Hej

Här hemma börjar jag smått tagga till inför kryssningen.
Vi får skjuts härifrån kl 16 så nu ska jag börja göra mig klar och packa. 

Barnen är rätt sega och trötta efter en jobbig natt (har haft 3 på raken) Alicia har hostat som bara den och väckt alla gång på gång. Lilla plutt. 
Nu sover hon iaf och Junia hjälper mig att välja vilken klänning jag ska ha. 

Ska iaf bi jätteroligt att åka iväg med mina tjejkompisar. Inte ofta det händer och absolut inte ofta Cecilia har kunnat vara med! 
Så lets do this, Becca 30 år!!!! 🙌🏼😄



Mello 2016


Nu har jag bokat biljetter till finalen på Friends den 12 mars! Är redan sååå taggad!!! 

Ska bli kul...


On my mind. 

Lättare sagt att gjort att bestämma årets juldekorationer här hemma. Jag har många fönster och en stor altan med trädäck att pynta! 
Flaggstång också, kan man hitta på mycket roligt med. 


Idag packade jag upp Harriet från watt & veke. Mässing och marmor. Helt rätt i tiden, inredningsmässigt. 

Lyckliga stunder

Idag har jag garvat läppen av mig med Rebecca och Cecilia, fast bara över telefon. 
Relationsradion i P3 tog upp Cecilia problem 😜👍🏼🙌🏼

Jag har även tagit mig tid och gått och fixat mina ögonfransar. 

Hämtade barnen hos min mor kl 17 (där även min mormor var och hälsade på) sen hem för att bada och äta tonfiskpasta. 

Nu uppmanar jag ALLA som har möjlighet att bli månadsgivare till Cancerfonden. Tillsammans ❤️❤️❤️

ByRydens




Ja den är onödigt stor och onödigt dyr men ack så dösnygg! 

Snart jul :)









Söndag

Igår efter jobbet åkte vi hem till Lasse och Åsa för att träffa Kims bror Johan med familj. Roligt för tjejerna att få leka lite med Ebba också. (Kusinerna träffas så sällan men de ser ju varandra på foton osv så visst känner de igen varandra) 
Vi pratade lite om att åka upp till dem i Sundsvall i mellandagarna eller nyår. Skulle vara kul! Perfekt med barn i samma ålder, och att garanterat få leka i snön! 

Idag har vi tagit det lugnt. Fixat o donat, jag har tvättat all klädsel från soffan. Nu har vi en vit soffa igen 👍🏼
Sen har vi veckohandlat och köpt nya allvädersstövlar till Junia. 

Idag startade även Junias simskola så hon och Åsa åkte iväg till sydpoolen och var borta nån timme. 
Det var en stolt tjej som kom hem sen ❤️ hon hade mycket att berätta. 

Resten av kvällen var lugn, märkte på Junia hur trött hon var efter dagens bad. 
Hade dock svårt att komma till ro. 

Nu har jag haft mitt Victorian doftljus tänt några kvällar och jag säger bara det - I Love IT ,(doften håller verkligen i sig) och ska nog köpa på mig några till. Ett till ena badrummet och sovrummet! 
De är ju så snygga också om man jämför med alla andra genomskinliga "burkar" med en etikett. 




Helg!

Igår kväll kom Cecilia och Becca förbi på en sushikväll. Väldigt mysigt och vi passade på att fira Cecilia som fyllde 29 år tidigare i veckan. Hon önskade sig en golvlampa så det var ju perfekt! 

Ja så satt vi där och pratade om allt och ingenting, när vi kom in på ämnet tinder. 
Jag vet ju knappt vad tinder är men Cecilia o Becca är ju singeltjejer så de har ju koll på sånt. Men iaf, så slänger Cecilia ur sig ; vi kan ju använda oss av tinder på båten på fredag! 
Becca såg ut som ett frågetecken va?!
Åhhhh här har man smusslat i flera veckor och så försäger sig Cecilia! 
Haha ett gott skratt blev det iaf, vi har då ordnat med en lite kryssning helgen som kommer för att fira Beccas 30 årsdag. 
Men men hon vet ju inte vart, vad vi ska göra där osv... Så det blir väl bra :) 

Idag har jag jobbat och jag längtar efter en mysig kväll tillsammans med familjen, god mat, tända brasan, dricka rödvin och kolla på så mycket bättre. 





