V.23

Senaste veckan har bebbo börjat röra sig mer. Nu börjar det kännas utanpå magen, det är milstolpe som jag kommer ihåg så väl från förra graviditeten. Att kunna dela känslan med sparkarna med Kim. 
Men som vanligt tar man sig inte tid. Man ligger inte och känner efter på samma sätt. Lite synd. 
 
Funderar på att köpa några slags mamma brallor. Har mina vanliga jeans och leggins nu men har en tofs i knappen så de inte ska sitta så tajt under midjan. Förövrigt sitter de bra. 
Så kanske lite onödigt. Kan ju leva med tofsen...
 
Har fått några känningar i slutet av ryggen vid läggdags, men det kommer och går. Lite massage brukar hjälpa. Annars är allt som vanligt. Mår hur bra som helst. ( mitt humör kanske inte är HUR bra som helst, men mer än okej ;) är lite lätt irriterad och speciellt när saker och ting inte plockas undan. 
Men sånt är bara struntsaker. Jag vet. 
 


 
 
 
 
 
 

Ny vecka.

Skönt att veckan är igång tycker jag. Jag gillar vardagen och familjelivet.  Att få lämna på dagis, jobba med mitt och känna att jag är emelie och inte mamma emelie några timmar och sedan komma hem till Kim och Junia och få maten serverad på bordet och avsluta kvällen som mamma. Hur bra har jag inte det?

Idag går vi in i V. 23 och det tänker jag skriva om i ett annat inlägg. 

Hej så länge! 



55%







Söndag

Idag har vi varit på ännu en visning. Så himla fint hus och exakt så som vi vill ha det... 215 kvadrat och bra planerat, men prislappen ligger på 4,6 milj... 

Sen åkte vi till Mio och reklamerade en stol (andra gången så nu tröttnade vi och fick pengarna tillbaka) 
Vidare till Ikea och köpte badrumsskåp, lite garderobs tillbehör och en kontorsstol. Gjorde ju totalmissen och åkte dit en löningssöndag men Junia var på glatt humör så det funkade ok. 

Nu ska vi fixa och dona lite här hemma med det som är inköpt, en ny handdukstork ska upp också. 



Fint till Jul

Fick hem helt underbara stjärnor till butiken i veckan. De är gjorda av glas och metall.  Jag ska definitivt ha dem i sovrummet. Ett stort plus är att de inte är så juliga av sig så man kan lätt sätta upp dem innan 1a advent och ha kvar dem längre. 
 
 



Den stora som är 60 cm i diameter ligger på 1495:- och den som är 40 cm 795:-. 
 
 



Haha

Om Karlsson på taket kan vara ett spöke och skrämma livet ur folk kan också Junia vara det. Läskig säger hon. Ja, himla läskig är du min tokfia. 



Sen kan man lägga sig och vila lite... Det är jobbigt att gå runt med en filt på huvet och inte se något. 



Lördag!

Åh härliga lördag. Efter jobbet slängde jag mig i soffan framför ett greys avsnitt. 

Sen kom Malin, vi drog till Heron och gick på bio. Runner runner med Justin T. o Ben Affleck. Bra faktiskt. Spännande. Skön. Ja den satt bra denna lördag. 
Sen käkade vi och nu soffläge resten av kvällen. Skööööönt! 



Känns som jag ska föda nu...

Efter en dag på jobbet med mycket kånk av kartonger och uppack av pallar , idolkväll med Kim och Jonn, intag av amerikansk pizza och mjukglass med daim och chokladsås. Lägger jag mig i sängen för annars spricker jag. 
Fel person åkte ur Idol vilket gör mig upprörd. 
Godnatt, är ju ändå jobbdag imorgon. 
Hej. 

Garderob belysning check!




Nu ska bara "dra för gardinerna" upp sen är vår lilla garderob klar! 
 

Städa..

När Junia kom hem från dagis ville hon leka lite i sitt rum... Behöver jag säga att jag städade imorse? Alltid samma sak varje dag, undrar hur mycket man plockar undan och fixar under en småbarns-period...och om ett år har vi en till som röjer runt :) 
 


 


 

Nytt till hösten till Junia.

Idag var jag på Zara och handlade höst kläder till Junia. Allt blev super... Kommer lite bilder på några av sakerna här.







