Men på det stora hela fick vi 👍
Enligt våra beräkningar har vi minskat lagret med ca 200.000sek. Är så nöjd om detta stämmer, vårt mål är ju att dra ner på lagervärdet rejält och nu har vi kommit en bit på vägen iaf! 👌🏼

Dock ringde dem från fsk idag och sa att Alicia var hängig så Kim fick åka och hämta barnen och imorgon får jag vara hemma med henne. Junia får också vara hemma, så vi ska nog bara kolla på filmer och mysa ner oss i soffan hela dagen.

Tack o lov för att vi fixade denna vecka! Jag har varit sjukt stressad och inte pratat med någon på jättelänge känns det som, ska försöka ta igen det i helgen.
Adrian har varit grym och jobbar sista dagen imorgon.

Vi hörs!


RSS 2.0