Yesterday

Hej hallå, igår hade vi på jobbet en trevlig kväll. Vi bowlade (jag vann första serien, men det var inte lätt;) 
Sedan åt vi middag på restaurang Gränden. 
Tycker det är roligt att vi klickar allihop och tror på riktigt att det här kommer bli bra! Roligt också att prata privata saker och inte bara jobb. 

Tack för igår, hörrni! 




Hej!

Tack för all feedback på förra inlägget. Verkligen. 
Jag kanske "tog i" men jag blev verkligen förbannad när kommentaren kom. 
Jag kände bara va?! Jag ger allt jag har. Verkligen allt. Lite till och det kanske bara tar stop och livet blir kaos istället. 

Jag är oerhört tacksam för allt vi har, har möjlighet att göra osv, men visst önskar jag innerst inne att jag hade mer tid. Det önskar väl alla, men jag vägrar att "ge upp" det jag har byggt upp i 10 år (ja så länge har jag jobbat med det jag gör) för att jag skaffar barn. Gäller ju att balansera och få ihop allt. Vi hjälps åt, inte bara jag och Kim men också våra familjer och vänner hjälper oss. Utan er skulle vi inte kunna ha våra företag. Eller utan er skulle vi inte kunna vara en familj. Då hade vi fått välja, och det hade varit hemskt! Jag tänker istället vilken tur vi har som kan kombinera allt! 

Visst inga pengar i världen kan hjälpa en  när det verkligen krisar (sjukdom, skilsmässa, depression, ja allt det där) 
Men om allt flyter på i livet är det jäkligt skönt att ha dem. Jag finner liksom ett lugn... Jag känner mig trygg. Väldigt svårt att förklara, men pengar för mig är en enorm trygghet och jag har stor respekt för dem eftersom jag vet hur mycket arbete det ligger bakom alla slantar som trillar in. 
Även om jag bara tjänade hälften så mycket av det jag tjänar nu så skulle jag fortfarande syssla med det jag gör. 
Pengar är inte allt, men mycket. 



Svar på en kommentar

Med tanke på hur mycket pengar ni verkar ha borde du ha råd att vara hemma mer med barnen... Iaf åka tidigare från jobbet.


Visst kan jag gå ner i tid, jag har ca 200 dagar kvar med Alicia och 100 med Junia. Men det är ingen pengafråga hos mig och min familj. Vi har råd, dock har jag ansvar över ett företag! 
Som när jag blev gravid. 
Jag, Kim och mina föräldrar planerade i detalj hur vi skulle lägga upp allt. 
Kan väl fortsätta i timmar med anledningar om varför jag inte kan göra som så många andra - gå ner och arbeta 50-75%... Men orkar inte förklara....Vill inte heller. 
Mina barn går 9-15 på dagis, och är ofta lediga en dag mitt i veckan. Helt perfekt enligt mig. 

Tror inte de flesta fattar eller vill förstå hur mycket jäkla jobb det är att driva ett företag (som omsätter ca 7 miljoner ex moms årligen) visst, kanske inga jättesummor men helt okej. Jag är nöjd, men siktar på att komma högre varje år.
Jag har även anställda och kollegor att ta hänsyn till. Jag har tusentals produkter att hålla koll på, datorer i all ära men känns lite som jag lägger ner tanke och själ i allt vi har i butiken. 

Så... Hur får jag mer tid till barnen? 
(Förutom våra fjuttiga 10 veckors semester vi hade tillsammans detta år) 
Jag ska håva in ännu mer pengar och sen när jag känner att dagen är kommen ska jag kanske sälja företaget, och bara vara hemma 😱. 
Eller ha det kvar och låta andra göra mitt jobb. Men då måste det vara en eller flera personer som orkar/vill/har möjlighet att ta ett sådant ansvar och självklart få betalt efter det. 