Junia mannekängar runt här hemma :)






önskelista

 
 
 
 
 
 

nytt lamp-projekt

Precis utanför vår garderob har vi förberett 3 hål för att fälla in led-downlight för att få lite effekt och självklart lysa upp lite när man ska leta käder. De sitter på rad och ger alltså ett släpljus nedåt.
Men nu har jag ändrat mig och lämnat led-idén. Så nu har jag tagit hem 3 socklar i grått och satt i halopar lampor i dem för att få ett riktigt varmt och trevligt ljus när man dimmar ner ljuset.
Ska ta bild när allt är på plats, så får ni se. Tror det kommer bli en fin detaj med utanpåliggande istället för infällt. I alla fall så kommer de synas mycket mer.
 
 
 
 
 
 

V.22





Hej hå, redan V.22! Inga direkta förändringar från förra veckan. Mår som vanligt bra. Ska på zumba imorgon, det funkar också bra. Räcker med att jobba, ta hand om en soon to be 2 åring och gå ett zumbapass i veckan för att hålla kroppen i gång. 
 
Vi säger så. Hej! 
 
 
 

theBRAND

Jag har beställt en jacka till Junia. Märks det att jag är inne i en guld-period?
Tror iaf att hon kommer bli cool i den och den kommer inte att användas som slit och släng, utan mer som en snygg-jacka. Kommer från theBRAND.
 
 
 
 

Sovplats

Lillebror|lillasyster kommer att få sova i samma vagga som Junia låg i de första månaderna. 
Vaggan är från när Kim och hans bror Hampus var små.
Sänghimmeln och belysningen kanske är lite väl tjejigt men så babysött! 
 
Här är bilder på Junia när hon bara var nån vecka gammal. 
 







Måndag

Fy tusan. Idag har jag gått på högvarv. Började med att lämna Junia på dagis. Gick hur bra som helst! 
Hej då mamma sen var hon borta. 
 
Sen var jag på eljus och letade efter en mycket speciell ljuskälla, kom till jobbet lite senare. 
I helgen gick vi ut med ett reklamblad och det märktes verkligen på ruschen vi hade i butiken idag. 
Men jag hade inte så mycket tid att vara ute och sälja. 
Först hade jag en säljare från Globen på besök. Tätt inpå kom en annan, från Aneta belysning. Hann med en lunch sen var det bara att gå igenom kundbeställningar och lagret. 
Räknade pengar, åkte och bankade. Avslutade dagen med en 3 e säljare och blev inte klara förrän 18.30.
Väl i tälje var jag tvungen att åka och lämna en sak till en gammal granne i brunnsäng så jag var hemma runt åtta. Då var det bara att krama om Junia innan det blev läggning. 
Nu är jag iaf mätt och duschad. 
Sängen nästa! 
 
Just det! Vår nya webbshop slog upp portarna förra veckan! 
Där hittar ni allt från designlampor till vanliga enkla plafonder. 
Vårt varumärke heter JUUS och det är till största delen produkter du bara hittar på denna hemsida eller i någon av våra butiker eftersom de importeras av oss och inga leverantörer, 
 
Gå in och kika. 
http://webshop.ljusexperten.se/
 


 

Ny vinteroverall

Junia's farmor och Per överraskade med en present ikväll. En färgglad ny overall till vintern. Jättefin! 
TACK!!!
 



tillsammans

Vi har en ledig dag tillsammans per vecka. Så det gäller liksom att ta vara på den så gott som det går. Vet att det är så i de flesta familjer, ett evigt pusslande och när man ääääntligen är lediga så är man nästa påtvingad att göra något bara för att.
Jag skiter i det, jag vill bara va. Och såhär ska vi ta vara på denna dag.
Gå runt hemma. I morgonrocken. Lyssna på metropol, äta glass. pussas kramas och dansa med Junia.
Kanske se en film.
Det är tråkigt väder, då behöver man inte gå ut.
 
Vi ska åka till Nykvarn lite senare, Junia ska få hänga lite hos min bror medan vi går på en visning.

Ikväll middag hos Per och Carina. Å så var denna lediga dag slut och dags att ladda inför måndag.
 
HEJ va fort det går!
 
