Måste bara skriva ner detta...

En av kvällarna när vi var inne i stan och sitter på en restaurang kommer en pojke fram i 5-6 års åldern och tigger pengar. Han ser så ledsen och smutsig ut. Jag ger Junia några € jag har i fickan och säger att hon ska ge dem till pojken. Junia tar pengarna och tittar på pojken sen ger hon honom pengarna. Absolut ingen tvekan eller att hon visar att hon vill ha pengarna själv. (Bara 20 m från oss finns massor av "karuseller" som man kan betala med mynt, tänkte liksom att Junia skulle bli lite grinig och vilja ha pengarna själv) 
Pojken blir glad och tackar och går därifrån. Junia är väldigt stolt och säger att hon gav barnet pengar. Så han kunde få köpa något. 
En annan dag var vi och shoppade. Junia ser då pojken stå med, troligtvis sin äldre bror.
 Junia säger till mig, mamma Junia ge barnen pengar. Hon får några slantar och så ger hon dem till pojkarna.
Sista kvällen ser vi dem igen, fast nu är minsta pojken utan skor,  och de har en flicka med sig något år äldre än Junia ...Jag såg dem först och fiskade upp pengar och gav dem till Junia. Här får du av mamma sa jag. 
Efter en stund såg hon barnen. Junia sa mamma ... barnen. 
Ja sa, ge dem dina pengar OM du vill. Junia gick fram till flickan som satt på trottoaren och gav henne pengarna. De tiggde alltså inte, de bara satt där och Junia gick fram till dem. 
Flickan blev jätteglad och vinkade åt Junia, när hon gick tillbaka till mig. Då vände sig Junia om och gav en slängpuss åt flickan och vinkade tillbaka. Den glädjen som syndes i hela flickans ansikte sken upp hela hamnen. Då fylldes mina ögon av tårar, för jag vet att Junia ville att de skulle få det bra. Hon är så liten men har sånt stort hjärta. Aldrig att hon skulle behållit pengarna själv. 

Jag kommer aldrig glömma det ögonblicket. Min kloka fina tjej. 




Kommentarer
Postat av: Lisa

Jag får gåshud. Vilken fin tjej ni har. Förstår att du är stolt. Mycket fin egenskap Junia har

2014-06-02 @ 18:04:38
Postat av: Mikaela

Underbara omtänksamma Junia! Vi vill träffa er snart igen! Kram

Svar: Ja men det är ju självklart att vi ska! :)
emelie

2014-06-02 @ 20:13:49
URL: http://mikaelita.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0