Tänk att ha samma peng i månaden utan att behöva jobba. Ett av mina mål? 
-ja! 
Kanske pyssla lite smått med det jag tycker är kul. 
Vem vet, skaffa en sladdis, kanske två o göra rätt (tydligen att vara hemma och ta vara på småbarnstiden) sucka åt alla andra som jäktar och jobbar på som bara den tills de är 65. 
Då kommer jag ha råd att gå hemma (för jag kommer aldrig mer komma tillbaka) men jag är inte där än. 

Andra små mål...
Jag ska spara ännu mer pengar till mina barn så de har en stabil grund att stå på (men absolut inte förstöra pengarnas värde i sig och ge dem allt de pekar på, pengarna är till för studier och boende) jag ska lära dem allt jag kan genom att vara självständig och ha tydliga mål. Inte bara ge upp och skjuta upp saker. 
Vill man något här i livet får man väl fan i mig offra något också, så himla naiv är man väl inte och tror att allt finns kvar om några år, din chans är NU ta vara på den! 

Vi tycker, tänker och agerar olika. I allt vi gör. Jag kan ibland tycka att folks liv är rätt tråkiga. Samma samma, ekorrhjul. 
Inte min grej, men det säger jag inte högt. Att folk göra ogenomtänkta saker, beter sig konstigt, är fräcka och rent av sagt bittra. Köper på sig massa onödigt fast man egentligen inte har råd.
Men jag säger fortfarande inget. Varför? För jag har ingen aning om varför ni gör det. Kan bero på en rad olika saker som jag inte kan bry mig mindre om. Ni gör väl som ni vill. 

Jag respekterar allas val och liv, men jag vill inte leva ert för jag lovar, då skulle jag göra det. 

Som sagt... Tydliga mål, tuta och kör! Vägen dit blir sååå mycket längre och svårare om du inte går din egna väg. 

Hej. 







Onsdag

Godkväll i stugorna. 
Kim jobbar kväll/natt i sthlm. Min mor hämtade barnen från dagis vid tre och de var mätta, duschade och pyjamasklara när jag hämtade upp dem efter jobbet. 

När vi kom hem tittade vi på ett avsnitt Pippi, jag åt gårdagens middag och sedan var det bara att borsta tänderna, läsa saga och så somnade de på fem min. 
De delar ju som sagt rum och det funkar väldigt bra. Junia vaknar ifs nästan varje natt (fortfarande) och tassar upp till oss och kryper ner. Inget man märker av direkt. 
Alicia blir allt duktigare och har nu sovit många nätter i sitt rum utan att vakna och vill komma till vår säng. 
Som jag skrivit tidigare har vi alltid nattat barnen i deras sängar men nekar dem aldrig när de vaknar på natten om de vill sova med oss. 

Imorgon efter jobbet ska jag, Sofi, Albin och Jannette gå bowla och äta middag. Lite för att lära känna varandra "utanför jobbet" fast även för att vi behöver hitta på något skoj tillsammans och inte bara jobb. Det är ju ganska viktigt när vi är ett sånt litet och nytt team. 
Ska iaf bli jättetrevligt! 

På fredag är jag och barnen lediga ❤️
Se där, även jag som är sämst på att prioritera tiden med mina barn kan få till det ibland 🙌🏼 



Victorian ljus


Helt underbara!!! 😍

New in

Fåtölj och bord. Så fresh! 
Dock är fåtöljen mycket snyggare än den är bekväm. Men sånt är livet, kan inte få allt liksom. 




Redan tisdag

Vi håller fortfarande på att sätta upp julen, tror det här året slår alla rekord. Vi har aldrig haft så här mycket varor i butiken. Så jäkla stressande detta är! 
Vi har blivit tilldelade saker också som jag inte har ett dugg att säga till om. 
Suck och stön, jag är redan trött på skiten. 
Men idag kom äntligen mina efterlängtade doftljus från Victorian. De är sååå snygga och doftar underbart! 
Imorgon ska jag plocka upp dem och prismärka. 







Nu är jag snart hemma, Junia har varit på dansen med Becca idag efter dagis 😍


Tjollahopp vi hörs imorn! 

Slappar söndag

Åh idag har jag inte gjort många knop. Vi gick runt i myskläder, käkade tapasrester, kollade på så mycket bättre, barnen fick göra lite som de ville, sprang runt i nattlinne till kl 14, kollade på Pippi. 
Märkte hur himla trött jag var och la mig i sängen. 
Jag sov mellan kl 14.30-16.30 medan barnen röjde med Kim. 
🙏🏼 thank god. 