 

3

Dessa 3 pryls har jag använt hittils under graviditeten.
 
 
Bio-Oil, har jag använt sedan dag 1. Tror egentligen inte på att den är förebyggande mot bristningar, får man det så får man det... men det är mysig grej att smörja in magen morgon och kväll. Sen kan man ju alltid hoppas på att den hjälper liiiite.
 
 
 
Folsyra tabletter började jag med samtidigt som jag slutade med p-pillren.
Enligt livsmedelsverket:

"Folsyra/folat behövs för att fostret ska utvecklas normalt. Under de första veckorna efter befruktningen bildas det tidiga anlaget till centrala nervsystemet, neuralröret, hos fostret. B-vitaminet folsyra/folat spelar en viktig roll för att neuralröret ska utvecklas normalt.

 Om en kvinna har låga halter folat i blodet före och under de första veckorna i graviditeten ökar risken för ryggmärgsbråck hos fostret"

 

 
Åh älskade gravidkudden... den är typ BÄST!
 
 
 
 

En jäkla bra kväll

Igår var vi (jag, Kim, Junia, Jelena, Tobbe, Jonn, Isabel och Daniel) då hemma hos Sarah och Daniel. De har precis flyttat till en stor fin lägenhet i Gubbängen så det var kul att se hur de hade det. 
Middagen var helt fantastisk, de hade ordnar så bra och det var så gott. 
Junia hade det bra hela kvällen och hade mycket att stå i eftersom hunden Billie och 2 katter också fanns på plats :) 
Efterrätten som Jelena hade gjort var en trippelchokladtårta som var to die for. 
Vi blev kvar sent, satt uppe och spelade TP, Junia hade med sig pyjamas och somnade i soffan. (Det gjorde jag också på slutet) 
Kom inte hem förrän halv 3. Så det blev en helkväll med andra ord. 
 




 

Äntligen fredag!

Vill börja med att berätta att det har blivit en fröjd att lämna Junia på dagis. Hon är så glad och hejar på sina "kompisar" och fröknar. Säger deras namn när vi går förbi, ibland blir det fel men vad gör det?
 Sen när jag säger att mamma ska gå och jobba, pappa hämtar dig sen så säger hon: Jaaaa! Ger mig en kram och vinkar. Sen när jag kommer till grinden hör jag henne ropa hej då en sista gång. 
Å vilken skillnad, helt otroligt hur det kan förändras på bara någon vecka, förut var det gallskrik och jag var tvungen att ge henne till någon vuxen som kunde hålla i henne så hon inte sprang efter mig. 
Idag när jag lämnade så påpekade ena förskolläraren just att det har blivit sån stor förändring och att Junia trivs väldigt bra på förskolan speciellt med de äldre barnen som tar hand om henne och hon får vara med på deras lekar. Igår hade de badat och Junia hade stått i stora duschen och satt på kranen och lutat hela huvudet mot strålen och tyckte det var jääääätte kul, gjorde så om och om igen(väldigt konstigt eftersom hon hatar att tvätta håret hemma ;) 
Imorse var det mys på gården med "läger elden" som brann i eldstaden. 
Varmt sa Junia då, det är så jäkla kul att hon försöker hitta ord nu.
A, det flyter på riktigt bra på Tom Tits och jag är så glad över Junia har det bra! 


Annars har jag jobbat idag, Rydéns är klara med ombyggnaden och det blev riktigt bra! 
Hade med mig lite bullar vi smaskade i oss till eftermiddags fikat. 

Var hemma kl 19, och då bjöd Kim på sin paradrätt, kött med egengjord potatisgratäng och pepparssås på 4 olika sorters peppar. Har ätit extremt lite kött sedan jag blev gravid men kunde inte stå emot ikväll. Bara det röda vinet som saknades liksom... ;)

Nu idol och lite mintkladdkaka. 
Imorgon jobb och sedan iväg på Tapaskväll i Gubbis! Har sett fram emot det i veckor!!! 
Ciao! 

sida vs framifrån

Stört att man inte ser att jag är gravid framifrån...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frågor...

