Lördag

Egentligen skulle Kim ha åkt på birka-kryssning med hela vänskapskretsen idag. Jelena och Malin har fyllt 25 och det ska ju firas. 
Men maginfluensan hälsade på, lagom till denna lördag. 
Jag flydde hemmet med båda barnen och gick hem till mamma. Mormor och Hans kom på besök och för att träffa Alicia för första gången. 
Vi fikade på allt gott jag bakat de senaste dagarna. Pratade en massa och sen kom min gamle vän Sanna förbi. (från Sandviken) väldigt roligt! Vi pratade om allt, har inte setts sedan Junia var ca 5 månader. 
Vi fick presenter också. Gud vad vi blir bortskämda. Inte bara Alicia utan jag och Junia också! Tusen tack för allt! 







När jag gick hem passade jag på att köpa lite gott från filmkedjan och hyrde 4 filmer för 100 spänn. Tänkte att det kan bli en ganska långtråkig helg för vår del. 
Jag tänker mycket på våra vänner som har kul ikväll, önskar att vi kunde vara med och fira er! <3 
Fick ett mess att vi är med på ett hörn iaf ;) 




Kommentarer
Postat av: Nina

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
3 dubbeldaim
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

1 burk kondenserad mjölk sötad - kokad i max 2 timmar

Gör så här:
Ta av ettiketten på burken och koka i rikligt med vatten i max 2 timmar. Tänk på att den måste vara täck med vatten under hela koktiden. Jag kokade 1 .50 ganska exakt, skölj under kallt vatten tills den svalnat och förvara sedan i kylskåpet. Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor. För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel.Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant. Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken. Hacka daimen smått och ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen. Skulle du få någon smet över kan man göra små portionscheesecakes i mindre muffinsformar eller liknande. Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat Ta fram kakan en kvart innan servering häll över såsen över den, skulle såsen vara lite för tjock rör då ut den med en tsk grädde och servera genast. Vilken uppsats det blev;)

Svar: Tack snälla!
emelie

2014-03-01 @ 21:22:49
URL: http://Vaskelainen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0