På kvällskvisten fick barnen bada och det blev tacos till middag. 
När båda barnen somnat passade jag också på att ta ett bubbelbad med inpackning o hela köret.

Nu har jag suttit och kollat resor. Vi är som vanligt veliga och kommer inte till skott. 
Jag vill ju helst åka innan feb då Alicia fyller 2 år (resan blir betydligt billigare då) men Kim vill åka i slutet av februari för att det inte ska bli så långt mellan den resan och semestern på sommaren. 
Jag vill åka till ett ställe jag inte varit på, som Aruba, Jamaica, Dominikanska...
Kim är inne på Asien. 
Jaaaa vi kommer ingen vart iaf. 

Nu blir det sängen, gonatt. 


Bilder från Mexico tidigare i år 💞



Lördag





Igår blev det mojito till fördrink och tommasi till middagen som var tapas i stora lass. 
Ungarna blev överösta med presenter och gott, Alicia käkade nog mest ost av alla ;) 

Tack för igår! 


Och titta vilka fina ljuslyktor från skultuna, de fick vi i inflyttningsgåva från Per och Carina. 
Invigdes till frukosten :) 

Heja heja oss!

Vilken toppendag vi har haft idag på jobbet! 
Grattis till Albin som slog rekord och grattis till oss som har hittat så bra säljare. 
Alla gör verkligen ett bra jobb och vi strävar hela tiden efter att slå budget och nya mål. Pepp pepp 👍🏼

Nu ska jag svänga förbi en kund i Strängnäs och sedan hem och laga mat och göra mig snygg. 

Hörs! 


Godnatt fredag

Dags att sova. Det har varit en intensiv dag och kväll.
Morgonen började med ett argt samtal från Kim. Jag hade tydligen åkt till eskilstuna med hans bilnycklar i min ficka. Smart gjort...
Dagen på jobbet var ok, känner att vi är i fas och alla pallar med julprylar har äntligen kommit (bara si sådär 4 dagar försenat) 
Efter stängning blev det en tripp till maxi för jag hade glömt vissa saker. 
När jag kom hem förberedde jag lite inför morgondagens middag. 
Sen middag med familjen innan idol. 
Städade lite, glodde lite på idol, Cecilia kom över, vi snackade lite skit. 


Lagom fredag med lagom mycket stress! 

Junis

Nu på kvällskvisten när jag och Junia sitter i bilen på väg till Ica maxi och poppar musik på högsta volym så känns livet helt plötsligt så underbart konstigt roligt knäppt och jag vet inte vad! Där bak sitter min minimänniska och sjunger i högan sky (okej, försöker sjunga gör vi båda två;) på engelska och diggar med huvudet precis som jag gör.
Hon gör något speciellt med ögonbrynen också som är noga inövat från youtube klipp. 

Hon berättade för mig idag att hennes pappa har åkt helikopter. 
Nää sa jag... Det har han väl inte? 
Jo det har han visst. När det var vinter och han var på ett högt berg och det snöade. Då gjorde pappa illa sig på knät och då ringde de efter en doktor som kom med helikoptern och bamseplåster. Då fick pappa åka i ett snöre under helikoptern till sjukhuset. 
Och så var det ju, (när hans knä hoppade ur led när han åkte snowboard i Österrike) men det hade jag inte en tanke på att Junia visste om. 
Hon fortsatte, men mamma, jag vill åka helikopter jag med, fast inte i en säng i ett snöre under, för då kommer jag ramla ur. 
Vi fortsatte prata om helikoptern och gick förbi en svart skåpbil. 
Titta mamma, sån där bil hade pappa när jag var liten. 
Då fanns inte Alicia och jag var ingen storasyster då. Då åkte vi pappas bil för då fick vi plats. När Alicia kom ut från din mage fick pappa köpa en större bil, fast det är konstigt att pappa köpte en mindre bil men med fler sittplatser. 
För pappas bil var större, det var kul att åka den. 