Hur fick du beskedet att du var gravid?
Först förstod jag inte varför min baksmälla aldrig la av, jag och Kim hade förlovningsdag onsdagen den 5 juni och då blev det en hel del vin, och jag var fortfarande jättedålig på fredagen. Brösten spände och jag kände mig gråtfärdig. Antingen spelade kroppen mig ett spratt eller så...kanske...jag tog ett test samma dag.
 
Vilken vecka var du i då?
V.6
 
Hur reagerade du när testet var positivit?
Jag blev väldigt överraskad, fast jag anade det innan. Det där pluset på stickan kan verkligen få fram känslor och tankar på ett helt obeskrivligt sätt. Såklart blev jag också väldigt glad, tänkte " fan vi lyckades igen"...
 
Hur berättade du för Kim att du var gravid?
Haha, jag skickade ett mms på testet. Romantiker som jag är.
 
 
 
Var det planerat?
Vi har alltid pratat om att vi vill ha syskon till Junia. Men om jag ska vara ärlig så trodde vi aldrig att det skulle gå så snabbt som det gjorde.
 
Hur lång tid tog det för dig att bli gravid?
Slutade med p-pillren sista april och blev gravid runt 12 maj. Så drygt 2 veckor...!
 
Fortsättning följer...
 
 

Bakat

Idag har jag bakat. Nu har vi massa gott till helgen :)
 





Junia...

Hon är så rolig, hon kan vakna mitt i natten och säga Karlsson. 
Hon är helt besatt, inget mer Pippi och Emil. Bara världens bästa Karlsson. Han som inte ens är snäll... 
Så godmorgon, det första Junia sa när hon vaknade var just Karlsson så det blir mys och frukost i sängen dagen till ära. 


Mitt godis

Varje kväll, efter maten så dricker jag en chai latte. Det är så gott och håller borta suget efter annat onyttigt... hehe jag vet att chai inte heller är nyttigt men bättre än en kladdkaka som jag åt VARJE kväll när jag väntade Junia. Helt otroligt att jag bara gick upp 12 pannor, stackars Kim däremot som inte kunde stå emot mina efterrätter och gick upp en del *host host* rätt så mycket han med. Men denna gång har han hållit sig borta :P starkt jobbat älskling! 




Onsdag

Idag fick jag för mig att fixa lite grejer. Gick till grannen Flügger färg och köpte guldspray och gjorde iordning spegeln och hängarna vi ska ha i hallen. 
Det blev skitbra! 

Dagen på jobbet flöt på, åkte hem lite tidigare för att hinna med att gå på ett zumbapass kl 18.30. Jelena hängde också med. Passet gick bra, ingen mage ivägen här inte! Skönt att svettas och bli riktigt trött. 
Imorgon är jag ledig! Åh kära nån va skönt att bara göra nada. 




Tråkigt

Vill bara säga att jag gång på gång under nån vecka skrivit inlägg via appen och så helt plötsligt stängs appen ner och allt jag har skrivit försvinner. Så det känns så himla tråkigt att ens börja på ett inlägg... det är inte ofta jag har tid att sätta mig framför datorn. Så bara så att ni vet anledningen om bloggen ekar tomt...
 

V.21

De senaste veckorna har varit bra. Som det sägs - andra trimestern det är då du mår som bäst. 
Sover bra, inte lika kissnödig, ingen huvudvärk, spänningarna i brösten har nästan försvunnit, inte ont i kroppen. Sällan trött. Sköna veckor. Önskar det kunde vara såhär under hela graviditeten. 
 
Hej! 
 


 
 

Tisdag

Idag har Rydéns varit på plats och börjat göra om i en del av butiken. Å det kommer bli så bra... Och nu har "min" lampa kommit också. Den är dösnygg! 
 
Kom hem från jobbet kl sju, Kim hade gjort en lövbiffpasta till middag. Å den gick ner utan problem, super gott! 
 
Junia är nattad, och nu är det idol och sedan Hollywood fruarna ;) undrar vad Gunilla hittar på i kvällens avsnitt. 
 



 

Måndag...

Jobbat, lunchat med Malin. 
Varit på babyproffsen och kollat på skötbord, föll för detta.



Vi har varit på ännu en visning... 
Just nu diskuteras det för fullt här hemma... Därför är jag lite frånvarande. 
Går in i V.21 idag ska försöka knåpa ihop ett inlägg imorgon. 

