Informations möte

Det var SÅ jobbigt att gå upp imorse. Ville inget hellre än att ligga kvar. Det tar på krafterna att konstant vara lite "små sjuk" , fast jag mår faktiskt helt bra nu så det är väl resten av familjen som inte är på topp. 


Ikväll efter jobbet var vi på informations möte i stadshuset ang nya Viksbergskolan där förhoppningsvis Junia börjar i förskoleklass till hösten. 
Skolan ser jättefin ut, lika så idrottshallen. Den beräknas vara helt färdigbyggd i maj 2018 och då får vi såklart gå på studiebesök. Rektor kommer att bli Jan Lindgren som just nu är rektor på Hölöskolan. Han kändes bra. Fick bra feeling. 
Kan ni förstå att vi ska välja skola till Junia?! Jag kan inte förstå det. Jag tycker att vi nyss skickade in ansökan om förskola. Hon var ju nyss 1 år... nu helt plötsligt blir hon 6! 

Efter mötet tog vi varsin Kebabsallad och sen plockade vi upp tjejerna och åkte hem och gjorde kväll 💤😴💤😴




En helg

Fredagen var jobb, kom hem alldeles för sent. Men Kim bjöd på torskrygg med champagnesås. Det var väldigt gott. 

Vi tittade på slutet av idol sen somnade vi allihop. 

Lördagen var lite "roligare" Junia hade gympa, Alicia hängde med Becca å Grynet. När Junia kom hem bakade dem chokladbollar. 
Jag jobbade på som vanligt men kunde åka hem en timma tidigare. 
Jag skulle nämligen med 17.08 tåget till sthlm med Sandra, Becca, Cecilia å Malin. Vi drack bubbel å snackade skit. 
Sen så hade vi ett uppdrag att lösa på escape stories. Det var jättekul! 
Vi skulle hitta en mördad författares manuskript. Tyvärr hann vi inte alla moment men det var kul iaf! 

Sen blev det tapas och sangria i mängder på restaurang Sangria. Vi hann med lite dans också innan vi gav upp och åkte hem vid 02. 


I går söndag, så var det en lugn dag. Becca och Cecilia var hos oss och vi spelade spel och ja, tog det lugnt helt enkelt. 

På eftermiddagen kom Lasse och Åsa och vi har nu bokat resa! 
Det blir Thailand 16 februari - 9 mars 😎
Vi åker med Emirates och mellanlandar i Dubai. Pröjsade typ 5700:- per person. Bra pris tycker jag 👍🏼 då ingår 30 kg bagage och mat och dryck hela flygresan. 

Så ikväll ska vi boka hotell, planen är att börja i Khao Lak (har aldrig varit där) sedan ha 1 vecka fri, men avsluta 5-6 nätter på Bangtao. Det är relativt nära flygplatsen så det känns bra. 

Aja men nu så är det bara att börja nedräkningen då.. kanske ta tag i lite kvällsträning också 😅


Hej bloggeeeen

Måndags var = jobb. Hade kvällsmöte på kvällen. Hade en designlight säljare som gick igenom sina produkter. Käkade middag. 

Sen hade vi vanligt personalmöte. Kom hem vid 22- tiden. Bara att slagga då... 

I tisdags var jag å barnen lediga. Vi lekte, tog vara på snön och åkte snowracer. Guuud va barnen slängde sig och sprang överallt och ingenstans. 
När vi kom hem blev det bubbelbad och Jonn o Sandra o lilla Ida kom över en snabbis. 
När vi klätt på oss igen började Alicia klaga på att hon hade ont i kinden. Trodde hon hade slagit sig under dagen och tänkte inte mer på det. Men efter nån timma börjar hon gråta och säga att det gör jätteont och det känns i örat också. Såklart, Örat, att jag inte fattade. 
Vi lämnade av Junia hos min mamma sen gick jag o Alicia till närakuten där det konstaterades att hon hade öroninflammation på höger öra. 
Penicillin i 5 dagar. 
Vi åkte hem och å samma veva kom Kim hem. 
Alicia sov bra trots allt. 

Onsdag. Jobb. Möte. Snön yrde. Kom hem till middag i världsklass. Avslutade kvällen med Stranger Things men jag somnade i soffan. 