Imorse ritade Junia. Kim frågade vad det var hon ritade. 
Det är pappa när han kissar i sängen. 😂😂😂😂
Va???
Ja ser du inte? Jo mycket riktigt är det en gubbe med huvud, ansikte, kropp, armar och ben. Och en snopp och en stråle kiss och en pöl. 
Synd att jag inte tog kort. För vi gravade verkligen så mycket åt den bilden. 

Jag tycker det är så himla coolt att vi kan skratta och prata om så mycket, jag och min minimänniska. 

Godnatt 
Världens finaste ❤️



En ledig dag

Med en rejäl sovmorgon. 
Lekt i parken och promenerat i solen. 
Gjorde gott med denna trötta mamma. 

Nu ska jag åka och storhandla inför helgen. På lördag kommer mina och Kims föräldrar över på middag. Ska bli jättekul, mina föräldrar har inte ens sett vårt hus på riktigt! 




Junia är en klok tjej med ett minne som heter duga. 














Helloooo

Jag tycker att det här är den värsta veckan på hela året. Får knappt träffa barnen i vaket tillstånd. 
Och affären...
Det stör mig så mycket att pressa ihop övrigt sortiment för att ge plats åt julen. 
Butiken tappar sin charm och jag tycker bara det blir stökigt. 
Samma visa varje år. Det är så skönt när allt är klart, men det är ännu skönare att plocka bort allt i mellandagarna. 

Nu är jag påväg hemåt iaf. Tänker så det knakar på hur i hela världen jag ska få plats med allt. 
Hej då. 


Älskade ungar



Lånade bilder från MJ 


Söndag

Jag är så van att alltid gå upp och jobba (känns det som) så jag får nästan en chock varje söndag när jag inte behöver göra ett dugg på morgonen. Sköööönt! 
Lång segdragen morgon med frukost och så. Guld. 

Vid lunch kom Mary, Sam och kidsen. Vi promenerade till en lekpark och där röjde vi loss. 
Det blev en sen lunch/tidig middag i form av pizza här hemma 😋

Nu ska jag förbereda inför morgondagen. Ska åka tidigt för att vi har morgonmöte samt att jag ska köpa frukost till jobbet också. 

Veckan som kommer har jag sjukt mycket att göra och tänka på. Tur att man är organiserad. Och inte som Kim Åberg. 









Provade att köra sams enhjuling. Alltså det var såååå svårt. Har typ träningsvärk i vaderna redan 😅

Lördag

Swish så var även denna helg över. 
I lördags så jobbade jag och vi hade fullt upp hela dagen. Så himla kul att allt flöt på bra och att både Albin och Jennette levererar när det behövs! 
Vi hade i princip kö i kassan hela dagen och vi slog budget med råge 👏🏼👍🏼
Malin och Henrik kom till butiken och de lyckades (efter någon timmes dividerande)välja ut ett gäng armaturer till deras hem. Tror allt kommer bli jättesnygg. Stora takkronorna de ska ha över matsalsbordet är en nyhet och det ska verkligen bli spännande att se den irl på plats. 


Efter jobbet åkte jag till hm och handlade kläder åt Kim (han har ju ingen tid att handla själv) 
Men han är lite som mig, vi hatar att prova saker i butik och jag vill att det ska gå så fort som möjligt så jag brukar bara roffa åt mig det jag tycker är snyggt och provar i lugn och ro hemma. 

När jag kom hem från jobbet bjöd Kim på middag här hemma med Sarah, Jelena och Tobbe. Spelade kort och snackade skit. Soft lördag! 

Just det mina föräldrar kom hem från Grekland. Skönt att ha dem hemma igen! 



Fredag




Full rulle ikväll när barnens sysslingar var på besök 😊👍🏼

Lampor, ljus och detaljer...





















Underbara barn

Hej. 
Jag har två fribiljetter till underbara barn mässan i sthlm. 
Jag kan tyvärr inte gå, men om någon vill ha så får ni gärna mina biljetter - gratis såklart! Hojta bara! 


Update; De  gick åt snabbt!!! 


Onsdag



Veckans olika annonser vi kör i lokaltidningen. Tycker de blev riktigt bra! 