Nu idol! 



Halva tiden

Höll på att glömma att vi är på dag 140 av 280 idag.
Oh my, herre gud. Varför går det så fort?
 
Jag och min BM pratade förut om mina jobbplaner. Hon undrade hur länge jag hade tänkt jobba, om jag skulle ta ut nån gravidpenning osv.
Jag ska jobba fram till BF sa jag.
Hon spände ögonen i mig och sa att jag kanske skulle tänka om. Även om jag redan är mamma och vet vad som innebär med ett barn så sa hon, att bli 2 barnsmamma är också en stor förändring.
Du kanske borde gå hem några veckor innan och låta allt sjunka in...ordentligt. För hur mycket har du tänkt på graviditeten hittills, med förberedelser och hur allt kommer att vara när bebisen väl är här?
Ja. då kom liksom svaret. Jag har ju inte tänkt så mycket på det. Tänker inte alls att jag är preggo ibland.
Det är helt sjukt vad annorlunda allt är nu i jämfört med förra gången.
Jag tänker att det här är en piece of cake, jag har ju gjort detta förut. (Och det kommer sääääkert va som förra gången också) men det är farligt att tänka så. Jag ska försöka sluta med det och börja om.
Tänk om det inte alls blir som man antar att det kommer att bli. Jag kanske borde förbereda mig mer, fast jag är verkligen inte sån som "kan" tänka och förbereda när det kommer till förlossning och tiden efter. Jag kan inte tänka på det nu.
Så jag återkommer om sisådär 10 veckor och berättar om mina planer och förväntningar då.
 
Äh vet egentligen inte vart jag ville komma med detta inlägg, bara att det går fort.
Så grattis på 50%-dagen bebbo där i magen. Vi längtar efter dig.
Junia är fortfarande oventande. Jag visar och säger att det bor en bebis i magen. Men hon säger bara mage.
- Nä men Junia, vad finns iiiiii magen?
- Mage, svarar Junia.
Men det är gulligt det med.
 
God natt på er.
 
 

Junia's fina rum

Tänk om det alltid var så städat och fint i Junia's rum. Efter 10 min ser det ut som ett bombnedslag när Junia har lekt. 



Söndag.

Åh idag har vi varit på visning på ett hus i Nykvarn. Absolut ett hus i min smak. Jag orkar liksom inte med så mycket jobb med renovering och sedan en stor tomt och massa våningar att hålla rena och snygga. 
Jag ska hålla er uppdaterade om vad som händer.... ;)

Sen svängde vi förbi min bror när vi ändå var i nyken. 

Lunchade sushi på stan, Kim köpte en tröja på Gant och ett par assnygga skor på scorett. Nu är vi hemma, Malin är här och hon, jag och Junia ligger i sängen och myser.  Skönt med en ledig dag! 


Lördag

Ja, ikväll var vi på middag i Nykvarn. Jonn och Sandra var också bjudna så vi åkte dit tillsammans vid sex-tiden.
Första gången vi var hemma hos Malin, Daniel och Olivia sedan de flyttade dit för några månader sedan.
De hade lagat 3 rätters middag, vi satt ute och åt och hade väldigt trevligt. 
Massa snack om allt och alla. Junia röjde runt och Olivia var med så gott hon kunde ;) 
Nu måste vi se till att träffas lite oftare bara... 
 
Å nu äntligen är det dags för sängen. Trött! 
 




 
 

Hej

Hade en förträfflig mysig kväll igår. Det blev en ruccola sallad med parma, soltorkade tomater, mozzarella, jätteoliver, havsalt och olja. Precis va jag var sugen på (som aldrig Kim är sugen på) 
Sen kom Rebecca över, vi drack chailatte och kollade på filmen The Purge. Den var sådär, trodde den skulle vara bättre. Men man är ju lite härdad nu efter skräckisen i torsdags som slog slag på mig. Jag drömde tom om filmen. 
Har ingen aning när Kim kom hem i natt, jag sov som en stock. 
Nu är det jobb som gäller, ikväll ska vi på middag hos Malin, Daniel och Olivia. Ska verkligen bli trevligt och se hur de har det! 
 
Hej på er! 
 