Torsdag. Ja det är idag ja. Inte hänt så mycket idag förutom att vi har varit på plantagen, satt upp fler ljusstakar, handlat mat, lyssnat på julmusik, lagat och ätit middag, var på Johnells invigningen på kringlan, Kim blev en jacka rikare och jag köpte ett par Lily and rose örhängen och ett par handskar. (Tappar bort ett par varje år!) 




Helgen

Som vanligt försvann helgen innan den ens hann börja. I fredags jobbade jag, barnen hängde med farmor och Elvira på eftermiddagen/kvällen hemma hos oss. 

Hann träffa dem en snabbis när jag kom hem. 
Kim lagade fajitas och vi hade en traditionell fredagsmyskväll framför Idol. 
Jag satt även upp några ljusstakar och en ny stjärna i köksfönstret. En blå. 
Årets jultrender är FÄRG, våga mer än bara vitt 🙌🏼

I lördags så jobbade jag också. Junia och Cecilia åkte till gymnastiken på morgonen. Sedan var barnen hos farfar å Åsa (Kim jobbade också). Jag plockade upp dem påvägen hem från jobbet. 
Och hemma hos oss var det fullt hus, Sarah, Victor, Budda, Tobbe, Jelena, Kalle, Jonn och Ida hängde hos oss. Det blev middag - rostas med risotto (två olika, saffran och svamp) och pepparsås. Till efterrätt marängsviss 🍌🍨 asså hur länge sen var det inte man åt det?! Jelena å Tobbes meny satt mitt i prick. 
Alicia var väldigt intresserad av Ida. Det var så mysigt att få rå om Ida igår. Hon va i min famn länge 😍
Tror alla begav sig hemåt vid 22.30 tiden. 
Jag å Kim satt på en film - the notebook. Jag grät som vanligt, men inte en min från Kim fast det var första gången han såg den. 


Hemma hos Lasse och Åsa hade tjejerna bakat pepparkakor. Fick med oss två stora pizzakartonger hem, fulla med deras verk!

Idag söndag tog vi sovmorgon. Och jag fick tom frukost på sängen. Kollade på så mycket bättre och hade en väldigt skön morgon! 

Sen gjorde vi oss klara och hämtade upp Becky för att gå på en visning. (Ja det är vår sysselsättning på helger) Huset var amazing. Fanns inget större att klaga på (händer aldrig oss), bara två minus. Det ligger i kallfors och badkaret såg väldigt obekvämt ut. 
Vi är nog inte ensamma att tycka om huset, och jag tror det kommer bli en budgivning vi inte riktigt kan hänga med i. Det var sååå mycket folk på visningen. Till o med farfar och Åsa var ju där 😉
Efter visningen så blev barnen upplockade av farmor å Pelle. De skulle nämligen gå på bio på Heron. 
Jag å Kim åkte hem och röjde undan efter gårdagskvällen och tvättade. Sen åkte Kim och veckohandlade och jag passade på att beställa lite nytt till kidsen på H&M som hade sista dagen med 70% och fri frakt... tror jag iaf. 

Tjejerna tyckte bion var bra och hade även fått varsin Happy meal. 😀 = glada! 

Kvällen blev lugn i soffan. Började med en ny serie, stranger things. Nån som sett den? Den verkar bra. 

Imorgon jobb igen, längtar redan till nästa helg 😴


Wörk

Idag var vi uppe lite tidigare än vanligt för Junia skulle på teater med fsk. 


Jag jobbade på som vanligt. Många pallar att packa upp, kallt och halt idag på baksidan. Halkade runt där ute. 

När jag kom hem från jobbet så hade Junia o Alicia bestämt kvällens middag - tacos. 
Mycket gott 😋
Cecilia, Becca å Grynet kom förbi efter maten. Kim åkte o spelade badminton. 
Då hade vi tjejmys med popcorn o snapchat. Junia å Alicia var så nöjda. 
När tjejerna blivit nattade så tog vi varsin glögg, bunkrade upp med chips, dipp o choklad och kollade på skräckisen lights out. Den var riktigt obehaglig, och bra ☠️

Nu är det dags för sängen, imorgon är jag mammaledig med kidsen. Har några lösa planer. Tar dagen som den kommer. 
Godnatt 


