😔

Febern på Alicia gav inte med sig o hon började klaga på huvudvärk o så blossade kinderna upp och hon fick utslag på kroppen o svullna händer, så Kim åkte in med henne idag. Domen blev scharlakansfeber OCH halsfluss. 
Så nu ligger vi hemma en vecka till så kanske man kan komma ut tills nästa helg. 
Det gör inget, bara min tös blir frisk igen. Och får vara ifred från alla jävla baciller å bakterier som verkar komma åt henne hur lätt som helst! 

God Helg. 

Full fart

Advenstveckan betyder alltid mycket att göra på jobbet. Sååå kul! 

Mindre kul på hemmaplan med en sjuk Alicia. I måndags var hon på VC och fick remiss till öron,näsa halskliniken och vi fick en tid redan i tisdags. 
Konstaterades att hon hade inåtbuktade trumhinnor, tjocka slemhinnor i näsan (gör att hon snarkar) och förstorade halsmandlar, så vi ska börja med en speciell nässpray nu i 3 månader och så ska hon blåste upp en special-ballong med näsan 2 ggr om dagen i 3 månader. 
Sen ska vi dit igen på kontroll för att se om hörseln blivit bättre samt att hon sluppit öroninflammationer och vaxproppar under denna tid. 
I går vid läggdags klagade hon på att hon hade ont i ryggen, så inatt vaknade hon och var orolig o jag tog tempen som visade 40 grader så idag är hon hemma med Kim. Ska hålla extra koll nu så hon inte fått någon allvarligare följdsjukdom efter vattkopporna. 
Nog om sjuka barn, ska bli en rolig helg (jobbmässigt) så den ser jag fram emot! 🙌🏼 

(null)



Junia Åberg

Första skolfoton kom igår ❤️ 
(null)


Julplanering o Kroatien

Det är fullt upp med planering av olika slag här hemma. Jag å Kim är lediga några dagar innan julafton o åker upp till Järvsö för att åka skidor i Järvsöbacken med kidsen. 
Julafton kommer firas hos min moster tillsammans med mina föräldrar, mormor och Hans o såklart moster o Gunnar.
Ska bli mysigt och vi hoppas att vinfår en vit jul ❄️
Så nu har vi planerat dagen innan julafton med vem som gör vad, med mat osv o såklart på självaste julafton. 
Vi åker hem juldagen för att fira med Kims sida. 
Calle å Nicole från USA kommer med lilla William. Ska bli såå roligt att fira med dem och vilken lycka att få göra det på Williams första jul. 

På tal om något helt annat så bokade jag o tjejerna nyss en resa. Till våren åker vi till Kroatien. Jag har aldrig varit där. Vi ska bo i en lägenhet vid gamla stan i Split. 

Nu har vi verkligen något att se fram emot 💥 
(null)



Så var denna helg över

I fredags efter jobbet så bjöd Lasse å Åsa in till middag. 🙌🏼 
Sån lyx att få komma till ett dukat bord när man är vrålhungrig efter en jobbdag. 
Efter maten spelade vi finns i sjön och Junia sopade banan med oss (speciellt med farfar) 
Barnen somnade vid 22 och då spelade vi Chicago och plump. 
Barnen fick sova kvar, ville inte väcka dem. 

I lördags var jag ledig. Vi gjorde väl inte så mycket, åkte å handlade o så köpte vi med oss lunch o åkte hem till Lasse å Åsa för att hämta kidsen. Vi åt rökta räkor, krabbklor, ost å lite annat smått å gott. Mmm såå gott! 

Sen åkte vi hem för att börja göra oss klara inför kvällen. Tobbes pappa Pelle fyllde 60 och bjöd in till storfest i bygdegården i enhörna. 
Vi var väl 75 pers och det var riktigt festligt. 
Jelena skjutsade oss och Cecilia, Jelena, Kalle å kidsen hängde hemma hos oss medan vi roade oss. Tack 🙏🏼
På festen var det otroligt trevligt. 
Buffé med vilt och allt därtill. Fri bar och såklart snaps. Det blev väldigt mycket snapsvisor. Liveband på scenen så vi dansade kvällen o natten lång. 
Verkligen roligt! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vid 01.30 åkte jag hem. Jag kände att det räckte då. Men inte för Kim, Tobbe, Emma å Gurra som drog på efterfest hos Tobbes farbror som också bor i enhörna. De skulle bubbla utomhusbubbel och dricka öl. Bra idé där och då men jag ångrar inte mitt beslut 😂 
Tackar jag för idag, även om jag varit seg. 