 

Hmm

Märks det att jag är man och barnfri ikväll och natt?!
Jag har köpt hem massor av gott som jag ska smaska i mig. 
 
Heeeeeej! 



Vill göra det fint i hallen

Jag har fått dille på mässing och koppar. Så jäkla fint ihop! 
Ska köpa en byrå från mio och byta ut handtagen till koppar (spraya kanske?) 
 


Spegel med fet mässing ram, ljusstakar i koppar och ovanpå får också en liten fönsterlampa ligga och lysa.
 





I taket kommer koppar lampan från Rydéns(väntar på att den ska komma någongång!) med lyktlampor i med koltråd som ger sånt varmt skönt sken.
 



Tavlor ska beställas. Älskar dem!


 
En pall/stol från kartell med en pläd i fusk "varg" päls är beställd, tror den kommer nästa vecka :D 


Dörrmatta i brun/orange. 
 
Sen är min varma koppar/mässings hall klar.
 

God kväll.

Nytt i badrumsskåpet. 


 
Ikväll var jag på bio med Rebecca. Vi såg the conjuring. Riktigt läskig. Så obehagligt bra. 
Länge sedan man såg en bra skräckis. 
 
Imorgon jobb! Godnatt. 
 

BM V.19 + 3

Lämnade Junia lite senare på dagis idag eftersom jag hade tid 10.30 hos BM. 
Och vet ni vad? Första gången som jag lämnar och hon inte gråter! Jag är mäkta stolt. När vi kom dit var det fruktstund ute på gården. Junia gick och satt sig bredvid de andra barnen på bänken och klappade på platsen bredvid henne och sa mamma sitta. 
Jag sa att mamma måste gå men kommer och hämtar dig senare, okej?
Ja sa hon då. 
Hej då sa jag. 
Hej då sa hon. 
Sen gick jag. Glad så in i bomben! Åh vad härligt det skulle få vara att lämna en sådan unge varje morgon. <3

Ja, besöket hos Lena gick väldigt bra. Vi gick igenom ultraljudet jag gjorde i måndags, där allt var tipp topp. 
Vikt 57 kg = 3 kg upp. 
Järnvärdet, blodvärdet, lågt blodtryck var kanon = inga järntabletter halleluja!
Lyssnade på hjärtat, åh det kändes som att det var 10 år sedan man fick höra hjärtat picka på från maskinen. 
Efter lite allmänt snicksnack var vi klara och nu är jag påväg till stan för att äta lunch och handla lite mat. 
Sen ska jag hämta hem min busunge. 

Hej! 


Då är vi inne i V.20


Kill-grejer

Kim har köpt världens största dator och ställt in i vårt sovrum. Vad romantiskt va? Nu vill jag flytta så datorn får ett eget rum. Känns ju löjligt med en skärm lika stor som tvn. Som om att vi skulle ha 2 tv apparater i sovrummet. Inte alls min grej eller smak. Försöker knåpa ihop ett inlägg men ögonen går ju bara i kors på den här mackapären. Så jag lägger ner. hej!

Help!

Hej. 
 
Hjälp mig. Går det inte att ändra storleken på bilderna via appen? 
Såhär kan jag bara inte ha det! 
 



Tisdag

I morse så var Junia inte lika kinkig som vanligt vid lämning. Kanske för att de höll på att fylla bassängen så de skulle få bada. Det stal lite av hennes uppmärksamhet. Nåja, idag så har det varit en riktig kontorsdag, har fixat med fakturor och stängt augusti pärmarna som ska till redovisning. Skickat iväg underlag till annonser i ekuriren. OCH gjort klart inbjudningar och de sista till vår lilla jobb-aktivitet vi ska ha 2-3 november. Det blir bla hotell och middag i sthlm. Mer säger jag inte för jag vet att någon på jobbet är väldigt nyfiken ;)

En bra morgon

 
Fick precis ett sms från dagis.
 