Idag har jag jobbat med Albin. Tycker dagen flöt på väldigt bra och både Albin och Jannette snappar upp saker och ting snabbt och är väldigt bra att ta kunder. Men det kommer säkert ta ett år innan man känner sig helt varm i klädena. 

Efter jobbet åkte jag hem till Nina, Lucas o Tilde som bjöd på tacos. 
Lucas hade hjälpt till att hämta kidsen från dagis och sedan hade de röjt hos dem tills jag kom dit från jobbet. 
Lucky us. 
Glass fick vi också! 

Ja ikväll jobbar Kim med något projekt i sthlm och han förväntas vara hemma vid midnatt. 
Jag ska ta en lång dusch, sätta på en tvätt och mysa ner mig vid barnen, som sover så sött! 

Ciaooo. 

Dagens




Tycker ni att jag ska färga håret mörkt? Vet i faeen om jag vågar... 


Efter jobbet kommer Cecilia och Becca över 😍


Godkväll

Så var måndagen över... Jobbet gick undan i vanlig ordning. 
När jag kom hem blev jag bjuden på en korvstroganoff med ris. Satt bra 👍🏼😊
Imorgon ska vi förbi att skriva på testamentet (som äntligen är klart), detta ska ju också bevittnas. 
Sen väntar en jobbdag, har en drös fakturor att gå igenom. 
Junis har dans på kvällen som vanligt. 

Just det! 
Den 25 oktober börjar Junia på simskola på sydpoolen tillsammans med Åsa. Mysigt för dem och så roligt att Åsa vill göra detta med Junia 😍

God natt. 

Tips

Försök att följa ett visst mönster när du inreder. Blanda inte olika stilar och färger allt för mycket. 

Satsa på belysningen, både synlig och "osynlig" gör ditt hem ombonat och mysigt. Finns massor av ställen att skapa stämning med ljus. (Fönster nischer, bakom tvn, mörka hörn, över skåp, i skåp med glasluckor, slingor att lägga/linda i bokhyllor, gardinstänger, sänggaveln, använd fantasin!!
In med levande ljus för en ännu mysigare känsla. 
Byt ut till LED och skaffa dimmer! Då kan du ha på lamporna ofta och länge utan att känna att du slösar med elen. Mina lampor är alltid tända, speciellt fönster och utelamporna. 

Göm undan sladdar och uttag som inte används. Kablar som hänger, sätt in dem kabellister med självhäftande tejp. 

Satsa på mycket förvaring och göm undan alla prylar. Med många prylar framme känns hemmet alltid stökigt + att det är jobbigt och svårt att hålla rent! 

Blommor och växter ❤️ jag har själv svårt att hålla dem vid liv, men det gör verkligen mycket för att få ett ombonat hem. 

Inspo från oninteriör 

Stolen kommer hem till oss nästa vecka! 



Helgen

Det var väldigt länge sedan vi hade en slappar helg ska jag säga er. 
Så den här helgen satt som en smäck. 
I fredags kom Cecilia över och vi kollade på idol. Käkade tacos och bara va. 

I lördags jobbade jag och sedan efter middagen somnade jag i soffan (innan barnen 🙈) 
Idag blev det lång sovmorgon och sedan storstädning. Bäddade rent i alla sängar och sedan åt vi lunch innan vi begav oss till Hägersten för att äta bullar hos mormor Eva. 
Nina och Tilde kom också, så det var en mysig eftermiddag vi fick tillsammans. 

Kvällens middag blev Cesarsallad (minus kyckling eftersom jag inte äter det) 
Nu blir det soffläge, imorgon startar en ny vecka och har redan massa inplanerat. 
På jobbet ska vi göra plats för julen som kommer nästa vecka.... Hjälp! 😅



Detaljer

Knoppar i mässing från norrgavel får pryda våra sängbord. 






New in






Ny vägglampa. Försök att bortse från mina fettfingrar på ljuskällan 😉

Lördag


Idag har jag jobbat. 



Barnen har hängt med Cecilia. 

När jag kom hem från jobbet åkte vi och handlade mat och Junia fick hyra Cinderella på dvd. 

Det blev hemmagjord pizza till middag och vi öppnade en fin flaska rött vi fått i inflyttningsgåva. 
😍
Godnatt ! (Ja jag är jättejättetrött) 

RSS 2.0