Carina å Pelle kom förbi på en snabbvisit och till tjejernas glädje hann vi spela finns i sjön 😊 Junia vann igen.  

Jelena, Kim, Tobbe å Kalle kom hit med pizza till lunch. Den satt bra. 

Så var denna helg över. Den var magisk bra! 🌟

Mycket på G

Junia har fått världens vattkopp-attack kan man väl uttrycka sig. Finns typ inte en cm av hennes kropp som inte är täckt av koppor... 
ansiktet är förfärligt. Hon har dem överallt, vi kollar extra noga så ingen koppa kommer på/i ögat. Hon har på ögonlocken och franslinjen (vattenlinjen heter det det?) men det är ofarligt, men hon är väldigt röd å irriterad i ögonen. Hon har feber o många koppor i halsen så idag dög inte ens glass.
Idag när vi var hemma hann jag iaf färdigställa julen 😅 skönt att ha det gjort. Ska bara ha upp en sån där slinga i flaggstången sen är jag klaaaar! 
Junia tyckte det var roligt att sätta upp ljusstakar å stjärnor. Hon valde en favorit till sitt rum. 
(null)

Annars så har jag hunnit med gympa med Alicia kl 17 sen kom vi hem till middagen. Räksoppa med vitlöksbröd som Kim kirrat och den var 👌🏼
Efter maten spelade vi finns i sjön (Kim o Alicia vann) 
Så var det läggdags å vi kunde äntligen se serien jag gått å tänkt på så länge. Vår tid är nu på SVT play. Asså hur bra är den inteeee?! 😍 hur har vi kunnat missa den? 

Imorgon... så går vårt julutskick ut! Så mycket fint till så bra priser! Tycker vi har rätt grejer å tror på det.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Med start i morgon så kommer vi sälja denna ljusstake Elias från Star Trading för bara 199:- (ord pris 599:-) jag har själv två hemma men i andra färger 🙌🏼 de är verkligen fina ❤️
(null)
(null)

Så jag är peppad inför resterande dagar i veckan 💪🏼💪🏼💪🏼 nu kör vi! 

Helgen

Lördagen kom och försvann. Kim fixade världens goaste middag, viltfärsbiffar med potatismos å metxasås. Första gången sen Palma jag åt kött. Jag vet inte riktigt vad jag vill.  Jag tror jag tycker det är ok med vilt kött (vill ju tom ta jägarexamen). Ett vilt djurs levende går inte att jämföra med boskapsdjur.  
Men som sagt. Jag vet inte riktigt vart detta tar mig men under mina veckor utan kött så har det känt bra, både i magen och mitt samvete gentemot djuren. 

Men i alla fall, gårdagens middag får 5 av 5. 
Alicia sov hos farfar å Åsa. Vi skulle ju upp JÄTTEtidigt för att vara i Haninge kl 07.30 för att möta upp resten av truppgymnastik-tjejerna. 
MEN tror ni inte att Junia får vattkoppor å hög feber sent på kvällen. Sån otur! Så hon missade sin första tävling, men roligt för dem att de fick guld i plint! 
(null)

Så idag söndag har vi mest myst i soffan. Kim önskade sig att få köra cross som farsdagpresent. Haha okej. Bra present att vilja vara borta från oss. Närå men jag fattar att han verkligen ville göra något som han älskar. 
När han kom hem vid 15 tiden åkte vi till mina föräldrar som bjöd på den obligatoriska 3-rätters farsdagmiddagen. 
Hade jättemysigt å de var riktigt god mat! 
(null)

(null)
Presenterna i år blev ölkalendrar. Gick ju hem förra året så varför inte. 
Jag var på systemet tidigare i veckan o köpte 48 olika ölsorter. Jag ville att de skulle få olika. Såg lite roligt ut när jag lade upp alla på bandet (kanske inte för dem bakom mig i kön) o fick världens längsta kvitto. 

Men nu är det iaf dags för sängen! Å så kör vi vab vecka nr 3 imorn då 🙄


Till min pappa

Pappa, Du har jobbat hårt och varit företagsam hela livet. Tack för allt du har lärt mig så att jag själv har drivet, motivationen och kunskapen att vara en företagare. Utan dig skulle jag inte vara där jag är idag. 