Måndag

Var på jobbet 1 1/2 h innan öppning imorse, så jag hann med ganska mycket faktiskt. Gick igenom nästan alla leverantörer och beställde varor.
Kl 14 kom Marcus från Lyktan, kollade igenom deras nyheter. Sedan var jag tvungen att bege mig hemåt för att hämta big sister to be på dagis.
Lämningen imorse hade gått jättebra! Inge grin!!! Hon sa hej då till farmor bara, var snarare så att Carina blev ledsen och inte ville gå därifrån hehe. Nä men, kanske kan muta Carina att lämna fler dagar?!
Det är säkert bara för att JAG lämnar hon blir så hysteriskt ledsen. Typiskt när mamma grej.
Hoppas hoppas verkligen att det blir bättre på den fronten. Jag blir så opeppad och nedstämd att lämna henne så ledsen.

Aja, Kim jobbar sent, så nu ska jag börja med maten.

Ps, det är konstigt att sparkarna från bebben i magen blir mycket tydligare precis efter ultraljud hehe, samma sak när jag väntade Junia. Innan UL bara lite fladder, Nu lambada. Men mysigt såklart!


RUL

Imorse var det alltså dags för rutinultraljud. Barnmorskan mätte och kollade igenom allt. Det såg så fint och bra ut. Väldigt lugnande att få höra det.
Vi blev också framflyttade en dag, så jag hade räknat fel en pytte dag. Men men, hon kan ju lika gärna ha mätt 1 mm fel ;) hehe.
Så nu går vi in i ny vecka på måndagar och idag går vi in i V. 20.
BF är alltså 2 februari.
Ja, vad ska jag säga, vi är så himla glada över vår lilla bebbe som växer som den ska.
På torsdag ska jag till Oxbackskliniken och träffa Lena och göra de vanliga.



Imorgon

Ska vi på rutinultraljud, blir spännande och se om min beräkning stämmer, som är 18+5.
Vi ska dit 07.30, så farmor Carina får lämna Junia på dagis imorgon.




Myshelg

Haft en riktigt skön och lugn helg. Vi har ätit mycket mat och fikat massor, bullar, hallonmuffins, kakor, blåbärspaj m.m. Mormor hade verkligen förberett sig väl och bakat.
Min moster och hennes man var också där uppe så vi gick och hälsade på dem också.
Annars så har vi bara myst, hälsat på alla kossor, gått promenader.
Junia har fått presenter också. Väldigt uppskattat med lite nya leksaker.
Så ja, nu har man säkert gått upp 2 kg om inte mer, men va tusen. Nån gång kan man väl få äta bullar en hel helg?!


On the road

Har tagit ledigt denna helg. Sitter i bilen på väg till Järvsö. Ska hälsa på min mormor. Har inte träffats på fler månader, men vi har såklart brevväxlat under sommaren. Eller vi brevväxlar ju under hela året med 1 brev i veckan, jag och mormor. En riktig brevkompis.
Jag tycker det är mysigt att få brev, mycket mer personligare.

Vi kanske hörs senare, annars får ni ha en trevlig lördag.

Just det, igår efter jobbet blev vi bjudna på middag hemma hos Lasse och Åsa. Sen när vi kom hem, tittade Rebecca över med presenter till mig och Junia.
Junia fick kläder, en bok och napphållare, jag fick 1 liter chailatte-blandning. Hehe min lilla gravid-craving. Så Kim ställde sig och gjorde varsin chailatte till oss, toppen avslut på kvällen eller what? Tack Becky!


Huset...

Vi var på en privat visning, huset har inte kommit ut på hemnet än. Vi fick nys om huset via min bror.
Aja, huset ligger typ vid Alcrofältet i Nykvarn och är på ca 200 kvadrat.
Tomten som är helt sjukt nice är på 1800 kvadrat. Där finns allt och lite till, så som pool med ett gigantiskt pooldäck, jacuzzi, utomhusdusch, tennisbana som kan förvandlas till en liten isrink på vintern. Ja vad ska man säga. En familjedröm.
Det negativa är:
Huset är markplan och källare. Alltså sovrummen på nedervåningen har små fönster.
2 sovrum uppe och 2 sovrum nere.

Orkar man ta hand om en sådan stor tomt med pool o andra tillbehör?

Vill vi lägga 4 miljoner på vårt första hus?

Nja kanske. Vi väger för och nackdelar. Men jag har svårt för hus med källare. Tycker det är mörkt som det är i Sverige och jag vill ha stora fönster så ljuset flödar in.

Vi ska på en annan visning om nån vecka. Får se hur det tar sig...



Sköna!

