Alicia

Update då. 18 månaders kontrollen är en aning försenad (nehe) men det har varit så mycket strul fram och tillbaka, men idag äntligen fick vi till det. 
Men Alicia var inte direkt samarbetsvillig och satte armarna i kors och sa näääeee på varje fråga BVC-tanten frågade. 
Kan du hämta bollen? 
Näääeeeeee
Kan du bygga med klossarna 
Nääääää
Gallskrek vid vägning och mätning. 
Sen när det var dags och gå hem och klä på sig blev hon helt förändrad och väldigt glad typ hoppade ut i väntrummet. Knasiga unge. 
Men ja, hon följer kurvan och så får hon helt enkelt visa vad hon kan en annan gång 😅

Men det nya är väl att hon tränas för fullt på eftermiddagen med pottan/toan, både igårkväll och imorse så sa hon att hon ville kissa på toaletten. Och det gjorde hon! Hon säger även till när hon har bajsat och vill byta blöja direkt. 
Med Junia var det en enkel match att bli av med blöjan. Började klara sig längre stunder efter tvåårsdagen.
Vi fick ett bakslag när Alicia kom till världen och Junia blev "bebis" igen, men efter några månader (fokuserade inte så mycket på att träna, utan lät det va) så slutade hon över en dag. Även på natten. Det gick nog över förväntan iom att hon inte drack något vid läggdags. Och att hon alltid kissade innan. 

Såklart att de får vatten på kvällen om de vill, Junia har alltid varit en sådan som sveper ett glas i sängen men då är det ju ett måste att kissa innan man somnar. Junia har kissat många gånger i sömnen på toan för jag har varit väldigt noga med kisseriet på kvällarna. 
Båda tjejerna slutade med välling när de var 1 år (nästan på pricken) tror det berodde på att vi var utomlands, Thai och Mexico och att de var varmt så de inte ville ha varmvälling på kvällarna som vanligt. När vi kom hem från semestern frågade de aldrig om "lelle" igen. Så skönt faktiskt. 

Nu är ju Alicia inte två år än så det är ingen brådska men jag ser ju att hon vill vara som storasyster. Ha trosor och gå på toaletten och göra världens roligaste - spola! 

Alicia är en hejare på lego och bygger högt och stabilt. Väldigt roligt faktiskt. 
Hon har börjat intressera sig för Pippi Långstrump på tvn och sitter kvar och kollar klart på filmen. Det märks verkligen att Pippi är bäst! 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0