Årets julutskick



Snööö

Gårdagen bestod mesta dels av jobb (förutom när jag fick nya bryn då) kom hem rätt skaplig tid 18.30 🙌🏼 

Kim hade gjort egna hamburgare (vilken surprise) lite sådär olearys style när det var match å allt. 
Jag var så fruktansvärt nervös och fick gå iväg flera ggr under matchen, kunde inte titta.. 😂 men Sverige klarade det tillslut 🇸🇪

Vet ni vad jag gjorde ikväll? Satt upp all julbelysning... utomhus. Höll på i flera timmar. (Känns det som) så närmare bestämt sitter slingor med 1000 lampor på baksidan och på balkongen över entrén 2 st granrisgirlanger med 160 lampor. 
Men jag är inte riktigt klar än... jag vill ha en flaggstångsslinga också. 💡💡💡💡 kändes ju helt rätt att sätta upp när snön låg som en litet täcke på marken. 

Annars så lagade jag middag och det blev en mysig tisdagskväll med massa ljus 😉

I år ska nog byta ut några ljusstakar och stjärnor här hemma. Längtar 😊


3D bryn

Har länge funderat på att göra något åt mina ögonbryn. Dem växer helt olika, är väldigt ostbågiga i formen, och korta. 

Har läst om det här med 3D bryn som man tatuerar in. Men ja... inte riktigt tagit steget. 
Har följt cosmetink på insta länge o tycker verkligen att resultatet jag sett på alla bilder o filmer varit så bra. Så i oktober såg jag att de hade en budgivning på ett par bryn och pengarna skulle gå till Cancerfonden. 
Två flugor i en smäll tänkte jag, om jag ändå ska göra bryn kan jag väl lika gärna buda och så kommer mina pengar till en god sak. 
Så sista oktober vann jag budgivningen och idag skänkte jag 4600:- till Cancerfonden o superduktiga Sandra gjorde mina bryn. Är så nöjd och om 4 veckor ska jag dit igen för att se om något behövs fyllas i eller andra ändringar. 
Allt som allt tog det ca 2 h. Först fick jag bedövning och så fyllde jag i lite papper, sen mätte, målade hon brynen så de skulle få en symmetrisk form och längd till mitt ansikte. 
Sen fick jag lägga mig ner och då började hon tatuera med stråteknink med maskin. 
Det kändes, men gjorde inte ont. 

Jag är supernöjd! Tänk att vakna på morgonen och slippa göra bryn. Men framförallt är jag så glad över att ha fina formade bryn. 😍



Farsdag

Hade en väldigt trevlig kväll igår hos Lasse och Åsa. God middag och efterrätt som vanligt. Hampe var också där och senare anslöt sig Becca o Grynet. Vi spelade Chicago som tyvärr Lasse vann 😤


Vi har också helt gått ifrån Bali, Vietnam och Filippinerna. Och kom liksom fram till att vi kör det säkra kortet Thailand - igen. Kanske inte det mest spännande men alla trivs och tycker om thai. Däremot blir det inte Phuket. (Säger jag nu ja) 


Idag så har vi varit och hälsat på Kims morfar tillsammns med Kims mamma. Grattat på farsdag med fika. 
Sen åkte vi direkt hem till mina föräldrar där vi åt en 3-rätters för Kim o pappa. 
Pappa fick en flygplans-nackkudde, och Kim fick en öl-julkalender. 
Nöjda. Mätta. Belåtna. 
Kom hem rätt skaplig tid och bara tog det lugnt med en glögg framför tvn. 


En bra farsdagpresent tycker Kim 🍺 nu får han testa på 24 olika sorters öl under december.
Mammas mat är alltid bäst 😊
Du är bäst PAPPA Kim 🙌🏼

Myskväll

Igår efter jobbet så hade jag, Junia å Alicia myskväll. Kim var nere på stan med vänner och kollade på fotbollsmatchen. 


Vi hade iaf väldigt mysigt, åt sen middag, sen mys i soffan med lite godis, chips o dipp och IDOL. Tycker det var en bra omgång igår. Junia tyckte att Jamima var bäst, vi spelar ju bara Bob Marley i bilen i grekland. Hans låtar blir man glad av! 