Nya skor. Å va de är sköna.
Ikväll ska vi på en visning på ett hus i Nykvarn.

Vi hörs sen!


Onsdag

Vi har jobbat.

Junia har varit på dagis. Blev hämtad av farmor och Per, och med dem har hon hängt med resten av dagen och kvällen.
Jag hoppas på en bättre natt än igår. Junia hällde nämligen ut ett helt glas vatten i vår säng typ kl 04. Allt och alla blev blöta. Kim fick, de resterande 2 timmarna sova på soffan.
Med det sagt säger jag godnatt och ett stort grattis till Nina som äntligen blev 2 barnsmamma idag. Så himla kul!

Hej!


Magbild


V.19

Hoho där inne, vem är du? Alltså det är så himla svårt att föreställa sig att du inte kommer se ut som Junia när du föds. Kan bara se Junia's ansikte framför mig. Men det känns också så coolt att inte veta. Du kanske kommer ha hår! Eller så kanske du är mycket mindre? (Helst inte större ;)
Hur som haver läser jag i alla appar att man nu kan se om det är en tjej eller kille (om den nu vill visa vid UL) men vi står fortfarande fast vid att inte ta reda på det. Jag har inga känningar heller, inga alls! Jag blir lika förvånad vad det än blir, konstigt va, för antingen blir det ju en kille...eller en tjej hehe.

Jag mår bra, inga problem.
Ska köpa ett par Nike Air Max som jag kan knalla runt med på jobbet så slipper mina fötter bli så trötta.
Lillen i magen har inte börjat "sparka" så det känns utanpå. Men tror det är på G, det är mycket fladder.
Om 6 dagar är det UL och den här gången ska Kim med, blir verkligen spännande.


Måndag

Tillbaka på jobbet då.
Lämnade Junia kl 09. De andra barnen var helt upptagna med att byta om till badkläder och de höll på att fylla "bassängen" de har inne på avdelningen . Junia blev nyfiken men blev såklart ledsen när jag gick.

På jobbet så har det varit full rulle. Hade först möte med Marie på Eskilstuna kuriren och gick igenom höstens och vinterns annonsering i tidningen o på webben.
Sen blev det lunch och så kom vår revisor för att göra stick prov för att kolla att inventeringen gick som den skulle.
Och det gick ovanligt bra :) vi fick väl godkänt.

På eftermiddagen bjöd Alex på slagsta glass, det behövdes!
Runt stängning kom Johan från Eglo så jag blev kvar med honom och bestämde sortiment plus att de ska flytta sitt ställ och göra om lite i oktober.

Så nu ska jag sätta mig i bilen och åka hem, ska bli kul att höra hur Junia har haft det idag, första gången som Kim hämtade henne.

Inatt drar pappa till Grekland, Kim skjutsar och åker direkt till jobbet efter det. Skönt att jag slipper gå upp mitt i natten, behöver lite extra sömn känner jag.

Hörs!


Hej

Det flöt på riktigt bra idag, så himla skönt när det går undan och när det inte dyker upp så många frågetecken.
Min bror har också haft inventering (i sin ljusbutik i tälje) och lagervärdet var typ 8 miljoner kronor. Hmm något som inte stämde liksom, så han fick gå igenom alla listor som var inlagt i systemet och hittade att någon ljuskälla blivit inventerad typ 23346274422 ggr, vilket blev ett värde på 5 miljoner! Hehe skönt att han hittade felet iaf, men jobbigt när ett "litet tryck-fel" på dosan gör att man måste gå igenom ALLT!
Eller det som hände oss för något år sedan, vi var tvungna att inventera om hela butiken och lagret för att det blev något strul, då höll jag på att avlida.

Yesyes nog om detta! jag har haft en bra kväll. Min man rullade köttbullar, kirrade en underbar potatismos och brunsås till middag. Allt från skratch. Junia tycker också om pappas mat :)

Nu blir det sängen, imorgon är det en helt vanlig måndag. Jobb och dagis, precis som det ska va!
Gud så skönt det ska bli med rutiner och vardag igen. Iaf i några månader. Sen är vi där igen, i bebisbubblan <3


Inventering...

Ja, vi har ju att göra om jag säger så.
Glödlamporna är roligast :(


RSS 2.0