Tillbaka

Haft en underbar "alla vi barn i bullerbyn" jul i Järvsö hos min mormor och Hans.
Jag, Kim och Junia har bott i en liten stuga en bit bort från stora huset där alla andra bodde. Hur mysigt som helst.

Vi åkte upp med Kims mamma och Per dagen innan julafton.
Min bror och hans familj anslöt sig senare på kvällen.
Vi blev bjudna på middag av Carina och Per så vi gick ut och åt på en mysig restaurang på kvällen, sen skjutsade vi dem till deras hotell.
På julaftonsmorgon kom min mamma, pappa och Wilma.
Kl 12 var det jullunch, vi åt, drack och åt. Efter det blev det fika och Kalle på tv i väntan på tomten. Min moster,
Gunnar, Nisse och hans son kom också förbi.
Efter Kalle så knackade det på dörren, vi sprang dit och öppnade och där stod tomten! Junia var jätteintresserad och inte alls rädd.
Julklappsutdelningen höll på i några timmar, Junia fick massor av kläder, ett piano av trä ( i rosa), leksaker, en kista, lite prylar till nya rummet m.m.
Super duper nöjd liten fröken!
Sen var det faktiskt dags för middag, min mor och far bjöd på kräftsoppa med trisskrap till förrätt ( vi skrapar alltid triss på julafton ) sen bjöd min mormor och Hans på älgstek med tillbehör till varmrätt.
Carina hade fixat efterrätten som bestod av pepparkakscheesecake.
Mumsigt! Det blev långdans runt i hela huset och sedan vid midnatt så gick vi ut med pulkor, spark, glögg och firade av några raketer. Så himla bra avslutning.
Vi somnade så gott allihop.

På juldagsmorgonen fick vi en redig sovmorgon. Junia vaknade inte förrän kl 11! Haha så vi blev väckta av att det knackade på dörren och där stod pappa och frågade hur länge vi hade tänkt sova. Fatta va skönt att få sova tills man vaknar.
Aja, kl 12 så samlades alla för grillning ute i snöyran. Massa glögg och julgodis blev det också. Junia satt nöjd i sin pulka. Så jäkla mysigt och gott!
Sedan tackade Carina och Per för sig, och begav sig tillbaka till tälje. Vi andra gjorde oss festklara och kl 18 blev det mousserande och förrätt i form av Skagentoast och varmrätt med helstekt fläskfilé och potatisgratäng med rödvinsås. Jonas och Nina bjöd på det.
Jag och Kim fixade efterrätt, vi gjorde vaniljglass med hjortronsylt.
Resten av kvällen lekte vi charader. Vid 12 gick vi och la oss i vår mysigs stuga, så tyst och så fridfullt. Längtar redan tillbaka.
Idag blev det inte så mycket gjort, efter att vi packat ihop våra saker åt vi lite frukost sen begav vi oss hemåt.
Vi stannade 2 ggr så Junia kunde få sträcka lite på sig.
Nu är vi så trötta , sängen väntar.
Imorgon blir det jobb igen!

Vill tacka min familj och för att Junia fick uppleva en sådan fin jul! Såklart kommer hon inte minnas något men Jag kommer alltid minnas den av hela mitt hjärta.

Vi hörs imorgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0