Efter idol kurade vi ihop oss i dubbelsängen. Junia somnade på två röda för vi hade inte en bra natt, natten till fredag. Hon hade hostattacker mellan 01.30 och 04.30 😴 sjukt trött var jag när klockan ringde 07.

Alicia somnade vid 23. Hon skulle vara vaken tills pappa kom hem sa hon men det lyckades hon inte riktigt med...

Natten till idag var bättre, Alicia vaknade vid 06 och hostade väldigt mycket, men hon somnade om efter ett tag och sov nu när jag åkte till jobbet. 

Ikväll blir det middag hemma hos Lasse och Åsa o förhoppningsvis bestämmer vi vart resan i februari går till. 

Trevlig LÖRDAG! 


Onsdag

Alicia är fortfarande febrig. Blir en till sväng till närakuten imorgon om hon inte är feberfri. 

Är så nöjd med det stället, får hjälp direkt och knappt några folk där 👍🏼 

Annars har jag jobbat, Hem och vände i dörren för att åka på föräldramöte på fsk. 
Vi fick veta vad de pysslar med, just nu håller de på att fördjupa sig i "förflyttningar" 
i olika stationer. 
* förflytta sig i fantasin 
* förflytta sig med ett fordon eller tex en hiss. 
* förflytta vatten 

Dem leker rollspel i tåg, flyg, båt osv. 
Bygger fordon i ateljén och dem flyttar vatten i deras bassäng. Fick se bilder, videoklipp och såklart deras skapelser. 

Sen det vanliga med smitta, vinterkläder, hjälm, parkering. 
Junia är äldst på hela Tom Tits fsk nu så man känner sig rutinerad som förälder. Fast även vi behöver ju påminnelser. Speciellt i okt/nov/dec då i alla fall mitt minne o inte är det bästa pga av stress, eller så står det helt still där i knoppen. 

Efter mötet åkte vi och hämtade barnen hos mina föräldrar. 

Rakt ner i sängen och godnatt. Jag är så trött, imorgon blir jag hemma med Alicia. Vi kör varannan dag. 



Sjukstuga

Vi fortsätter med det här hemma. Jag har varit hemma med Alicia o Junia idag. Junia är pigg nu o får gå på fsk imorgon. Hon klättrar på väggarna när ingen orkar hålla hennes tempo. Alicia har fortfarande feber o blir hemma. Säkert veckan ut. 

Jag själv ska masa mig till jobbet imorn. Det känns faktiskt helt ok, min hosta har lagt sig. Nu är jag "bara" täppt och ont i huvudet (bihålorna) 
Ja så det har ju inte hänt så mycket idag. Junia ville baka kladdkaka men vi saknade ägg så vi gjorde chokladbollar istället. 


Jag avslutade dagen med ett varmt bubbelbad med tända ljus, inpackning i håret o ett avsnitt av american horror story. Försökte svettas bort förkylningen. 

Känns i alla fall bättre! 

Godnatt! 


Forsätter väl med att blicka tillbaka ❤️

November 2009. Åh våra sushi/bubbel/idolkvällar 😍


November 2010. Blev rätt mycket fest då 😊


November 2011. Va små vi var 😅


November 2012, Wilma fyllde 12 år ❤️


November 2013, namnförslag 🤔😱😉


November 2014 , ute med jobbet. 


Också november 2014, tjejkväll hos Sarah. 

November 2015 


Beccas födelsedagskryssning
Middag

November 2016 



Ute med jobbet
Middag
Middag



För exakt 6 och 4 år sedan 🙂


November 2011, gravid med Junia V.31
November 2013, gravid med Alicia V.29

👋🏼heeeej

Länge sen. Veckan som gått har minst sagt varit hektisk. Jobbet. Livet. 

Vi har varit sjuka och är det fortfarande. Om vart annat. Nu är det Alicia ligger med 39 graders feber. 
Sovrummet börjar bli klart, förväntar mig att lamporna kommer denna vecka.

I lördags så var barnen på spökfest hos Oliver. Sen hälsade vi på gammelfarmor Harriets grav tillsammns med Lasse, Åsa, benge, Erika och Tilde. 
Det var fint ❤️ tände ljus för Wilma å Kims mormor också. 





RSS 2.0