Höjdpunkten på hela året är när jag och familjen får komma ner till dig och mamma på Kalymnos. Er kärlek och gästfrihet är något jag ofta tänker på. Vi har så fantastiska minnen tillsammans och fler blir det ❤️ 

Grattis på farsdag pappa och morfar ⭐️
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vill också slänga in en kram till svärfar å farfar till mina barn. Lasse! Vad skulle vi göra utan dig?! ❤️ 
(null)
En liten Alicia 
(null)
En liten Junia 

Lilla pluttan

Igår var jag hemma med Alicia. Hon sov knappt natten till fredagen då hon klagade på öronvärk och mycket riktigt var det öroninflammation så antibiotika i 7 dgr. 
Ska även iväg med henne för att kolla upp om de ska sätta in rör i hennes öron eftersom hon har öroninflammation o vaxproppar 4-5 ggr om året. Jäkla öron å krångla för henne, men hon är så himla tapper. Älsklingen. 

Ja så nu har hon alltså haft vattkoppor, svullen hals, hög feber, ögoninflammation och öroninflammation inom loppet av 2 veckor. 😢 
Men nu vänder det! Alla längtar tillbaka till vardagen. 

Men igår kväll så hade jag, Cilla å Becca vår efterlängtade girlsnight. Vi träffades hemma hos Becca där vi drack bubbel å grönsaksdippade innan vi begav oss mot styret. Vi delade på några rätter o pratade om ALLT! 
Efteråt gick vi till flamman men det var så lite folk så vi gick till crocs in (😂) av alla ställen. Hade SÅ kul verkligen! Riktig otippad kväll. Jelena kom också o joinade. 
Bra kväll men kom hem alldeles för sent, vid 02.15 å sen ringde klockan 08.00 imorse. 
Men det var det värt! 👍🏼
(null)

(null)


Hej torsdag hej

Alicia är nu inne på sin andra vecka hemma, hon har haft vattkoppor (som nu är skorpor) men så kom ögoninflammation på köpet också. Hon har inte haft en lätt variant av vattkoppor, hög feber och svullnad o ont i halsen pga av kopporna. De har satt sig på rätt jobbiga ställen, stackarn. Men hon har varit så glad iaf o hållt humöret uppe, nästan varit lite stolt. Hon har förstått att hon inte har kunnat vara med på saker och varför hon inte kunde gå på sin kompis kalas i söndags osv. Väldigt förstående och inte blivit helt uppgiven. 

Annars så har Junia varit på besök på Stall bergtorp med skolan i tisdags. Fick träffa många olika djur och rida. Till lunch blev det grillkorv ute. Fick se många bilder från viksbergskolans insta (de lägger upp bilder dagligen om vad som händer o det är SUPER!) 

Igår var det gymnastikträning för Junia å efteråt kom Cecilia på middag hos oss. Lite taktiksnack innan söndag då det är the big day för Junia. Hennes första gymnastiktävling  🤸🏼‍♂️ i Haninge. Är så spännnade! Hon är inte allas nervös, men jag tror inte hon riktigt förstår.... men ååå så roligt det ska bli på söndag. 
Men imorgon är det fredag å då ska jag ut å äta middag med Cilla å Becky. Ska bli väldans mysigt för det var sjukt längesen vi gjorde det vi 3. 
(null)



Helgen

I fredagskväll gick vi och Lasse å Åsa för att tända ljus på Kims farmors grav samt i minneslunden på kyrkogården. 
(null)

(null)

Sedan åkte vi och hämtade sushi å pizza som vi åt hemma hos oss. 
Senare kom även Kims faster Annika med tåget från Sundsvall och vi fortsatte kvällen med Chicago. 

I lördags var vi lediga! ✌🏼(jag å kidsen) Kim jobbade. 
Men vi hämtade upp honom på vägen till Naturhistoriska i sthlm där vi hade bestämt dagens aktivitet med familjen Wåhlstedt. 
På naturhistoriska var det FULLT med barn. Inte konstigt - höstlov. 
Vi gick runt lite innan det var dags för en film på Cosmonova. 
Var typ 20 år sen jag var där. Hade glömt hur stort det var. 
Men det var en roligt o häftig upplevelse! 
Efteråt blev det fika innan vi åkte till Ica kvantum för att handla kvällens middag. 
För mig å Mary blev det räkor, havskräftor å krabbklor med tillbehör. Mmm mmm mm! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


I dag söndag blev det sovmorgon. Kim jobbade. Junia var på sin klasskompis Leons födelsedagskalas med halloweentema. 
Jelena å Kalle kom förbi. 
Slapparsöndag med andra ord! 
(null)

(null)

(null)

(null)
Alicia tog en tur med Kalle idag 🚗




RSS 2.0